Princess_York Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 Och my to też mamy kupe witamin :lol: . Hej Aga :multi: Quote
*kleo* Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 [quote name='agamewa']Hej:)Ja bym już podawała małej wiesz??zawsze swoje plusy podawanie witamin ma..[/QUOTE] Ja Uli żadnych dodatkowych witamin nie podaję, dostaje pełnowartościową karmę więc ma wszystko co potrzebne, a włos rośnie jak szalony :p Quote
Karolina. Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 [quote name='*kleo*']Ja Uli żadnych dodatkowych witamin nie podaję, dostaje pełnowartościową karmę więc ma wszystko co potrzebne (...)[/QUOTE] [SIZE=1][COLOR=paleturquoise]Widzę że mamy takie samo podejście :p Ja wychodzę z założenia, że co za dużo to nie zdrowo ;)[/COLOR][/SIZE] Quote
*kleo* Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 [quote name='Karolina.'][SIZE=1][COLOR=paleturquoise]Widzę że mamy takie samo podejście :p Ja wychodzę z założenia, że co za dużo to nie zdrowo ;)[/COLOR][/SIZE][/QUOTE] No ba, się wie ;) Tak samo nas na studiach uczą - jeśli mieszanki pełnoporcjowe, to nic więcej nie jest potrzebne, a jeżeli pasza własnego wyrobu, to wtedy należy uzupełniać. Ewentualnie krowy wysokomleczne dostają "gratisy", ale reszcie ma wystarczyć mieszanka pp ;) Quote
slawi Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 [quote name='*kleo*']No ba, się wie ;) Tak samo nas na studiach uczą - jeśli mieszanki pełnoporcjowe, to nic więcej nie jest potrzebne, a jeżeli pasza własnego wyrobu, to wtedy należy uzupełniać. Ewentualnie krowy wysokomleczne dostają "gratisy", ale reszcie ma wystarczyć mieszanka pp ;)[/QUOTE] To moja Luśka chyba się łapała na tą krowę wysokomleczną :) Quote
*kleo* Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 [quote name='slawi']To moja Luśka chyba się łapała na tą krowę wysokomleczną :)[/QUOTE] Nooo, pomijając ciążę i laktację ;) W tym okresie Gracula miała Acanę Puppy do woli + Royal Starter który podkradała synkom do woli, ale przynajmniej włosy jej nie powypadały :p A od niedawna w domu leży 20 kg Startera na przyszły rok ;) Quote
Karolina. Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 Klaudia, po co aż 20kg? Aż tyle schodzi? :crazyeye: Quote
*kleo* Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 [quote name='Karolina.']Klaudia, po co aż 20kg? Aż tyle schodzi? :crazyeye:[/QUOTE] Okazyjnie dorwałam, bo znajoma nie wykorzystała na swoje szczyle, ale na pewno się nie zmarnuje - w końcu dwóch miotów się spodziewamy w przyszłym roku ;) Quote
Karolina. Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 [SIZE=1]Ulcię też planujecie kryć? Ale super, już nie mogę się doczekać! :p :loveu::loveu::loveu:[/SIZE] [SIZE=1]Coś czuję że będę musiała Cię odwiedzić ;)[/SIZE] Aga, sorki za offa :oops: Quote
*kleo* Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 [quote name='Karolina.'][SIZE=1]Ulcię też planujecie kryć? Ale super, już nie mogę się doczekać! :p :loveu::loveu::loveu:[/SIZE] [SIZE=1]Coś czuję że będę musiała Cię odwiedzić :diabloti: ;)[/SIZE] Aga, sorki za offa :oops:[/QUOTE] Aga nam wybaczy ;) Ulcię jeszcze nie teraz, ale Bucka i owszem :p A to po nich dostaliśmy karmę [URL]http://grazula.prv.pl/szczenietab.html[/URL] Możesz śmiało wpadać na grackowe i buckowe dzieci :p Quote
Karolina. Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 A Bucia nie za młoda? Kurczę, mi to ciągle się wydaję że z niej to szczylek taki mały, dlatego też nie brałam jej pod uwagę, a tu czas przecież leci... :lol: A co do linka: przesłodkie szeltusie! Mam okropną słabość do tej rasy, uwielbiam uwielbiam! :loveu: Quote
*kleo* Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 [quote name='Karolina.']A Bucia nie za młoda? Kurczę, mi to ciągle się wydaję że z niej to szczylek taki mały, dlatego też nie brałam jej pod uwagę, a tu czas przecież leci... :lol:[/QUOTE] Szczylek, ale chiłki można kryć po 12 miesiącu z racji tego, że to rasa wielkogłowa i ponoć tak szybciej to lepiej. No ale zobaczymy kiedy cieczka nadejdzie (w sensie czy zdąży "małą hodowlankę" zrobić), bo ostatnio mi się jakaś podpuchnięta wydawała i mam wrażenie, że to już niedługo... Quote
