CatAngel Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 [quote name='zuzka']Wpłyneła wpłata od; HANNA R. 100 zł ( to jest wpłata od pani z fb) W imieniu Henia bardzo dziękuje [IMG]http://2f.img.v4.skyrock.net/2f3/getysburg1863/pics/1369223112.gif[/IMG][/QUOTE] Moja Hania :) cudna kobieta :) zawsze pomoże :) Quote
Ingrid44 Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 [quote name='zuzka']A jaka cena ?[/QUOTE] 15 zl za 130 ogloszen . Quote
zuzka Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 [quote name='Ingrid44']15 zl za 130 ogloszen .[/QUOTE] Już wiem i sama z korzystałam dla Oczki i Frykaska Quote
Szarotka Posted March 24, 2011 Author Posted March 24, 2011 Zobacze jeszcze raz co z ogloszeniami i wrazieczego poprosimy Cat Angel a Pani Hani jeszcze raz dziekuje za pomoc dla Henia. :):) Quote
funia Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 dzwoniła dizsiaj kobieta z Piask ta co wczesniej i znowu jest niby zainteresowana Heniem .....Sama nie wiem ...Marinka mówila.ze w razie co zrobi wizyte koło niedzieli .. Henio musi zostac zafrontlainowany bo kleszcze sie pojawiaja .I odrobaczony bo trzy miesiące mijaja . Quote
funia Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 Bardzo proszę o zamówienie karmy bo juz prawie nie ma ... Quote
Akrum Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 [COLOR=red][B]pewnie już byłyście na wątku DOMOWEGO PSIEGO RAJU, ale dla tych, co nie wiedzą - zapraszam na wątek "DOMOEWEGO RAJU U ARKTYKI W DT" - a w rzeczywistości - obory, eh...[/B][/COLOR] [URL]http://www.dogomania.pl/threads/204773-Domowy-hotel-w-oborze-DT-u-Arktyki?p=16560428&posted=1#post16560428[/URL] Quote
Szarotka Posted March 24, 2011 Author Posted March 24, 2011 [quote name='funia']dzwoniła dizsiaj kobieta z Piask ta co wczesniej i znowu jest niby zainteresowana Heniem .....Sama nie wiem ...Marinka mówila.ze w razie co zrobi wizyte koło niedzieli .. Henio musi zostac zafrontlainowany bo kleszcze sie pojawiaja .I odrobaczony bo trzy miesiące mijaja .[/QUOTE] Mozemy poprosic Marinke, ale wizyta musi byc bardzo dokladna, bo Henio zasluguje na super dom, a gdzie ta Pani mieszka ??? [quote name='funia']Bardzo proszę o zamówienie karmy bo juz prawie nie ma ...[/QUOTE] Napisze do ciotki Zuzki o karme. Napisz ile przelac kasy na reszte. Quote
Szarotka Posted March 25, 2011 Author Posted March 25, 2011 [quote name='zuzka']Zamówiłam karme zapłaciłam 115 ZŁ[/QUOTE] Uzupelnie :):) Quote
Marinka Posted March 25, 2011 Posted March 25, 2011 [quote name='funia']dzwoniła dizsiaj kobieta z Piask ta co wczesniej i znowu jest niby zainteresowana Heniem .....Sama nie wiem ...Marinka mówila.ze w razie co zrobi wizyte koło niedzieli .. Henio musi zostac zafrontlainowany bo kleszcze sie pojawiaja .I odrobaczony bo trzy miesiące mijaja .[/QUOTE] [B]Niestety nie będę mogła przeprowadzić wizyty, bardzo mi przykro, ale stało się coś co mi to uniemożliwi...Przepraszam[/B] Quote
Szarotka Posted March 25, 2011 Author Posted March 25, 2011 Czy jest ktos inny w okolicy? gdzie jest ta Pani ?? Quote
funia Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 Marinka jednak zrobi ta wizyte ,Juz są umówione .Na jutro .Wiecie niby super ale ja jakoś mam obawy przed ta kobietą ...Mam nadzieję ,ze sie mylę ..... Quote
funia Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 Piaski są około 20 km od Lublina i 50 km od Zamoscia .Jakos tak . Quote
Marinka Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 [B]Kochani, jestem umówiona z Panią na jutro po godzinie 16:00, tzn. o tej porze wyruszymy do Piask. Jedziemy w trzyosobowym składzie...córka, zięć i ja. Zaraz dokładnie postaram się zapoznać z Heniem na jego wątku. Jeśli macie jakieś sugestie w sprawie tej wizyty będę bardzo wdzięczna za podzielenie się nimi :)[/B] Quote
funia Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 Jolu to wiesz .Henio absolutnie nie jest psem obronnym ani stróżuącym.Owszem szczczeka ale tylko wtedy jak inne psy szczekaja .Henio jest wybitnie maskoteczką .Przytulac .głaskac .Zgadza się z psami ,sukami ,kotami .Dzieci kocha .ludzi kocha . Wolałabym dac go tam gdzie bedzie blisko ludzi ....Nie na jakimś koncu podwórka .daleko od domu .No u mnie niby tez jest w budce ale blisko nas i w zgranej paczce zwierząt i jest brany do domu . Mozna panią pociągnąc za język co dokładnie stało się z jej psem ( podobno uciekł bo sie petardy wystraszył )I co zrobi gdy jednak jej pies się odnajdzie a Henio bedzie juz u niej .Jak powiedziała mi NIE ZDYBAŁ SIĘ DO TEJ PORY ( czytaj nie odnalazł się ).... Ale nie wyrokuje czekam w napieciu . Moza popytać czy gdy piesek choruje to jeżdzą z nim do weta .Itp. Wazne .Stan ogrodzenia i ta buda i komórka .... Quote
