Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam serdecznie wszystkich milosnikow grzywaczy.W mojej rodzinie czolowe miejsce zajmuje dwuletnia naga sunia ktora w ostatnim miesiacu zaczela zmieniac kolor!!Wpapierach ma kolor grafit ma czarno biale dlugie wlosy a teraz zaczela ciemniec wyglada jakby miejscami byla brudna w lecie zawsze ciemniala ale teraz zaczyna byc brudna od strony szyi i klatki piersiowej.Jezeli inni wlasciciele mieli podobne przypadki to prosze o odpowiedz czy to normalne zjawisko w tym wieku bo zaczynam sie martwc a moja niunia jest jak trzecie dziecko zgory dziekuje za pomoc

Posted

Oglnie grzywacze mają do siebie że zmieniają kolory więc ja bym się nei przejmowała ew. mozesz wkleić zdjecie i pokazać o co chodzi ci dokładnie :)

Posted

Dzieki za odpowiedz ale moja psina cala zrobila sie ciemna pozostalo pare jasnych plamek bylam u weta i powiedzial ze moze tak byc ze ona w papierach ma kolor grafit i dopiero teraz sie wybarwila.Mam teraz nastepny klopot moja mala do wczoraj posiadala gorne kly a wczoraj przy zabawie pilka oba kly polamala dodam ze to mleczaki bo zalazkow stalych klow nie ma i jutro znowu wedruje do weta.Zastanawiam sie czy jej jezyk nie zacznie wypadac lub nie bedzie miala innych klopotow z jedzeniem ale najpierw chyba wet bedzie musial usunac korzenie.POZDRAWIAM WSZYSTKICH I ZYCZE WESOLYCH SWIAT chociaz to juz prawie koniec

Posted

no to z tym kolorem tj mówiłam trochę słońca i się wybarwia to co masz wpisane w metryce ad. koloru a to co jest czesto się nie pokrywa...koniecznie trzeba usunąc korzenie i tak kiedys by jej wypadły te mleczaki nawet jak nie ma zalążków , nic jej nie będzie da rade sobie z jedzeniem, nie martw się a co do wypadania języczka to zależy ile ma zębów w ogóle jak mało to tak może się stać ale to jej w niczym nie przeszkodzi.

Posted

[quote name='Ilka21']no to z tym kolorem tj mówiłam trochę słońca i się wybarwia to co masz wpisane w metryce ad. koloru a to co jest czesto się nie pokrywa...koniecznie trzeba usunąc korzenie i tak kiedys by jej wypadły te mleczaki nawet jak nie ma zalążków , nic jej nie będzie da rade sobie z jedzeniem, nie martw się a co do wypadania języczka to zależy ile ma zębów w ogóle jak mało to tak może się stać ale to jej w niczym nie przeszkodzi.[/QUOTE]
Z pewnością niunia da sobie radę bez kłów. Wiem co mówię :) A z wypadniętym jęzorkiem golasy są urocze ;)

Posted

Fajnie ze jest sie kogo poradzic -wielkie dzieki na jutro umowilam sie z chirurgiem zobacze co zdecyduje zal mi strasznie psa bo beda ja pewnie bolec dziasla ale coz nic na to nie poradze

• 3 months later...
Posted

[quote name='Magda G']Czy tendencję do wypadania jęzorka mają tylko grzywki bezwłoskowe, czy pp także?[/QUOTE]
PP przeważnie mają lepsze zeby niż hl ale tendencję do wypadania ma każdy starszy pies bo jak zęby wypadną to język też wychodzi po za jamę ustną.

• 1 year later...