Aga&Ganja Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 Ja już się doczekać nie mogę ... :roll:;) [URL]http://img156.imageshack.us/img156/9207/p1080538.jpg[/URL] co tu było? :cool3: [URL]http://img12.imageshack.us/img12/4719/p1080533.jpg[/URL] jęzora pokazuje komuś ... :evil_lol::evil_lol: [URL]http://img54.imageshack.us/img54/8283/p1080524.jpg[/URL] chyba do Słońca, tak mordkę wystawiał ... ;) Quote
agaciaaa Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 Fajnie, że spacerek udany :) No oprócz tego niemiłego zdarzenia, ale ważne że sie dobrze skończyło ;) [url]http://img502.imageshack.us/img502/6673/p1080474.jpg[/url] śmieszną minke zrobił ;) :loveu: Quote
Aga K Posted February 22, 2009 Author Posted February 22, 2009 Hey kobietki :) [QUOTE] Ja już się doczekać nie mogę ... :roll:;-) [URL="http://img156.imageshack.us/img156/9207/p1080538.jpg"][COLOR=#000000]http://img156.imageshack.us/img156/9207/p1080538.jpg[/COLOR][/URL] co tu było? :cool3: [URL="http://img12.imageshack.us/img12/4719/p1080533.jpg"][COLOR=#000000]http://img12.imageshack.us/img12/4719/p1080533.jpg[/COLOR][/URL] jęzora pokazuje komuś ... :evil_lol::evil_lol: [URL="http://img54.imageshack.us/img54/8283/p1080524.jpg"][COLOR=#000000]http://img54.imageshack.us/img54/8283/p1080524.jpg[/COLOR][/URL] chyba do Słońca, tak mordkę wystawiał ... ;-) [/QUOTE] oj doczekasz sie, doczekasz ;) niewiem co to bylo, ale to zdjecie strasznie mnie rozbawia :) co smieszniejsze on tak stal kilkanascie sekund ;> chyba dzisiaj pojde tam i zobacze co tam bylo ;> ja dopiero w domu zauwazylam, ze oin jezyk wystawia :D hahahaha mama mi powiedziala :) on pewnie do jakiejs suni tak jezyka wystawial :diabloti: (zobacz jaki jestem przystojny, no zobacz :) ) tylko ze ja jej niezauwazylam :) no zimno mu bylo juz pozniej troszke ehh ... [quote name='agaciaaa']Fajnie, że spacerek udany :) No oprócz tego niemiłego zdarzenia, ale ważne że sie dobrze skończyło ;) [URL]http://img502.imageshack.us/img502/6673/p1080474.jpg[/URL] śmieszną minke zrobił ;) :loveu:[/quote] Nioo, on albo unika aparatu i lampy blyskowej albo robi minki :) Quote
Aga&Ganja Posted February 22, 2009 Posted February 22, 2009 Heej! :multi: Co dzisiaj? małe szkolonko? ... :cool3: Quote
Aga K Posted February 22, 2009 Author Posted February 22, 2009 heheheh, dzis to szkolonko w domku bo strasznie wieje, a ze wczoraj wymarzlismy to dzisiaj sie grzejemy :) Quote
Aga K Posted February 22, 2009 Author Posted February 22, 2009 Moniek !!! chociaz zdjecia obliukaj :mad: jest ich tylko 65 :diabloti: Quote
Moniek193 Posted February 22, 2009 Posted February 22, 2009 Hejo zagladam na chwile i wracam do nauki:placz: [COLOR=darkorchid]Buziole przesylamy:loveu:[/COLOR] Quote
Aga&Ganja Posted February 22, 2009 Posted February 22, 2009 [quote name='Aga K']heheheh, dzis to szkolonko w domku bo strasznie wieje, a ze wczoraj wymarzlismy to dzisiaj sie grzejemy :)[/quote] To szkol Fafelca! :cool3: A ja z Ganją byłam niedawno na spacerku, jakiś mału burek ciągle na nas szczekał ... :roll: ja mówię do Ganji "bierz go!" (oczywiście ona była na smyczy), a ona szczeka w niebogłosy! przestraszył się i uciekł. :evil_lol: Quote
Sweet Posted February 22, 2009 Posted February 22, 2009 hej aga:) zaraz bede nadrabiać waszą galerie bo mam sporo czytania az mi sie odechciewa:eviltong: ale zaraz sobie poczytam:D Quote
