Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='zuzka']Wpłyneła wpłata od;

HANNA R. 100 zł ( to jest wpłata od pani z fb)

W imieniu Henia bardzo dziękuje [IMG]http://2f.img.v4.skyrock.net/2f3/getysburg1863/pics/1369223112.gif[/IMG][/QUOTE]

Moja Hania :) cudna kobieta :) zawsze pomoże :)

Posted

dzwoniła dizsiaj kobieta z Piask ta co wczesniej i znowu jest niby zainteresowana Heniem .....Sama nie wiem ...Marinka mówila.ze w razie co zrobi wizyte koło niedzieli ..

Henio musi zostac zafrontlainowany bo kleszcze sie pojawiaja .I odrobaczony bo trzy miesiące mijaja .

Posted

[COLOR=red][B]pewnie już byłyście na wątku DOMOWEGO PSIEGO RAJU, ale dla tych, co nie wiedzą - zapraszam na wątek "DOMOEWEGO RAJU U ARKTYKI W DT" - a w rzeczywistości - obory, eh...[/B][/COLOR]
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/204773-Domowy-hotel-w-oborze-DT-u-Arktyki?p=16560428&posted=1#post16560428[/URL]

Posted

[quote name='funia']dzwoniła dizsiaj kobieta z Piask ta co wczesniej i znowu jest niby zainteresowana Heniem .....Sama nie wiem ...Marinka mówila.ze w razie co zrobi wizyte koło niedzieli ..

Henio musi zostac zafrontlainowany bo kleszcze sie pojawiaja .I odrobaczony bo trzy miesiące mijaja .[/QUOTE]

Mozemy poprosic Marinke, ale wizyta musi byc bardzo dokladna, bo Henio zasluguje na super dom, a gdzie ta Pani mieszka ???

[quote name='funia']Bardzo proszę o zamówienie karmy bo juz prawie nie ma ...[/QUOTE]

Napisze do ciotki Zuzki o karme. Napisz ile przelac kasy na reszte.

Posted

[quote name='funia']dzwoniła dizsiaj kobieta z Piask ta co wczesniej i znowu jest niby zainteresowana Heniem .....Sama nie wiem ...Marinka mówila.ze w razie co zrobi wizyte koło niedzieli ..

Henio musi zostac zafrontlainowany bo kleszcze sie pojawiaja .I odrobaczony bo trzy miesiące mijaja .[/QUOTE]

[B]Niestety nie będę mogła przeprowadzić wizyty, bardzo mi przykro, ale stało się coś co mi to uniemożliwi...Przepraszam[/B]

Posted

Marinka jednak zrobi ta wizyte ,Juz są umówione .Na jutro .Wiecie niby super ale ja jakoś mam obawy przed ta kobietą ...Mam nadzieję ,ze sie mylę .....

Posted

[B]Kochani, jestem umówiona z Panią na jutro po godzinie 16:00, tzn. o tej porze wyruszymy do Piask. Jedziemy w trzyosobowym składzie...córka, zięć i ja.
Zaraz dokładnie postaram się zapoznać z Heniem na jego wątku.
Jeśli macie jakieś sugestie w sprawie tej wizyty będę bardzo wdzięczna za podzielenie się nimi :)[/B]

Posted

Jolu to wiesz .Henio absolutnie nie jest psem obronnym ani stróżuącym.Owszem szczczeka ale tylko wtedy jak inne psy szczekaja .Henio jest wybitnie maskoteczką .Przytulac .głaskac .Zgadza się z psami ,sukami ,kotami .Dzieci kocha .ludzi kocha .
Wolałabym dac go tam gdzie bedzie blisko ludzi ....Nie na jakimś koncu podwórka .daleko od domu .No u mnie niby tez jest w budce ale blisko nas i w zgranej paczce zwierząt i jest brany do domu .
Mozna panią pociągnąc za język co dokładnie stało się z jej psem ( podobno uciekł bo sie petardy wystraszył )I co zrobi gdy jednak jej pies się odnajdzie a Henio bedzie juz u niej .Jak powiedziała mi NIE ZDYBAŁ SIĘ DO TEJ PORY ( czytaj nie odnalazł się )....
Ale nie wyrokuje czekam w napieciu .
Moza popytać czy gdy piesek choruje to jeżdzą z nim do weta .Itp.
Wazne .Stan ogrodzenia i ta buda i komórka ....

