Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Minnie to kilkuletnia sunia, która od 3 tygodni błąkała się przy sklepie zoologicznym i skupie złomu w Trzebini. Okoliczni mieszkańcy dokarmiali ją, ale nikt nie chciał dać domu stałego ani tymczasowego.

Minnie jest niewielkim kundelkiem, waży 8 kg. Została już odrobaczona i odpchlona. Poza niewielką wadą zgryzu (żuchwa jest przesunięta troszkę do przodu) sunia jest zdrowa.
Pięknie zachowuje czystość w domu, jest uległa w stosunku do psów i kotów, nie niszczy. Ładnie chodzi na smyczy, potrafi też jeździć samochodem. Nie wiem dlaczego ja ktoś wyrzucił skoro nie sprawia żadnych problemów.
Sunia na razie jest u mnie, ale po wyjeździe Buni do hotelu pojedzie na dt do p. Kasi.
Dorixx poprowadzi bazarek dla suni, z którego dochodów pokryjemy koszty kastracji.

WPŁYWY:

50 zł. Kasia L.

• Replies 51
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Apetyt średnio jej dopisuje. Minnie była dokarmiana przez okolicznych mieszkańców i właściciela sklepu zoologicznego. Dostała w wyprawce szeleczki, obrożę, karmę i szampon do kąpieli.

Posted

jak dzisiaj dzień upłynął maleńkiej Minnie? mam nadzieje, że dziewczynka jest grzeczna i dogaduje sie z reszta towarzystawa ;-)

ps. a czy Ada-jeje ma jeszcze jakieś fundacyjne fanty na bazarek dla Minnie? czy sama mam czegoś szukać?

Posted

Minnie jest bardzo grzeczną sunią :). Dzisiaj była już o wiele spokojniejsza i nie dyszała. Powoli zaczyna rozumieć, że nie jest już sama i na każdym kroku wyraża swoją wdzięczność. Jutro wkleję kolejne fotki z dnia dzisiejszego. Nie spodziewałam się, że Minnie nawiąże kontakt z Mundzikiem. Nawet bawią się razem :) Ika w dalszym ciągu ustawia małą, ale ona na szczęście jest uległa i karna.
Zapytam Adę o fanty.

Posted

Zapomniałam napisać, że sunia jest już umówiona na kastrację na najbliższy czwartek na godzinę 14:00. Mam nadzieję, że obędzie się bez komplikacji i że sunia szybko wróci do formy.

Posted

Fajniutka :)
Rozumiem, że skoro jest u Ciebie, to mam na nią nie czekać?
Okazało się, że Jeżyk pożarł mi ładowarkę i mam problem z telefonem, stąd brak kontaktu w niedzielę...

Posted

Tak Ulaa nie czekaj na nią. P Kasia przejmie Minnie ode mnie niebawem.

Sunia ma anginę, bierze antybiotyk 2x dziennie do niedzieli. Gardło jest bardzo czerwone, a migdałki powiększone. Biedactwo nie chciało jeść, kaszlała podczas picia wody.
Niestety dzisiaj okazało się, że mała dostała cieczkę :( Zdecydowałam się na blokadę, ponieważ przy niewykastrowanych samcach Mundku i Bąblu mogłyby problemy.

Posted

Jutro Minnie zmienia lokum i opiekunkę. P. Kasia będzie czekała na nas w południe. Serce mi krwawi na myśl o rozstaniu, ale rozum podpowiada inaczej :( Jednak obecna sytuacja w domu nie pozwala na kolejnego psiaka, a liczę się z tym, że Mundiś ma nikłe szanse na adopcję i zostanie u nas na stałe.

Zauważyłam, że maleństwo bardzo reaguje na maleńkie dzieci w wózkach, musiała chyba mieszkać z osobami, które mają małe dziecko. Potem znudziła się i trafiła na bruk.
Kaszel jeszcze nie ustąpił, ale za to apetyt jej dopisuje.

Posted

Kaszel trwa kilka dobrych dni, moje przyjmowaly antybiotyk w tabletkach przez 8 dni. Dzis mowilam p. Kasi ze mala moze miec sterylke najwczesniej za 5 tygodni, gdyby bylo podejrzenie ze zostala pokryta. Inaczej powinno sie odczekac 6 - 8 tygodni po zakonczonej cieczce wtedy macica jest juz obkurczona.

Posted

Minnie była dzisiaj do kontroli, migdałki są powiększone w dalszym ciągu. Mamy pojawić się do kontroli w najbliższy wtorek. Sunia będzie gotowa do kastracji za około 2 tygodnie po wyzdrowieniu. Wiem, że Kasia, która zgłosiła sunię wpłaciła na nią pieniążki :), dlatego proszę o potwierdzenie jak wpłyną.
Niestety Minnie zaraziła Mundzika :(, więcej szczegółów na jego wątku.

Posted

To ma być wpłata od kolejnej osoby. Nie wiem, jak Kasia ma na nazwisko, ale miała wpisać w tytule przelewu, ze to dla małej. Sunia zapadła jej bardzo w pamięci. Dzisiaj do kontroli właśnie Kasia z nami pojechała :)