ewa36 Posted July 10, 2010 Posted July 10, 2010 [quote name='Zofija']Zadzwoniła do mnie Pani- szuka duzej suni do półtora roku. Nie wilkowatej bo pani umarł wilczur, którego kochała i nie chce psa podobnie wyglądającego. Sunia byłaby na ogrodzie i chodzi o to,zeby pilnowała, ale nie była agresywna. Pani ma jeszcze dwa pieski w tym jedną znajdę i 3 koty. Gdzie szukać takiego cuda???? Moze ktoś o takim wie???? Duża do 1,5 roku z podsierstkiem ( będzie mieszkałą w budzie), tolerancyjna na inne psy i koty, nieagresywna, ale stróżująca i nieufna do obcych............................... Pani mieskza w Jastrzębiu- ja mogę się zająć wizytą przed adoipcyjną. Czy ktoś wie o takiej suni????[/QUOTE] Jaka szkoda że Pani nie chce wilczura ...... Malwa mogłaby spełnić te kryteria :razz: Quote
Zofija Posted July 10, 2010 Posted July 10, 2010 [quote name='ewa36']Jaka szkoda że Pani nie chce wilczura ...... Malwa mogłaby spełnić te kryteria :razz:[/QUOTE] Pani już do mnie nie zadzwoniła Quote
ewa36 Posted July 11, 2010 Posted July 11, 2010 [quote name='Zofija']Pani już do mnie nie zadzwoniła[/QUOTE] To może jakiś bidus znalazł dom ...... miejmy nadzieję. Quote
ewa36 Posted July 11, 2010 Posted July 11, 2010 Carmen już niedługo będziesz miała fajną koleżankę :) Quote
ewa36 Posted July 12, 2010 Posted July 12, 2010 Carmen co u Ciebie malutka ? Cioteczki kochane są wakacje i upały ale pamiętajcie o niuni ! Carmen zbiera w dalszym ciągu zbiera na hotelik - bardzo prosimy ! Quote
Czarodziejka Posted July 12, 2010 Posted July 12, 2010 Carmi ma się świetnie. Szczeka na wszystkich radośnie. Mam jednak zmartwienie, bo Kuba - mój onek staruszek hospicyjny odszedł wczoraj... Quote
bela51 Posted July 12, 2010 Author Posted July 12, 2010 Biedny Kubuś, czy to wpływ tych tropikalnych upalów ? :-( Quote
ewa36 Posted July 12, 2010 Posted July 12, 2010 [quote name='Czarodziejka']Carmi ma się świetnie. Szczeka na wszystkich radośnie. Mam jednak zmartwienie, bo Kuba - mój onek staruszek hospicyjny odszedł wczoraj...[/QUOTE] Bardzo mi przykro ..... Quote
Czarodziejka Posted July 12, 2010 Posted July 12, 2010 Kuba był stary, wyniszczony i długo SIEDZIAŁ w schroniskowej budzie. Był u mnie 1,5 roku....CHODZIŁ sobie po łąkach, leżał w trawach, liściach i zaspach śnieżnych. Ostatnie tygodnie zapadał się w sobie...Staruszek kochany. Teraz news. Carmen miesiączkuje :roll: Dziś była troszkę nieobecna pomimo zabawy z dziećmi, węsząca, pobudzona. Myślałam, że to przez rozłąkę. Wyczesałam ją pomigdaliłyśmy się. Przyszedł mój kuzyn, który się zajmował psami pod moją nieobecność, żeby ją utulić, bo się stęsknił od wczoraj :razz: Carmi wyczesana i wykochana nagle zaatakowała kociczkę, która od wieków chadza między owczarkami i jada z ich misek i garów. Carmen była na smyczce, ale uszy na baczność, wzrok nieprzejednany i skok jak gepardzica. Przemówiłam do rozsądku, ale widzę, że zamierza zwalczać konkurencję i wykazuje skłonności dominy. Po nieudanym ataku rozwaliła swe uczesane wdzięki, łapy w bok i co ja widzę? :crazyeye: Krew z wiadomego źródła. Dokładnie obejrzałam i myślę, że to początek. A ja już Zofiji przedstawiłam plan spaceru nad rzekę przez wieś całą :D Nic więc z tego nie będzie. Spacerek na smyczce i miły kojec z Gromisiem bez 00. Quote
Zofija Posted July 13, 2010 Posted July 13, 2010 [quote name='bela51']To Carmenka nie jest po sterylce ?[/QUOTE] no nie jest- a gdzuie ją mieli zrobić? W schronisku nie robią- nikt pewnie też nie wiedział kiedy miała ostatnią cieczkę. Teraz trzeba poczekać 2mc i ją wysterylizować Quote
bela51 Posted July 13, 2010 Author Posted July 13, 2010 Tak tylko pytam, bo ona z tym przystojniakiem Gromem pomieszkuje.:evil_lol: Quote
Zofija Posted July 13, 2010 Posted July 13, 2010 [quote name='bela51']Tak tylko pytam, bo ona z tym przystojniakiem Gromem pomieszkuje.:evil_lol:[/QUOTE] pewnie teraz będą w separacji;) Quote
bela51 Posted July 13, 2010 Author Posted July 13, 2010 Dzisiaj wpłynęla wpłata od Emigrantki i jej córki. Emigrantka -35 zł Monika- córka Emigrantki - 20 zł Rozliczenie w poście [B]nr 252[/B] Quote
