Dragon Ujadacz Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 Korzystając z okazji pojawienia się na wątku doświadczonych dogomaniaków mam zapytanie: część osób decyduje się na przekazanie pieniążków innym potrzebującym, dokładne wskazania dopiero są analizowane przez darczyńców. Natomiast sporo jest sygnałów o pozostawieniu ich wpłat do dyspozycji Pani Dejluni - jak to udowodnić na wątku? Quote
Apasz Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 [quote name='Dragon Ujadacz']Korzystając z okazji pojawienia się na wątku doświadczonych dogomaniaków mam zapytanie: część osób decyduje się na przekazanie pieniążków innym potrzebującym, dokładne wskazania dopiero są analizowane przez darczyńców. Natomiast sporo jest sygnałów o pozostawieniu ich wpłat do dyspozycji Pani Dejluni - jak to udowodnić na wątku?[/QUOTE] [SIZE=4][B][COLOR=DarkGreen][I]No właśnie ! Wydaje mi się, że mogę swobodnie dysponować moimi pieniędzmi. Tak jak zawiadamiałem już wcześniej proszę o pozostawienie wpłaconych przeze mnie pieniędzy do dyspozycji pani Dejli. Wiem jak wielkie koszty poniosła...Niestety nie wszystko da się zmierzyć i zważyć.... Pozdrawiam Dejlę, Jej Panią i wszystkich, którzy okazują tak wiele poświęcenia i serca w tak ciężkich dla Nich chwilach...:bluepaw: [/I][/COLOR][/B][/SIZE] Quote
Alicja Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 [quote name='Dragon Ujadacz']Korzystając z okazji pojawienia się na wątku doświadczonych dogomaniaków mam zapytanie: część osób decyduje się na przekazanie pieniążków innym potrzebującym, dokładne wskazania dopiero są analizowane przez darczyńców. Natomiast sporo jest sygnałów o pozostawieniu ich wpłat do dyspozycji Pani Dejluni - jak to udowodnić na wątku?[/QUOTE] [B] ano tak że darczyńcy sie wypowiadają w temacie jak już Clockwork zauważyła NALEŻY wstawiać skany imiennych zaświadczeń , rachunków , faktur jeśli zakłada się takie tematy , póki co wasza zbiórka ma znamiona nielegalnej [/B] Quote
Alicja Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 [quote name='Apasz'][SIZE=4][B][COLOR=DarkGreen][I]No właśnie ! Wydaje mi się, że mogę swobodnie dysponować moimi pieniędzmi. Tak jak zawiadamiałem już wcześniej proszę o pozostawienie wpłaconych przeze mnie pieniędzy do dyspozycji pani Dejli. Wiem jak wielkie koszty poniosła...Niestety nie wszystko da się zmierzyć i zważyć.... Pozdrawiam Dejlę, Jej Panią i wszystkich, którzy okazują tak wiele poświęcenia i serca w tak ciężkich dla Nich chwilach...:bluepaw: [/I][/COLOR][/B][/SIZE][/QUOTE] nie dało się większymi :hmmmm: mała ta czcionka :roll: Quote
Pacumacu Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 Ja również wpłacone przeze mnie pieniądze przekazuję do dyspozycji Pani Dejli. Gosiu i Dejlu- jesteśmy z Wami!! Quote
milosnicy zwierzat Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 Fundacja For Animals o/Wrocław każdy kto wpłacił pieniążki na rzecz Dejli a nastąpi sytuacja że będzie ich zwrot to ma prawo je rozdysponować jak chce Quote
Królinia Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 [SIZE=4][COLOR=DarkRed]Dejluniu czekamy na dalsze wiadomości o twoim zdrówku !!!![/COLOR][/SIZE] :loveu::loveu::loveu::loveu: :oops::oops::oops: :-(:-( Quote
