Yorija Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 Wczoraj przybłąkał sie pies. owczarek niemiecki, czarny długowłosy, jasne łapy Okolice Zielonek zdjęcie - mało wyraźne W okolicy brak ogloszen o zaginięciu takowego, w schronisku też nie ma zgloszenia o takim. niestety jest taka możliwość, ze pies zostanie odwieziony do olkusza. Krakowski schron go nie przyjmie. Zostawiłam tam informację o nim proszę o kontakt gdyby ktos rozpoznał zgubę, widział gdiześ oglosznia, miał mozliwość przetrzymać go 603717988 Quote
epe Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 Ja znam podobnego,mieszka na Twoim osiedlu,nazywa się Niger! Agamika też zna - nie mam kontaktu do właściciela. Wiem,że pies bardzo boi się wystrzałów - ale Niger taki młody już nie jest, 6 lat napewno ma! Quote
Yorija Posted January 14, 2010 Author Posted January 14, 2010 też go kojarzę - zwykle nas z balkonu obszczekuje - jeżeli to on i jeszcze przynajmniej jeden w okolicy jest podobny Ale ten pies nie jest raczej młody - dziś się dowiedziałam, że chyba trochę ślepy - bo w bramę wlazł - mimo, że jedno skrzydło było otwarte i ma coś z chodzeniem problem, dysplazja? A na zdjęciu siwy pysk - ale to może tylko zdjęcie A mnie Apolla jeszcze przypomina Quote
Yorija Posted January 16, 2010 Author Posted January 16, 2010 Pies był dzisiaj u vet i ocenila go na 10lat. Zaćma na obu oczach - on nie widzi. Problemy z chodzeniem - to starość po prostu. Waży 28 kg. Uszy czyste, zęby nie są w jakimś tragicznym stanie. Nie ma pchiel. Ma porządne futro - nieco zakurzone przy skórze. Denerwował się jazdą autem, nie umiał wsiąść do samochodu. pozwolił przy sobie wszystko zrobić - łagodny taki misiek. Czy o zaginięciu staruszka takiego owczarka niemieckiego ktoś słyszał? A ten z mojego osiedla - nie zaginął czasem? Dostał robocze imię Farciarz. Quote
epe Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 Yorija! Z tego co napisałaś: Denerwował się jazdą autem, nie umiał wsiąść do samochodu. pozwolił przy sobie wszystko zrobić - łagodny taki misiek. to od razu mogę stwierdzić,że to napewno nie Niger z Twojego osiedla:shake: Autem lubi jeździć i nie był miśkiem - do obcych dystans raczej;) Wiesz co,ale skoro ten pies nie umiał wsiąść do auta,to myślę,że on życie na podwórku spędził! I mogą być raczej tylko dwie wersje: - wyrzucili,bo stary:angryy: - uciekł na dziewczynki z podwórka,a ktoś nieumiejętnie psa szuka:-( Quote
Yorija Posted January 16, 2010 Author Posted January 16, 2010 dobijaj mnie dalej faktycznie wygląda na psa, który spędził życie na podwórku: porządna, gruba sierść, nie ładuje się nachalnie do domu - po powrocie z przejażdżki wolał leżeć na dworze na śniegu niż wejść do domu jest stary, ślepy, trochę niedołężny oby nie był kolejną ofiarą noworocznych porządków może w okolicy komuś jednak wyszedl z podwórka, a że ślepawy to się pogubił i drogi nie odnalazl Quote
agamika Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 tylko pytanie czy ktos go bedzie szukał ... czasem na wsi "pokutuje" podejście do sprawy ze jak pies sobie idzie tzn ze idzie sobie umrzec.... i nikt takowego juz nie szuka :/ Jakby sie dało zrobic zdjęc troszkę wiecej, to pomogę z ogłoszeniami Można jeszcze spróbować sie dowiedzieć gdzie najbliżej jest wet, albo czy jest tam jakis taki co szczepi psy raz w roku ... może rozpoznałby psisko ... Quote
Yorija Posted January 16, 2010 Author Posted January 16, 2010 Byli z nim dzisiaj u weterynarza w Ziolonkach - nie rozpoznał go - a co do ogłoszeń - wierzysz że zadziałają? Apollo ma dom? niestety czarno to widzę Quote
agamika Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 acha, czyli nic nie robić ? w zeszła sobote wydałam 10 letnia suke ze schroniska , zauwazoną z ogłoszeń .. duza suke , spi na kanapie teraz ... zawsze z duzymi starszymi psami jest ciężej , ale nie próbując szanse chyba sie zerują ./.. no chyba ze tymczasowi ludzie go maja zamiar zatrzymac ... Quote
epe Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 A może jednak znalazłby się ktoś w okolicach Zielonek,któremu taki stróż by pasował;) Jak on przyzwyczajony do "świeżego powietrza",to gdyby miał odpowiednie warunki i opiekę,to mógłby sobie i w budzie mieszkać - niektóre psy tak nawet wolą! Quote
Yorija Posted January 16, 2010 Author Posted January 16, 2010 epe napisał(a):A może jednak znalazłby się ktoś w okolicach Zielonek,któremu taki stróż by pasował;) Jak on przyzwyczajony do "świeżego powietrza",to gdyby miał odpowiednie warunki i opiekę,to mógłby sobie i w budzie mieszkać - niektóre psy tak nawet wolą! ogłoszenia postaram się porobic osobiście, Aga masz i tak już dużo swoich psow za tydzień w kundlu powinno się ukazać zdjecie z ogłoszeniem - narazie udało mi się tylko tyle, że na samym końcu Pani Hejda odczytała ogłoszenie o zaginięciu i może znajdzie się właściciel jak zobaczy na stróża się nie nadaje - staruszek ślepy już Quote
Recommended Posts