Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 199
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

• 2 weeks later...
Posted

[B]Chciałam zrobić profesjonalna sesję zdjęciowa w zielonej trawce[/B] [B]ale moja modelka była ciągle czymś innym zainteresowana i ciągle zjadała swoją dekorację z głowy - piękny kwiatuszek :) [/B]

• 5 months later...
Posted

Pozdrowionka od śpiocha - Garo i ode mnie:)
[ATTACH=CONFIG]7759[/ATTACH]
Ostatnio byłam kilka dni u mojej Mamy na wsi, żeby Garo wyszalał się z suczka mojej siostry - Lolą. Mój rodzinny domek położony jest naprawdę na wiejskich terenach więc u mnie za domem jest na przemian - łąka. . . pole kukurydzy . . . łąka . . .pole kukurydzy:) Dla psiaków to istny plac zabaw! Już ostatniego dnia pobytu wychodzę z czworonogami na spacer i na moje nieszczęście spory kawałek od Nas zerwało się do biegu kilka zająców . . . No i można się domyśleć co było dalej. Garo i Lola tak wyrwały, że zanim zdążyłam zareagować to został tylko kurz. Próbowałam taktyki jakiej nauczyła mnie Pani Magda z DT w Słupicy, żeby spróbować zawołać imię psiaka, żeby zwrócił na Nas uwagę i zacząć biec w drugą stronę (jak byłam na krótkich szkoleniach u Pani Magdy to miałyśmy podobny przypadek i podziałało) ale zające okazały się bardziej interesujące ode mnie :(
Ruszyłam na poszukiwania pośród kukurydzy, pokrzyczałam trochę i Lola wróciła do mnie (ma dzwoneczek przy obroży więc słyszałam ją z daleka jak biegła) a mojego grubaska ani widu ani słychu . . . Ale nie poddałam się i dalej penetrowałam kukurydzę ( była tak wysoka , że czułam się jak w dżungli) ale z wołaniem Garo szło mi trochę gorzej bo miałam w głowie już same czarne scenariusze i słowa więzły mi w gardle bo płakałam jak bóbr :( Gdzieś po 20 minutach jak już mało zawału nie dostałam, patrzę a mój ukochany Garo pędzi do mnie jak strzała :) Tak się ucieszyłam, że mało go nie udusiłam od przytulania:) Takiego mi stracha napędził jak nigdy! Nie wyobrażam sobie żeby gdzieś mi znikł albo ktoś mi go zabrał!
Moja rodzinka tak za Nim szaleje ! No bo jak nie lubić takiego ułożonego i grzecznego zwierzaka :) Jestem szczęściarą, że mam Garuszka !

Buziaki dla wszystkich !

Posted

No to stracha napędził chłopak.
Magda, Wy dalej w Radomiu mieszkacie? Ostatnio myślałam aby Was odwiedzić przy okazji zabierania psa z tamtego schroniska. :)

Posted

Miałabym ogromną prośbę . . .
Otóż kilka dni temu poszła do nieba koleżanka mojego Garo - amstaffka Albertina. Garo i Albertinka bardzo dużo czasu spędzali razem. Sunia należało do mojego dobrego kolegi z Radomia i nie tylko on ale jego cała rodzinka rozpaczają po śmierci Albertiny bo była z nimi ok.9 lat więc traktowali ją jak członka rodziny. Zaproponowałam, że w ewentualnie mogę porozmawiać z Fundacją czy byłaby możliwość adopcji psiaka. Raczej preferowała bym suczkę gdyż Garnuszek nie za bardzo dogaduje się z osobnikami swojej płci ale kto wie może uda mu sie także zaprzyjaźnić z kolegą:) W niedzielę idę na kawkę do Mamy tego mojego kolegi (bardzo mnie prosiła abym się tym zajęła bo nie wyobraża sobie teraz życia bez czworonoga u boku) pokazać jej pieski fundacyjne do adopcji. Jesli chodzi o warunki w jakiś mieszkałby piesek to sa po prostu idealne ! Duży dom z ogrodzonym podwórkiem gdzie rośnie zielona trawka :)