PANDUSIA DŻUDI Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 [B][COLOR=darkred][U]Wcześniej rozważałam przekazanie wpłaconych pieniędzy na leczenie innych zwierząt, jednak obecnie zdanie zmieniłam , bo takie mam prawo. [/U][/COLOR][/B] [B][COLOR=darkred][U]Wpłacone pieniądze na leczenie Dejluni przekazuję w całości w ręce jej Pani Małgosi. [/U][/COLOR][/B] [B][COLOR=darkred][U]moja decyzja jest ostateczna i niepodważalna[/U][/COLOR][COLOR=darkred] !!![/COLOR][/B] [B][COLOR=#8b0000]PS.[/COLOR][/B] [B][COLOR=#8b0000]Ubolewam nad wypowiedziami przejawiającymi jakiekolwiek wątpliwosci co do naszej (przyjaciół Dejluni z NK) pomocy dla Niej :shake:[/COLOR][/B] Quote
Alicja Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 [B]Mozecie sobie ubolewać jak tam chcecie ale zasady są jednakowe dla wszystkich ...czy dla was ze stycznia 2010 czy dla tych z 2006 roku , ktokolwiek robi jakąś zbiórkę MUSI dać skany rachunków itp i ściśle z przeznaczeniem rozliczać wpłacone pieniądze [/B] Quote
clockwork Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 po pierwsze nie atakujcie i nie wrzeszczcie jak jakieś przedszkolaki!!! bo skoro nie macie niecnych zamiarów to chyba normalne że chcemy potwierdzenia POTRZEBY WSPARCIA! jako że była to ZBIÓRKA PUBLICZNA, na którą wedle prawa należy uzyskać POZWOLENIE! a pieniądze MUSZĄ BYĆ WYKORZYSTANE zgodnie z deklaracją... już nie PROSZĘ a DOMAGAM się wszelkich dokumentów potwierdzających chorobę psa oraz wydatków w związku z powyższym poniesionych. NIE! nie niech pani robi z tym co chce... niech PANI UDOKUMENTUJE TU wszelkie przelewy na Fundacje i psy w potrzebie. Jako że wykorzystaliście FORUM POMAGAJĄCE PSOM- mamy prawo żądać potwierdzenia prawdomówności... atakujecie bez powodu? wobec tego informuję że sprawę przekazałam do Allegro o podejrzenie naruszenia zasad, zablokowanie aukcji na Dejle do czasu wyjaśnienia sprawy. Zapewne nie tylko ja nie chcę być postrzegana jako dogo-kombinator.... Quote
pini1 Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 Fundacja for animals zebrała[B]1348,70 zl[/B] [B] na rzecz dejli( niedoswiadczona wolonatriuszka zgodzila sie na zbieranie pod naszym szyldem) pieniadze sa na koncie[/B] [B]prosimy o darczyncow o informacje co mamy zrobic z tymi wpłatami [/B] [B]mamy aktualnie pod swoja opieka psy z szydłowca ( w lecznicy w lublinie dług ponad 8000 tysiecy) i psy spod dobrocinia ( w obornikach slaskich w hoteliku u weterynarza dług 2500).[/B] Quote
milosnicy zwierzat Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 [quote name='clockwork']po pierwsze nie atakujcie i nie wrzeszczcie jak jakieś przedszkolaki!!! bo skoro nie macie niecnych zamiarów to chyba normalne że chcemy potwierdzenia POTRZEBY WSPARCIA! jako że była to ZBIÓRKA PUBLICZNA, na którą wedle prawa należy uzyskać POZWOLENIE! a pieniądze MUSZĄ BYĆ WYKORZYSTANE zgodnie z deklaracją... już nie PROSZĘ a DOMAGAM się wszelkich dokumentów potwierdzających chorobę psa oraz wydatków w związku z powyższym poniesionych. NIE! nie niech pani robi z tym co chce... niech PANI UDOKUMENTUJE TU wszelkie przelewy na Fundacje i psy w potrzebie. Jako że wykorzystaliście FORUM POMAGAJĄCE PSOM- mamy prawo żądać potwierdzenia prawdomówności... atakujecie bez powodu? wobec tego informuję że sprawę przekazałam do Allegro o podejrzenie naruszenia zasad, zablokowanie aukcji na Dejle do czasu wyjaśnienia sprawy. Zapewne nie tylko ja nie chcę być postrzegana jako dogo-kombinator....