Sweet Posted February 22, 2009 Posted February 22, 2009 skonczyłam:D niemiła mieliscie przygode z tymi psami:shake: okropna ta baba byla.. Ale dobrze ze Fąfel sie juz słucha lepiej:lol: [url]http://img502.imageshack.us/img502/6673/p1080474.jpg[/url] jaki powazny:) [url]http://img502.imageshack.us/img502/267/p1080509.jpg[/url] :lol::loveu: co u was??:D Quote
Feigned Posted February 22, 2009 Posted February 22, 2009 to super, że się Spike już bardziej słucha ! :multi: faajne foty :loveu: a niemiłej przygody nie zazdroszczę.. nie wiem co ja bym zrobiła jakby mojego psa jakieś dwa inne zaatakowały.. Quote
Moniek193 Posted February 22, 2009 Posted February 22, 2009 Foty ogladniete:diabloti:Sliczna i coraz grzeczniejsza psina z niego:loveu: Ja tez mialam kiedy nieco podobna historie bo jak Sara byla mala i jeszcze mieszkalismy w bloku poszlam z nia na dluzszy spacer i w nasza strone zaczal biec rottweiller...oczywiscie zaczelam drzec sie w nieboglosy POMOCY !! No i uslyszala to jego wlascicielka i zaczela biec do nas ale jak juz dobiegla to ja juz bylam czerwona jak burak bo pies mial kaganiec i chciala sie bawic:oops: Naszczescie i ona okazala sie w porzadku cos tam do psa pomamrotala:evil_lol: i do nas zagadala wiec skonczylo sie to lepiej niz w Twoim przypadku.. naszczescie:roll: Quote
k_achna Posted February 22, 2009 Posted February 22, 2009 Witamy!Obejrzeliśmy z Magnusem fotki spacerkowe i te wczesniejsze.Mój Magnuso też ma problemy z wracaniem do mnie jak coś go zainteresuje.Olewa gryzak,piłki,czasem zwabi się na smakołyk.Tak poza tym jest bardzo grzeczny oprócz momentów gdy zobaczy psa lub obcego człowieka(wtedy nic nie działa-w awaryjnych przypadkach mój donośny krzyk).Ale my mamy troszke inną sytuację-jesteśmy sami na 8ha.Nie zazdrościmy sytuacji ze spaceru-u nas zazwyczaj odbywa sie inaczej-pies biegnie do Magnusa,właściciel zauważa Magnusa,właściciel biegnie w panice zlapac swojego psa nim dobiegnie do Magnusa:evil_lol:Twoja opowieść spacerkowa zmotywowała mnie do intensywniejszych cwiczeń z Magnim.Ostatnio staram się codziennie trenować ale dość krótko-jutro wybierzemy się pewnie tez na trening.Pozdrawiamy! Quote
Aga K Posted February 23, 2009 Author Posted February 23, 2009 [quote name='NUTELLASTELLA']To szkol Fafelca! :cool3: A ja z Ganją byłam niedawno na spacerku, jakiś mału burek ciągle na nas szczekał ... :roll: ja mówię do Ganji "bierz go!" (oczywiście ona była na smyczy), a ona szczeka w niebogłosy! przestraszył się i uciekł. :evil_lol:[/quote] szkole szkole =] dzis male szkolonko w domku bylo ;) no i na tych zwyczajnych spacerkach. bez smakolyka i bez kuraka ciezej mu bylo przybiec. No w sumie fakt - bylo duzo ciekawdszych spraw tym bardziej ze to krotki spacerek. Ale nieodpuscilam i musial przyjsc :) a jak przybiegal "niedokladnie" to musial p[oprawic sie i przybiec porzadnie tzn nie gdzies z boku choc za to tez byla pochwalka tylko musial przybiec do samej lewej nogi ;) [quote]hej aga zaraz bede nadrabiać waszą galerie bo mam sporo czytania az mi sie odechciewa ale zaraz sobie poczytam [/quote] hey sweetku ;) tobie to sie zawsze niechce heheh ;) ale nieprzejmuj sie - ja tez mam ostatnio lenia do dogo ehhh [quote] skonczyłam niemiła mieliscie przygode z tymi psami okropna ta baba byla.. Ale dobrze ze Fąfel sie juz słucha lepiej [URL]http://img502.imageshack.us/img502/6673/p1080474.jpg[/URL] jaki powazny [URL]http://img502.imageshack.us/img502/267/p1080509.jpg[/URL] co u was?? [/quote] No tak, poiki co sie slucha lepiej. Bab byla przeokropna a jak s.... spotkam to ja opr kolejny raz. Mieszka tu niedaleko w domkach za moim blokiem :angryy: heheheh - on i powaga :) poprostu tu na tym zdjeciu byl juz zmeczony :) [quote] to super, że się Spike już bardziej słucha ! faajne foty a niemiłej przygody nie zazdroszczę.. nie wiem co ja bym zrobiła jakby mojego psa jakieś dwa inne zaatakowały.. [/quote] niom super super, tym brdziej ze ja chcialam psa ktory bedzie ze mna wspolpracowal no i ta wspolpraca wre :diabloti: Jak sie tylko zrobi cieplej to bedziemy wychodzic raz dziennie czy raz na dwa dni obowiazkowo na takie spacerki :) Co ja zrobilam ? hmm - JEZUS MARIA !!!!!!!!!!! niech pani bierze te psy !!!! i takie tego typu :roll: [quote] Foty ogladnieteSliczna i coraz grzeczniejsza psina z niego Ja tez mialam kiedy nieco podobna historie bo jak Sara byla mala i jeszcze mieszkalismy w bloku poszlam z nia na dluzszy spacer i w nasza strone zaczal biec rottweiller...oczywiscie zaczelam drzec sie w nieboglosy POMOCY !! No i uslyszala to jego wlascicielka i zaczela biec do nas ale jak juz dobiegla to ja juz bylam czerwona jak burak bo pies mial kaganiec i chciala sie bawic Naszczescie i ona okazala sie w porzadku cos tam do psa pomamrotala i do nas zagadala wiec skonczylo sie to lepiej niz w Twoim przypadku.. naszczescie [/quote] ciesze sie, ze fotki ogladniete ;) heh, no to twoja historia to happy end czy jakos tak ;) Wazne, ze szczesliwa historyjka ;) Heh, gdyby tamte niemialy kagancow to ja niechce nawet myslec co by sie stalo ....:placz: [quote]fajne śniegowe fotki [/quote] Jasne, ze fajne :) wreszcie sie fafelec zaczol jakos tam sluchac i wreszcie moglam porobic jakies konkretniejsze fotki dzieki temu :) Nastepnym razem zrobie jak bedzie biegl spowrotem do mnie po aporcie kulka sniezna :) [quote] Witamy!Obejrzeliśmy z Magnusem fotki spacerkowe i te wczesniejsze.Mój Magnuso też ma problemy z wracaniem do mnie jak coś go zainteresuje.Olewa gryzak,piłki,czasem zwabi się na smakołyk.Tak poza tym jest bardzo grzeczny oprócz momentów gdy zobaczy psa lub obcego człowieka(wtedy nic nie działa-w awaryjnych przypadkach mój donośny krzyk).Ale my mamy troszke inną sytuację-jesteśmy sami na 8ha.Nie zazdrościmy sytuacji ze spaceru-u nas zazwyczaj odbywa sie inaczej-pies biegnie do Magnusa,właściciel zauważa Magnusa,właściciel biegnie w panice zlapac swojego psa nim dobiegnie do MagnusaTwoja opowieść spacerkowa zmotywowała mnie do intensywniejszych cwiczeń z Magnim.Ostatnio staram się codziennie trenować ale dość krótko-jutro wybierzemy się pewnie tez na trening.Pozdrawiamy[/quote] Witamy nowych gosci ;) No to mamy ten sam problem ehhh ;/ Moj to samo, jak go cos zacieklawi to koniec :roll: przepadl :roll: no i trzeba z tym jakos walczyc ;) Ciesze sie ze cie zmotywowalam do cwiczen :) teraz bedziemy siebie nawzajem motywowac bo mi tez przeciez niezawsze sie chce :roll: zawsze mam obawy ze niebedzie sie sluchal, ale jak to powiedziala jedna z moich czytelniczek - trzeba najpierw psa wybiegac. I racja, dlugi spacer i pies juz niema sil zeby szalec to sie szybciej slucha i czesciej przychodzi :) Z moim faflem tez tak jest ze jak podbiega pies to najczesciej ludzie biegna za swoimi psami zeby zabrac bo sie boja bo moj ciagnie, a przeciez ludzie nieznaja mojego psa wiec niewiedza jakie ma zamiary. Ale teraz bylo inaczej :roll: [quote]Dobry wieczór ) [/quote] [quote]Bry wieczór [/quote] hey kobitki :) Quote
