Jump to content
Dogomania

Dolnośl.zapomniane pokopalniane miasto a w nim samotne psy.Szukamy WOLONTARIATU

Recommended Posts

• Replies 3.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

oj, zapomnialam o dobermanie. ja mam teraz urwanie glowy z papugami, a wyjezdzam w pt lub sobote na tydzien caly.
chyba juz do schronu nie zdaze.

tak wiec z mama przed wekendem. niech do mnie zadzwoni, nr tel macie.

Posted

oglaszam konkurs na psa do hotelu/pdt

wyjezdza nam aprilka. zostaje tylko parowka. na 3-4 osoby to malo. damy rade wiecej psow wyciagnac, pomoc im.

debata juz jest u fruzi.
kto jest za fruzia?

a moze ktos innego by chcial zabrac?
z innych to dla mnie tylko mirek.

bierzemy 2?

Posted

Faktycznie Bruno to też taki młodziak. I śliczny jest - powinien mieć szansę.

Więc z młodziaków - Bruno , Mirek, Lusi
ze starych - Onek, Dusti, Fruzia

Ja już nic nie wiem....

Posted

troche mi zal. dusti nie jest schroniskowy. nie wiem...
bruno jest krotko. inne sie dluzej mecza, a tez sa mlode. i niby adopcyjne przez to. jak mirek, jak norka.

mozemy sie nawzajem namawiac i przekonywac :) zapraszam

Posted

[quote name='kora78']troche mi zal. dusti nie jest schroniskowy. nie wiem...
bruno jest krotko. inne sie dluzej mecza, a tez sa mlode. i niby adopcyjne przez to. jak mirek, jak norka.

mozemy sie nawzajem namawiac i przekonywac :) zapraszam[/QUOTE]
Hmmm..... no fakt, ale wydaje mi się, że Bruno z DT szybko pójdzie do DS. Wyczesany, zadbany, sprawdzony. Szkoda Mirusia jednak, bo tak długo się męczy...Trudna sprawa

Posted

No to może obierzmy taką taktykę - jeden na dożywociu i jak nas stać to dwa adopcyjne.
Poza tym nawet z tymi adopcyjnymi to trzeba brać pod uwagę - fakt, że i rok takie dt-owanie może potrwać.
Idąc tym tokiem myślenia wzięłabym Bruna i Mirka - a jak Parówa trafi do ds to dopiero następnego na dożycie.

Posted

to jak mlody i ladny to lusi. niz bruno. bo lusi juz jest dlugo i ma duze zainteresowanie, a na dt pokaze, jaki ma charakter. lusi jest dluzej i bardziej zasluguje.
ale jak pomysle o lusi to szczerze mowiac szkoda kasy, bo ona i bz dt dom w koncu znajdzie. tyle chtenych juz bylo, ze znajdzie.

bruno jest krotko oglaszany i nie wiem, jak sumiennie. moze teraz wyciagnac go z kojca, wyczesac i bedzie zainteresowanie, jak lusi? taki siersciuch. i ma lepszy charakter. w sumie troche, jak aprilka taki szalony i skoczny.

jeszcze jest simon, co z rozpaczy chce czlowieka wdrapac sobie do kojca, ma kolo 6lat i jest nieduzy.

klauza, dobry Twoj pomysl. ale chcemy fruzie, bo ona ma GB, kumasz.i tego nie wykorzystac to grzech. dlatego, jak na dozycie to tylko fruzia. i jak jakiegos brac w ogole to na bank fruzie.
a zastanawiac si wentualnie nad trzecim, dla odmiany mlodym.

mirek odkad rok skonczyl, to zyje w schronie. juz 2 lata.
norka od 8 mca zycia w schronie, jakos 1,5 roku
lusi juz rok w schronie, od 1,5 roku zycia

bruno okolo pol roku. wg mnie to go dyskwalifikuje, bo jest najkrocej z tych, co wymienilam. tamte bardziej sie juz namczyly i zasluzyly sobie na wyciagniecie. stara gwardie uratujmy i systematycznie do tych nowszych bedziemy sie brac.

no i niestety wg wielkosci. mniejszy= tanszy. niestety :(

kolejna sprawa. calkiem innej natury. na kogo wyciagamy-= na pewno nie na mnie. i kto finanse poprwadzi= na pewno nie ja. i kto sprawy psa-watek, zalatwianie z dt, z ogloszeniami, z tel na siebie, itp. ja wole nie na siebie.

na fruzie sie klauzunka zgodzila. a na trzeciego kto? satrina, moze Ty? dopoki urodzisz dasz rade, masz czas. pozniej to moze ktos przejac od Ciebie.

Posted

Muszę się zastanowić Zaraz będę miała urządzanie domu na głowie i nie gwarantuję, że będę siedzieć przy kompie i ile wolnego czasu będę miała. Ale pomyślę jeszcze nad tym.