[/QUOTE] spokojnie nie kłóćmy się wszyscy którzy znają Dejlę z nk są na bieżąco i znają całą sytuację osoby z dogo nie koniecznie tak powinny być umieszczone wszystkie rozliczenia i będą nie ma w tej chwili osoby która prowadzi wątek i mogła by uzupełnić Dejluniu co u ciebie dzisiaj słychać Quote
PANDUSIA DŻUDI Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 [COLOR=darkred][U][B]Nie wiem o co ta kłótnia...:-([/B][/U][/COLOR] [COLOR=darkred][U][B]Podtrzymuję decyzję!!!! Wszystkie pieniądze przekazane na leczenie Dejluni, te z aukcji (a przekazane już na Fundację) żądam aby w całości zostały przekazane na konto Pani Dejluni !!! [/B][/U][/COLOR] [B][U][COLOR=#8b0000][/COLOR][/U][/B] [B][U][COLOR=#8b0000]Nick betipanda na allegro [/COLOR][/U][/B] Quote
Alicja Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 [B]Takie informacje mają być umieszczane na bieżąco a nie dopiero wtedy kiedy ktoś sie o nie upomni [/B]. Quote
Pacumacu Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 informacja odnośnie kwoty zebranej na leczenie Dejli znajduje się na stronie 2 post 16 Quote
PANDUSIA DŻUDI Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 [quote name='Pacumacu']informacja odnośnie kwoty zebranej na leczenie Dejli znajduje się na stronie 2 post 16[/QUOTE] [B][COLOR=darkred][U]No właśnie [/U][/COLOR][/B] Quote
milosnicy zwierzat Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 [quote name='pini1']Fundacja for animals zebrała[B]1348,70 zl[/B] [B] na rzecz dejli( niedoswiadczona wolonatriuszka zgodzila sie na zbieranie pod naszym szyldem) pieniadze sa na koncie[/B] [B]prosimy o darczyncow o informacje co mamy zrobic z tymi wpłatami [/B] [B]mamy aktualnie pod swoja opieka psy z szydłowca ( w lecznicy w lublinie dług ponad 8000 tysiecy) i psy spod dobrocinia ( w obornikach slaskich w hoteliku u weterynarza dług 2500).[/B][/QUOTE] chwilę to potrwa jak wszyscy zadecydują co postanowili Quote
Alicja Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 [quote name='PANDUSIA DŻUDI'][B][COLOR=darkred][U]No właśnie [/U][/COLOR][/B][/QUOTE] [B]:roll: nie idzie o kwote zebraną a dokumentacje , faktur etc orzeczenia lekarskie dobra ...widze że wg fundacji wszystko jest :cool2: , wszystko się zgadza ,o wszystkim wiedzieli..... nikt nikogo nie naciągnął .... powodzenia na przyszłość....:roll: czyli coś innego mówi się przez telefon a coś innego pisze ...swietnie [/B] Quote
