agnieszka32 Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 No masakra jakaś!!! A jaki ma być pies po pobycie w schronisku? radosną słodką skaczącą maskotką?:angryy: Bezmózgowie, bo inaczej nazwać tego się nie da :shake::shake: Quote
J_ulia Posted February 15, 2010 Author Posted February 15, 2010 Ja tego totalnie nie rozumiem... jak się o tym od p. Basi odwiedziłam to aż się we mnie zagotowała... Pies oddany z powodu tego ,że jest osowiały i nie je... a po powrocie do w schronu co ? Donna cieszy się na widok ludzi, łasi się do opiekunów, zajada , aż jej się uszy trzęsą, jest radosna ... Coś tu jest nie tak... Pan który oddał Lize z powodu tego ,że przygryzła jego narzeczoną , codziennie dzwoni pytając się jak się czuje, strasznie to nadal przeżywa... a ten od Donny ... nic... Quote
Kana Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 No niestety... a ja się czasami dziwie dlaczego szukam domu ze zlotymi klamkami dla swoich podopiecznych... Dziewczyny a jak idzie z Bellą ... Quote
Alicja Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Julia ... po prostu Donna nie pasowała widocznie do dywanu ...puści ludzie .... ciekawe , jakby wzięli dziecko z domu dziecka czy też by oddali bo nie je , bo smutne ..... Chyba trzeba będzie zastosować stary chwyt ...wizyty przedadopcyjne ze zwierzakiem w naszym przypadku TTB... to też oprócz rozmowy mocno otwiera oczy Quote
J_ulia Posted February 15, 2010 Author Posted February 15, 2010 [quote name='Kana']No niestety... a ja się czasami dziwie dlaczego szukam domu ze zlotymi klamkami dla swoich podopiecznych... Dziewczyny a jak idzie z Bellą ...[/QUOTE] Tylko ,że te domu dla Lizy i Donny wyglądały naprawdę bardzo.... przyzwoicie. Wydała się ,że one właśnie takie będą... a tu klops... Polska Policja to jakieś... kolejny funkcjonariusz (któryś z kolej zajmujący się tą sprawą) jest na urlopie.... Jutro z tego co wiem po raz kolejny p. Basi tam idzie... to już wszelkie pojęcie przechodzi... [quote name='Alicja']Julia ... po prostu Donna nie pasowała widocznie do dywanu ...puści ludzie .... ciekawe , jakby wzięli dziecko z domu dziecka czy też by oddali bo nie je , bo smutne ..... Chyba trzeba będzie zastosować stary chwyt ...wizyty przedadopcyjne ze zwierzakiem w naszym przypadku TTB... to też oprócz rozmowy mocno otwiera oczy[/QUOTE] Przekonałam się o tym (niestety nie raz...) i mam takie same odczucia ... niektórzy to powinni sobie sprezentować pieska na baterię... Z moim Batonem na dwóch wizytach byłam... i oba domy pytały się czy On przypadkiem do adopcji nie jest... tak się zakończyła jego kariera w tej materii ... ;) (i niestety w niczym nie przypomina TTB, podobnie jak pozostała trójka psów w moim domu... [SIZE=2]choć mam nadziej ,że kiedyś to się zmieni...[/SIZE]) Quote
Alicja Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Julia ....ja chodziłam na wizyty z Ozzym ;) jak poszłam do właścicieli Tary i Martyna powieział ...prosze siadajcie ..to pierwszy siedział Ozzy ;) ... Cezary kazał mu zejść a tam chórek ...alez nie niech siedzi ... wode w kuchni rozlał , bo zaraz pić dostał , ... ja obserwowałam jak się zachowują wzgledem psa a rozmowa dopełniła tylko formalności Quote
