Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 53
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mam foteczki, ale koty dzisiaj poszły w długa. Mam nadzieję, że jutro wrócą, ponieważ są chore i muszą dostać antybiotyk.
Stojąc 2-3 metry od tych kotów (w magazynie) nie zauważyłam żadnych niepokojących objawów, dopiero na zdjęciu wyszła cała prawda:shake:

Dobrze, że byłam w schronisku, jeden z kociaków, ten z miluś z pierwszego zdjęcia, jest w złym stanie .....
Oprócz kociego kataru miał jeszcze rany na boczku.... Dzisiaj był poddany (w narkozie) zabiegowi oczyszczania tych ran. Kociak ma zostać u weta ok 10 dni. Póżniej zabieram go do siebie.
Trzymajcie kciuki za tego kociaczka, jak za całą resztę:kociak::thumbs:

Posted

Noo, na zdjęciu nie wyglądają dobrze....... W pomieszczeniu tego nie widać, nawet jak stałam oddalona od nich na 2-3 metry, tam jest mimo wszystko zbyt ciemno.

Posted

Ten kotek został potraktowany przez psa jak zabawka. Nie wiadomo dlaczego się nie bronił. Kotek ma krwotok wewnętrzny, wymiotuje z krwią, jak i tak samo kup... Na szczęście zaopiekowała się nim "kocia mamka" z poznania o imieniu Basia

Kotek w dalszym ciągu potrzebuje wsparcia, przede wszystkim finansowego !!

Wątek Marsika na miau http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=108059

Jeszcze w schronisku

Posted

Tak. Warto poczytać na jego temat na miau i zobaczyć nowe zdjęcia chłopaka.

Kociak z pierwszego zdjęcia nadal leczony......

Posted

Kinia098, widziałam Cię na miau. Przed Tobą jeszcze całe życie dziewczyno:p, może doczekasz się lepszych czasów dla zwierząt, oczywiście jeżeli wcześniej nie nadejdzie koniec świata:roll:

Kinia, zobacz post nr 8 .....

Posted

ata napisał(a):
Kinia098, widziałam Cię na miau. Przed Tobą jeszcze całe życie dziewczyno:p, może doczekasz się lepszych czasów dla zwierząt, oczywiście jeżeli wcześniej nie nadejdzie koniec świata:roll:

Kinia, zobacz post nr 8 .....

Mam nadzieję, że jednak te czasy nadejdą ;)
No niby w 2012 ma być. Ale sama nie wiem, co o tym myśleć :P

Post 8- tragedia... Tam chyba nie ma zdrowego kota ! Masakra.... Trzeba coś z tym zrobić. Miasto pomoże w leczeniu?

Posted

Cudak link nie działa !!

Podobno obecnie w schronisku nie ma żadnych kotów. Jak wyszły parę dni temu z terenu schroniska, tak do tej pory nie wróciły. Leczona jest tylko ta czarno piała przylepka.

Posted

kinia098 napisał(a):
Ale tu pusto i cicho :/ Jak tam zdrowie leczonego kociaka??

No właśnie pusto....
Co do leczonego kotka, wiem tylko tyle, że nadal jest na lekach , nie do wydania i przebywa w pomieszczeniu - biurze.
MyszkaMiki, wolontariuszka z wrześni nie widziała go jak była w sobotę w schronisku.

Jak nic złego się nie wydarzy, to w czwartek jadę zobaczyć jak się kociak czuje.