polubek Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 ok zajrzę tam i pozaznaczam u siebie żeby nie dublować Quote
obraczus87 Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 pieseczki pokazujcie opycholki...................... Quote
Ania i Kajber Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 Śliczne szczeniaczki, takie maluchy mają stosunkowo wieksze szanse na dom, niż psiaki dorosłe. A swoją drogą , czytając tę i podobne historie zastanawiam się, co zrobić, żeby ludzie wiedzieli,że istnieje coś takiego jak" sterylizacja aborcyjna" i nawet, gdy ciażę już widać, nie jest za późno, by uchronić "za jednym zamachem" sunie i siebie od tych i dalszych kolejnych niechcianych maluchów. Cóż, ludzie nie przywiazują wagi nawet do standardowej sterylizacji, a o "aborcyjnej" w większości nawet nie słyszeli. Myślę,że TOZ-ty , Fundacje , inne instytucje i my, wolontariusze powinniśmy edukowac i w tym temacie. Quote
Temida Posted January 25, 2010 Author Posted January 25, 2010 Aniu w zupełności się z Tobą zgadzam, co do edukacji, ale sama wiesz jak wyglądają realia. Sterylizacja jest podstawą, która nie tylko ogranicza populację, ale przede wszystkim cierpienie zwierzaków. Ale co zrobić. Stosunkowo szczeniaczki mają większe szanse na adopcje, ale problem pojawia się w chwili kiedy potencjalny właściciel pyta o płeć. Słysząc sunia, mówi, że chodziło mu o pieska. Ile trzeba się natłumaczyć, że przecież sunie trzeba wysterylizować i żadnego kłopotu nie będzie. Ale pewne stereotypy są bardzo mocno zakorzenione w polskiej mentalności. Quote
__Lara Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 Temida napisał(a):Aniu w zupełności się z Tobą zgadzam, co do edukacji, ale sama wiesz jak wyglądają realia. Sterylizacja jest podstawą, która nie tylko ogranicza populację, ale przede wszystkim cierpienie zwierzaków. Ale co zrobić. Stosunkowo szczeniaczki mają większe szanse na adopcje, ale problem pojawia się w chwili kiedy potencjalny właściciel pyta o płeć. Słysząc sunia, mówi, że chodziło mu o pieska. Ile trzeba się natłumaczyć, że przecież sunie trzeba wysterylizować i żadnego kłopotu nie będzie. Ale pewne stereotypy są bardzo mocno zakorzenione w polskiej mentalności. Niestety, te stereotypy są starsze. Ostatnio w rodzinie mojego TZ: mają sunię yorka, też z jakiejś pseudo, no i trzeba ją pokryć, bo przecież musi mieć co najmniej raz szczeniaki....nóż w ręce mi się otwierał. Quote
Temida Posted January 25, 2010 Author Posted January 25, 2010 Ten krąży najczęściej, mnie się udało paru osobą to wyperswadować, ale było ciężko. Quote
bela51 Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 Temat rzeka...Mój brat ma kota, niby domowego ale z mozliwoscia swobodnego wychodzenia do ogrodu i okolice. O kastracji nie chce nawet słyszec. Stosunki rodzinne zrobiły sie napięte... Niektórzy są niereformowalni, niestety. Quote
Temida Posted January 26, 2010 Author Posted January 26, 2010 Wszędzie to samo. Trzeba jednak walczyć, choć ludzka głupota i bezmyślność przekracza wszelkie granice. Quote
__Lara Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 Temida napisał(a):Wszędzie to samo. Trzeba jednak walczyć, choć ludzka głupota i bezmyślność przekracza wszelkie granice. To prawda. Czasami ma się już dość. Podniosę!!! Quote
__Lara Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 Temida napisał(a):Wszędzie to samo. Trzeba jednak walczyć, choć ludzka głupota i bezmyślność przekracza wszelkie granice. To prawda. Czasami ma się już dość. Podniosę!!! Quote
Temida Posted January 31, 2010 Author Posted January 31, 2010 Maluszki bardzo potrzebują domków. Quote
Szarotka Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 A czy one maja ogloszenia ?? szczeniaki zawsze latwiej wyadoptowac. Quote
Temida Posted February 1, 2010 Author Posted February 1, 2010 Mają ogłoszenia całkiem sporo. Wychodziły nawet w gazecie. Quote
polubek Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 a można stronki na których są. nie chcę żeby się dublowały Quote
Temida Posted February 1, 2010 Author Posted February 1, 2010 Muszę zapytać, wiem że są na Allegro i Gumetree. Quote
rita60 Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 [quote name='polubek']a można stronki na których są. nie chcę żeby się dublowały[/QUOTE] Post 25:cool3: Quote
Temida Posted February 1, 2010 Author Posted February 1, 2010 Dzisiaj dzwonił Pan, powiedział, że szczeniaki mają czas do piątku. Z przykrością stwierdził, że jednak ta sprawa prywatna (jest dość poważna) jest ważniejsza od psów. Nikt ich nie chce, nikt nie dzwonił. Quote
polubek Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 na razie dodałam psiaki na tych stronkach: www.adin.pl www.argetto.pl www.autogielda.pl www.eoferty.com.pl www.grosik24.pl www.isu.pl www.kupiepsa.pl www.kupsprzedaj.pl www.ogloszenia.adverts.pl www.szerlok.pl www.owi.pl www.szybko-sprzedam.pl www.tlenek.pl co się dało poszło z wyróżnieniem (kit znowu będzie do zapłaty za telefon za dużo bo wszystko aktywowane sms-ami) Quote
Temida Posted February 2, 2010 Author Posted February 2, 2010 Dzisiaj szczeniaczki były u nas w Towarzystwie. Zabraliśmy je do lecznicy i zaszczepiliśmy maluszki. Są naprawdę śliczne. Być może ukaże się też artykuł w gazecie o ich historii. Państwo bardzo mili. Quote
Temida Posted February 4, 2010 Author Posted February 4, 2010 Dzisiaj szczeniaczki były u nas w Towarzystwie. Zabraliśmy je do lecznicy i zaszczepiliśmy maluszki. Są naprawdę śliczne. Być może ukaże się też artykuł w gazecie o ich historii. Państwo bardzo mili. Szczeniaczki w GAZECIE PRZECZYTAJCIE http://egazeta.express.lodz.pl/start.php?idStrona=64193 Quote
Recommended Posts