J_ulia Posted February 15, 2010 Author Posted February 15, 2010 [quote name='Alicja']Julia ....ja chodziłam na wizyty z Ozzym ;) jak poszłam do właścicieli Tary i Martyna powieział ...prosze siadajcie ..to pierwszy siedział Ozzy ;) ... Cezary kazał mu zejść a tam chórek ...alez nie niech siedzi ... wode w kuchni rozlał , bo zaraz pić dostał , ... ja obserwowałam jak się zachowują wzgledem psa a rozmowa dopełniła tylko formalności[/QUOTE] :):):) Mój Baton zaś na wizytach to anioł... grzeczny, usłuchany... Na wstępie łapkę poda ...na kanapę nie wejdzie , chyba ,że na wyraźne moje pozwolenie... Grzecznie się przy nogach ułoży...Wody się nie napije u obcych , bo Pańcia go uczyła ,że od obcych się nie bierze.. no, przynajmniej kiedy Pańcia patrzy ;) ... On jest za grzeczny i cichy ... nie sądziłam ,że uznam to kiedykolwiek za jego wadę... hehe Coli zabrać nie mogę , bo to staruszka i ledwo chodzi, poza tym bywa "niebezpieczna" , Fizia mój tymczas za bardzo schorowana jest, a Wafel szczeniak mojej mamy ... jeszcze do roli testera nie dorósł (choć ten to i świętego by potrafił z równowagi wyprowadzić jak np. 50 centymetrową dziurę w kanapie robił , albo tapetą się poczęstował ...ale nie o taki test tu chodzi ;)) Quote
Karinsien Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Ciotki, czy można ogłosić Naomi na Allegro?:loveu: Wygląda jak siostra-bliźniaczka psa mojej mamy, którego wzięła właśnie ze schroniska w Gliwicach-Sośnicy. Właściwie na tymczas, żeby szukać mu dobrego domu, bo my już mieliśmy swoje trzy amstaffy, ale Killer (imię schroniskowe ;-)) jest już z nami piąty rok ;-). Mogę pokazać zdjęcie, może któraś z ciotek rozpozna swojego podopiecznego:loveu: Teraz mama jest u mnie w odwiedzinach, pokazałam jej wątek gliwickich bullowatych, no i mama siedzi i płacze nad Naomi, że ona weźmie... Jeśli w najbliższym czasie przyjedzie kobieta, która ma psa Killera i chce Naomi, to pod żadnym pozorem nie wydawać.:mad: Dziewuszki szkoda, ale u mnie na stanie są 10- i 12-letni amstaffy plus od miesiąca schroniskowa młoda bida, która już pół domu mi zjadła, a na wakacje jeszcze pewnie przyjedzie Killerek :flaming: A tak na poważnie, to chętnie zrobię biduli Allegro, zwłaszcza że zostało mi jeszcze 11 dni podświetlonego i wyróżnionego ogłoszenia po aście Bolo, który chyba niestety poszedł ze schroniska na wieś, do budy :( Quote
Alicja Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 [quote name='Karinsien']Ciotki, czy można ogłosić Naomi na Allegro?:loveu: Wygląda jak siostra-bliźniaczka psa mojej mamy, którego wzięła właśnie ze schroniska w Gliwicach-Sośnicy. Właściwie na tymczas, żeby szukać mu dobrego domu, bo my już mieliśmy swoje trzy amstaffy, ale Killer (imię schroniskowe ;-)) jest już z nami piąty rok ;-). Mogę pokazać zdjęcie, może któraś z ciotek rozpozna swojego podopiecznego:loveu: Teraz mama jest u mnie w odwiedzinach, pokazałam jej wątek gliwickich bullowatych, no i mama siedzi i płacze nad Naomi, że ona weźmie... Jeśli w najbliższym czasie przyjedzie kobieta, która ma psa Killera i chce Naomi, to pod żadnym pozorem nie wydawać.:mad: Dziewuszki szkoda, ale u mnie na stanie są 10- i 12-letni amstaffy plus od miesiąca schroniskowa młoda bida, która już pół domu mi zjadła, a na wakacje jeszcze pewnie przyjedzie Killerek :flaming: A tak na poważnie, to chętnie zrobię biduli Allegro, zwłaszcza że zostało mi jeszcze 11 dni podświetlonego i wyróżnionego ogłoszenia po aście Bolo, który chyba niestety poszedł ze schroniska na wieś, do budy :([/QUOTE] nie wiem czy Naomi już po sterylce bo miała najpierw dojść do zdrówka a potem cięcie ... ale myślę ze jeszcze nie było, ale obie dziewczynki i Liza i Donna są po sterylce może którąś z nich wrzucić Quote
