Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Ellig']Ach te oczy Stefana .....cudowne:)[/QUOTE]

Prawda? On cały cudowny jest :) Żeby jeszcze tylko tych psich dupek na spacerkach nie skubał to byłby z niego prawdziwy psi anioł :D

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Widziałam kiedyś w tv wywiad z taką babką co ma 8 kotów i z sierści jaką z nich wyczesuje przędzie włóczkę, a potem robi sweterki...
Moja babcia mówi, że za czasów wojny wiele ludzi tak robiło, a jak zobaczyła Stefanka to od razu zakrzyknęła: "Ale z niego by był sweterek" :D
Jak tak co drugi dzień wyczesuję z niego garść tej wełny to żałuję, że się na produkcji sweterków nie znam :D A może ktoś z obecnych to potrafi? Możemy założyć spółkę - ja będę dostarczać surowca od Stefana i kotów :D
Poniżej standardowa porcja z wyczesywania (co drugi dzień):
[IMG]http://images36.fotosik.pl/159/cbeaf8fa5d852d40med.jpg[/IMG]
A jakie mięciutkie te włoski :) Byłby dobry moherek :D

Posted

PIĘkny Stefan. Promujemy go na Facebooku. Czasami tak jest, że można się zakochać od pierwszego wejrzenia... No i ja już kocham Stefana! :) Mam nadzieję, że szybko znajdzie domek, no i oczywiście będę go promować gdzie się da! :) A Państwo, u których mieszka WSPANIALI !!!!! :) Dziękuję za wszystko, co mu daliście! Trzeba dziękować :)

Posted

DZIĘKUJEMY Go-ja za miłe słowa i pomoc w szukaniu Stefankowi domku!!!
Ellig założyła Stafankowi coś na facebooku, ale przyznam się szczerze, że tam się kiepsko orientuję, więc liczę tylko na Was! Mam wprawdzie na facebooku konto i zaglądam na nie raz na pół roku, ale niewiele czaję z tego co się tam dzieje. Za pomoc w promocji Stefanka będę więc baaaardzo wdzięczna :)

Posted

[quote name='Sol_1']Ja tez cie podniose rudzielcu :) jak spędzasz coraz cieplejsze dni?
[/QUOTE]

No temperatury faktycznie coraz wyższe, ale Stefan jak na razie dobrze to znosi :) tylko lnieje coraz mocniej. Ciężko się tych jego włosów pozbywać z kocyka na którym śpi :/
W związku z powyższym mam pytanie do darczyńców Stefanka: [B]Czy możemy z jego funduszy kupić mu jakiś materacyk/psie posłanko??
[/B]Odkurzanie/trzepanie i ciągłe pranie kocyka jest strasznie uciążliwe, bo trudno z koca usunąć włosy Stefanka :/ Prawdziwe psie posłanka są znacznie łatwiejsze w obsłudze.

Posted

Wczorajsza akcja
Wyszliśmy ze Stefanem i Fąflem na popołudniowy spacer na łączkę. Mówię do Kamili:
- Tych kleszczy coraz więcej. Zakroplmy przed spacerem zwierzaki. Poganiały, polatały. Szczęśliwe.
Wieczorkiem siedzimy oglądamy w telewizji. Stefan położył mi się w nogach. Minęła chwilka. Kurde, jakiś insekt mi pod spodniami zasuwa już na wysokości kolan.:mad: Kleszcz jasna cholera:mad:
Preparat działa :razz: Stefek nie okazał się apetyczny dla kleszcza.

Posted

[quote name='njangu']Wczorajsza akcja
Wyszliśmy ze Stefanem i Fąflem na popołudniowy spacer na łączkę. Mówię do Kamili:
- Tych kleszczy coraz więcej. Zakroplmy przed spacerem zwierzaki. Poganiały, polatały. Szczęśliwe.
Wieczorkiem siedzimy oglądamy w telewizji. Stefan położył mi się w nogach. Minęła chwilka. Kurde, jakiś insekt mi pod spodniami zasuwa już na wysokości kolan.:mad: Kleszcz jasna cholera:mad:
Preparat działa :razz: Stefek nie okazał się apetyczny dla kleszcza.[/QUOTE]

