Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wiesz Jarku!... mowisz o Rosce? Aresik tak! to spokoj dusza i do rany przyloz piesio! Ale Rojak ma duuuzo za uszami, oj ma! :diabloti: :mad: Musialbys ja zobaczyc jak stawiala sie mi ostatnio i jak z tym poteznie walczylismy... ale o tym kiedys przy nastepnej okazji! Roja to nie tylko labocdb! To kapiszon morderca i lizak pospolity - w jednym cialku! :cool3: To, ze mam mniej z nia problemow niz inni, to tylko i wylacznie moja konsekwencja (z rzucaniem sie na psa wlacznie:eviltong: ) i walka z jej zapedami! A jest czasami ciezko! Oj, zaufaj mi!

A propos! po ostatnim weekendzie nie moze jeszcze dojsc do siebie! non stop spi, juz 5 dzien! no nie dziwne! tyle wrazen przeroznych, alkoholu i szalenstw nie sluzy takiej malpie jak moja :mad: :cool3: Jak wroce do chaty to zrobie relacje zdjeciowa! A jest czym sie pochwalic i nie tylko!:cool3:

• Replies 80
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A czy nie jest tak np. z tymi kotami - ze Chima sie z nimi zaprzyjaznila, bo to jej kumple z ktorymi mieszka? ze nauczyla sie ich jako stalego elementu jej zycia? A Che nie ma z nimi stycznosci na codzien, dlatego odbiera koty tak jak kazdy pies? Goni je i juz!:razz:
Roja tez zyje z kotami, w domu bawi sie z nimi, szaleje, ale na podworku potrafi pogonic za obcym kotem, ze az ziemia sie kurzy! Bo nie nauczylam jej tego, ze na podworku nie moze tego robic? zaniedbalam to po prostu!:mad: bo uznalam, ze skoro kocha moje koty, to akceptuje tez inne!

Podobnie sprawa ma sie z innymi cechami! Nasze psy moga nie byc nauczone pewnych zachowan i stad takie roznice! Przez przypadek zaniedbujemy to, a pozniej to akcetujemy z rozpedu, bo pies taki juz niby jest: bo nie lubi dzieci, bo nie akceptuje kotow, bo nie lubi jezdzic autem, bo rzuca sie na pewna Rottke, bo nie daje sie glaskac... itd, itd...:roll:

Posted

Dzien dobry robaczki majorkowe:)

donosze, ze ziemia odmarza i szanowna telekomuniakacja wkopie mi kabelek do domku i niedlugo do was wroce na stale:) tymczasem zerknelam na Wasze posty ogolnie i hm... czy wszystko jest po staremu? oprocz tego ze nie mam wejscia na forum 3M?

czy moge dla relaksu (czy wy sie znowu scinacie???:) zaprosic was do mojej galerii zrobionej goscinnie przez Zbyszka - Ca de Bou Matto Grosso R.J.Osanna na jego stronce?
ania.matto.strefa.pl
moze to go zmobilizuje do uaktualneinia:))

czy Ola per Koficzka i Uzi to zyja na obczyznie? :mad: :mad: :mad:

Pozdrawiam wraz z 11 majorkami ( Kaiser, Hexa, Anai Malai Rose, Anai Mudi Rose, Anai Metturi Rose, Anai Maveli Rose, Anai Manami Rose, Asifabat, Adilabat, Ambad i Aurangabad) :loveu: :lol: :loveu: :lol:
Ania.:eviltong:

Posted

Hej Annik!:evil_lol:
Az zdebialam, ak zobaczylam Twojego nicka! Tak powaznie on brzmi :eviltong:
Wszelki duch... :razz:

Co Ty! teraz tutaj to jest sofcik! a wczesniej - oj... co bylo a nie jest... :roll: :evil_lol: Zapomnijmy! moze!;)

Powiem Ci tak! Zabojcza galeria! Malpiszonico jedna! kulde! czy Wy nie macie czelnosci i tak mnie katujecie tymi malymi kluseczkami? jeszu..:loveu: i te male jezorki ziewaczki - te male zarlacze pregowane, te spiochy poziome! Obled! Az zamarzylo mi sie cos takiego w chacie - jak zwykle zreszta!
Miot byl kurka wodna liczny! Skad Ty, Aniu wpadlas na te imiona?:cool3:

Kaiser robi sie bezbledny! Bardzo podoba mi sie jego glowa i to jak zawijaja mu sie uszy! A jak Hexa? Jak jej nozki zniosly taki ciezar? Nie meczyla sie za bardzo?