Czarodziejka Posted July 13, 2010 Posted July 13, 2010 Carmen ziaje i sapie, bo upały straszne, ale apetyt ma przemysłowy. Jest damą - nie rusza nic z Gromisiowego gara ;) Kupiłam jej dziś niebieską obróżkę. Puściłyśmy ją też wolno w celu zaobserwowania skoku na kocicę, ale panie były w stosunku do siebie bardzo uprzejme. Mordkę przemywamy zimną wodą, bo Carmen wciąż lecą łzy. Myślę, że ten typ tak ma, chociaż przy okazji mogę ją zdiagnozować. Quote
Emigrantka Posted July 14, 2010 Posted July 14, 2010 Mam pare rzeczy psich ktore moze nadalyby sie na bazarek - jest u mnie kolezanka z Gdanska, moge to z nia do POlski wyslac. Mamy kogos w Gdansku kto moglby te pare rzeczy od niej odebrac i zrobic Carmen bazarek? Kolezanka wyjezdza ode mnie pojutrze chyba, w Polsce bedzie za tydzien.... Dajcie znac czy mamy kogos w Gdansku? Mam fajne czerwone skorzane szeleczki na malego psiaka, dluga super ladna smycz (z 5 metrow), jakies obroze, takie fajne cos do czyszczenia lap psich (wklada sie lapy do srodka heheheh), obroze przeciw szczekani z cytronella, jakis przenosny maly pojemnik na zarelko, 2 kubraczki na mniejsze psiaki i cos tam jeszcze. Wysylas sie nie oplaca ale do Gdanska moge podac jezeli ktos z Gdanska moglby odebrac? Quote
bela51 Posted July 14, 2010 Author Posted July 14, 2010 [quote name='Emigrantka']Mam pare rzeczy psich ktore moze nadalyby sie na bazarek - jest u mnie kolezanka z Gdanska, moge to z nia do POlski wyslac. Mamy kogos w Gdansku kto moglby te pare rzeczy od niej odebrac i zrobic Carmen bazarek? Kolezanka wyjezdza ode mnie pojutrze chyba, w Polsce bedzie za tydzien.... Dajcie znac czy mamy kogos w Gdansku? Mam fajne czerwone skorzane szeleczki na malego psiaka, dluga super ladna smycz (z 5 metrow), jakies obroze, takie fajne cos do czyszczenia lap psich (wklada sie lapy do srodka heheheh), obroze przeciw szczekani z cytronella, jakis przenosny maly pojemnik na zarelko, 2 kubraczki na mniejsze psiaki i cos tam jeszcze. Wysylas sie nie oplaca ale do Gdanska moge podac jezeli ktos z Gdanska moglby odebrac?[/QUOTE] Cantadorra jest z Gdyni, może ona moglaby podskoczyć? Nikt z Gdanska nie przychodzi mi do głowy... Quote
Emigrantka Posted July 14, 2010 Posted July 14, 2010 Spadam do pracy a czasu mam malo i PM mi cos szwankuje - mozesz PM do Cantadorry podeslac Bela? BO na necie bede dopiero wieczorem, tego nie ma duzo ale takie fajne te rzeczy - ktos mi to tutaj dal... Jakby Cantadora mogla to odebrac z Gdanska i pozniej zrobic bazarek to byloby super... Dzieki Quote
Zofija Posted July 14, 2010 Posted July 14, 2010 [quote name='Czarodziejka']Carmen ziaje i sapie, bo upały straszne, ale apetyt ma przemysłowy. Jest damą - nie rusza nic z Gromisiowego gara ;) Kupiłam jej dziś niebieską obróżkę. Puściłyśmy ją też wolno w celu zaobserwowania skoku na kocicę, ale panie były w stosunku do siebie bardzo uprzejme. Mordkę przemywamy zimną wodą, bo Carmen wciąż lecą łzy. Myślę, że ten typ tak ma, chociaż przy okazji mogę ją zdiagnozować.[/QUOTE] no Carmisia to kfiatuszek nieobadany nic tylko miziać! Quote
bela51 Posted July 14, 2010 Author Posted July 14, 2010 Obawiam sie, ze takie łzawienie moze miec podloze chorobowe. Wiem ,ze nasza bidulka nie ma kasy, ale przydałoby sie zdiagnozowac. Moja Lora miała taka objawy przy stanie zapalnym wątroby. Po podleczeniu wątroby, objawy ustapiły. Quote
bela51 Posted July 14, 2010 Author Posted July 14, 2010 Wpłacilam na konto Czarodziejki 170 zł , jako pierwsza rate za hotelowanie. Ten fakt bedzie odnotowany w poscie [B]nr 252[/B]. Przy okazji ponawiam swoja prosbe do Czarodziejki jako moda. Czy da juz sie cos zrobic, abym dostała jakiś post na pierwszej stronie wątku? Quote
Zofija Posted July 14, 2010 Posted July 14, 2010 [quote name='bela51']Wpłacilam na konto Czarodziejki 170 zł , jako pierwsza rate za hotelowanie. Ten fakt bedzie odnotowany w poscie [B]nr 252[/B]. Przy okazji ponawiam swoja prosbe do Czarodziejki jako moda. Czy da juz sie cos zrobic, abym dostała jakiś post na pierwszej stronie wątku?[/QUOTE] też ponowiłam prośbę na pw Czarodziejki-czekamy Quote
bela51 Posted July 15, 2010 Author Posted July 15, 2010 Zapraszam wszystkich na bazarek dla Carmen i Daszy [url]http://www.dogomania.pl/threads/189129-Same-letnie-ciuszki-dla-ONek-Carmen-i-Daszy-bazarek-do-25-lipca-br[/url]. Quote
Recommended Posts