piotrjan Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Valmiera 20.02.2010 Winterfrost's LANDER - JCAC , NJwR , BOB , BOG I BEST IN SHOW Winterfrost's EXCLUSIVE - CAC , BOS - Champion Łotwy Valmiera 21.02.2010 Winterfrost's LANDER - JCAC , NJwR , BOB , II BOG I BEST IN SHOW JUNIOR Winterfrost's EXCLUSIVE - BOS [SIZE=2](championy Łotwy nie dostają CAC) Drugiego dnia na BOGu Amir przegrał z przepiekną rosyjską Pomeranią też juniorką , która ostatecznie zwyciężyła na BISie . Dziękujemy wszystkim starym i nowym znajomym za wspaniałe dwa dni !!! Quote
Cyraneczka Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 No, no, poszaleliście! Wielkie GRATULACJE!!!!!! Wspaniałe wyniki!!! Quote
Florka_xyz Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 No sukcesy nic dodać nic ujać poprostu REWELACJA!!!! :):):) OGROMNIASTE GRATULACJE!!! :) Quote
SZAMAN Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 Piękne wyniki! A tak z ciekawości: jakie są stawki husky na wystawach na Litwie i Łotwie? Czy Husky są u nich równie popularne jak u nas? Szwędałam się turystycznie 2 tyg. po Litwie, Łotwie i Estonii po większych i mniejszych miejscowościach i widziałam tylko 1 husky, a u nas - w mojej okolicy mieszka kilka. Quote
piotrjan Posted February 23, 2010 Author Posted February 23, 2010 Ogromne dzięki za gratulacje . Co do popularności rasy siberian husky w tych krajach to są bardzo popularne na Litwie i Estonii , chyba trochę mniej na Łotwie . Ostatnio sprowadzono tam kilka bardzo wartościowych psów . Stawki : Valmiera ( Łotwa ) 20.02.10 - 15 Panevezys ( Litwa ) 21.02.10 - 6 Kowno ( Litwa ) 23.01.10 - 22 więc jak na krajówki to chyba nie mało ! Quote
Cyraneczka Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 Na tamtych terenach husky to nowość od kilku lat i dlatego przeżywają BOOM. Zupełnie inaczej, jak u naszych południowych sąsiadów, gdzie husky były wcześniej, niż w Polsce. Obecnie widać tam zdecydowany regres, na wystawach można spotkać wymiennie psy z 2-3 hodowli. Quote
Recommended Posts