Posted

[quote name='Archiesa']
A jak Hexa? Jak jej nozki zniosly taki ciezar? Nie meczyla sie za bardzo?[/quote]

a co ona ma z nóżkami? jeśli mogę spytać

Posted

Hej robaczki, jak milo normalnie z wami poklikac:)))

Mamusia czuje sie swietnie, tatus tez dzielnie wychowuje swoje malenstwa, choc juz nie takie malenstwa

Temat jest o charakterku wiec napisze cos wam...
Moje dzieci maja obecnie 2,5 miesiaca. Maja ustalona pozycje w stadzie kazdy. Kazdy ma inny charakterek, kazde dziecko jest inne. Jednak ten instynk walki u kazdego jest...jeden jest glebiej skryty u innej majorki jest bardziej widoczny. Kontakt z matka, taka jak Hexa, która jest suką spokojną i opanowaną, nie znoszącą awantur daje im niezłą szkołę. Ciągle je przywołuje do pożądku. Ojciec natomiast - pies rozpieszczony - musiał szybko dorosnąć - pokazuje im tą "majorkową" stronę życia.
Jego ulubienica suczka bardzo dominująca, razem z nim obszczekuje listonosza.
Przywódca stada, daje sygnał kiedy zwiać za dom, kiedy dzieci wracają ze szkoły i jest "głaskanie" przez płot, rownież on decyduje kiedy i czym sie bawią, jedzą, śpią...
Jest niunia moja, rozpieszczona, ciągle chce na ręcę a już nie jest mała:(
ech...
dużo by pisać. maleństwa są słodkie i kochane, nawet jak wpadną do domu i przwracają go do góry nogami w dwie minuty:)
heh
heh
są boskie. szkoda że tak szybko rosną:(

Posted

Ania! Czy Ty te male loszki zostawiasz sobie wszystkie w domu? Kobito! :crazyeye: :evil_lol: Toz to sfora majorowa! Lepsza niz alarm i agencja ochrony mienia :evil_lol: No i skad wymyslilas te imiona zabojcze:cool3: podaj ich etymologie;)

Opowiadaj dalej, opowiadaj!:loveu:

Posted

[quote name='asia']a co ona ma z nóżkami? jeśli mogę spytać[/quote]

skoro suczka ma problemy zdrowotne uwarunkowane genetycznie to czy chociaż reproduktor był prześwietlony ???

Posted

[B]Witam wsztkich serdecznie.[/B]
Chciałem zaprosić do przeczytania postu który zamieściłem na innym forum, a który być może miłośnicy rasy chciali by przeczytrać !!!
Ten post jest zadumą, nad tym jak w ostatnim czasie może być postrzegana nasza rasa. Too sprawy które nawarstwiają się już od dłuższego czasu dłuższego których nie wiedzieć czemu nikt znowu oficjalnie nie pisze chociaż wszyscy to widzą.

[URL="http://www.forum.molosy.pl/showthread.php?t=4487"]http://www.forum.molosy.pl/showthread.php?t=4487[/URL]

Proszę zarezerwować sobie godzinkę i miłej lekturki !! ;-))
POZDRAWIAM wszystkich serdecznie !!!

Posted

Odpowiadajac na pytania:

mamusia przed ciaza miala problemy zdrowotne, nie wnikajac w szczegoly, wet mnie zrobil w balona i omalo bym jej nie uspila. Sprawa skonczy sie chyba w sadzie. Wszystko okazalo sie w jak najlepszym pozadku, suczka po prostu tesknila za jednym z domownikow. Wszelkie wnikliwe badania wykluczyly jakiekolwiek problemy zdrowotne.
Ojciec natomiast w wieku niecalego roku mial przeswietlenie, ktore wykazalo....BRAK DYSPLAZJI...Rowniez przed zaplodnieniem mial robione badania rozne i jest zdrowy w 100%.

