IKA & SONIA Posted March 12, 2010 Posted March 12, 2010 Minnie to kilkuletnia sunia, która od 3 tygodni błąkała się przy sklepie zoologicznym i skupie złomu w Trzebini. Okoliczni mieszkańcy dokarmiali ją, ale nikt nie chciał dać domu stałego ani tymczasowego. Minnie jest niewielkim kundelkiem, waży 8 kg. Została już odrobaczona i odpchlona. Poza niewielką wadą zgryzu (żuchwa jest przesunięta troszkę do przodu) sunia jest zdrowa. Pięknie zachowuje czystość w domu, jest uległa w stosunku do psów i kotów, nie niszczy. Ładnie chodzi na smyczy, potrafi też jeździć samochodem. Nie wiem dlaczego ja ktoś wyrzucił skoro nie sprawia żadnych problemów. Sunia na razie jest u mnie, ale po wyjeździe Buni do hotelu pojedzie na dt do p. Kasi. Dorixx poprowadzi bazarek dla suni, z którego dochodów pokryjemy koszty kastracji. WPŁYWY: 50 zł. Kasia L. Quote
dorixx Posted March 12, 2010 Posted March 12, 2010 taka śliczna dziewczynka i komuś zawadzała.... a swoją drogą jak reszta stadka na nowa sąsiadkę? ;-) Quote
IKA & SONIA Posted March 12, 2010 Author Posted March 12, 2010 Mundiś i Sonia olewają ją, a Ika próbuje przywołać do porządku i pokazać, że to na jest tu szefem. Quote
IKA & SONIA Posted March 12, 2010 Author Posted March 12, 2010 Apetyt średnio jej dopisuje. Minnie była dokarmiana przez okolicznych mieszkańców i właściciela sklepu zoologicznego. Dostała w wyprawce szeleczki, obrożę, karmę i szampon do kąpieli. Quote
dorixx Posted March 13, 2010 Posted March 13, 2010 jak dzisiaj dzień upłynął maleńkiej Minnie? mam nadzieje, że dziewczynka jest grzeczna i dogaduje sie z reszta towarzystawa ;-) ps. a czy Ada-jeje ma jeszcze jakieś fundacyjne fanty na bazarek dla Minnie? czy sama mam czegoś szukać? Quote
IKA & SONIA Posted March 13, 2010 Author Posted March 13, 2010 Minnie jest bardzo grzeczną sunią :). Dzisiaj była już o wiele spokojniejsza i nie dyszała. Powoli zaczyna rozumieć, że nie jest już sama i na każdym kroku wyraża swoją wdzięczność. Jutro wkleję kolejne fotki z dnia dzisiejszego. Nie spodziewałam się, że Minnie nawiąże kontakt z Mundzikiem. Nawet bawią się razem :) Ika w dalszym ciągu ustawia małą, ale ona na szczęście jest uległa i karna. Zapytam Adę o fanty. Quote
IKA & SONIA Posted March 13, 2010 Author Posted March 13, 2010 Mała sesja Minnie :loveu::loveu::loveu: Quote
IKA & SONIA Posted March 13, 2010 Author Posted March 13, 2010 Zapomniałam napisać, że sunia jest już umówiona na kastrację na najbliższy czwartek na godzinę 14:00. Mam nadzieję, że obędzie się bez komplikacji i że sunia szybko wróci do formy. Quote
Ulaa Posted March 15, 2010 Posted March 15, 2010 Fajniutka :) Rozumiem, że skoro jest u Ciebie, to mam na nią nie czekać? Okazało się, że Jeżyk pożarł mi ładowarkę i mam problem z telefonem, stąd brak kontaktu w niedzielę... Quote
IKA & SONIA Posted March 16, 2010 Author Posted March 16, 2010 Tak Ulaa nie czekaj na nią. P Kasia przejmie Minnie ode mnie niebawem. Sunia ma anginę, bierze antybiotyk 2x dziennie do niedzieli. Gardło jest bardzo czerwone, a migdałki powiększone. Biedactwo nie chciało jeść, kaszlała podczas picia wody. Niestety dzisiaj okazało się, że mała dostała cieczkę :( Zdecydowałam się na blokadę, ponieważ przy niewykastrowanych samcach Mundku i Bąblu mogłyby problemy. Quote
Ada-jeje Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 No tak i wszystko sie pokielbasilo, a mala juz dzis bedziesz mogla przewiezc do p. Kasi. Wieczorem potwierdzam 50 zl na koncie na mala, od p. L. Quote
IKA & SONIA Posted March 17, 2010 Author Posted March 17, 2010 Jutro Minnie zmienia lokum i opiekunkę. P. Kasia będzie czekała na nas w południe. Serce mi krwawi na myśl o rozstaniu, ale rozum podpowiada inaczej :( Jednak obecna sytuacja w domu nie pozwala na kolejnego psiaka, a liczę się z tym, że Mundiś ma nikłe szanse na adopcję i zostanie u nas na stałe. Zauważyłam, że maleństwo bardzo reaguje na maleńkie dzieci w wózkach, musiała chyba mieszkać z osobami, które mają małe dziecko. Potem znudziła się i trafiła na bruk. Kaszel jeszcze nie ustąpił, ale za to apetyt jej dopisuje. Quote
Ada-jeje Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Kaszel trwa kilka dobrych dni, moje przyjmowaly antybiotyk w tabletkach przez 8 dni. Dzis mowilam p. Kasi ze mala moze miec sterylke najwczesniej za 5 tygodni, gdyby bylo podejrzenie ze zostala pokryta. Inaczej powinno sie odczekac 6 - 8 tygodni po zakonczonej cieczce wtedy macica jest juz obkurczona. Quote
IKA & SONIA Posted March 17, 2010 Author Posted March 17, 2010 Boję się trochę czy nie dostanie stanu zapalnego po tej blokadzie, ale nie było innego wyjścia. Quote
IKA & SONIA Posted March 18, 2010 Author Posted March 18, 2010 Maleństwo zostaje jednak u mnie na DT, nie chcę jej przysparzać dodatkowych stresów. Quote
Ada-jeje Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 Jestes pewna ze to tylko DT ;) jezeli Ty juz dzis nie mozesz sie z nia rozstac, to co bedzie pozniej. Quote
IKA & SONIA Posted March 18, 2010 Author Posted March 18, 2010 Jak na razie ogłaszam Minnie, a co przyniesie los to zobaczymy ;) Quote
IKA & SONIA Posted March 19, 2010 Author Posted March 19, 2010 Minnie była dzisiaj do kontroli, migdałki są powiększone w dalszym ciągu. Mamy pojawić się do kontroli w najbliższy wtorek. Sunia będzie gotowa do kastracji za około 2 tygodnie po wyzdrowieniu. Wiem, że Kasia, która zgłosiła sunię wpłaciła na nią pieniążki :), dlatego proszę o potwierdzenie jak wpłyną. Niestety Minnie zaraziła Mundzika :(, więcej szczegółów na jego wątku. Quote
Ada-jeje Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 Ika & Sonia, przeciez potwierdzenie juz jest na poprzedniej stronie. Quote
IKA & SONIA Posted March 19, 2010 Author Posted March 19, 2010 To ma być wpłata od kolejnej osoby. Nie wiem, jak Kasia ma na nazwisko, ale miała wpisać w tytule przelewu, ze to dla małej. Sunia zapadła jej bardzo w pamięci. Dzisiaj do kontroli właśnie Kasia z nami pojechała :) Quote
Recommended Posts