Posted (edited)

doliczam do skarpety wstepnie
146,70 z bazarku jaśkow
tym samym w skarpecie bedzie okolo 1300zl

satrina, 10min dziennie starczy, zeby watek prowadzic i rozliczenia. dasz rade :0
co kilka dni dluzej, zeby np do ogloszen wstawic gdzies, zebrac fotki i tekst i wstawic w bazarek ogloszeniowy.
sama wiesz zreszta.

pamietajcie, ze u tusi ponoc miejsce czeka na psa od nas. za 300zl do 20kg pies. dom na wsi. pies domowy, zaden kojec. ale tam trzeba jechac osobiscie najpierw i sprawdzic, bo to swieze platne dt.

Edited by kora78
Posted

no ja bym Fruzie wyciagala bo ona juz siedzi i siedzi ale wiecie jak z nia jest -moze byc dozywocie. Chociaz ostatnio jak ja na zywo widzialam to az tak bym jej nie przekreslala. No ale Fruzia musi isc w tanie miejsce jako, ze posiedzi, nie hotel za 300zl!
A 2 to moze bardziej adopcyjny zeby latwiej bylo: Mirek, wychudzony onek, zaglodzony doberman, Bruno albo Rubenowa?

Posted

wlasnie ci maila wyslalam na kizi, bo masz pm pelne.
wyjezdzam ,jestem do piatku. jade na tydzien.

ja sie na bruna i rubenwa nie zgadzam. one dom ze schronu znajda, szkoda kasy na ich hotele. one sa tak krotko, ze w moim odczuciu, jeszcze nie zasluzyly. inne maja gorsza sytuacje.

doberman nawet nie wiem,czy jeszcze jest. i to duzy pies, bedzie drozej.
wyslal go wreszcie ktos do jakiejs fundacji? cisza?

chudy onek tez bedzie drozszy i tez nie jest mlody i wcale taki adopcyjny. jak 2 staryszki na dozycie, to trzeci adopcyjny.

Posted (edited)

dzwonilam. doberman jest
i jutro trafi benek ladny, 2 letni z domu prosto, bo pan do szpitala, czy umarl, czy cos. zadbany, domowy, normalny pies. to kto go podesle do zuzlikowej? on nie na hotrl, od razu do ds jkiegos, jak maja ds na benka sprawdzonego.

tu foto
[URL]http://www.schronisko.walbrzych.pl/index.php?x=12c&id_zwierz=1269[/URL]

[TABLE="class: bbb, width: 780, align: center"]
[TR]
[TD][TABLE="class: bbb, width: 1000, align: center"]
[TR]
[TD="align: center"][TABLE="width: 800"]
[TR]
[TD="class: aktualnosciTD, bgcolor: #FEFEFE, colspan: 2"][TABLE="align: center"]
[TR]
[TD="colspan: 2, align: left"][COLOR=#333333][FONT=Verdana]Do oddania w dobre ręce[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Verdana]Pies 2 lata ze względów rodzinnych poszukuję dla niego nowego domu.[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Verdana]Sprawa bardzo pilna[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Verdana]Telefon kontaktowy 605518988[/FONT][/COLOR][/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

napisalam do tusi pytanie o pdt.

Edited by kora78
Posted

dzieki klauza. a mozesz tam to foto wstawic i napisac, ze 2letni pies domowy, sprawdzony? jak jest jakies jedno zdanie, to i na odpowiedzi nie ma co liczyc. szybko komus przed oczami mignie i sie nie zaiteresuje.

a mi papugi dzis mieli odebrac, dwie i lipa :( czekam i nic, cisza :(
jutro wszystko na huraaa :/

Posted

[quote name='kora78']wlasnie ci maila wyslalam na kizi, bo masz pm pelne.
wyjezdzam ,jestem do piatku. jade na tydzien.

ja sie na bruna i rubenwa nie zgadzam. one dom ze schronu znajda, szkoda kasy na ich hotele. one sa tak krotko, ze w moim odczuciu, jeszcze nie zasluzyly. inne maja gorsza sytuacje.

doberman nawet nie wiem,czy jeszcze jest. i to duzy pies, bedzie drozej.
wyslal go wreszcie ktos do jakiejs fundacji? cisza?

chudy onek tez bedzie drozszy i tez nie jest mlody i wcale taki adopcyjny. jak 2 staryszki na dozycie, to trzeci adopcyjny.[/QUOTE]

kuzwa do pracy musze leciec, nie przeczytam juz.
JA dobka wyslalam do fundacji zaraz jak wrocilam tutaj, czyli juz tydz. Nie maja dt wiec nie zabiora.
Co do suki kaukazki Daszy to szukam kogokolwiek od kaukazow co by pomogl i normalnie cisza :(
Wyslalam pm do zuzlikowej ale nie odp niestety :(

Posted

[QUOTE]JA dobka wyslalam do fundacji zaraz jak wrocilam tutaj, czyli juz tydz. Nie maja dt wiec nie zabiora.
Co do suki kaukazki Daszy to szukam kogokolwiek od kaukazow co by pomogl i normalnie cisza :-(
Wyslalam pm do zuzlikowej ale nie odp niestety :-([/QUOTE]

Trudno się dziwić pewnie wszyscy zapsieni....
Byłam ostatnio na labach a tam przynajmniej 20 psów w domach tymczasowych, sprawdzonych kochanych psin i co rusz pojawiają się następne i następne. Jest tez dział "w schroniskach i z ogłoszeń" i tam też zatrzęsienie - nie da rady pomóc wszystkim :(