Dragon Ujadacz Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 [FONT=Arial]Choć nie jestem przedstawicielem prasowym Dejluni, pozwolę sobie wykorzystać własne rozeznanie w sytuacji. Piesek jest w tej chwili w bardzo złej kondycji – dlatego odmówiono operowania. Proszę się więc nie dziwić, że Jego Pani nie siedzi w tej chwili przed monitorem i nie klika.[/FONT] [FONT=Arial]WSZYSTKIE pieniążki uzbierane przez Dejlę przeznaczone były WYŁĄCZNIE na operacje. Wszelkie inne koszty: leków, dojazdów, pomocy doraźnych (w tym wczorajszy pobyt i badania) – ze środków własnych pokrywała Opiekunka suni. [/FONT] [FONT=Arial]Dlatego też, jedynym do tej pory wykazanym w rozliczeniach wydatkiem była wizyta konsultacyjna z badaniami „przedoperacyjnymi” w Niemczech. Jednakże jesteśmy w posiadaniu trochę mało czytelnego dokumentu, dlatego nie został tu umieszczony. Postaramy się o wyraźniejszy dokument – natomiast za chwilę zostanie wstawiony ten, z którym zwlekaliśmy.[/FONT] [FONT=Arial]Jednocześnie proszę o WCZYTANIE się w sprawy, które w momencie przerwania akcji przez Dejlę zostały podjęte: aukcje nie będą realizowane a tak właściwie, już mogą być przerwane.[/FONT] [FONT=Arial]Poza tym sama Fundacja wystawiała na allegro aukcje, chyba MIAŁA DO TEGO PODSTAWY, prawda? Nie jesteśmy władni kierować, dawać wskazówki i robić jakiekolwiek sugestie przedstawicielce Fundacji, która zajęła się tą sprawą.[/FONT] [FONT=Arial]Ciekawe, że jak staraliśmy się ze wszystkich sił o wpływy, to żaden z doświadczonych dogomianiaków nie podpowiadał nam jak mamy się zachowywać i co robić. Dopiero, jak w grę wchodzi KASA, to odnaleźliście wątek Dejluni – zaznaczam, że znanej nam również z reala.[/FONT] [FONT=Arial] [/FONT] [FONT=Arial]Jesteśmy tu nowi, więc wielu spraw się dopiero uczymy.[/FONT] [FONT=Arial]Więc tak przy okazji: czy Regulamin Dogo określa wielkość trzcionki i kolorystykę posta?[/FONT] [FONT=Arial]Osobiście nie widzę tu żadnych ataków ani wrzasków – proszę nie wyolbrzymiać woli ofiarodawców – Oni określają swoją wolę a o to Wam przecież chodziło….[/FONT] Quote
Fiodor2008 Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 [IMG]http://www.dogomania.pl/images/icons/icon14.gif[/IMG][COLOR=DarkGreen][I][FONT=Comic Sans MS][B]LB-Fiodor...[/B][/FONT][/I][/COLOR] [CENTER] [/CENTER] Quote
clockwork Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 z tego co mi wiadomo to FUNDACJA nie miała zielonego pojęcia o niejakiej Dejli- własnie jestem po rozmowie z Asią. Monia tu obecna zadeklarowała pomoc w ich imieniu, bez konsultacji z nimi, o aukcjach też nie mają zielonego pojęcia .... dlatego chcę czarno na białym- dokumentacji potwierdzającej wiarygodność............ :roll: OWSZEM- jestem podejrzliwa jak w grę wchodzi KASA... bo wątek może założyć każdy. Ja też mam psa więc może przelejecie mi na konto pare złotych? wpływy na konto to jedno, a dokumentacja poniesionych wydatków to drugie- i TO NALEŻY skanować przy rozliczeniu. [FONT=Arial Narrow][SIZE=6][B][COLOR=MediumTurquoise]co[FONT=Franklin Gothic Medium]:ylsuper::laola::Help_2::sabber::knajpa: [/FONT][/COLOR][FONT=Franklin Gothic Medium][SIZE=5][COLOR=Magenta]do[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][/SIZE][/FONT][FONT=Arial Narrow][SIZE=6][B][FONT=Microsoft Sans Serif][SIZE=7][COLOR=DarkGreen]:stupid:[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][/SIZE][/FONT][FONT=Arial Narrow][SIZE=6][B][FONT=Microsoft Sans