diabelkowa Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 a ja przyszlam sie bulwersowac:diabloti: ze pusi nie ma nawet w bannerku :((( co to za dyskryminacja ? i jak pies moze Cie olewac skoro jest na lince ;P po to ona jest zeby psa na niej kontrolowac i zeby przybiegal od razu ;P a jak nie chce to troche szarpnac bo musi przybiegac ze kazdym razem taka "mala" kwestia bezpieczenstwa ;) Quote
k_achna Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 [quote name='Aga K'] I racja, dlugi spacer i pies juz niema sil zeby szalec to sie szybciej slucha i czesciej przychodzi :) [/quote] Tylko ja mam mały problemos, bo mój jest dość ciężkim dysplastykiem :roll: i szaleć nie może.Jak miałam boksia Spota wcześniej to faktycznie to się w stu procentach sprawdzało.Zmęczony pies= posłuszny pies. [quote name='Aga K'] Z moim faflem tez tak jest ze jak podbiega pies to najczesciej ludzie biegna za swoimi psami zeby zabrac bo sie boja bo moj ciagnie, a przeciez ludzie nieznaja mojego psa wiec niewiedza jakie ma zamiary. Ale teraz bylo inaczej :roll: [/quote] Magnusisko jest kastratem i psy do niego często podbiegaja w złych zamiarach,dobiegają i wąchają,stwierdzają że niegroźny i w tym momencie Magnus, który zawsze najpierw daje się powąchać nim zaatakuje,stwierdza że juz dość-nie będzie tak stał i sie dawał bezkarnie wąchać-rzuca się z gulgotem.Wprawdzie po kastracji rzuca sie tak już bez przekonania i moge go utrzymać spokojnie i szarpnieciem smyczy uspokoić,no i wmieście nigdy nei wychodzi bez kagańca i smyczy, ale to zawsze ja jestem ta zła i tak.A boję się pomysleć co by było jakby spotkał się z psem nos w nos bez smyczy.Ale do tego nie dopuszczamy raczej. No i jak tu chcieć się treningować dziś.Wszystko co wczoraj napadało teraz zamienia się w mega breję :cool1: Quote
jbk Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 [quote name='k_achna']Tylko ja mam mały problemos, bo mój jest dość ciężkim dysplastykiem :roll: i szaleć nie może.Jak miałam boksia Spota wcześniej to faktycznie to się w stu procentach sprawdzało.Zmęczony pies= posłuszny pies. [/quote] Moja sunia też ma dysplazję, czasem aż się o nią martwię, jak szaleje, ale mam nadzieję, że sama czuje, ile jej wolno ;) Quote
Aga K Posted February 23, 2009 Author Posted February 23, 2009 [QUOTE]ja przyszlam sie bulwersowac ze pusi nie ma nawet w bannerku (( co to za dyskryminacja ? i jak pies moze Cie olewac skoro jest na lince ;P po to ona jest zeby psa na niej kontrolowac i zeby przybiegal od razu ;P a jak nie chce to troche szarpnac bo musi przybiegac ze kazdym razem taka "mala" kwestia bezpieczenstwa [/QUOTE] Diabelku ;) wiesz,. ze cie lubie ;) Ty niezapomnisz mojej niuni ...... nie denerwuj siem juz tak :) ciagle sie nerwujesz :mad: Pusi niema w bannerku poniewaz ja Pusie mam gleboko schowana tylko dla mnie w sercu. I szczerze mowiac - niechce juz plakac, smkucic sie i miec zalzawionych oczu .... Bo nawet teraz jak to pisze to mi sie lezka kreci w oku ... Moj pies jak jest na lince to jest ciagniety i to dosc mocno :angryy: co by se spamietal ze jak go wolam to zartow niema. Ale on ostatnio biegal na lince ze tak powiem spuszczonej - ja jej nietrzymalam :eviltong: [QUOTE]Tylko ja mam mały problemos, bo mój jest dość ciężkim dysplastykiem i szaleć nie może.Jak miałam boksia Spota wcześniej to faktycznie to się w stu procentach sprawdzało.Zmęczony pies= posłuszny pies.