Posted

[quote name='Madziula']Miałabym ogromną prośbę . . .
Otóż kilka dni temu poszła do nieba koleżanka mojego Garo - amstaffka Albertina. Garo i Albertinka bardzo dużo czasu spędzali razem. Sunia należało do mojego dobrego kolegi z Radomia i nie tylko on ale jego cała rodzinka rozpaczają po śmierci Albertiny bo była z nimi ok.9 lat więc traktowali ją jak członka rodziny. Zaproponowałam, że w ewentualnie mogę porozmawiać z Fundacją czy byłaby możliwość adopcji psiaka. Raczej preferowała bym suczkę gdyż Garnuszek nie za bardzo dogaduje się z osobnikami swojej płci ale kto wie może uda mu sie także zaprzyjaźnić z kolegą:) W niedzielę idę na kawkę do Mamy tego mojego kolegi (bardzo mnie prosiła abym się tym zajęła bo nie wyobraża sobie teraz życia bez czworonoga u boku) pokazać jej pieski fundacyjne do adopcji. Jesli chodzi o warunki w jakiś mieszkałby piesek to sa po prostu idealne ! Duży dom z ogrodzonym podwórkiem gdzie rośnie zielona trawka :)[/QUOTE]

a może ta niunia
[URL="http://www.dogomania.pl/threads/214137-Amstaffka-kr%C3%B3wcia-Zira-tak-bardzo-chce-do-domu.Wr%C3%B3ci%C5%82a./page4#post17855411"]http://www.dogomania.pl/threads/214137-Amstaffka-kr%C3%B3wcia-Zira-tak-bardzo-chce-do-domu.Wr%C3%B3ci%C5%82a./page4#post17855411[/URL]

w schronisku też miała kolegę asta , miziasta dziewczynka , podobno burknęła na dziecko w nowym domu ale chyba coś ściemy było bo po oddaniu kobieta chciała sunię z powrotem

Posted

Magda, oj dużo kandydatów mamy dla Ciebie... oj dużo.
Mamy sunię o maści jak Garnek, łagodna do psów, kotów, ludzi. Będzie w Radomiu na tydzień, więc można będzie ją sprawdzić i poznać.

Posted

Oj tam od razu ugryzła ! Mój Garo regularnie sprawdza jak smakuje moja stopa albo łydka i to bez ostrzeżenia :) Albo warczy i szczeka na mnie bo jem coś pysznego i nie chcę się z nim podzielić :) Dla mnie to oznaka, że pies chce żebym poświęciła mu trochę więcej uwagi :)
Zira to uroczy pulpet :) Sunia mojej siostry - Lola, też jest taka okrągła i na dodatek całą biała więc wygląda jak małą krówka polarna :) A poza tym grubaski zawsze są miłe:)
Ja praktycznie cały czas jestem teraz w Radomiu więc wystarczy jak dasz mi znać dzień wcześniej gdzie mogę podjechać i zobaczyć pieska. Zapakuje do samochodu mojego kolegę , Garnucha i przyjedziemy całą paczką:)

Posted

[quote name='Madziula']Oj tam od razu ugryzła ! Mój Garo regularnie sprawdza jak smakuje moja stopa albo łydka i to bez ostrzeżenia :) Albo warczy i szczeka na mnie bo jem coś pysznego i nie chcę się z nim podzielić :) Dla mnie to oznaka, że pies chce żebym poświęciła mu trochę więcej uwagi :)
Zira to uroczy pulpet :) Sunia mojej siostry - Lola, też jest taka okrągła i na dodatek całą biała więc wygląda jak małą krówka polarna :) A poza tym grubaski zawsze są miłe:)
Ja praktycznie cały czas jestem teraz w Radomiu więc wystarczy jak dasz mi znać dzień wcześniej gdzie mogę podjechać i zobaczyć pieska. Zapakuje do samochodu mojego kolegę , Garnucha i przyjedziemy całą paczką:)[/QUOTE]

Zira naprawdę jest super psinką więc jakby ktoś chciał na nią spojrzeć .....

