Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 7.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='agamewa']Hej:)Ja bym już podawała małej wiesz??zawsze swoje plusy podawanie witamin ma..[/QUOTE]
Ja Uli żadnych dodatkowych witamin nie podaję, dostaje pełnowartościową karmę więc ma wszystko co potrzebne, a włos rośnie jak szalony :p

Posted

[quote name='*kleo*']Ja Uli żadnych dodatkowych witamin nie podaję, dostaje pełnowartościową karmę więc ma wszystko co potrzebne (...)[/QUOTE]

[SIZE=1][COLOR=paleturquoise]Widzę że mamy takie samo podejście :p Ja wychodzę z założenia, że co za dużo to nie zdrowo ;)[/COLOR][/SIZE]

Posted

[quote name='Karolina.'][SIZE=1][COLOR=paleturquoise]Widzę że mamy takie samo podejście :p Ja wychodzę z założenia, że co za dużo to nie zdrowo ;)[/COLOR][/SIZE][/QUOTE]
No ba, się wie ;) Tak samo nas na studiach uczą - jeśli mieszanki pełnoporcjowe, to nic więcej nie jest potrzebne, a jeżeli pasza własnego wyrobu, to wtedy należy uzupełniać. Ewentualnie krowy wysokomleczne dostają "gratisy", ale reszcie ma wystarczyć mieszanka pp ;)

Posted

[quote name='*kleo*']No ba, się wie ;) Tak samo nas na studiach uczą - jeśli mieszanki pełnoporcjowe, to nic więcej nie jest potrzebne, a jeżeli pasza własnego wyrobu, to wtedy należy uzupełniać. Ewentualnie krowy wysokomleczne dostają "gratisy", ale reszcie ma wystarczyć mieszanka pp ;)[/QUOTE]
To moja Luśka chyba się łapała na tą krowę wysokomleczną :)

Posted

[quote name='slawi']To moja Luśka chyba się łapała na tą krowę wysokomleczną :)[/QUOTE]
Nooo, pomijając ciążę i laktację ;) W tym okresie Gracula miała Acanę Puppy do woli + Royal Starter który podkradała synkom do woli, ale przynajmniej włosy jej nie powypadały :p

A od niedawna w domu leży 20 kg Startera na przyszły rok ;)

Posted

[quote name='Karolina.']Klaudia, po co aż 20kg? Aż tyle schodzi? :crazyeye:[/QUOTE]
Okazyjnie dorwałam, bo znajoma nie wykorzystała na swoje szczyle, ale na pewno się nie zmarnuje - w końcu dwóch miotów się spodziewamy w przyszłym roku ;)

Posted

[SIZE=1]Ulcię też planujecie kryć? Ale super, już nie mogę się doczekać! :p :loveu::loveu::loveu:[/SIZE]
[SIZE=1]Coś czuję że będę musiała Cię odwiedzić ;)[/SIZE]

Aga, sorki za offa :oops:

Posted

[quote name='Karolina.'][SIZE=1]Ulcię też planujecie kryć? Ale super, już nie mogę się doczekać! :p :loveu::loveu::loveu:[/SIZE]
[SIZE=1]Coś czuję że będę musiała Cię odwiedzić :diabloti: ;)[/SIZE]

Aga, sorki za offa :oops:[/QUOTE]
Aga nam wybaczy ;)

Ulcię jeszcze nie teraz, ale Bucka i owszem :p A to po nich dostaliśmy karmę [URL]http://grazula.prv.pl/szczenietab.html[/URL]
Możesz śmiało wpadać na grackowe i buckowe dzieci :p

Posted

A Bucia nie za młoda? Kurczę, mi to ciągle się wydaję że z niej to szczylek taki mały, dlatego też nie brałam jej pod uwagę, a tu czas przecież leci... :lol:

A co do linka: przesłodkie szeltusie! Mam okropną słabość do tej rasy, uwielbiam uwielbiam! :loveu:

Posted

[quote name='Karolina.']A Bucia nie za młoda? Kurczę, mi to ciągle się wydaję że z niej to szczylek taki mały, dlatego też nie brałam jej pod uwagę, a tu czas przecież leci... :lol:[/QUOTE]
Szczylek, ale chiłki można kryć po 12 miesiącu z racji tego, że to rasa wielkogłowa i ponoć tak szybciej to lepiej. No ale zobaczymy kiedy cieczka nadejdzie (w sensie czy zdąży "małą hodowlankę" zrobić), bo ostatnio mi się jakaś podpuchnięta wydawała i mam wrażenie, że to już niedługo...

