Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dwa piękne,puchate szczeniaczki w DT !!!
ZIGI I ZORRO ;)

Zorro-Corro

imię: Zorro-Corro
wielkość: mala
rasa: mieszaniec

kwarantanna do 2010-02-16

opis: Co tu robisz, maluchu? czemu siedzisz w szpitalu kociarni? kto oddał takiego słodziaka do schroniska? Mały psiak patrzył smutno. Nie mogę sobie pozwolić na psa, pracujemy z mężem całe dnie, nie mamy czasu na spacery, a taki szczeniaczek potrzebuje człowieka, musi dużo się nauczyć, co powiedzą nasze koty - rozum bije na alarm. Krótka rozmowa z pracownikiem schroniska. Mały siedzi tutaj, bo jest jednym z najzdrowszych szczeniaków, ale pewnie zaraz też się pochoruje. Nikt go nie wypatrzy, nie zabierze, bo do szpitala nie wolno wchodzić odwiedzającym. No tak, ja weszłam bo jestem kocim wolontariuszem, inni zatrzymywani są przy drzwiach. Rozum się poddał.

Mały Zorro-Corro mieszka u nas w domu tymczasowym, to był dla niego ostatni moment, już miał katar i pokasływał. Zaprzyjaźniony lekarz weterynarii dał leki, cukierki witaminowe i kostkę do obgryzania. Teraz psiaczek jest już gotów do poszukiwania własnego domu.

Kochany przytulaczek, woli leżeć na gołej podłodze niż w koszyczku, jeśli dzięki temu będzie choć 10 cm bliżej człowieka. Ale kiedy wstanie... mały czorcik, biegający z prędkością światła, a przynajmniej jemu tak się wydaje. Krótkie łapki jeszcze nie zawsze mają pełną koordynację, jeszcze czasem się przewróci na zakręcie, wiecznie merdający ogonek też w utrzymaniu równowagi nie pomaga. Do tego przecież trzeba wlec ze sobą kostkę albo piłkę, a to nie takie łatwe.

Zorro-Corro ma ok. 10 tyg, jest odrobaczony, w schronisku dostał osłonowo surowicę, ok. 10-go lutego musi zostać zaszczepiony. Jest troszkę przybrudzony, ale to dlatego, że w naszym mieszkaniu jest dosć chłodno i nie chcieliśmy narażać go dodatkowo na przeziębienie po kąpieli. W rzeczywistości jest biały, oprócz czarnej plamy obejmującej lewe oko i klapnięte ucho. Nie wiemy, czemu tak: białe ucho "wstało", czarne wciąż klapiate i prawie bezwłose... jednym słowem - śmieszniak :)

Piesek ma dobry apetyt i własną książeczkę zdrowia. Jest także zachipowany. Nie umie jeszcze wołać na dwór, ale już prawie za każdym razem reaguje na "siad" i "nie wolno". Będzie z niego mądry pies. Najprawdopodobniej nie będzie kolosem, pewnie jakoś do kolana, ale niestety to typowy piesek "wieloowocowy", więc nie możemy dać gwarancji.

Zorro-Corro szuka najlepszego domu na świecie. Żeby go cierpiliwie uczył psich zachowań, nie denerwował się zbytnio jeśli zdarzy sie siuśkowa wpadka, miał dużo czasu i dużo miłości dla czworonożnego przyjaciela. Zorro-Corro może mieszkać z kotem. Zna te zwierzęta i wie, że niektóre z nich mogą nie odwzajemniać jego entuzjazmu w poszukiwaniach nowych przyjaciół ;)

Przed adopcją wymagane jest podpisanie umowy adopcyjnej.

Kontakt: inga, tel. 604 360 470 po 17.00, e-mail: [email protected]

Pies nie przebywa w schronisku, w sprawie adopcji kontakt ponizej!!!

kontakt: Inga, tel. 604 360 470 po 17.00, e-mail: [email protected]

ZIGI

imię: Zigi
wielkość: mala
rasa: mieszaniec

kwarantanna do 2010-02-16

opis: Zigi - szczeniaczek ogonkiem napędzany :)

O Zigim ktoś powiedział, że to szczeniak napędzany ogonem – to prawda, kiedy patrzysz na Zigiego to dokładnie tak właśnie jest. Chodząca radość, której ogon na sekundę nawet się nie zatrzymuje. Ludzi kocha, koty kocha, psy także. Wiecznie uśmiechnięty, wiecznie obok, zabawki znosi a jak ktoś puka do drzwi to broni, że ojej! Noc grzecznie przesypia i uczy się sikać na szmatkę, choć czasem zapomni jeszcze;) Szczeniak o fajnym charakterze, chętnie się uczy w zabawie, doskonały towarzysz na długie lata.

