birma74 Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 [SIZE=2]Witam gorąco miłośników labków. Znajomi chcą kupić labladora lub berneńczyka i w związku z tym mam pytanie do Was,znawców i miłośników którą rasę mają wybrać. Pies będzie tylko z rodowodem,w rodzinie jest dwoje dzieci,nastolatek i 5-cio letnia córka,tata chce labka bo czasem poluje i psiak miałby z nim brać udział aportując kaczki z wody. -będzie to ich pierwszy pies(w zasadzie suczka) -córka ma cukrzycę i będzie miała założoną pompę insulinową(urządzenie które dziecko nosi pod bluzką 24h)czy żywiołowy labek nie jest dla niej zagrożeniem,chodzi o zabawę -czy znacie hodowle gdzie hodowca jest w stanie dobrać pod kątem temperamentu szczeniaka Dla mnie to psiak pełen energii i należy zapewnić mu potrzebną ilośc ruchu,szkolenie,socjalizację. Moim zdaniem powinni zdecydować się się na berneńczyka ,znam tę rasę i wiem czego się po nich spodziewać,najważniejsze aby pies był z nimi szczęśliwy a oni z nim i aby nie okazło się że labek to nie tylko misiaczek z reklamy jak to wielu niestety sądzi ,jakie jest Wasze zdanie na ten temat. Proszę o opinie i rady[/SIZE] Quote
Recommended Posts