[/QUOTE] No u tu faktycznie problem .....:roll: ale wiesz, zawsze mozesz sie choc troche przejsc z nim zeby choc troche sil stracil ;) Niewiem jak u innych bokserow ale u mojego tak - 100 % :grins: Mam tylko nadzieje, ze na tym zmeczeniu sie nauczy przybiegac na zawolanie :) [QUOTE]Magnusisko jest kastratem i psy do niego często podbiegaja w złych zamiarach,dobiegają i wąchają,stwierdzają że niegroźny i w tym momencie Magnus, który zawsze najpierw daje się powąchać nim zaatakuje,stwierdza że juz dość-nie będzie tak stał i sie dawał bezkarnie wąchać-rzuca się z gulgotem.Wprawdzie po kastracji rzuca sie tak już bez przekonania i moge go utrzymać spokojnie i szarpnieciem smyczy uspokoić,no i wmieście nigdy nei wychodzi bez kagańca i smyczy, ale to zawsze ja jestem ta zła i tak.A boję się pomysleć co by było jakby spotkał się z psem nos w nos bez smyczy.Ale do tego nie dopuszczamy raczej. No i jak tu chcieć się treningować dziś.Wszystko co wczoraj napadało teraz zamienia się w mega breję [/QUOTE] Powiem ci szczerze, ze ja po tym zajsciu sie wlasnie tego boje :roll: Unikam kontaktu z psami blkowymi nawet .... :roll: bbo ja niewiem czy on bedzie umial rozgraniczyc - tamte psy nie rowna sie np taka mala Diana z bloku .... No i macie problemik ;/ a on tak do wsxzystkich psow reaguje ??? racja, ja dzis tez nieide na dluzszy spacer :roll: Z jednej strony chce wiosny no bo wiadomo czemu :diabloti: a z drugiej niechce poniewaz teraz mam mu czym aportowac, a ze to sie rozplywa i jest tego duzo wokolo to on niema co podlapac i szalec, biegac w kolko, no i niesluchac mnie :roll: niewiem czym ja mu bede aportowala wiosna, latem i jesienia ..... :roll: trawa ??? :oops: heh [QUOTE]Moja sunia też ma dysplazję, czasem aż się o nią martwię, jak szaleje, ale mam nadzieję, że sama czuje, ile jej wolno [/QUOTE] no to kurcze ciezko macie kobietkio z tymi dysplastykami :roll: a czy to niezalezy od masy psa ???? ze poprostu jeden to czuje bo jest lekki i wie kiedy i co i ile mu wolno, a drugi jest zbyt ciezki i nieczuje tego ??? Niewiem, nieznam sie na dysplazji az tak i wolalabym jej uniknac rzecz jasna A teraz wielkie wqr .... :angryy: niemaja w animali kostek czerwonych, szelek rogzowych i adresowki co se wybralam tez :angryy: zaraz skopiuje tuy posta z watku o obrozach itp i mi ciotki pomozecie co zrobic :) Quote
jbk Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 [quote name='Aga K']:eviltong: no to kurcze ciezko macie kobietkio z tymi dysplastykami :roll: a czy to niezalezy od masy psa ???? ze poprostu jeden to czuje bo jest lekki i wie kiedy i co i ile mu wolno, a drugi jest zbyt ciezki i nieczuje tego ??? Niewiem, nieznam sie na dysplazji az tak i wolalabym jej uniknac rzecz jasna [/quote] Fialki dysplazja nie jest ciężka, pewnie, że do zaprzęgu jej nie użyję, bieganie przy rowerze też odpada, ale jak sama biega, to jest ok, jak się zmęczy, to robi przerwę ;) Musimy bardzo uważać na wagę, nie może przybrać na wadze. Quote
Recommended Posts