Imona...tak jak przydomek, zaczerpnieta ze wschodu. Dokladniej z Indii. :p

Oczywiscie nie zostana ze mna:( Szkoda:(((

Od jutra bedzie nowa galeria wiec zapraszam do ogladania jak sie bawia z Kaiserem:)

Ps. podlaczyli mnie do swiata:))) mam internet w koncu!!!!

Posted

[quote name='Ca de Bou']Odpowiadajac na pytania:

mamusia przed ciaza miala problemy zdrowotne, nie wnikajac w szczegoly, wet mnie zrobil w balona i omalo bym jej nie uspila. Sprawa skonczy sie chyba w sadzie. Wszystko okazalo sie w jak najlepszym pozadku, suczka po prostu tesknila za jednym z domownikow. Wszelkie wnikliwe badania wykluczyly jakiekolwiek problemy zdrowotne.
Ojciec natomiast w wieku niecalego roku mial przeswietlenie, ktore wykazalo....BRAK DYSPLAZJI...Rowniez przed zaplodnieniem mial robione badania rozne i jest zdrowy w 100%.

Imona...tak jak przydomek, zaczerpnieta ze wschodu. Dokladniej z Indii. :p

Oczywiscie nie zostana ze mna:( Szkoda:(((

Od jutra bedzie nowa galeria wiec zapraszam do ogladania jak sie bawia z Kaiserem:)

Ps. podlaczyli mnie do swiata:))) mam internet w koncu!!!![/quote]

dziękuje za odpowiedz :)

Posted

@Che
Absolutnie masz racje, przeswietlenie wczesniejsze jest traktowane tylko i wylacznie w celach kontrolnych. Jednak aby zachowac odstep i nie narazac psa na nadmierne promieniowanie czekam jeszcze z drugim przeswietleniem. Po Dortmundzie, w listopadzie bylam w klinice przy SGGW, 2 ortopedow wymacalo go, na jakis wyciagnikach badali mu ruchomosc stawow. ( Cuda maja w tej klinice ) Stwierdzili ze, nic nie wskazuje na to by cokolwiek mial. Potworke z wpisem do rodowodu bede robic na koncu wszystkich potrzebnych elementow do wpisu reproduktora.

Przemek od rana mnie meczy ze zdjeciami dzieci:) nie moze sie zdecydowac co chce:)

ps. Jarek, nie bylo mnie w sumie krotko, naswietl mi w skrocie konflikt jaki jest wsrod nas (?) jacy inni, jacy Elita, o co chodzi???
:placz: :placz: :placz: :placz: :placz:

Posted

Ania!
Przemek to fajny gosciu! :cool3: Bedziemy mieli piecze nad jego nowym szczeniaczkiem! :evil_lol:

Dawaj te zdjatka szybciorem, bo normalnie sie obsiuram z niecierpliwosci!

A o co chodzi? no o co? zawsze o to samo:mad:
Glownie siedzimy :eviltong: na molosach

Posted

@Archiesa
Przemek mnie normalnie zameczy. :]
Wysle mu fotki jesli przestanie pisac do mnie na Pani. Czy ja jestem juz naprawde taka stara???:mad: :mad:
Jak nie ot mu becki spuszcze:mad:

Widze, ze to swoj gosc. To fajnie.

Posted

Kobito! Ty juz jestes super staraaaa, skoro nicka nie pamietasz:evil_lol: Kiedys przeca deklarowalas sie, ze masz 95 lat, wiec nie dziw sie Babu!:eviltong:

Do mnie tez walil przez Pani! Bosze zgroza!:-o :diabloti:

Powiem Ci, ze charakterologicznie to mi sie Malai podoba! Normalnie jak bym Rojencje widziala. Niestety nie wiem ktora to!

