Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mój brat z kolei miał wrodzoną wadę serca - zwężenie zastawki. I żeby było śmieszniej nikt by o tym nie wiedział, bo po urodzeniu lekarze nic nie wykryli, a okazało się u pediatry kilka miesięcy później przy osłuchiwaniu z powodu przeziębienia :shake: Dla rodziców szok, bo przecież urodził się jako zdrowy. Ale na szczęście szybko załatwiono zabieg w Centrum i wszystko jest ok do tej pory. I miał szczęście, bo gdyby to było parę lat wcześniej to miałby operację na otwartym sercu, a tak to miał zabieg przez tętnicę udową. No i chwała pediatrze, że to wykrył, bo inaczej w wieku 30-kilku lat serce mogłoby nie wytrzymać, albo i wcześniej...

• Replies 7.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='agamewa']My jeżdzimy do Dziekanowa...i nie lubię tam jeżdzić!!co prawda rok temu akurat w dniu matki mieliśmy kontrol i badania Weroniki,w tym dniu dowiedziałam się najwspanialszej wiadomości że jest zdrowa i wyleczona!!!!
W wieku 3 lat zachorowała mi na refluks,mocz cofał się do nerek,w Dziekanowie zrobili jej prosty zabieg pod narkozą ale bez cięcia,tak jej to zrobili że spaprali sprawę i trzeba było już poddać jej poważnej operacji przeszczepu moczowodów,2 godziny męki pod salą operacyjną z obawą o życie własnego dziecka!!dlatego żadnej matce tego nie życzę co musiałam przeżyć ja!!!
Po operacji wiele cierpień ach.....szkoda gadać!![/QUOTE]

Oj ja też wiem jak to jest bać się o życie dziecka.... Najgorsze co może być dla matki to bezsilnie patrzeć jak dziecko się męczy....

Posted

Tak zgadzam się z Wami,najgorsza to jest chyba ta bezsilność!!!I przede wszystkim brak wsparcia bo ja np.go nie miałam od własnego męża,bardziej trwali przy mnie moi przyjaciele i rodzina!!!!

Posted

[quote name='agamewa']Tak zgadzam się z Wami,najgorsza to jest chyba ta bezsilność!!!I przede wszystkim brak wsparcia bo ja np.go nie miałam od własnego męża,bardziej trwali przy mnie moi przyjaciele i rodzina!!!![/QUOTE]

Ja pamiętam jak moja siostra przed byle jakim zabiegiem drżała o życie dziecka. Była świadoma że każdy zabieg jaki będzie przeprowadzany pod narkozą tym bradziej dla dziecka chorego na zanik mięśni może wiązać się z tym iż dziecko się nie obudzi i sama świadomość i zgoda na zabieg to było najgorsze bo później pewnie plułaby sobie w twarz że się zgodziła a dziecko umarło.... Ale i tak Bóg sam zadecydował i zabrał małą do siebie....

Posted

[quote name='Doti1986']Ja pamiętam jak moja siostra przed byle jakim zabiegiem drżała o życie dziecka. Była świadoma że każdy zabieg jaki będzie przeprowadzany pod narkozą tym bradziej dla dziecka chorego na zanik mięśni może wiązać się z tym iż dziecko się nie obudzi i sama świadomość i zgoda na zabieg to było najgorsze bo później pewnie plułaby sobie w twarz że się zgodziła a dziecko umarło.... Ale i tak Bóg sam zadecydował i zabrał małą do siebie....[/QUOTE]

Po Twoim poście aż ciarki mnie przeszły!!!!!!bardzo Wam współczuję.....

Posted

[quote name='Nati28']Szkoda, ale z maluchem na pewno bedziesz podbijac ringi ;)[/QUOTE]

Mam taką nadzieję???ale to nie będzie jednak psiaczek z Park Ridge,dzisiaj się zakochałam(to chyba miłość od pierwszego wejrzenia) w psiaczku z innej hodowli:)

Posted

[quote name='agamewa']I to jak:eviltong:(mam nadzieję)i nie będzie to z Park Ridge..............................[/QUOTE]

Hmm to w taki razie z jakiej hodowli? :)

Posted

[quote name='agamewa']Hmmm..:hmmmm:nie będę zapeszać,na razie jest już zarezerwowany:)[/QUOTE]

Ok poczekamy :) ale bylam przekonana ze z Park Ridge wezmiesz ;) a tu inna decyzja, oh ale mnie ciekawosc zzera :evil_lol:

Posted

[quote name='Karolina&Lucky']Cześc Aga :)
To co, byłaś w PR, oglądałaś maluchy, a teraz zmiana planów? :cool3: To kiedy w końcu odbierasz malucha? :cool3:[/QUOTE]

Początek lipca:)
Dobra dziewczyny piszcie co u Was:)jak tam wasze psiaki????