Piromanka Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 [quote name='blue.berry']Filemon pozdrawia i przypomina o sobie.[/QUOTE] Robisz mu wyróznione Allegro? Quote
blue.berry Posted May 7, 2010 Author Posted May 7, 2010 a i owszem : ) http://www.allegro.pl/listing/search.php?string=filemon&from_showcat=1&category=5344 Quote
blue.berry Posted May 10, 2010 Author Posted May 10, 2010 pozdrowienia od Filemonka : ) weekend był chyba udany bo i w sobotę i w niedzielę byliśmy u niego i były długie spacery oraz bułki z pasztetem. znów było łażenie po wodzie i brykanie na łące. niestety było też wyczesywanie kudłów - uzbroiłam się w grzebień o długich zębichach ale Filemon znosi to z dużą godnością i spokojem. ma tak niesamowicie gęstą sierść że czesanie go to trochę syzyfowa praca a po niej zostaje dowód w postaci wielkiego futrzanego kłębu : ))) ale taki wyczesany to już jest tak super elegancki że hej : ) o Filka miałam 2 telefony - jednej pani było za daleko, drugiemu panu przeszkodził brak ucha : ( super nie? Quote
Piromanka Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 Widziałam na różnych portalach, że Filemon ma sporo nwych ogłoszeń. Super! Oby poskutkowało! Trzymam kciuki! Quote
blue.berry Posted May 14, 2010 Author Posted May 14, 2010 Wydatki Filemonkowe i rozliczenie. Opiekujemy się Filemonkiem już 4 miesiąc (psiak został znaleziony w ostatnim tygodniu stycznia). Wydatki z tym związane wyglądają następująco: Kastracja + 2 zabiegi stomatologiczne + badania (krew, mocz, EKG serca, rtg czaszki i bioder) + pobyt w klinice (zaraz po znalezieniu, oraz po obydwu operacjach) = 1845 Hotelowanie + karmienie (sucha karma) = 2425 (hotel 4 mieś. x 450 pln = 1800, karma = 625) Inne (odrobaczanie, szczepienie, ogłoszenie w MP) = 260 Całość kosztów poniesionych od lutego do maja = 4530 Wpłaty na Filemona Wśród rodziny, sąsiadów i znajomych udało nam się zebrać kwotę 2544. Dzięki pomocy forum ddb i ast = 554 Co daje kwotę 3098. Resztę, czyli 1432 pokryłyśmy z justy z własnych zasobów. Ponieważ Filemon jest nadal pod nasza opieką a widoków na nowy dom na razie nie ma, zwracam się z ogromną prośbą o wsparcie Filemonka. W tym momencie stałe koszty utrzymania psa to oplata za hotel 450 pln oraz karma (aktualnie je biomill, bo brita jeść nie chciał, a po acanie miał problemy żołądkowe i zaczął nam tracić wagę dość mocno, ale będę musiała to zmienić bo nas na biomill nie stać [20 kg za 250 pln]). Niestety poprzednie wydatki dość mocno nadgryzły nasz budżet i aktualnie nie jest nam łatwo tylko we dwie ponosić koszty utrzymania psa. Jeśli ktoś chciałby wspomóc nas jednorazową kwotą lub zadeklarować comiesięczną pomoc to proszę o info, podeślę wtedy namiary na konto. Będę bardzo zobowiązana. Jednocześnie bardzo chciałabym podziękować osobom ogłaszającym Filemona – bez waszej pomocy nie dałabym rady, a tak Filek ma cały czas sporo ogłoszeń. Dziękuję. Quote
kora78 Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 http://www.dogomania.pl/threads/185431-Energiczna-Heidi-po-przejściach-prosi-o-grosik-na-hotel?p=14667550#post14667550 zapraszam na wątek suni zabranej na dt i znów porzuconej. nie dajmy jej wrócić do schronu, zbieramy na tabiutki hotelik. ak niewiele potrzeba! teraz sunia śpi u mnie w ogrodzie pod stołem Quote
blue.berry Posted May 17, 2010 Author Posted May 17, 2010 u Filemona po staremu. wykorzystując przerwę w opadach byliśmy wczoraj na spacerze. okazało się że oprócz bułek z pasztetem, chłopak lubi tez rożne suszone śmierdziele. a ponieważ słabo radzi sobie z tymi twardymi, testowałam wczoraj płucka - bardzo smakowały. niestety w temacie adopcyjnym głucha cisza. Quote
Piromanka Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 odnawiam mu gdzieniegdzie ogłoszenia regularni. Ale dlaczego taki piękny pies nie może znaleźć domu...? Quote
blue.berry Posted May 18, 2010 Author Posted May 18, 2010 nie wiem - przyznam że sama tego nie rozumiem : ( ma naprawdę cała furę ogłoszeń dzięki waszej pomocy a telefon milczy. jest naprawdę ładnym psem, fajnym w zachowaniu, bezproblemowym, mało wymagającym. już nie mam za bardzo pomysłu jak skuteczniej mu szukać domu Quote
haker11 Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Taki fajny,ułozony i bezproblemowy pies a domu jak nie było tak nie ma... :-(:shake: Quote
Benia-b Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Zapraszam na Filemonkowy bazarek:cool3: http://www.dogomania.pl/threads/186001-Depilator-prostownica-ksi%C4%85%C5%BCki-s%C5%82uchawka-zajrzyj Quote