Szarotka Posted March 26, 2011 Author Posted March 26, 2011 Marinko dom musi byc taki naprawde dobry i z wizyta po adaptacyjna i taki co to kocha psy i dba o nie, o zdrowie, jedzenie itp. Henio jest zbyt cenny na watpliwosci. Wypytaj sie jak traktowali poprzedniego psa?? i czy go szukali, bo jak nie to widocznie nie byl taki wazny. Moim zdaniem Henio jest typowo domowym pieskiem, ma krotkie futerko ............ Quote
Marinka Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 [quote name='funia']Jolu to wiesz .Henio absolutnie nie jest psem obronnym ani stróżuącym.Owszem szczczeka ale tylko wtedy jak inne psy szczekaja .Henio jest wybitnie maskoteczką .Przytulac .głaskac .Zgadza się z psami ,sukami ,kotami .Dzieci kocha .ludzi kocha . Wolałabym dac go tam gdzie bedzie blisko ludzi ....Nie na jakimś koncu podwórka .daleko od domu .No u mnie niby tez jest w budce ale blisko nas i w zgranej paczce zwierząt i jest brany do domu . Mozna panią pociągnąc za język co dokładnie stało się z jej psem ( podobno uciekł bo sie petardy wystraszył )I co zrobi gdy jednak jej pies się odnajdzie a Henio bedzie juz u niej .Jak powiedziała mi NIE ZDYBAŁ SIĘ DO TEJ PORY ( czytaj nie odnalazł się ).... Ale nie wyrokuje czekam w napieciu . Moza popytać czy gdy piesek choruje to jeżdzą z nim do weta .Itp. Wazne .Stan ogrodzenia i ta buda i komórka ....[/QUOTE] Zrobimy Pani ankietę :) Postaramy się to dobrze przeprowadzić, dlatego jedziemy we trójkę. Sprawdzimy i opiszemy nasze spostrzeżenia. Czy planujecie czipować Henia? Quote
Szarotka Posted March 26, 2011 Author Posted March 26, 2011 Hm......jezeli to mu w czyms pomoze to tak. Glownie to wciagniej Pania w rozmowe o poprzednim psie jak byl traktowany itp., bo to Ci da obrac Pani stosunku do zwierzat. Niektorzy ludzie niby kochaja zwierzeta, ale na innym poziomie ;), nie uwazaja, ze trzeba je dobrze karmic, leczyc i tp. Quote
Marinka Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 [quote name='Szarotka']Marinko dom musi byc taki naprawde dobry i z wizyta po adaptacyjna i taki co to kocha psy i dba o nie, o zdrowie, jedzenie itp. Henio jest zbyt cenny na watpliwosci. Wypytaj sie jak traktowali poprzedniego psa?? i czy go szukali, bo jak nie to widocznie nie byl taki wazny. Moim zdaniem Henio jest typowo domowym pieskiem, ma krotkie futerko ............[/QUOTE] Ok. Właśnie przygotowuję sobie listę...Dzięki za sugestie i czekam na więcej ... Pani, kiedy dzis do niej zadzwoniłam, aby umówić się na wizytę wydawała się być bardzo szczęśliwa i podniecona tą wizytą... i nie wiem dlaczego, ale wydało mi się to dziwne....postanowiłam dobrze się do tej wizyty przygotować Quote
Szarotka Posted March 26, 2011 Author Posted March 26, 2011 Z kolei w niektorych przypadkach nie kazdy dom jest dobry dla kazdego psa. Henio to taki delikates, ale sa inne psy bardziej nadajace sie na podworko itp. Np. pies z lepszym futrem moze smialo mieszkac w budzie w ogrodku i miec dostep do domu. Quote
Marinka Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 W trakcie lektury wątku nasunęło mi się póki co jedno pytanie - Kasiu, czy on nadal tak piszczy kiedy zostaje sam? Quote
funia Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 Henio ma czipa .( sprawdze zaraz ,ale na 99 % ). On piszczy dziad bo chce byc przy mnie jak jest w boksie .Jak mnie slyszy to piszczy albo jak chce poza kolejka na wybieg wyjsc .Teraz ma luza bo puszczam po sadzie .On wraca zawsze na zawołanie więc ma taki bonus . Quote
Marinka Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 [quote name='funia']Henio ma czipa .( sprawdze zaraz ,ale na 99 % ). On piszczy dziad bo chce byc przy mnie jak jest w boksie .Jak mnie slyszy to piszczy albo jak chce poza kolejka na wybieg wyjsc .Teraz ma luza bo puszczam po sadzie .On wraca zawsze na zawołanie więc ma taki bonus .[/QUOTE] Czy ta kobieta wie o jego jazgocie? Wydaje mi się, że nie mozna ukrywać takich rzeczy przed adoptującym...nie chciałabym aby później miało dojść do zwrotu Haniutka z tego powodu Quote
Recommended Posts