Karinsien Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 A jak się w ogóle bidula czuje? Jak ogonek? Humor? Właśnie przeczytałam też, że Donna i Liza wróciły z adopcji... No szkoda słów po prostu... Właściwie to mogę ogłosić trzy dziewuszki (o ile Naomi już można ogłaszać), tylko poproszę jeszcze o treść ogłoszeń. A Allegro Bola jednak zostaje, bo mam nadzieję, że Marchewa go dzisiaj odbierze. Quote
Karinsien Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 [url]http://www.dogomania.pl/threads/179595-AST-Bolo-o-goA-AE-bim-sercu-czy-trafi-na-A-aA-cuch[/url] Quote
Kana Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 [U][B]Dziewczyny czy ja w końcu doproszę się o teksty dla psów? Ja i Dagmara z niebieskiego chcialybysmy pooglaszać je. [/B][/U] Quote
Alicja Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 Kana ja w życiu nie pisałam textów na allegro więc nie bardzo wiem za co sie zabrać ....:oops: [B]Liza[/B] ... to około 2 letnia suczka w typie pit bulla . Jest młodą , radosną , energiczną sunią . Jest grzeczna ,bardzo szybko uczy się reagować na komendy , uwielbia przebywać w bliskości z człowiekiem . Jej imię pochodzi od czynności którą uwielbia ...lizanie człowieka , w taki sposób chce odwdzięczyć sie za zainteresowanie nią . Bardzo chętnie skorzysta z domku , który zagwarantuje jej dużo ruchu . Jest wysterylizowana . W stosunku do psów które zna nie przejawia agresji . [B]Donna [/B]... to około 3-4 letnia suczka , wysterylizowana , w typie amstaffa . Jest spokojna , opanowana , skoncentrowana na człowieku . Donna zna komendy typu :siad , zostań ... bardzo ładnie chodzi na smyczy. Chętnie zamieszka w domu gdzie będzie jedynym psem . nie wiem czy można ogłaszać już [B]Naomi [/B] Quote
Kana Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 Alicja a może wykasować już te które są w domu i w pierwszym poście powpisywać tylko te co są? Bo tamte zabierają tylko miejsce. a czy mogłabyś mi Donny, lizy i Spajkiego opis wyslać na pw wraz z info skąd się wzięły w schronie? Napisalabym im jakieś krótkie teksty jakbym miała jak najwięcej info. Głównie zachowania i charaktery. Quote
Alicja Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 [B]Rambo[/B] Rambo to ok. 3 letni psiak. Do schroniska trafił około rok temu w drodze interwencji, siedział zaniedbany w melinie. Rambo ma niesamowitą energię i chęć do zabawy, uwielbia nosić kije, biegać. Rambo nie lubi innych psów, powinien trafić do domu, w którym nie ma innych zwierzaków. Jest bardzo pojętnym i inteligentnym psem, szybko się uczy. Jest wykastrowany. Szukamy osoby opanowanej, cierpliwej i stanowczej. Osoby, która obdarzy psa miłością i opieką do końca jego dni. Pies to nie jest zabawka a decyzja o przyjęciu go pod swój dach to zobowiązanie się do jego opieki i troski na kilka a nawet kilkanaście lat! Pies nie zostanie wydany w pierwsze, lepsze ręce, przyszły właściciel będzie musiał podpisać umowę adopcyjną, przed wydaniem zostaną również sprawdzone warunki, w jakich pies miałby mieszkać. Z tym textem miał ogłoszenia Quote