Posted

Marinko dom musi byc taki naprawde dobry i z wizyta po adaptacyjna i taki co to kocha psy i dba o nie, o zdrowie, jedzenie itp. Henio jest zbyt cenny na watpliwosci. Wypytaj sie jak traktowali poprzedniego psa?? i czy go szukali, bo jak nie to widocznie nie byl taki wazny.
Moim zdaniem Henio jest typowo domowym pieskiem, ma krotkie futerko ............

Posted

[quote name='funia']Jolu to wiesz .Henio absolutnie nie jest psem obronnym ani stróżuącym.Owszem szczczeka ale tylko wtedy jak inne psy szczekaja .Henio jest wybitnie maskoteczką .Przytulac .głaskac .Zgadza się z psami ,sukami ,kotami .Dzieci kocha .ludzi kocha .
Wolałabym dac go tam gdzie bedzie blisko ludzi ....Nie na jakimś koncu podwórka .daleko od domu .No u mnie niby tez jest w budce ale blisko nas i w zgranej paczce zwierząt i jest brany do domu .
Mozna panią pociągnąc za język co dokładnie stało się z jej psem ( podobno uciekł bo sie petardy wystraszył )I co zrobi gdy jednak jej pies się odnajdzie a Henio bedzie juz u niej .Jak powiedziała mi NIE ZDYBAŁ SIĘ DO TEJ PORY ( czytaj nie odnalazł się )....
Ale nie wyrokuje czekam w napieciu .
Moza popytać czy gdy piesek choruje to jeżdzą z nim do weta .Itp.
Wazne .Stan ogrodzenia i ta buda i komórka ....[/QUOTE]

Zrobimy Pani ankietę :)
Postaramy się to dobrze przeprowadzić, dlatego jedziemy we trójkę. Sprawdzimy i opiszemy nasze spostrzeżenia.
Czy planujecie czipować Henia?

Posted

Hm......jezeli to mu w czyms pomoze to tak. Glownie to wciagniej Pania w rozmowe o poprzednim psie jak byl traktowany itp., bo to Ci da obrac Pani stosunku do zwierzat. Niektorzy ludzie niby kochaja zwierzeta, ale na innym poziomie ;), nie uwazaja, ze trzeba je dobrze karmic, leczyc i tp.

Posted

[quote name='Szarotka']Marinko dom musi byc taki naprawde dobry i z wizyta po adaptacyjna i taki co to kocha psy i dba o nie, o zdrowie, jedzenie itp. Henio jest zbyt cenny na watpliwosci. Wypytaj sie jak traktowali poprzedniego psa?? i czy go szukali, bo jak nie to widocznie nie byl taki wazny.
Moim zdaniem Henio jest typowo domowym pieskiem, ma krotkie futerko ............[/QUOTE]

Ok. Właśnie przygotowuję sobie listę...Dzięki za sugestie i czekam na więcej ...
Pani, kiedy dzis do niej zadzwoniłam, aby umówić się na wizytę wydawała się być bardzo szczęśliwa i podniecona tą wizytą... i nie wiem dlaczego, ale wydało mi się to dziwne....postanowiłam dobrze się do tej wizyty przygotować

Posted

Z kolei w niektorych przypadkach nie kazdy dom jest dobry dla kazdego psa. Henio to taki delikates, ale sa inne psy bardziej nadajace sie na podworko itp. Np. pies z lepszym futrem moze smialo mieszkac w budzie w ogrodku i miec dostep do domu.

Posted

Henio ma czipa .( sprawdze zaraz ,ale na 99 % ).
On piszczy dziad bo chce byc przy mnie jak jest w boksie .Jak mnie slyszy to piszczy albo jak chce poza kolejka na wybieg wyjsc .Teraz ma luza bo puszczam po sadzie .On wraca zawsze na zawołanie więc ma taki bonus .

Posted

[quote name='funia']Henio ma czipa .( sprawdze zaraz ,ale na 99 % ).
On piszczy dziad bo chce byc przy mnie jak jest w boksie .Jak mnie slyszy to piszczy albo jak chce poza kolejka na wybieg wyjsc .Teraz ma luza bo puszczam po sadzie .On wraca zawsze na zawołanie więc ma taki bonus .[/QUOTE]

Czy ta kobieta wie o jego jazgocie? Wydaje mi się, że nie mozna ukrywać takich rzeczy przed adoptującym...nie chciałabym aby później miało dojść do zwrotu Haniutka z tego powodu