snuszak Posted March 16, 2010 Posted March 16, 2010 Dziś dostałam info o młodej spanielce z Puszczykowa do adopcji, pojechałam po szczegóły i porobić zdjęcia. Diana ma 1.5 roku jest bez rodowodu, nie sprawia większych problemów, potrzebuje tylko zabawek i spacerów jak każdy pies. W domu nie niszczy zostaje sama. Jest zdrowa.Do obcych podchodzi z dystansem, trzeba ją ładnie poprosić smakołykiem aby podeszła ;) Radosna, żywa kochana, tylko właściciel kupując ją nie był rozsądnym człowiekiem. Chciał psa przyjaciela, później dopiero pomyślał że pies przecież musi się bawić, nie może spędzać po 12 godzin sam i że trzeba go brać ze sobą podczas wyjazdów albo znaleźć kogoś kto się nim zaopiekuje. Zwykła bezmyślność.... pies do pokochania od zaraz. Proszę o pomoc w ogłoszeniach i poszukaniu domu. Odpowiedzialnego domu, który podda sunię sterylce. Zdjęcia wstawię wieczorem. Quote
Asia & Ginger Posted March 16, 2010 Posted March 16, 2010 snuszkak napisał(a):Dziś dostałam info o młodej spanielce z Puszczykowa do adopcji, pojechałam po szczegóły i porobić zdjęcia. Diana ma 1.5 roku jest bez rodowodu, nie sprawia większych problemów, potrzebuje tylko zabawek i spacerów jak każdy pies. W domu nie niszczy zostaje sama. Jest zdrowa.Do obcych podchodzi z dystansem, trzeba ją ładnie poprosić smakołykiem aby podeszła ;) Radosna, żywa kochana, tylko właściciel kupując ją nie był rozsądnym człowiekiem. Chciał psa przyjaciela, później dopiero pomyślał że pies przecież musi się bawić, nie może spędzać po 12 godzin sam i że trzeba go brać ze sobą podczas wyjazdów albo znaleźć kogoś kto się nim zaopiekuje. Zwykła bezmyślność.... pies do pokochania od zaraz. Proszę o pomoc w ogłoszeniach i poszukaniu domu. Odpowiedzialnego domu, który podda sunię sterylce. Zdjęcia wstawię wieczorem. Na tą chwilę nie mamy domku, ale sporo ludzi dzwoni w sprawie spanieli. Czekam na fotki i zabieram się na ogłoszenia, wrzucę ją na spanielowe, Allegro, gumtree, znajomą poproszę o eoferty i kupiepsa. ;) Quote
snuszak Posted March 16, 2010 Author Posted March 16, 2010 super dzięki :) nie chce by sunia pojechała byle gdzie więc namiary na Was, znacie się na spanielach prześwietlicie ludzi, a jak będą na faceta to wyda byle pierwszej lepszej osobie, już dziś chciał mi sunię wcisnąć :/ gdyby był jakiś tymczas to można również brać ją od ręki, tylko mam do niego dzwonić kiedy przyjadę po sunie, tymczas dla niej to raczej szybka sprawa bo ona ładna zdrowa, młoda pójdzie błyskawicznie Quote
snuszak Posted March 16, 2010 Author Posted March 16, 2010 mam 4 fotki, bo wizyta byla w trypie ekspresowym tu są 2 pozostałe dwie nie wiem dlaczego mimo że je obracam na kompie i wrzucam pozniej na serwer to nie sa tak ustawione jak powinyn ;/;/ Quote
snuszak Posted March 16, 2010 Author Posted March 16, 2010 moze na @ wysłac do kogos to je wstawi tak zeby byly dobre? Quote
Asia & Ginger Posted March 16, 2010 Posted March 16, 2010 Wyślij mi na maila, może mi się uda: [email protected] Quote