Karolina. Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 Aha. A yorki po 18 m-cu można kryć, czy kiedy? U Gracji kiedy się cieczki spodziewasz? Quote
*kleo* Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 [quote name='Karolina.']Aha. A yorki po 18 m-cu można kryć, czy kiedy? U Gracji kiedy się cieczki spodziewasz?[/QUOTE] Tak, yorki normalnie po 18 miesiącu, ale myślę, że z Ulą trochę dłużej powalczymy ;) A Gracja powinna cieczkę dostać według moich obliczeń tak marzec-kwiecień. Quote
chrupcia Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 [quote name='*kleo*']A od niedawna w domu leży 20 kg Startera na przyszły rok ;)[/QUOTE] o jejku no to niezły masz zapas karmy dla małych :o :cool3: Gracula będzie kryta tym samym pieskiem ? jeśli można wiedzieć ? :razz: Cześć Aga :p Quote
*Agnieszka* Posted December 17, 2010 Author Posted December 17, 2010 [quote name='Karolina.']Ja nie daję żadnych witamin Lakiemu. Je dobrej jakości karmę, i to w zupełności wystarczy, tam ma wszystko czego potrzebuje, a przynajmniej znaczną większość ;) Tym bardziej że sama sobie też jedzenia nie bilansuję, aby mi się wszystkie składniki i witaminy zgadzały, i żyję ;)[/QUOTE] No ja akurat podaje te na włos i z tego co widzę żle na tym nie wychodzimy:p Włos zrobił się mocniejszy,grubszy ,ładnie rośnie a na pewno nie jest to tylko zasługa kosmetyków,od środka też trzeba co nie co wzmocnić,tak jak już pisałam witaminki podaje ale te na włos i jestem baaaaardzo zadowolona:) [quote name='Yourii']hej, to znowu my :) Obejrzałam właśnie waszą galerię od deski do deski :) i muszę Ci pogratulować tak pięknego psa i tego że naprawdę dużo wysiłku i uczucia włożyłaś w jego wychowanie :) Naprawdę widać jak się zmienia na coraz to piękniejszego Naprawdę szczerzę gratuluję:) Panna Furia ma taką samą koszuleczkę [URL]http://i51.tinypic.com/25f1ylc.jpg[/URL] :D[/QUOTE] Cześć Sylwia:) Oooo to miałaś czytania heh:)to wszystko już o nas wiesz:)na początku było naprawdę ciężko zaczęliśmy praktycznie od zera,ale widzę że trochę wysiłku i cierpliwości i można osiągnąć to o czym się marzy,wiadomo z takim początkiem nie było łatwo ale wiem że było warto [quote name='chrupcia']Ja Jazzowi witaminki daje na wzmocnienie, ale myślałam też nad czymś do włosa i chyba sobie ten omegan zamówie ;) Omegan jest fajny.. Hej :p[/QUOTE] [quote name='Princess_York']Och my to też mamy kupe witamin :lol: . Witaj w klubie Hej Aga :multi:[/QUOTE] [quote name='*kleo*']Ja Uli żadnych dodatkowych witamin nie podaję, dostaje pełnowartościową karmę więc ma wszystko co potrzebne, a włos rośnie jak szalony :p[/QUOTE] Hejka:)Włos to też kwestia genetyki..zresztą co ja Ci będę pisać sama dobrze wiesz ;)ja nie narzekam ale żeby wzmocnić(może to kwestia takich poglądów)że jak będę podawać witaminy to będzie jeszcze ładniejszy??grubszy??mocniejszy??sama nie wiem...no ale jest różnica u nas oczywiście jak zaczęłam podawać witaminy to włos się wzmocnił i stał się mocniejszy,może to od kosmetyków,może od oleju (baaardzo dobrego!!)obtanili go widziałaś?:)super!,może zasługa witamin???nie wiem??ale ważne że poprawa jest i tym się cieszę:) [quote name='chrupcia']o jejku no to niezły masz zapas karmy dla małych :o :cool3: Gracula będzie kryta tym samym pieskiem ? jeśli można wiedzieć ? :razz: Cześć Aga :p[/QUOTE] Cześć Kasia:) My też mamy ale 7.5 kg.takze to raczej mały zapas jak na moich żarłoków..:) Dziewczyny fajnie że pisałyście miałam co czytać:) A u nas w poniendziałek(chyba)jadę do związku wbić w rodowód słowo "reproduktor" -brzmi poważnie co heh:)ale czy będziemy z tego korzystać?sama nie wiem? Quote
Karolina. Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 Super, gratulacje repa! :) A czy będziecie korzystać to pewnie zadecydują o tym właścicielki yorkowych suczek :cool3: ;) Ale fajnie by było jakby Moni dorobił się potomstwa hihi ;) Quote