Alicja Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 [quote name='Kana']Alicja a może wykasować już te które są w domu i w pierwszym poście powpisywać tylko te co są? Bo tamte zabierają tylko miejsce. a czy mogłabyś mi Donny, lizy i Spajkiego opis wyslać na pw wraz z info skąd się wzięły w schronie? Napisalabym im jakieś krótkie teksty jakbym miała jak najwięcej info. Głównie zachowania i charaktery.[/QUOTE] to musimy poczekać na Julię , ona podsyła mi psiaczki , wie o nich najwięcej . Quote
Kana Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 LIZA to około 2 letnia suczka w typie amstaffa. Do schroniska trafiła na początku roku. Sunia jest wysterylizowana. Liza to młoda, wesoła i pozytywnie nastawiona na świat suczka. Bardzo kochana, pragnąca kontaktu z człowiekiem, wbija się w kraty i prosi o choćby najmniejsze zainteresowanie jej osobą, domaga się o pieszczoty, głaskanie, tulenie. Liza to spokojna i opanowana sunia. Jest bardzo inteligentnym, pojętnym, chętnym do współpracy i spragnionym kontaktu z człowiekiem psem. Kiedy zaufa swojemu człowiekowi jest mu oddana bezgranicznie, rozdaje buziaki na prawo i lewo. Stąd jej imię gdyż mogłaby zalizać człowieka na śmierć. Chodź w taki sposób może odwdzięczyć się za tą chwilę która jest jej poświęcana ze strony wolontariuszy i pracowników schroniska. Liza to wspaniały, energiczny pies, potrzebujący dużo ruchu i zainteresowania ze strony przyszłego właściciela. Ogromną radość sprawia jej bieganie z przewodnikiem, szaleje, podskakuje i uśmiecha się całą sobą. Sunia na chwilę obecną nie przejawia agresji do znajomych jej psów. Lecz w celu uniknięcia ewentualnych konfliktów w przyszłości szukamy Lizie domu bez innych zwierząt. Liza jest fajnym, wesołym psem, nie należy jednak zapominać o tym, że to terier, pewny siebie i swojej siły pies. Szukamy właściciela doświadczonego z tą rasą który potrafi umiejętnie poprowadzić takiego psa. Szukamy domu bez malutkich dzieci i innych zwierząt. Szukamy osoby opanowanej, cierpliwej i stanowczej. Osoby, która obdarzy ją miłością i opieką do końca jej dni. Pies to nie jest zabawka a decyzja o przyjęciu go pod swój dach to zobowiązanie się do jego opieki i troski na kilka a nawet kilkanaście lat! Zastrzegam sobie prawo do kontroli przed i po adopcji. Warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej. [SIZE=2][B][FONT=Verdana]Kontakt w sprawie adopcji : [/FONT][FONT=Arial][COLOR=Black] JULIA 668 392 925 [/COLOR][/FONT][/B][FONT=Arial][COLOR=Black][U]Zdjęcia do ogloszeń : [url]http://img190.imageshack.us/img190/9644/p1030943r.jpg[/url] [url]http://img96.imageshack.us/img96/6628/p1030941.jpg[/url] [url]http://img192.imageshack.us/img192/7962/p1110795.jpg[/url] [url]http://img402.imageshack.us/img402/2053/p1110793.jpg[/url] [url]http://img192.imageshack.us/img192/1862/p1110798.jpg[/url] [/U][/COLOR][/FONT][B][FONT=Arial][COLOR=Black] [/COLOR][/FONT][/B][/SIZE] Quote