Asia & Ginger Posted March 16, 2010 Posted March 16, 2010 Allegro Dianki: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=963530154 I gumtree: http://poznan.gumtree.pl/c-ViewAd?AdId=192472493&MessageId=MSG.VIEW_AD.AD_ACTIVATEDMXAdIdMZ192472493MXGuidMZ12769486-08f0-a20b-2726-1b46fffe3cae&mpname=List-Ad&mpname=Conf-Ad-Total&mpuid=3200006%3B9131%3B192472493%3B48289399%3B%3B&secev=AQAAASdci4YAAM0AAAABACIxMjc2OTQ4NjM3OS5hMjBiMjZlLjU0ODQ1LmZmZmNjMDZkAAAAAQAAAAALeOWtAP8g6pYBjkBrMU3H8sT8A5BEp5pp&wmid=192472493 Quote
Asia & Ginger Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 No i już mam 3 osoby chętne na sunię. 2 z Poznania i 1 z Grudziądza. Pierwsza Pani (ok. 50-letnia) z Poznania mieszka w bloku na Wildzie, ale ma duże mieszkanie (100 m). Jutro musi uśpić swojego psiaka 14-letnią rottweilerkę chorą na raka kości, bo już bardzo cierpi (wcześniej miała dobka i jamnika szorstkowłosego, które też chorowały na raka kości). Pani ta ma swoje dzieci (chyba czwórkę), poza tym prowadzi (jak dobrze zrozumiałam) pogotowie opiekuńcze i przychodzą do niej jeszcze inne dzieci. W związku z tym Pani nie wyobraża sobie domu bez psa, ale sunia nie może być agresywna do dzieci. Pani może odebrać sunię w sobotę, bo jutro będzie pogrzeb ich pieska. Druga Pani też z Poznania, ma 4 letnią córeczkę, mieszkają w domku z ogródkiem, Pani nie pracuje. Psiaka trzeba dowieźć, bo mąż długo pracuje. Pan z Grudziądza jest mi znany z aukcji allegro, wielokrotnie wspierał moje aukcje cegiełkowe sporymi kwotami (nawet 100 zł). Psiaka trzeba by było dowieźć, Pan zwróci koszty. Kasia proszę podaj mi swój numer. Podam tej pierwszej Pani, bo chciałaby zapytać jak sunia do dzieci. Ty ją widziałaś, masz kontakt do właściciela, możesz go zapytać, czy miała kontakt z dziećmi? Pani naprawdę bardzo fajna, na wszelkie wyjazdy psiaki z nimi jeździły. :p Quote
snuszak Posted March 17, 2010 Author Posted March 17, 2010 Asiu dziękuję za szybką akcję, ciesze się że domku są blisko :) Tylko, że nie wiadomo jak sunia na dzieci, nie miała z nimi kontaktu, z psami miała tylko przez płot - z przemiłym sznaucerkiem i z nim bardzo pozytywnie, to była raczej sunia, która zwyczajnie siedziała ze swoim panem w domu lub na ogródku nie wychodziła za dużo, jeśli Pani nie będzie mieć nic przeciwko to można by sunię dać na próbę na zasadzie domu tymczasowego, gdy okaże się że jest wszystko dobrze zostanie, gdy nie pomyślimy o innym domku, bo inaczej tej sytuacji nie widzę, czy wszystkie domki zgadzają się na sterylkę? Chciałabym też podpisać umowę adopcyjną. Ze sterylką to najbardziej chodzi mi o domek z ogródkiem bo wiadomo różnie bywa, rozumiem że Ty jesteś najbardziej za opcją numer 1 tak? Zdaje się na Ciebie, do Poznania oczywiście psiaka możemy dowieźć, jeśli chodzi o Grudziadz to też powinno się coś wymysleć. Wsyłam swój numer smsem i czekam na wiadomości. Quote
zeberka4 Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Cieszy mnie że chociaz ona ma szansę:) Żeby jeszcze ktos naszego Azorka wypatrzył ! Quote
snuszak Posted March 17, 2010 Author Posted March 17, 2010 w sobotę albo niedzielę jedziemy do domku stałego mam nadzieję Quote
