mtf zalesie Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 a cos o charakterze ,fotki sa w duzej ilosci ale ja widze je uciete Quote
kobix Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 o charakterze niech sie wypowie agni-ponieważ ona karmi psiaki.dziś rano ich nie było,stad nie miałam okazji je poznać... do adopcji są tylko dwie suczki-ta z 1 i 2 fotki. suki niedługą dostaną cieczki i będzie spory problem mtf zalesie nie dam rady utrzymać kolejnych psów w hotelu,z mojej strony odpada. Prosiłam agni by zapytała tej pani która się nimi ponoć opikuję, czy zgodziłaby się wziąć do domu którąkolwiek na DT... czekam na odpowiedz.bo teraz to niby mają /nie mają opieki... [B]ewelinka_m [/B]dziękujemy za wstawienie zdjęć Quote
mtf zalesie Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 kobix ja ci psa nie proponuje tylko chce poszukac dt-pozadany jest pies niestety posluszny ktory bedzie mogl chodzic bez smyczy i niekotozerca Quote
kobix Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 rozumiem-to była odpowiedz odnośnie wstawienia ich na hotel...już cięgnę finansowo jak szkapa pod górkę... jeśli znalazłby się DT dla jakiejkowiek z suczek,mogę sprawdzić sunią na koty(dysponuję sztuk 2)i nauczyć ją chodzenia na smyczy...odnośnie posłuszeństwa /nieuciekania z terenu nie da sie tego zagwarantować ,bo z psami z ulicy różnie jest... jedne się przykleją do nogi i kijem nie odgonisz a inne po 4 latach z pańcią s...w długą i na miasto... Quote
mtf zalesie Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 moze moglabym pomoc ale tylko ze spokojym psem i typem przyklejajacym sie do nogi a inne warunki obojetne byle suka ,moze byc nie mloda wielkosc raczej srednia lub wieksza,bede brala w ciemno psa ,moze komus podmienic jak te sa adopcyjne.za hotel ie zaplace bo za duzo mam zobowiaza psich,chodznie na smyczy nic mi nie da bo musialabym kilka smyczy miec naraz Quote
kobix Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 mtf smycz to Ci dorzucę gratis:eviltong: mam rozumieć że chcesz sama dać DT jednej suni?:multi: ...lepiej młoda bo staruszki ciężko adopcyjne,ale obie wyglądają młodo,a ta duża kudłata to podobno szczenię wyrośniete na ulicy( została jedna z dwóch) tak jak mówiłam gdyby było DT mogłabym sprawdzić w domu zachowanie do kotów,psów,demolki,wycia:razz: itp... Quote
agni Posted January 26, 2010 Author Posted January 26, 2010 [quote name='mtf zalesie']a cos o charakterze ,fotki sa w duzej ilosci ale ja widze je uciete[/QUOTE] jeszcze raz odpowiem że nie znam ich charakterów. Z moich obserwacji to powiem tak: [B]czarno-biała suka[/B]: klei się do ludzi, bardzo przytulaśna jak ją wołasz to biegnie za tobą, sięga przed kolanko i ogólnie jest delikatnej budowy [B]futrzasta[/B]: nie jest ufna do wszystkich, szczeka na niektórych zbliżających się ludzi (których nie zna z widzenia) do jednych podchodzi zaczepia do zabawy, wołając ją na jedzenie podchodzi z dystansem, większa lekko nad kolano dużo grubej sierści. Nie ma mnie prawie cały dzień więc nic więcej nie mogę napisać o nich, gdy było cieplej były ciągle na osiedlu teraz pojawiają się rano na krótko i potem ich nie widuję a czy są w ciągu dnia nie wiem a fotki są obcięte dlatego żeby nie było widać o które miejsce chodzi dokładnie bo podobno jedna pani czytając posty lokalizuje te psiaki i "załatwia" wywózkę Quote
kobix Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 [quote name='mtf zalesie']kobix wyczysc skrzynke[/QUOTE] "przeczyściłam"-pisz pw lub na [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] Quote
kobix Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 mtf dziękuję za pw.odpiszę gdy już będę wiedzieć jak z psami "stoimy" ([B]agni [/B]piszę w Twoim imieniu o przeniesienie wątku świętokrzyskiego na ogólny -adopcje. tu potrzeba ludu z calego kraju a nie tylko naszej mieściny) Obie suczki będzie trzeba wysterylizować i to jak najszybciej przed cieczką-tu chyba nie ma nikt wątpliwości [B]prosimy o deklaracje na sterylki-czy ktoś mógłby się dołożyć?[/B] koszt sterylizacji na miejscu 1 suni( w zależności od wagi)to od 150 do 200zł (oczywiście będę się wściekle targować u weta:diabloti:) Quote
