ollalaa Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Witam! Mam pewne wątpliwości czy trzeba płacić tzw podatek od posiadania psa? Ja mam 5 psów, to jest już konkretna kwota, którą wolała bym przeznaczyć na pomoc jakiejś biedzie z Dogo, a nie dawać gminie. A może wiecie, na co idą te podatki płacone do gminy? Żeby to choć jeszcze na schronisko przekazali :roll: Quote
anellk.lk Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 zadaj pytania należnej jednostce samorząowej - Urzędowi Miejskiemu, a konkretnie Radziej Miejskiej/Gminy, w zależności jaka jednostka sprawuje nadzór :) nie wiem jak jest w Twojej gminie, jednak wiem, że są to zalezności czy mieszkasz na wsi czy w mieście, w Katowicach nalezy płacić za każdego posiadanego psa, ale gdzie pieniądze wędrują, nie dociekałam ;( Quote
anellk.lk Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 zadaj pytania należnej jednostce samorząowej - Urzędowi Miejskiemu, a konkretnie Radziej Miejskiej/Gminy, w zależności jaka jednostka sprawuje nadzór :) nie wiem jak jest w Twojej gminie, jednak wiem, że są to zalezności czy mieszkasz na wsi czy w mieście, w Katowicach nalezy płacić za każdego posiadanego psa, ale gdzie pieniądze wędrują, nie dociekałam ;( Quote
Paulex Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 [quote name='anellk.lk']zadaj pytania należnej jednostce samorząowej - Urzędowi Miejskiemu, a konkretnie Radziej Miejskiej/Gminy, w zależności jaka jednostka sprawuje nadzór :) nie wiem jak jest w Twojej gminie, jednak wiem, że są to zalezności czy mieszkasz na wsi czy w mieście, w Katowicach nalezy płacić za każdego posiadanego psa, ale gdzie pieniądze wędrują, nie dociekałam ;([/QUOTE] ja też myślałam że gmina przekazuje dalej na schronisko to co zbierze z podatków :( Quote
amensalizm Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 Gminy w większości utrzymują schroniska. Ja mam schroniskowe- jestem zwolniona z opłat. Quote
Recommended Posts