Posted

@Archiesa
Malai to izabel suczka. Zwana "miska" od "miss", poniewaz jest jak modelka. Ma ciemna maske i bardzo mocne obwodki w okol oczu dosc daleko zachcadze jak u chinczykow:) Przy tym jest wesola, chyba najbardziej skora do zabawy i straszny pieszczoch:)
Dzis poszla na spacer na ulice. Razem z "niuniusiem" ( Asifabad ) znalazly sposob na sforsowanie ogrodzenia i pociagnely za soba reszte:) Malai i Asifabad to spolka do demolowania domu, tylko one czaja sie pod drzwiami by nie postrzezenie wskoczyc na salony;)))

tak wiec widac juz po kilku tygodniowych paczkach jakie maja chaRRakterki:]

Posted

nie no! wiedziala, wiedzialam, ze to Roska II :loveu: No i to Rose w imieniu! Czad! :cool3: :evil_lol:
Tylko to umaszczonko ciut inne, ale lobuzeria, modelkowanie i narcyzm polaczony z niszczotnikowaniem to cala ona! Kapitalna! a moge prosic o jej jakies zdjatko z ostatniej chwili? Plisz:loveu:

Posted

[URL="http://www.ania.matto.strefa.pl/Galeria/Nowe/photos/photo1.html"]http://www.ania.matto.strefa.pl/Galeria/Nowe/photos/photo1.html[/URL]

Malai to ta po lewej
Adilabad to ten po prawej

zdjecie hm...sa juz dwa razy wieksze...moze dzis mi nasz forumowy kolega uaktualni galerie bo jak nie...:mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :angryy: :angryy: :angryy:

Posted

Malai::lol:

[URL="http://ania.matto.strefa.pl/Galeria/SzczeniakiKwiecien/photos/photo15.html"]http://ania.matto.strefa.pl/Galeria/SzczeniakiKwiecien/photos/photo15.html[/URL]

Posted

[URL="http://ania.matto.strefa.pl/Galeria/SzczeniakiKwiecien/photos/photo53.html"]http://ania.matto.strefa.pl/Galeria/SzczeniakiKwiecien/photos/photo53.html[/URL]

hAu.
Jestem Aurangabad.
Jestem przywodca mojego stada.
No moze nie zupelnym przywodca calego stada.Tylko tego malego.
Ojcu schodze z drogi od czasu kiedy spuscil mi niezle manto. Lecialem ze dwa metry. Respect tato:angryy: poczekaj az dorosne:mad: :mad: :mad:
Matka mnie karci codziennie ale wiecie to baba:cool3: Wiec krzycze tylko : [I]kobieta mnie bije.[/I]
Jestem wymoczkiem i gowniarzem. Obojetnie co to znaczy slysze to codziennie od tych na 2 lapach, kiedy [I]ucze[/I] moje stado jak zyc w tym paskudnym swiecie.
Swoja droga nie wiem dlaczego laza na 2 lapach. Ja probowalem - kiespko szlo. Jedno jest pewne. Ta na 2 lapach ma cos co musze zdobyc.
[I]Wielkie zarcie.[/I]
Obmyslilem plan. Jednego z moich, tego co go tak rozpieszczaja, wyslalem do kuchni na przeszpiegi. Bo jemu nic nie zrobia a mi sie znowu dostanie. Szczekal ze tam jest [I]baza[/I] [I]wielkiego zarcia[/I]. Moj plan polega na tym, ze jak sie uchylaja drzwi to cale moje stado musi zaatakowac na raz. Ja jestem przywodca.Ja wydaje rozkazy. Teraz rozkaz: Atak na [I]baze wielkiego zarcia:mad: :mad: :mad: [/I]

Posted

ło bosze! ja juz jestem pogubiona! :loveu:Jenuski! :loveu: jak dobrze, ze nie musze wybierac szczeniaczka, bo co spojrze na nastepnego to bardziej mi sie podoba od poprzedniego! a w koncu juz nie wiem, ktory jest ktory :cool3:

Malai, to ta mala jasna glizdeczka w drugim rzedzie? czy ona jest najmniejsza z miotu? tak jakos mi sie wydaje! Ale juz ja kocham bezblednie! A to zdjatko ze zmarchami to jest to, co Tygrysy Naramowickie lubia najbardziej!
no i jeszcze tego malego paszczaka z tylu, ktory wyglada jak czarny baranek?:loveu: Ja to nie mam kompletnie wyczucia wystawowego! zero, a zawsze wybieram jakies indywiduum nieziemskie!:evil_lol:
A ktory na tym zdjeciu to Aurangabad?

[URL="http://ania.matto.strefa.pl/Galeria/SzczeniakiKwiecien/photos/photo52.jpg"]http://ania.matto.strefa.pl/Galeria/SzczeniakiKwiecien/photos/photo52.jpg[/URL]