Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ciastko ma spód z herbatników moczonych w kawie, potem budyń, herbatniki, masa kajmakowa, herbatniki, budyń, herbatniki i polewa czekoladowa.Jak dłużej postoi w lodówce i wszystko sie przegryzie, to można ukroić wielki kawał i wciągnąć łyżką.....:lol:

Posted

[quote name='Aimez_moi']A ten budyn to jaki? A masa jak robiona?
Bo moze bym cos takiego zapodala.... a herbatniki to jakie?[/QUOTE]

Herbatniki kupiłam "Szkolne", czyli takie najzwyklejsze 5 paczek po 100g, kawa słaba rozpuszczalna, herbatniki zanurzyć i ułożyć w foremce. Budynie 3 paczki małe śmietankowe ugotować w litrze mleka, ostudzić.Masa gotowa w puszce krówkowa, toffi albo kajmak- co kto lubi.

Posted

najlepiej by było zostawić na noc, zrobiłam o 18..lepsze jest wtedy, bo wszystkie dobroci się wymieszają, a jak się jest takim żarłokiem jak ja, to trzeba wciągać łyżką, bo się rozciapie....:oops:

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...