Tak! Stefankiem kleszcz pogardził. Za to Ty wydałeś mu się apetyczny :evil_lol: Ciekawe ile kleszczy jeszcze w mieszkaniu mamy :shake:
Zwierzaki bezpieczne, bo wszystkie zakropione, ale kto obroni nas??! Nie ma jakiś kropelek na kark dla ludziów?? :roll:

Posted

[quote name='Sol_1']Jesli o mnie chodzi, kupujcie co uznacie za potrzebne :)
A tak z ciekawości ile kosztuje taki materacyk?[/QUOTE]

Strasznie różnie: gdzieś od 70zł do jakiś absurdalnie astronomicznych cen, ale tak drogich nie biorę oczywiście pod uwagę. Nie mamy jeszcze żadnego upatrzonego.

Posted

W przyszłym tygodniu prawdopodobnie Stefan będzie miał gotowy zamówiony komplet 74 ogłoszeń. Dziś zgłosiłam go też na Kudłacze dogo. Przydałoby się jeszcze allegro.[B] Czy jest na wątku ktoś kto mógłby mu zrobić nowe allegro???[/B] Test, zdjęcia, wszystko mam. Tylko konta na allegro nie mam :/

Posted

W marcu kupiliśmy Stefanowi 14kg karmy suchej (urinary) oraz trochę puszek. Mokrą karmę Stefan na razie może jeść sporadycznie, więc ma jeszcze zapas na kwiecień. Karmy suchej też oczywiście ma zapas. Zobaczymy na ile jej starczy, ale na kwiecień na pewno, więc w nadchodzącym miesiącu nie kupujemy jedzonka dla Stefana. Jest zaopatrzony :)

Sprawa druga: zabezpieczenie przed kleszczami. U nas na osiedlu (niedaleko lasu) co roku jest zatrzęsienie kleszczy. Co roku także wiele psów zapada na tą chorobę odkleszczową - bebeczjozę (pojęcia nie mam jak to się pisze). Preparaty zabezpieczające działają przez 3 miesiące na pchły i 1 miesiąc na kleszcze. U weta są droższe niż w sklepach internetowych, za to w w.w. sklepach pakowane są po 3 sztuki. Kupiliśmy więc 3 sztuki na 3 miesiące osobno dla Stefanka (masa ciała od 20 do 40kg) i osobno dla Fąfla (masa ciała do 20kg), no i oczywiście dla kotów.

Sprawa trzecia: w tym miesiącu spróbujemy nie kupować psom uszu ani kości do dziamgania. Wet powiedział, że to dla nich nie zdrowe. Zamiast tych przysmaków będziemy im zostawiać zabawkę, z której wypadają smakołyki. Powinno więc je to zająć na jakiś czas :)

O potrzebie zakupienia prawdziewgo posłanka dla Stefanka pisałam już dzisiaj. Po prostu strasznie ciężko pozbywać się jego włosów z kocyka, który od nas dostał :( Ponieważ nie ma głosów sprzeciwu pozwoliłam sobie zamówić posłanko dla niego.

Zatem
lista zakupów Stefanka na kwiecień wygląda następująco:

- Fiprex Spot On dla psów L od 20 do 40kg [B]3 x 4ml [/B](na 3 miesiące będzie) za 46,55zł
- Trixie Legowisko Joey beżowe w łapki 86x56cm za 63,59zł
- zabawka kula na smakołyki za 10,24zł
- oraz smakołyki na spółkę z Fąflem: Trixie dropsy mleczne 350g (11,42zł) i Purina gryzaki do pielęgnacji zębów (7,29zł) = 18,71 : 2 = 9,35zł

Posted

[quote name='Kociabanda2']DZIĘKUJEMY Go-ja za miłe słowa i pomoc w szukaniu Stefankowi domku!!!
Ellig założyła Stafankowi coś na facebooku, ale przyznam się szczerze, że tam się kiepsko orientuję, więc liczę tylko na Was! Mam wprawdzie na facebooku konto i zaglądam na nie raz na pół roku, ale niewiele czaję z tego co się tam dzieje. Za pomoc w promocji Stefanka będę więc baaaardzo wdzięczna :)[/QUOTE]