Posted

[quote name='Karolina.']Aha. A yorki po 18 m-cu można kryć, czy kiedy?
U Gracji kiedy się cieczki spodziewasz?[/QUOTE]
Tak, yorki normalnie po 18 miesiącu, ale myślę, że z Ulą trochę dłużej powalczymy ;)
A Gracja powinna cieczkę dostać według moich obliczeń tak marzec-kwiecień.

Posted

[quote name='*kleo*']A od niedawna w domu leży 20 kg Startera na przyszły rok ;)[/QUOTE]

o jejku no to niezły masz zapas karmy dla małych :o :cool3:

Gracula będzie kryta tym samym pieskiem ? jeśli można wiedzieć ? :razz:

Cześć Aga :p

Posted

[quote name='Karolina.']Ja nie daję żadnych witamin Lakiemu. Je dobrej jakości karmę, i to w zupełności wystarczy, tam ma wszystko czego potrzebuje, a przynajmniej znaczną większość ;) Tym bardziej że sama sobie też jedzenia nie bilansuję, aby mi się wszystkie składniki i witaminy zgadzały, i żyję ;)[/QUOTE]
No ja akurat podaje te na włos i z tego co widzę żle na tym nie wychodzimy:p
Włos zrobił się mocniejszy,grubszy ,ładnie rośnie a na pewno nie jest to tylko zasługa kosmetyków,od środka też trzeba co nie co wzmocnić,tak jak już pisałam witaminki podaje ale te na włos i jestem baaaaardzo zadowolona:)
[quote name='Yourii']hej, to znowu my :)
Obejrzałam właśnie waszą galerię od deski do deski :) i muszę Ci pogratulować tak pięknego psa i tego że naprawdę dużo wysiłku i uczucia włożyłaś w jego wychowanie :)
Naprawdę widać jak się zmienia na coraz to piękniejszego

Naprawdę szczerzę gratuluję:)

Panna Furia ma taką samą koszuleczkę [URL]http://i51.tinypic.com/25f1ylc.jpg[/URL] :D[/QUOTE]
Cześć Sylwia:)
Oooo to miałaś czytania heh:)to wszystko już o nas wiesz:)na początku było naprawdę ciężko zaczęliśmy praktycznie od zera,ale widzę że trochę wysiłku i cierpliwości i można osiągnąć to o czym się marzy,wiadomo z takim początkiem nie było łatwo ale wiem że było warto
[quote name='chrupcia']Ja Jazzowi witaminki daje na wzmocnienie, ale myślałam też nad czymś do włosa i chyba sobie ten omegan zamówie ;)
Omegan jest fajny..
Hej :p[/QUOTE]

[quote name='Princess_York']Och my to też mamy kupe witamin :lol: .
Witaj w klubie
Hej Aga :multi:[/QUOTE]

[quote name='*kleo*']Ja Uli żadnych dodatkowych witamin nie podaję, dostaje pełnowartościową karmę więc ma wszystko co potrzebne, a włos rośnie jak szalony :p[/QUOTE]
Hejka:)Włos to też kwestia genetyki..zresztą co ja Ci będę pisać sama dobrze wiesz ;)ja nie narzekam ale żeby wzmocnić(może to kwestia takich poglądów)że jak będę podawać witaminy to będzie jeszcze ładniejszy??grubszy??mocniejszy??sama nie wiem...no ale jest różnica u nas oczywiście jak zaczęłam podawać witaminy to włos się wzmocnił i stał się mocniejszy,może to od kosmetyków,może od oleju (baaardzo dobrego!!)obtanili go widziałaś?:)super!,może zasługa witamin???nie wiem??ale ważne że poprawa jest i tym się cieszę:)
[quote name='chrupcia']o jejku no to niezły masz zapas karmy dla małych :o :cool3:

Gracula będzie kryta tym samym pieskiem ? jeśli można wiedzieć ? :razz:

Cześć Aga :p[/QUOTE]
Cześć Kasia:)
My też mamy ale 7.5 kg.takze to raczej mały zapas jak na moich żarłoków..:)

Dziewczyny fajnie że pisałyście miałam co czytać:)
A u nas w poniendziałek(chyba)jadę do związku wbić w rodowód słowo "reproduktor" -brzmi poważnie co heh:)ale czy będziemy z tego korzystać?sama nie wiem?