Kana Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 DONNA to ok 3-4 letnia, wysterylizowana sunia w typie amstaffa, która na początku roku trafiła do schroniska dla bezdomnych zwierząt w Gliwicach. Donna to spokojna i opanowana sunia.Początkowo była mocno zamknięta w sobie i nieufna, przy czym nigdy nie agresywna. Aktualnie to naprawdę wspaniały pies, typowy przedstawiciel tej, jakże wspaniałej rasy. Otwarta na człowieka i bardzo kontaktowa. Uwielbia pieszczoty, głaskanie, drapanie za uchem, przy czym nie jest nachalna. Donna jest bardzo skoncentrowana na człowieku. Widać że ktoś kiedyś o nią dbał... Dlaczego się znudziła? Tego zapewne nigdy się nie dowiemy. Donna bardzo ładnie chodzi na smyczy, spacer z nią to czysta przyjemność. Nie są jej obce także komendy typu siad czy zostań. Byłoby świetnie gdyby przyszły wlaściciel chciałby wykorzystać jej potencjał. Szukamy suni domu bez innych zwierząt, lecz nie ma problemu z ominięciem psa na spacerze. Jest bardzo karna i usłuchana. Szukamy dla Donny domu bez malutkich dzieci. Szukamy osoby odpowiedzialnej, stanowczej i konsekwentnej. Szukamy właściciela cierpliwego i rozsądnego, który podaruje jej nowe, lepsze życie, na które zasługuje! Osoby, która obdarzy ją miłością i opieką do końca jej dni. Pies to nie jest zabawka a decyzja o przyjęciu go pod swój dach to zobowiązanie się do jego opieki i troski na kilka a nawet kilkanaście lat! Zastrzegam sobie prawo do kontroli przed i po adopcji. Warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej. [SIZE=2][B][FONT=Verdana]Kontakt w sprawie adopcji : [/FONT][FONT=Arial][COLOR=Black] JULIA 668 392 925 [/COLOR][/FONT][/B][U][FONT=Arial][COLOR=Black]Zdjęcia do ogłoszeń : [/COLOR][/FONT][/U][B][FONT=Arial][COLOR=Black] [/COLOR][/FONT][/B][/SIZE][URL]http://img190.imageshack.us/img190/9485/p1030928w.jpg[/URL][SIZE=2][FONT=Arial][COLOR=Black] [URL]http://img23.imageshack.us/img23/2478/p1030927e.jpg[/URL] [URL]http://img12.imageshack.us/img12/2581/p1030920e.jpg[/URL] [URL]http://img22.imageshack.us/img22/5488/p1110791u.jpg[/URL] [/COLOR][/FONT][/SIZE] Quote
Alicja Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 Supcio :Rose: Wyślę zaraz eska do Juli skąd sie psiaki wzięły a przede wszystkim Spajki Quote
Kana Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 No to wklej to do pierwszego postu ;) Łatwiej będzie robić ogłoszenia gdy wszystko będzie na pierwszej stronie. A te psiaki które są już w nowym domu można chyba usunąć. Co by miejsca bylo ;) Quote
J_ulia Posted February 17, 2010 Author Posted February 17, 2010 Jestem. Liza- została przywiązana w nocy do bramy schroniska. Spajk- przybłąkał się do komisu samochodowego. Donna- biegała po ulicy Pszczyńskiej w Gliwicach. Byłam dzisiaj w schronie na chwilę . Przebyły tam dwa pieski. Sunia mix. staffika i chłopczyka mix. astka, owczarka, doga... i nie wiem czego jeszcze... oboje bardzo kochani... Z Naomi o wiele lepiej :) jest to kochana, delikatna sunia... Myślę ,że niedługo wydobrzeje na tyle ,żeby ją wysterylizować i wyprawić do domku :):):) Poszłam specjalnie do Lizy... awanturował się ,żeby ją i tylko ją przytulać.. i głaskać ... w zabawie chwyciła mnie bardzo DELIKATNIE zębami za rękę... a później wystawiła brzuch do głaskania...zero agresji... Donna... apetyt dopisuje, dopomina się głaskania, jest sympatyczna jak zawsze... chociaż ma charakterek.... bardzo nie lubi jak jej się ktoś boi:diabloti: ... wtedy z przekory może ząbki pokazać...ale przy zdecydowanej osobie jest bardzo grzeczna... Quote
Recommended Posts