:) Mam nadzieję, że to coś pomoże. Pani Ela podesłała mi info i wrzucilismy do grupy na której promujemy piesy i nie tylko. Bardzo Stefan fajny, zazdroszczę Wam, że go tam macie :)

Posted

[quote name='go-ja']:) Mam nadzieję, że to coś pomoże. Pani Ela podesłała mi info i wrzuciliśmy do grupy na której promujemy piesy i nie tylko. Bardzo Stefan fajny, zazdroszczę Wam, że go tam macie :)[/QUOTE]
Dzięki Go-ja :) Dzięki Ellig :)
Stefan faktycznie jest fajny i bardzo kochany, ale martwi mnie, że przez tyle czasu tylko jeden domek się nim na chwilę zainteresował :( Strach pomyśleć jak ciężko będzie i nam i jemu się rozstać, jeśli szukanie mu domku potrwa kolejne miesiące :( Tym bardziej trzymam kciuki, by Wasza akcja na facebooku przyniosła większe zainteresowanie Stefankiem.
Stefan jest już zatem na facebooku, wiem, że jest też na goldenline. Ogłoszenia ma stare, ale lada moment będzie miał 74 nowe ogłoszenia. Potrzebne na pewno jeszcze[B] nowe allegro[/B] (ja nie mam tam konta, bardzo proszę więc o pomoc). Niedawno zgłosiłam go do Kudłaczy na dogo. Powinien lada moment się tam pokazać. Miesiąc temu ja i Ellig posłałyśmy w świat maila z ogłoszeniem Stefanka. Nie wiem gdzie/jak jeszcze go ogłosić :( Myślę, że na pewno nie zaszkodzi ponowić rozsyłanie maila.

[B]Wszystkich którzy mogą wysłać po znajomych mailem ogłoszenie Stefankowe bardzo proszę o podanie mi adresu mailowego na pw.[/B] Przygotuję nowe ogłoszenie na akcję mailingową i wyślę Wam gotowca do rozsyłania. Bardzo proszę o pomoc! Czym więcej tych maili poślemy tym większa szansa, że dotrą tam gdzie trzeba :)

Posted

Zaktualizowane rozliczenie Stefanowych finansów:

[COLOR=Red][U][B]Obecny stan finansów Stefanka to:[/B][/U][/COLOR]
[B]+[/B]1061zł - wpłaty
[B]-[/B]230,48zł - wydatki z lutego
-522,35zł - wydatki z marca
-129,73zł - wydatki z kwietnia

Posted

Stefanek pozdrawia wszystkich!! :)

Oto jego uśmiechnięty pychol :D
[IMG]http://images47.fotosik.pl/276/b8a604575f748ff0med.jpg[/IMG]

[IMG]http://images46.fotosik.pl/275/ab750d0c0f49a9demed.jpg[/IMG]

[IMG]http://images48.fotosik.pl/276/e81e2f10ad794330med.jpg[/IMG]

[IMG]http://images42.fotosik.pl/188/8d2542088681902fmed.jpg[/IMG]

Posted

o rany jaki Stefan uśmiechnięty :)
cieszę się, że Stefan dostanie na zajączka swoją sofę
takie łózia bardziej się sprawdzają od kocyków

Posted

[quote name='Ma6da']o rany jaki Stefan uśmiechnięty :)
cieszę się, że Stefan dostanie na zajączka swoją sofę
takie łózia bardziej się sprawdzają od kocyków[/QUOTE]
No zdecydowanie lepiej :) I jemu będzie wygodniej, bo mu się wszystko pod pupką zwijać nie będzie i mi będzie o niebo łatwiej usunąć jego włosy z materacyka niż z koca. No a teraz naprawdę jest co usuwać mimo częstego szczotkowania piszczocha :D Stefan całymi garściami gubi włosy i wciąż jeszcze ma dużo podszerstka, który nabył na budowie... Niesamowite ilości ma tych włosów! :D

Posted

a mam pytanie co do tej kuli z przysmakami, chciałam też kupić takie zabawki moim psom, czy te przysmaki z kuli pies wyciaga łapką? czy one same wypadaja przy zabawie, znalazłam w sklepie internetowym takie gumowe: [url]http://animalia.pl/produkt,12083,66,Trixie_Gumowa_kula_snacky_dla_psa.html[/url]