Posted

Super, gratulacje repa! :)

A czy będziecie korzystać to pewnie zadecydują o tym właścicielki yorkowych suczek :cool3: ;) Ale fajnie by było jakby Moni dorobił się potomstwa hihi ;)

Posted

[quote name='Karolina.']Super, gratulacje repa! :)

A czy będziecie korzystać to pewnie zadecydują o tym właścicielki yorkowych suczek :cool3: ;) Ale fajnie by było jakby Moni dorobił się potomstwa hihi ;)[/QUOTE]

Fajnie z jednej strony było by podglądać dzieci Moniego:)zobaczyć co by z nich wyrosło:)??czy by ładne dzieci dawał??takie pytania się nasuwają ale z drugiej strony to nie jest najważniejsze ...ważne dla mnie jest to że jest:)..przepraszam .."są" bo Puśko-Western jest jeszcze choć ten bez tytułów bez miana przyszłego "tatuśka"ale najkochańszy pod słońcem!!!
Właśnie gdzieś w temacie dogo jest wzmianka "yorki na allegro"i toczy się dyskusja o pecikach..dobrze że coś takiego istnieje..nie wszystkich jest stać na super psa za nie wiadomo jaką kasę..no i właśnie taki pecik-(za mniejsze pieniążki) podbije nasze serducho ,może nie podbije ringów(chociaż wierzyłam w niego do ostatnich chwil...),nie zostanie nigdy tatusiem ale zdobył chyba coś więcej??????

Posted

Aga, dobrze mówisz! Nie tylko piękno psa się liczy ;)
Wiadomo, że jeśli ktoś chce jeździć na wystawy, to pewnie piękno zaważy na wyborze jakiego psa chce kupić.
A nawet jeśli o wystawowe chodzi, to charakter też ma znaczenie.

Posted

[quote name='kiniaaa']Aga, dobrze mówisz! Nie tylko piękno psa się liczy ;)
Wiadomo, że jeśli ktoś chce jeździć na wystawy, to pewnie piękno zaważy na wyborze jakiego psa chce kupić.
A nawet jeśli o wystawowe chodzi, to charakter też ma znaczenie.[/QUOTE]

Dokładnie czasem to piękno może być puste;)
Ja mam duuuże chyba szczęście że w domciu mam dwa superaśne psiaki:lol:kocham te dwa psie serca baardzo,bardzo mocno.

Posted

[quote name='Gucci13']hej Aga:multi:[SIZE=1][COLOR=white]...[/COLOR][/SIZE][/QUOTE]

Gej:)To już jutro..:eviltong:jaaaaa ale masz super,pamiętam jak ja odliczałam dni do przywiezienia mojego skrzata:)

Posted

[quote name='chrupcia']o jejku no to niezły masz zapas karmy dla małych :o :cool3:

Gracula będzie kryta tym samym pieskiem ? jeśli można wiedzieć ? :razz: [/QUOTE]
Ta karma to i dla szczeniąt i dla suk jak będą w ciąży, a potem laktacji.
Co do krycia na razie nic nie powiem ;)
[quote name='agamewa']Hejka:)Włos to też kwestia genetyki..zresztą co ja Ci będę pisać sama dobrze wiesz ;)
...

od oleju (baaardzo dobrego!!)obtanili go widziałaś?:)[/QUOTE]
Wiem, wiem i to chyba aż za dobrze ;)
A że olej staniał to nie widziałam, mama ostatnio robiła zamówienie.
[quote name='Karolina.']A czy będziecie korzystać to pewnie zadecydują o tym właścicielki yorkowych suczek :cool3: ;) [/QUOTE]
No też tak nie do końca, zawsze Aga może stwierdzić, że suka jest "niegodna" żeby Moni ją pokrył i nie zgodzić się na krycie ;)

Posted

[quote name='*kleo*']No też tak nie do końca, zawsze Aga może stwierdzić, że suka jest "niegodna" żeby Moni ją pokrył i nie zgodzić się na krycie ;-)[/QUOTE]

Wiem wiem, ale najpierw ktoś musi zadecydować że chce kryć swoją suczkę Monim, a dopiero potem Aga decyduje czy ta suczka "jest godna" ;) Bo najpierw ktoś w ogóle musi zaproponować Moniemu krycie, żeby Aga mogła je "zaakceptować" lub "odrzucić" no nie? O to mi chodziło :)