smoczepole Posted February 3, 2010 Author Posted February 3, 2010 Wywołałam ten temat i chciałabym go zakończyć, bo przez dłuższy czas nie będzie mnie na forum. Mam nadzieje, że w Polsce będą jednak hodowle, których ambicją będzie wyhodowanie piesków dobrej jakości i z odpowiednim wzrostem, zgodnym z wzorcem. "Nadmiaru szczęścia" widzimy aż nadto. To praca hodowlana niewątpliwie na lata, ale budujące przykłady w światowych hodowlach przecież mamy. W mojej hodowli mam już doświadczenia i z pieskami małymi i dużymi. Wiem jednak, czego chcę: piesek dobrej jakości i z prawidłowym wzrostem, ot choćby po to, aby sędziowie i asystenci nie zastanawiali się, czy ten błąd (odchylenie od wzorca) jest istotny czy nie:) Wszystkim polskim hodowlom życzę sukcesów i cierpliwości. Znając różnych hodowców jestem spokojna: widzę jakie sprowadzają pieski i w jakim kierunku zmierzają. To tylko tutaj tak sie jakoś narobiło, że w cenie stoją psy duże, choć w dobrej jakości oczywiście. W hodowli nie o to jednak chodzi. Trzymajcie się pomeraniarze: i ci duzi i ci mali! Quote
Recommended Posts