Jaki będzie? Ciężko powiedzieć, wraz z bratem został oddany do łódzkiego schroniska. Obydwa biało-czarne, puchate, może coś w typie bordera? Powinien osiągnąć wzrost średniaka, ale już wiem, że życie czasem płata figle i z niepozornych, małych kulek wyrastają więcej niż średniaki, więc ciężko powiedzieć – jajko niespodzianka;)

Jedyne co pewne, to że psiak doskonały, gdybym nie miała już dwóch zostawiłabym drania, mądry, rezolutny, ciekawy świata, odważny, radosny, pełen radości.

Zigi jest zachipowany, ma książeczkę zdrowia, został odrobaczony, za tydzień zostanie zaszczepiony (19 stycznia miał podawaną surowicę, bo bezpieczniej, zwłaszcza, ze nie wiadomo skąd przybył).

Szukamy mu domu, który pokocha go nie ze względu na wygląd, ale charakter, domu na całe psiejskie życie. Zigi zostanie oddany do adopcji po podpisaniu umowy adopcyjnej.

W sprawie adopcji proszę o kontakt:

Magda

[email protected]

792-944-515

Pies nie przebywa w schronisku, w sprawie adopcji kontakt ponizej!!!

kontakt: Magda, mail: [email protected] tel. 792-944-515

Posted

[quote name='Borówka16']To może byś się skusiła na niego ? ;)[/QUOTE]

Nie kuś, nie kuś ;)
Trzeci pies niestety chwilowo nie wchodzi w grę :(
Wiem, że takie cudeńka długo u Ciebie nie posiedzą. Oby tylko domki były na prawdę pro psie.

Posted

Chyba Zorro ma już dom ,bo go na stronie nie ma ;)
Ale Zigi nadal czeka...
Ja nie jestem ,ani pracownicą ,ani wolontariuszką w schronisku,tylko często w nim bywam.
I staram się im pomagać ,chociaż przez szukanie im na dogo domków :)

Posted

[quote name='Borówka16']Chyba Zorro ma już dom ,bo go na stronie nie ma ;)
Ale Zigi nadal czeka...
Ja nie jestem ,ani pracownicą ,ani wolontariuszką w schronisku,tylko często w nim bywam.
I staram się im pomagać ,chociaż przez szukanie im na dogo domków :)

Tak, Zorro ma domek, spytałam, bo byłam ciekawa czy wiesz ;)
I podpowiedź - jeśli chcesz znaleźć domki dla psiaków, na dogo ich nie znajdziesz niestety... Tu wszyscy są zapsieni na maxa... :-(
Ale tu jest spis stron ogłoszeniowych, można tam wrzucić psiaki do adopcji : http://www.dogomania.pl/threads/122313-Spis-stron-ogA-oszeniowych-post-1-i-2
Ja też nie jestem wolontariuszką w tym schronisku, ale ogłaszam psiaki (podaję swojego meila, nie schroniskowy kontakt) i tak udało mi się znaleźć domki dla kilku psiaków :)

Posted

Czy kogoś z łódzkich Dogomaniaków interesowałoby zorganizowanie bazarku na psiaki z łódzkiego schronu? Może na jakieś psiaki na tymczasach? Po remanencie w szafie mam sporo fatałaszków (często nowych, nigdy nie noszonych), biżutków, oraz kilka paczek książek autorstwa mojej mamy (o psach i kotach - b. dowcipne, poprawiające humor). Zależy mi na wsparciu łódzkich psiaków (sama mam psa z Marmurowej), a sama nigdy nie robiłam bazarku, więc potrzebowałabym wsparcia od strony organizacyjnej. Proszę o kontakt na PW, jeśli ktoś jest zainteresowany moją propozycją.

• 5 months later...