snuszak Posted March 21, 2010 Author Posted March 21, 2010 Diana pojechała dziś do domku do Poznania. Oczywiście nie wszystko było tak przyjemne jak miało być bo właściciel Diany stwierdził, że jak kiedyś za sunię dał 400zł na sielance to teraz chce za nią przynajmniej 100 :angryy::angryy: kasy nie dałam, opierdo***** i właściciel sunię oddał, ciekawe czy coś zmądrzeje po moim wykładzie ale co nerwy sobie zjechałam od rana to moje. Najważniejsze, że się udało. Sunia trafiła do mnie na wstępne przetestowanie na psy, obce osoby, obcy dom. Była nieśmiała, przestraszona ale zero agresji, można z nią było zrobić wszystko. Wyluzowała dopiero po spacerze. KIta już machała i była zabawa. W samochodzie nerwowa ale przecież nigdy nie jeździła. W nowym domku czuje się swobodnie dużo lepiej niż u mnie gdzie napastowały ją 2 psy. Ma duże mieszkanie do biegania, wspaniałą nową właścicielkę. Jutro czeka ją wizyta u weta bo sunia nie była szczepiona i odrobaczana od szczenięcia!! Później sterylka, albo u weta nowej właścicielki Diany albo na polance u naszego. Akurat jak przyjechałam w domu nie było dzieci, sunia długo biegała a poźniej zmęczona położyła się na podłodze - ma bardzo słabą kondycję, jest za gruba. Do ludzi bardzo bardzo pozytywna więc mam nadzieję że i z dziećmi tak będzie. Jeśli z dziećmi będzie ok to zostaje w domku a jestem raczej pewna że to przemiła sunia i będzie je tolerować. W chwili stresu gdy odbierałam ją od właściciela i przerażona nie chciała ze mną iść mogłam ją zabrać na ręce. Później zobaczyć zęby, uszy, obmacać, powycierać łapki generalnie wszystko. W przyszłym tygodniu jadę jeszcze na odwiedziny i omówienie sterylki - gdzie i kiedy będzie robiona. Dianko powodzenia w nowym lepszym życiu!!!! Quote
Asia & Ginger Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 No co za facet, jeszcze na koniec chciał na suni zarobić! :mad: Dobrze, że już ma nowy, dobry domek. :multi: Będzie dobrze! :kciuki: :kciuki: Quote
snuszak Posted March 24, 2010 Author Posted March 24, 2010 Miało być dobrze i powiem Wam że jest :):) Sunia w domku czuje się dobrze, uwielbia dzieciaki, ma już komplet szczepień i umówioną sterylkę :) zauroczyła już wszystkich, wypełniła sobą i swoim pozytywnym nastawieniem pustkę po zmarłej suni. Jedynie to jeszcze kupę zdarzy się jej w domku zrobić bo z siusiu to tylko pierwszego dnia był problem, ale myślę że i to kwestia czasu, wybredza co do jedzenia bo ona resztki wsuwała i teraz karmy to nie chce ale innych problemów nie ma. Ciesze się że trafiła tak szybko na tak wspaniały domek, ma dzieci ma spacery ma zabawę, wszystko to czego jej brakowało jak siedziała bidulka sama w domu. Quote
Asia & Ginger Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 snuszkak napisał(a):Miało być dobrze i powiem Wam że jest :):) Sunia w domku czuje się dobrze, uwielbia dzieciaki, ma już komplet szczepień i umówioną sterylkę :) zauroczyła już wszystkich, wypełniła sobą i swoim pozytywnym nastawieniem pustkę po zmarłej suni. Jedynie to jeszcze kupę zdarzy się jej w domku zrobić bo z siusiu to tylko pierwszego dnia był problem, ale myślę że i to kwestia czasu, wybredza co do jedzenia bo ona resztki wsuwała i teraz karmy to nie chce ale innych problemów nie ma. Ciesze się że trafiła tak szybko na tak wspaniały domek, ma dzieci ma spacery ma zabawę, wszystko to czego jej brakowało jak siedziała bidulka sama w domu. Takie wiadomości z nowego domku to miód na moje serce! :loveu: :multi: :p Quote
Recommended Posts