blue.berry Posted May 24, 2010 Author Posted May 24, 2010 pogoda coraz ładniejsza, cieplej, słoneczniej to i na spacery można chodzić dłuższe. I trochę posiedzieć na trawie. I w ogóle jest fajniej. Łąkowe SPA Filemon wyczesywany przez justy. Nadal wyciągamy z niego tony sierściuchy. Ale Filemon w miare lubi te czesanie, jest to niezły pretekst żeby się poprzytulać. a w ogóle leżenie na trawie fajne jest choć oczywiście najfajniejsze jest jedzenie bułki niestety nadal nikt nie chce kochanego futrzaka : ( Quote
blue.berry Posted June 7, 2010 Author Posted June 7, 2010 Filemon pozdrawia! Siedzi sobie w hoteliku i się grzeje. Zimowe futro wychodzi z niego całymi garściami (na szczęście wyczesywanie nie jest problemem). Przybrał chyba troszkę ze dużo na wadze więc czeka go zmniejszenie racji żywnościowych : ) Okazało się, że oprócz bułek z pasztetem lubi tez suszone płucka (pfujjj). Na ostatnim spacerze było bardzo duszno i nie chciało mu się chodzić. Za to z wielką chęcią usiłował uperfumować się czymś zdechłym, co znalazł na łące. Na szczęście zdążył tylko jedną część paszczy powycierać. To już 4 miesiące jak trafił pod naszą opiekę. A chętnych na niego ani widu ani słychu : ( Bardzo lubię to zdjęcie – taki właśnie jest Filemon. Trochę jak Kubuś Puchatek. Filemon buszuje w trawie. taką właśnie mam fajną i przyjazną paszczę : ) Quote
blue.berry Posted June 16, 2010 Author Posted June 16, 2010 Filemon pozdrawia i się przypomina. Oraz bardzo bardzo ponownie prosi o pomoc w ogłoszeniach (również w ogłoszaniu na allegro) ja niestety teraz mam bardzo kiepsko z czasem i ogłoszenia Filkowe sa już mocno nieaktualne : ( a są nadal mocno potrzebne bo na razie domu ani widu ani słychu. Quote
blue.berry Posted June 25, 2010 Author Posted June 25, 2010 Przypominam mojego Filemonka. szkoda że już nawet tutaj nikt do niego nie zagląda : ( Quote
blue.berry Posted July 7, 2010 Author Posted July 7, 2010 pozdrowienia od Filemona. zaczął się już 6 miesiąc jak jest pod moją opieką. za chwilę będzie pół roku. a domu ani widu ani słychu. nie pomogły 2 ogłoszenia w Moim Psie i Psie Przyjacielu ani dziesiątki ogłoszeń w necie : ( anie rozwieszanie plakatów. nie znalazł się nikt kto by chciał przyadoptować tego fajnego psa. Filemon żyje sobie w hoteliku, nie jest mu tam źle, odwiedzamy go jak najczęściej. ale nawet najlepszy hotel nigdy nie będzie domem. a najczęstsze nawet odwiedziny nie zastąpią obecności własnego człowieka : ( szukam pomocy w szukaniu domu dla Filemona! Quote
Piromanka Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 Co u Filemonka? czy udało się znaleźć mu domek? Quote
blue.berry Posted July 31, 2010 Author Posted July 31, 2010 niestety nie : ( nie miałam w jego sprawie żadnego telefonu. a poza tym u niego dobrze. schudł bo trochę został wzięty na dietę, stracił cała masę zimowej sierści. jak jest gorąco i duszno to nie chce chodzić na spacery. Quote
blue.berry Posted August 17, 2010 Author Posted August 17, 2010 Filemon znalazł dom. Niedaleko, bo w podwarszawskim Komorowie. Do dyspozycji ma dużą działkę, pięknie zalesioną. I pana, który nie zniechęcił się tym że Filemon słabo chodzi i jest takim psim dziwakiem : ) Oprócz swobodnego przebywania na ogrodzie, pan codziennie z Filemonkiem chodzi na spacery – na razie niewielkie, bo ostatnio kondycja taka sobie. Wcześniej pan miał owczarkowata sunię zabraną ze schroniska – dożyła u niego 11 lat. Przed adopcją powtórzyliśmy Filemonowi badania krwi (niezłe, choć mogłyby być lepsze), sprawdziliśmy stan prostaty (zadowalający) i prześwietliliśmy kręgosłup (niestety spondyloza). Ostatnio Filek stracił sporo sierści, więc jeszcze na „do widzenia” został solidnie wykapany w specjalnym preparacie poprawiającym kondycje skóry. Nowy właściciel od razu go zachipował. Dom chyba znalazł się w ostatnim momencie. Filemon nie był ostatnio w najlepszej kondycji psychicznej – chyba jednak zamknięcie w hotelowym kenelu mu nie służyło. Mam nadzieję że teraz będzie już tylko coraz lepiej. Chciałam podziękować wszystkim, którzy pomagali w szukaniu domu dla Filemonka i w jego utrzymaniu. Dziewczynom z bordożego forum: Beni za bazarki (szczególnie ten kubrakowi), Haker za allegro i ogłoszenia. Dziękuję również serdecznie za wpłaty – każda złotówka b. się przydała. I za wsparcie i trzymanie kciuków i podnoszenie wątku na dogo i wywieszanie plakatów : ). Dziękuję za pomoc w ogłaszaniu Filemona: Doddy z fundacji AST za stałe wyróżnione allegro i amstafowym dziewczynom , Piromance z dogo, Kana007 i anawa z forum owczarków. Jeszcze raz dziękuję bardzo wszystkim za pomoc. Filemonku – żyj długo i szczęśliwie Quote
Piromanka Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 O rety! Wiadomość tak cudowna, że aż ze wzruszenia serce mocniej bije! Filemonku - wszystkiego co najlepsze na nowej drodze życia! Quote
Recommended Posts