mtf zalesie Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 moge porzucic 100 zl na sterylke,szkoda ze nie masz skype i nie siedzisz przy tym kompie w jakis normalnych godzinach Quote
agni Posted January 28, 2010 Author Posted January 28, 2010 [quote name='kobix'] ([B]agni [/B]piszę w Twoim imieniu o przeniesienie wątku świętokrzyskiego na ogólny -adopcje. ty potrzeba ludu z calego kraju a nie tylko naszej mieściny) [/QUOTE] ja tez pisałam kobix czy byłaś na osiedlu ?? Quote
kobix Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 nie mam skypa,gg a na dogo bywam(i to nie zawsze)najwcześniej po 22 ze sprawą suczek mogę ruszyć od nast.tygonia,weekend mam cały zajęty Quote
mtf zalesie Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 zmiencie moze tytul na jakis przyciagajacy wiecej osob-w stylu na razie dwie o wkrotce moze 10 bezdomnych psow.pomoge jednej suczce jak ktos wezmie druga Quote
mtf zalesie Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 do gory suczki -niech watek nie spada bo pomoc potrzebna Quote
mtf zalesie Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 robie proby tel.do kobix ale jest zajeta -chce wam pomoc .moge doplacic za sterylki ale nie cala kwote,wybadajcie charakter i posluszenstwo bo musze zdecydowac komu moge pomoc aby ie odsylac psa Quote
agni Posted February 1, 2010 Author Posted February 1, 2010 niestety mnie tez ciężko "dorwać" kobix. mtf nie mam pojęcia jak wybadać charakter - [B]Miśkowa[/B] leci do mnie jak ją wołam i mogę się z nią wybawić wytarmosić ale jeśli widzi cos ciekawszego to na mnie nie zwraca uwagi. Ostatnio też nie jest chętna na jedzenie wygląda na to że nie głoduje. [B]Czarno - biała[/B] reaguje na wołanie ale narazie rzadko ją widuję, jeśli już to ogania się od psów (nie dopuszcza ich) Quote
mtf zalesie Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 pomoge jednej /ktora jest bardziej posluszna/jesli ktos pomoz drugiej - nie mam na mysli klikania na komputerze Quote
kobix Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 ja bym Cię mtf namawiała na tą większą;)wiesz dlaczego-ta mniejsza sunia jest "łatwiejsza" do adopcji,bardziej do domowego DT,lub domku "wewnątrz" poza tym coś Agni wspominała,że sunia (chyba)dostała zastrzyk na p.cieczkowy...wiec sterylka tej większej pilniejsza. ja jedynie mogę przetrzymać sunię na dt ale max.około tygodnia/do zdjęcia szwów lub stanu do transportu. [B]cena sterylki[/B] w jednym miejscu to [B]150zł (tej dużej)[/B] [B]Czy ktoś mógłby się jeszcze dołożyć do sterylizacji suni?[/B] Quote
kobix Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 [quote name='mtf zalesie']pomoge jednej /ktora jest bardziej posluszna/jesli ktos pomoz drugiej - nie mam na mysli klikania na komputerze[/QUOTE] [I]Dodam tylko że PILNIE potrzebne DT dla drugiej tej mniejszej "krówkowej" suni![/I] Quote
mtf zalesie Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 mnie zalezy na odpowiednim charakterze jak mowilam a nie na wygladzie Quote
mtf zalesie Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 nikt nie dolozy nawet 10 zl-widze ze do roboty i placenia jestes kobix nadal sama Quote
agni Posted February 6, 2010 Author Posted February 6, 2010 [quote name='mtf zalesie']nikt nie dolozy nawet 10 zl-widze ze do roboty i placenia jestes kobix nadal sama[/QUOTE] mtf zalesie nie krytykuj że kobix jest sama bo jeśli bym się z nią spotkała odnośnie suk i podjęłoby się jakąś decyzję to dołożyłabym się i nie muszę o tym pisać na forum. Niestety dwa tygodnie próbowałam się z nią skontaktować a teraz poprostu Miśkowej suki nie ma w kazdym razie ja jej wogóle nie widzę od kilku dni a czarno-białą zajmuje się pewna kobieta. Quote
Recommended Posts