Posted

Ja właśnie dogaduje szczegóły pierwszego spotkania w sprawie adopcji ! Doddy zaproponowała jeszcze sunię (nie widziałam zdjęć) takiej maści jak mój Garo, która będzie od tej niedzieli na tydzień w Radomiu więc pojadę z Garo zapoznać się z sunią:) Nie wiem, którą wybrać :(

• 1 year later...
Posted

Dawno mnie tutaj nie było ale teraz czuje obowiązek poinformowania miłośników mojego Garnuszka, że moja klucha jest chora... Garnuszek ma nowotwór w postaci takiego małego "pypcia" na brzuchu... Na szczęście nowotwór nie jest złośliwy (1 stopień złośliwości na 3 możliwe). Śmiało mogę powiedzieć, że Garnuszek ma najlepszą opiekę i prywatnego lekarza do dyspozycji 24h ponieważ moja siostra jest lekarzem weterynarii i pracuje w jednej z najlepszych klinik w Warszawie na ulicy Białobrzeskiej (na marginesie wspomnę, e Garnuszek od razu stał się ulubieńcem wszystkich pracowników kliniki). Najgorzej nieobecność Garo zniosła jego druga połowa czyli moja druga kruszynka rasy Amstaff - sunia Lola. Cały czas smutała i leżała na posłaniu i ani razu nie wyszła na taras poleżeć na słoneczku, gdzie zazwyczaj spędzała z Garo całe dnie wylegując się brzuchami do góry. Szkoda, że nie nagrałam momentu jak Garo z moją siostrą wrócili z badań i moja Mama z Loleczką wyszły po nich na pociąg. Nasze sierściuchy normalnie jakiejś głupawki dostały tak się cieszyły ze są już razem ! Najprawdopodobniej w ten czwartek Garo będzie operowany. Będę Was informowała na bieżąco. Pozdrawiam Cieplutko :)

Posted

Właśnie skończono operować Garnuszka. Operacja się udała. Pacjent przeżył :)
Narośl wycięto z dużym marginesem i wycinek pójdzie do badania histopatologicznego.

P.S.Fotki dodam ale za kilka dni bo nie mam teraz dostępu do swojego komputera;/

Posted

[quote name='Madziula']Właśnie skończono operować Garnuszka. Operacja się udała. Pacjent przeżył :)
Narośl wycięto z dużym marginesem i wycinek pójdzie do badania histopatologicznego.

P.S.Fotki dodam ale za kilka dni bo nie mam teraz dostępu do swojego komputera;/[/QUOTE]

więc nadal :kciuki:

• 5 months later...
Posted (edited)

Powie mi ktoś jak wrzucić fotki bo mam super zdjęcia moich szczurków a jestem w robocie i non stop ktoś mi looka przez ramię i się tak zestresowałam, że już nie pamiętam jak to robiłam wcześniej :placz:

Edited by Madziula
Posted (edited)

Trochę techniki i człowiek się gubi :oops: Już wysłałam . Dziękuje jesteś Kochana.

P.S. Moje ulubione zdjęcie to, to na którym Garo i lola śpią stykając się pupkami :)

Aha ! Zapomniałam o najważniejszym ! Garuszek jest już w pełni zdrów choć muszę przyznać, że jak zobaczyłam go takiego chudego zawiniętego w jakąś pieluchę po operacji to miałam niezłego stracha :cry: Dopiero wtedy zrozumiałam ludzi, którzy wydają majątek na ratowanie swoich zwierzaków bo ja bym ostatnie majtki z tyłka zdjęła i oddała aby go uratować... Ach ten Garo... 19 marca mieliśmy z Garo swoją czwartą rocznicę odkąd jesteśmy razem :loveu:

Edited by Madziula