Iljova Posted November 22, 2011 Posted November 22, 2011 [quote name='Kamila Proc']a jakie to miesko? widze boczus[/QUOTE] To jest rolada, ktora powinna być tradycyjnie z mięsa wołowego :-) Quote
Kamila Proc Posted November 22, 2011 Posted November 22, 2011 no, tak myslalam, ale spodziewalam sie jakiejs niespodzianki Quote
Iljova Posted November 22, 2011 Posted November 22, 2011 [FONT=Arial][SIZE=2][COLOR=blue]A tak wogóle to gdzie Aimez i Ranias zniknęły ???[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=2]W środku musi być:[/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=2]ogórek kiszony[/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=2]słupki boczku wędzonego[/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=2]przyprawty, a mięso posmarowane musztardą[/SIZE][/FONT] Quote
Iljova Posted November 22, 2011 Posted November 22, 2011 Sama sobie smaka narobiłam na taki obiadek :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Kamila Proc Posted November 22, 2011 Posted November 22, 2011 jeszcze nie mam. cos musze zrobic, ale nie bedzie to mistrzostwo swiata Quote
Iljova Posted November 22, 2011 Posted November 22, 2011 a niewiesz o tym że najsmaczniejsze potrawy to te najprostsze i te robione z tego co masz pod reką i wymyślasz na poczekaniu :-) Quote
Aimez_moi Posted November 22, 2011 Posted November 22, 2011 Czy ja tam widzialam rolade miesna? I modra kapuste? O mamuniu......Iljova....ja jestem technologiem zywienia z zawodu...... No...to teraz ja musze cos zjesc..... Quote
Iljova Posted November 22, 2011 Posted November 22, 2011 Kamila to jak zrobisz to rzuć trochę dla mnie :-), bo ja przez chorobe nie mam siły na pichcenie Dobrze widziałaś :-) a już się zastanawiałam co się stalo z Tobą i Ranias ;-) Ale już wiem czemu sie pojawiłaś poczułaś zapach tego obiadu :-) Quote
Aimez_moi Posted November 22, 2011 Posted November 22, 2011 Mhy......wolowina......slupki ogorka kiszonego, marchewki i boczku...... i duszone w sosie ...... u nas robi sie takie male roladki i przewiazuje spineczkami aby sie nie rozwalily..... Quote
Iljova Posted November 22, 2011 Posted November 22, 2011 No marchewki się nie daje do śląskich rolad kiedyś owijało się nitką tak robiła moja babcia i mamusia póżniej już były metalowe szpikulce którymi się spinało L:-) Quote
Aimez_moi Posted November 22, 2011 Posted November 22, 2011 A wlasnie...do slaskich bez marchewki. Pamietam te nitki u mojej mamy....bardzo dlugo sie wtedy dobieralam do roladki.... Quote
Iljova Posted November 22, 2011 Posted November 22, 2011 :-) tak była zabawa z tymi nitkami :-) Quote
Iljova Posted November 22, 2011 Posted November 22, 2011 Albo deser czekoladowy, np budyń, ciasto czekoladowe itp. :-) Quote
Kamila Proc Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 niestety, wrocilam tak zmeczona, ze nie chcialo mi sie nic zrobic i zamowilam pizze Quote
Marinka Posted November 23, 2011 Author Posted November 23, 2011 [quote name='funia']Argo jest w amoku bo Ksenia roznosi zapachy cieczkowe.....Co dzieje się koło jej ogrodzenia mozecie sobie tylko wyobrazić ....Argo jest zrozpaczony ze nie moze się do niej dostać ...[/QUOTE] Argo zapomniał, ze jest wykastrowany :) Wyobrażam sobie co tam się dzieje...jeszcze trochę i będą próbować przekopać się do Kseni... Quote
Marinka Posted November 23, 2011 Author Posted November 23, 2011 [quote name='Iljova']teraz tak na poważnienie koniecznie wszystko zależy od organizmu. Wiem że nie każdy potrzebuje taką samą ilość snu i mówienie że powinno się spać konkretną określoną liczbę godzin jest bzdurą są ludzie którzy potrzebują 8 (są też wyjątki potrzebujące do 10 godz.), a są tacy którym wystarczy 4-5 godzin snu dlatego trzeba naprawdę poznać swóhj organizm ile tak naprawdę potrzeba snu. Bo wiele osób sypia wiele godzin nie dlatego że organizm tego potrzebuje, ale z przyzwyczajenia. Kiedyś gdzieś na teb temat czytałam i stąd to wiem. Miłego dnia [IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-0NGEC0B6Qw8/TsuEuGsL0VI/AAAAAAAAFUE/m84X55OS0G4/s320/1%25255B1%25255D.JPG[/IMG][/QUOTE] Iljova, Poranna Ptaszyno :), czy można zamówić u Ciebie taki pyszny obiadek? Głodna jestem nieco :) Quote
Iljova Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 Tylko jak miałabym Ci go dostarczyć żeby był ciepły i świeży ;-0 Quote
Marinka Posted November 23, 2011 Author Posted November 23, 2011 [quote name='Iljova']Tylko jak miałabym Ci go dostarczyć żeby był ciepły i świeży ;-0[/QUOTE] No właśnie...tu jest problem :( To może przepisik...spróbuję sama :) Quote
Iljova Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 Wiesz ja nie robię jakoś wg specjalnego przepisu, a pozatym na co chcesz perzepis bo są kluski, rolada i kapusta ??? Quote
Marinka Posted November 23, 2011 Author Posted November 23, 2011 [quote name='Iljova']Wiesz ja nie robię jakoś wg specjalnego przepisu, a pozatym na co chcesz perzepis bo są kluski, rolada i kapusta ???[/QUOTE] Na wszystko :):evil_lol::evil_lol::diabloti: Quote
Recommended Posts