Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

NIetypowa sprawa. Dziś jadąc w swojej okolicy widziałam biegnącego po jezdni nagusa. Prawdopodobnie grzywacz ale może być inny goły w golasach jestem ciemna masa i nie rozmoznam czy nie inny.
Ciemna skóra włosy na główce nie bardzo jasne wyglądające na brudn. Przypominał psa z tego wątku.
http://www.dogomania.pl/threads/180229-NAGI-GRZYWACZ-CHIA-SKI-juA-w-nowym-kochajAE-cym-domku

Jak pies biegł po drodze wyglądał na zagubionego. Biegł środkiem jezdni wystraszony. Chciałab go złąpać ale uciekał. Tak przeszliśmy uciekajaćz kilkaset metrów i pies wpadł dość pewnei na podwórko jedne z posesji. Z tym, że posesja wygląda na typowe gospodarstwo wiejskie, brama rozdziawiona itd. Pies zniknąl mi w obejściu. Ale wyglądało na to, że tam mieszka.

Ale oczywiście mam wątpliwości bo nagusy rzadko się widuje latające luzem po wiosce. Może komuś zaginął jakiś czas temu np. ja mieszkam w okolicach giełdy na Słomczynie więc ten psiak może być np. jakiś czas temu kupiony i taki trochę malo troskliwe zadbany.

Pies biegał w jednej z miejscowości w pobliżu Prażmowa. Wiem na którą posesję wpadł jakby co. Pies wyglądal podobnie do tego ze zdjęcia tzn wyglądał jakby był brudny lub mógl być brudny ( nie wyglądal na zadbanego poprostu) więc może mięc poprostu taką mas albo może być jasniejszy jeno brudny.

Posted

[quote name='Agama']Pilne 2 kwietnia zaginela grzywaczka wlasnie w okolicach Prazmowa,podaj koniecznie dokladniejsze namiary[/QUOTE]

Namiary na pv podałam

Ja nie jestem w stanie podać numeru domu. Ale mogę pokazać, ktora posesja. Ja wtedy jechałam na cmentarz i wracała za jakieś 40 minut tą samą drogą. Brama wtedy byla zamknięta, a psiaka nie widziałam. Jesli to była zaginiona suczka być może wpadła na tą posesję i ktoś się zorientowal i zamknął bramę żeby ja zlapać. Pies początkowo wyglądał na zagubionego - szedł jak typowo wystarszony pies i zagubiony. Zmyliło mnie to, że tak pewnie wpadł na to podwórko. Myślałam, że poprostu tam mieszka i oczywiście może tak być. Choć to typowe gospodarstwo więc grzywka w takim obejściu dość dziwna - ale tu z powodu giełdy na Słomczynie w pobliżu - można zobaczyć najdziwniejsze psiaki w obejściach.