Serif][SIZE=7][COLOR=DarkGreen]:2gunfire:[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][/SIZE][/FONT][FONT=Arial Narrow][SIZE=6][B][FONT=Franklin Gothic Medium][SIZE=5][COLOR=Magenta] [/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Lucida Sans Unicode][SIZE=3][COLOR=Red]czcionki[/COLOR][/SIZE][/FONT]- [FONT=Microsoft Sans Serif][SIZE=7][COLOR=DarkGreen]:smilecol::n00b::shock::shock:przejrzyj:eek2::ylsuper:[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][/SIZE][/FONT][FONT=Arial Narrow][SIZE=6][B][FONT=Microsoft Sans Serif][SIZE=7][COLOR=DarkGreen] [/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][/SIZE][/FONT][FONT=Arial Narrow][SIZE=6][B][FONT=Microsoft Sans Serif][SIZE=7][COLOR=DarkGreen]:tard:[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][/SIZE][/FONT][FONT=Arial Narrow][SIZE=6][B][FONT=Microsoft Sans Serif][SIZE=7][COLOR=DarkGreen]:iloveyou:[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][/SIZE][/FONT][FONT=Arial Narrow][SIZE=6][B][FONT=Microsoft Sans Serif][SIZE=7][COLOR=DarkGreen]:flop:[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][/SIZE][/FONT][FONT=Arial Narrow][SIZE=6][B][FONT=Microsoft Sans Serif][SIZE=7][COLOR=DarkGreen] [/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][/SIZE][/FONT][FONT=Arial Narrow][SIZE=6][B][FONT=Microsoft Sans Serif][SIZE=7][COLOR=DarkGreen]:saeek:[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][/SIZE][/FONT][FONT=Arial Narrow][SIZE=6][B][FONT=Microsoft Sans Serif][SIZE=7][COLOR=DarkGreen] [/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=DarkSlateGray]wątek :-(:sabber::new-bday:[/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Fixedsys]jak :nonono2::wink:[/FONT][FONT=System][SIZE=1][COLOR=Sienna]po[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][/SIZE][/FONT][FONT=Arial Narrow][SIZE=6][B][FONT=Microsoft Sans Serif][SIZE=7][COLOR=DarkGreen]:jumpie:[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][/SIZE][/FONT][FONT=Arial Narrow][SIZE=6][B][FONT=Microsoft Sans Serif][SIZE=7][COLOR=DarkGreen]:saeek:[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][/SIZE][/FONT][FONT=Arial Narrow][SIZE=6][B] [FONT=Palatino Linotype][COLOR=Lime]oczach :stop::sg168::biggrina:[/COLOR][/FONT][FONT=Microsoft Sans Serif][SIZE=2][COLOR=Plum]wali[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][/SIZE][/FONT] :roll::roll: Quote
milosnicy zwierzat Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 [quote name='Fiodor2008'][FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=Red] [/COLOR][/B][/FONT][CENTER][FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=Red] Witajcie Przyjaciele[/COLOR][/B][/FONT] [COLOR=DarkRed][B][FONT=Comic Sans MS]Bardzo proszę Wszystkich użytkowników NK o poszanowanie regulaminu i zasad obowiązujących na "Dogomanii" oraz o zachowanie spokoju. Wszystkie rozliczenia zostaną przeprowadzone zgodnie z obowiązującymi zasadami. Akcja pomocy została zawieszona z powodu rezygnacji z operacji i jej odwołania. Nie mam podstaw prawnych i takiej mocy, aby dokonać przekazanie pieniędzy z konta Fundacji na prywatne konto Opiekunki "Dejli". W związku z powyższym zwrócę się do Fundacji z prośbą o zwrot dokonanej wpłaty z moich Aukcji [/FONT][/B][B][FONT=Comic Sans MS]na moje konto na Allegro a następnie w porozumieniu ze Zwycięzcami moich Aukcji dokonamy dalszych czynności co do przeznaczenia wniesionych wpłat.