*Agnieszka* Posted December 17, 2010 Author Posted December 17, 2010 [quote name='Karolina.']Super, gratulacje repa! :) A czy będziecie korzystać to pewnie zadecydują o tym właścicielki yorkowych suczek :cool3: ;) Ale fajnie by było jakby Moni dorobił się potomstwa hihi ;)[/QUOTE] Fajnie z jednej strony było by podglądać dzieci Moniego:)zobaczyć co by z nich wyrosło:)??czy by ładne dzieci dawał??takie pytania się nasuwają ale z drugiej strony to nie jest najważniejsze ...ważne dla mnie jest to że jest:)..przepraszam .."są" bo Puśko-Western jest jeszcze choć ten bez tytułów bez miana przyszłego "tatuśka"ale najkochańszy pod słońcem!!! Właśnie gdzieś w temacie dogo jest wzmianka "yorki na allegro"i toczy się dyskusja o pecikach..dobrze że coś takiego istnieje..nie wszystkich jest stać na super psa za nie wiadomo jaką kasę..no i właśnie taki pecik-(za mniejsze pieniążki) podbije nasze serducho ,może nie podbije ringów(chociaż wierzyłam w niego do ostatnich chwil...),nie zostanie nigdy tatusiem ale zdobył chyba coś więcej?????? Quote
kiniaaa Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 Aga, dobrze mówisz! Nie tylko piękno psa się liczy ;) Wiadomo, że jeśli ktoś chce jeździć na wystawy, to pewnie piękno zaważy na wyborze jakiego psa chce kupić. A nawet jeśli o wystawowe chodzi, to charakter też ma znaczenie. Quote
*Agnieszka* Posted December 17, 2010 Author Posted December 17, 2010 [quote name='kiniaaa']Aga, dobrze mówisz! Nie tylko piękno psa się liczy ;) Wiadomo, że jeśli ktoś chce jeździć na wystawy, to pewnie piękno zaważy na wyborze jakiego psa chce kupić. A nawet jeśli o wystawowe chodzi, to charakter też ma znaczenie.[/QUOTE] Dokładnie czasem to piękno może być puste;) Ja mam duuuże chyba szczęście że w domciu mam dwa superaśne psiaki:lol:kocham te dwa psie serca baardzo,bardzo mocno. Quote
Gucci13 Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 hej Aga:multi:[SIZE=1][COLOR=white]...[/COLOR][/SIZE] Quote
*Agnieszka* Posted December 17, 2010 Author Posted December 17, 2010 [quote name='Gucci13']hej Aga:multi:[SIZE=1][COLOR=white]...[/COLOR][/SIZE][/QUOTE] Gej:)To już jutro..:eviltong:jaaaaa ale masz super,pamiętam jak ja odliczałam dni do przywiezienia mojego skrzata:) Quote
*kleo* Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 [quote name='chrupcia']o jejku no to niezły masz zapas karmy dla małych :o :cool3: Gracula będzie kryta tym samym pieskiem ? jeśli można wiedzieć ? :razz: [/QUOTE] Ta karma to i dla szczeniąt i dla suk jak będą w ciąży, a potem laktacji. Co do krycia na razie nic nie powiem ;) [quote name='agamewa']Hejka:)Włos to też kwestia genetyki..zresztą co ja Ci będę pisać sama dobrze wiesz ;) ... od oleju (baaardzo dobrego!!)obtanili go widziałaś?:)[/QUOTE] Wiem, wiem i to chyba aż za dobrze ;) A że olej staniał to nie widziałam, mama ostatnio robiła zamówienie. [quote name='Karolina.']A czy będziecie korzystać to pewnie zadecydują o tym właścicielki yorkowych suczek :cool3: ;) [/QUOTE] No też tak nie do końca, zawsze Aga może stwierdzić, że suka jest "niegodna" żeby Moni ją pokrył i nie zgodzić się na krycie ;) Quote
chrupcia Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 Najważniejsze że Moni ma Ciebie, a Ty masz jego :) Cześć Aga :) z tym odliczaniem to tak zawsze, a jak już to na co czekamy jest to mija czas błyskawicznie :p Quote
Karolina. Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 [quote name='*kleo*']No też tak nie do końca, zawsze Aga może stwierdzić, że suka jest "niegodna" żeby Moni ją pokrył i nie zgodzić się na krycie ;-)[/QUOTE] Wiem wiem, ale najpierw ktoś musi zadecydować że chce kryć swoją suczkę Monim, a dopiero potem Aga decyduje czy ta suczka "jest godna" ;) Bo najpierw ktoś w ogóle musi zaproponować Moniemu krycie, żeby Aga mogła je "zaakceptować" lub "odrzucić" no nie? O to mi chodziło :) Quote
Recommended Posts