Betibeti Posted April 7, 2006 Posted April 7, 2006 Witam . Chcialam sie zapytac czy ktoś mial moze problem z opuchniętymi powiekami u boksera??? Mam młodą sunię , ma 8 tygodni . Dziś rano wymiotowała śliną i nie bardzo chciala jeśc . Potem jej to przeszlo . Troszke się bawiła . Teraz zauwarzylam ze ma opuchniete powieki (moim zdaniem dośc mocno ) . Może to moja wina bo dziś zafundowałam jej króciutką kąpiel ( bez mydła i szamponu ) włozylam ją do wanny z odrobiną wody i myłam szmatką . Nie oblewalam jej główki , uszu ani oczu tylko przecierałam ją . Co to może być bo oczka ma smutniejsze niż zawsze i bardzo mnie to niepokoi . Jutro pójdę z nią do weterynarza ale póki co może jest ktoś kto wie co mogę zrobic teraz?? Prosze pisac na GG jezeli to możliwe mój numer to 7712906 Pozdrawiam Quote
Aganiok Posted April 8, 2006 Posted April 8, 2006 to może być na tle alergicznym, ale nie wiem co Ci doradzić, raczej nie ma co paskudzić przy oku, niech to najpierw zobaczy weterynarz Quote
Bodziulka Posted April 8, 2006 Posted April 8, 2006 To może nawet być uczulenie na wodę, ale najlepiej odwiedzić weta, a jeżeli jesteś z okolic Warszawy, to warto udać się do Dr.Garncarza, jeżeli problem się utrzyma. Quote
Małgośka z Boksą Posted April 18, 2006 Posted April 18, 2006 Zawsze w przypadku szczeniaków nawet najmniejszych objawów nie można bagatelizować. Dorosłemu psiakowi przemyjesz oczy świetlikiem, czy w przypadku biegunki zrobisz 24 h. głodówkę, a ze szczeniakiem nie zrobisz już tego, bo jest organizm jest na tyle słaby, że procesy degradacji czadem są błyskawiczne. Więc BetiBeti: nie ma co myśleć, tylko od razu do weterynarza.... Quote
Recommended Posts