[/FONT][/B][/COLOR] [COLOR=DeepSkyBlue][I][B][FONT=Comic Sans MS]Szkoda tylko, że tak szczytny cel akcji a tyle problemów i niedomówień[/FONT][/B][/I][/COLOR] [IMG]http://www.dogomania.pl/images/icons/icon14.gif[/IMG][COLOR=Red][I][FONT=Comic Sans MS][B]LB-Fiodor...[/B][/FONT][/I][/COLOR] [/CENTER][/QUOTE] czy akcja ratowania Dejli jest już rzeczywiście i całkowicie przerwana czy tylko zawieszona Quote
PANDUSIA DŻUDI Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 Hmmmmmm;( Zakończmy może narazie tą farsę z mamoną...... przecież Dejlunia nie umarła.....ona żyje.....a może przed nią jeszcze piękne chwile będą...... nie nam o tym wyrokować......:-( Quote
Królinia Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 [quote name='Dragon Ujadacz'][FONT=Arial]Choć nie jestem przedstawicielem prasowym Dejluni, pozwolę sobie wykorzystać własne rozeznanie w sytuacji. Piesek jest w tej chwili w bardzo złej kondycji – dlatego odmówiono operowania. Proszę się więc nie dziwić, że Jego Pani nie siedzi w tej chwili przed monitorem i nie klika.[/FONT] [FONT=Arial]WSZYSTKIE pieniążki uzbierane przez Dejlę przeznaczone były WYŁĄCZNIE na operacje. Wszelkie inne koszty: leków, dojazdów, pomocy doraźnych (w tym wczorajszy pobyt i badania) – ze środków własnych pokrywała Opiekunka suni. [/FONT] [FONT=Arial]Dlatego też, jedynym do tej pory wykazanym w rozliczeniach wydatkiem była wizyta konsultacyjna z badaniami „przedoperacyjnymi” w Niemczech. Jednakże jesteśmy w posiadaniu trochę mało czytelnego dokumentu, dlatego nie został tu umieszczony. Postaramy się o wyraźniejszy dokument – natomiast za chwilę zostanie wstawiony ten, z którym zwlekaliśmy.[/FONT] [FONT=Arial]Jednocześnie proszę o WCZYTANIE się w sprawy, które w momencie przerwania akcji przez Dejlę zostały podjęte: aukcje nie będą realizowane a tak właściwie, już mogą być przerwane.[/FONT] [FONT=Arial]Poza tym sama Fundacja wystawiała na allegro aukcje, chyba MIAŁA DO TEGO PODSTAWY, prawda? Nie jesteśmy władni kierować, dawać wskazówki i robić jakiekolwiek sugestie przedstawicielce Fundacji, która zajęła się tą sprawą.[/FONT] [FONT=Arial]Ciekawe, że jak staraliśmy się ze wszystkich sił o wpływy, to żaden z doświadczonych dogomianiaków nie podpowiadał nam jak mamy się zachowywać i co robić. Dopiero, jak w grę wchodzi KASA, to odnaleźliście wątek Dejluni – zaznaczam, że znanej nam również z reala.[/FONT] [FONT=Arial] [/FONT] [FONT=Arial]Jesteśmy tu nowi, więc wielu spraw się dopiero uczymy.[/FONT] [FONT=Arial]Więc tak przy okazji: czy Regulamin Dogo określa wielkość trzcionki i kolorystykę posta?[/FONT] [FONT=Arial]Osobiście nie widzę tu żadnych ataków ani wrzasków – proszę nie wyolbrzymiać woli ofiarodawców – Oni określają swoją wolę a o to Wam przecież chodziło….[/FONT][/QUOTE] Draguś ma rację proszę o nie kłócenie się ja tu jestem zobaczyć co się dzieje i martwię się o stan zdrowia Dejluni proszę to uszanować Moi mili !!!!! Quote
Recommended Posts