Germanika Posted January 4, 2006 Posted January 4, 2006 Wzorzec jest jednoznaczny,ma być zgryz nożycowy,o brakach nic w nim nie ma. Quote
Nesjanna Posted January 4, 2006 Posted January 4, 2006 no dziękuję bardzo w imieniu wszystkich !!! to skąd ten problem ??? jak by mnie ktoś na wystawie tak potraktował to chyba .... bym go ... pogryzła :cool3: Quote
katarzyna siotor Posted January 4, 2006 Author Posted January 4, 2006 W Łodzi nawet wzorzec nie pomógł - braki niska ocena Wystawcy zbierali podpisy i chcieli protestowac. Quote
matrix..... Posted January 4, 2006 Posted January 4, 2006 katarzyna siotor napisał(a):W Łodzi nawet wzorzec nie pomógł - braki niska ocena Wystawcy zbierali podpisy i chcieli protestowac. chcieli protestować czy protestowali? A jeśli tak, to z jakim efektem? Quote
Agama Posted January 4, 2006 Posted January 4, 2006 NESJANKA dobrze ,ze nie masz szarpei bo jast taki jeden sedzia ,,STOMATOLOG,, liczy zeby kazdemu psu ,sedziuje 2 ale jak rozszerzy uprawnienia to co wtedy:lol: :evil_lol: :lol: Quote
Draczyn Posted January 4, 2006 Posted January 4, 2006 Agama napisał(a):NESJANKA dobrze ,ze nie masz szarpei bo jast taki jeden sedzia ,,STOMATOLOG,, liczy zeby kazdemu psu ,sedziuje 2 ale jak rozszerzy uprawnienia to co wtedy:lol: :evil_lol: :lol:To są tacy dentyści co wstawiają żąbki ibędziecie żąbki wstawiać. Rasie to i tak nie zaszkodzi , bo żebów nie musi być, a sędzia będzie zadowolniony chachacha:lol::lol::lol::lol: Quote
Agama Posted January 4, 2006 Posted January 4, 2006 MATRIX oczywiscie ,ze nie zlozyli protestu . Quote
Nesjanna Posted January 4, 2006 Posted January 4, 2006 Agama - no nie wiem - ale myślę, że nie może być "Bogiem" w tej dziedzinie jeżeli będą skargi pod jego adresem - to ZK będzie musiał coś z tym zrobić ... Quote
matrix..... Posted January 4, 2006 Posted January 4, 2006 Agama napisał(a):MATRIX oczywiscie ,ze nie zlozyli protestu . tak też pomyslałem :) ocena sędziego jest ostateczna i niepodważalna ... Quote
Draczyn Posted January 4, 2006 Posted January 4, 2006 Nesjanka napisał(a):Agama - no nie wiem - ale myślę, że nie może być "Bogiem" w tej dziedzinie jeżeli będą skargi pod jego adresem - to ZK będzie musiał coś z tym zrobić ...Niestety żadna skarga nie może dotyczyć oceny sędziego. Ocena sędziego jest ostateczna i niepodważalna. Wszelkie protesty dotyczące ocen nie są przyjmowane Quote
Nesjanna Posted January 4, 2006 Posted January 4, 2006 no nie wierzę - jeżeli sędzia nie trzyma wzorca .... - to ZK musi zareagować Quote
Draczyn Posted January 4, 2006 Posted January 4, 2006 Niestety nie może. Takie są przeisy. Przeczytaj sobie regulamin wystaw. Tam jest wszystko dokładnie opisane Quote
Agama Posted January 4, 2006 Posted January 4, 2006 NESJANKA TO bardzo znana i wszedzie zapraszana sedzina do tego nawet rano wyglada jakby szla do TEATRU WIELKIEGO ,ale nie to chcialam napisac .SA sedziowie z taka renoma w calej EUROPIE ...problem tkwi coby sedzia znal sie na rasie w kraju w ktorym faktycznie sa znakomite osobniki .ktore osiagaja najwyzsze lokaty na europejskich ringach Quote
Nesjanna Posted January 4, 2006 Posted January 4, 2006 Słuchajcie - ja dalej uważam, że sędzia nie może "jechać" na swojej renomie - POWINIEN TRZYMAĆ SIĘ WZORCA RASY - jeżeli w opisie psa wyraźnie jest napisane, że niższa ocena spowodowana jest (w naszym przypadku) brakiem kompletnego uzębienia - no to sooorrrrry ale to nie jest ok i trzeba coś z tym zrobić ... Quote
Draczyn Posted January 4, 2006 Posted January 4, 2006 Agama napisał(a):NESJANKA TO bardzo znana i wszedzie zapraszana sedzina do tego nawet rano wyglada jakby szla do TEATRU WIELKIEGO ,ale nie to chcialam napisac .SA sedziowie z taka renoma w calej EUROPIE ...problem tkwi coby sedzia znal sie na rasie w kraju w ktorym faktycznie sa znakomite osobniki .ktore osiagaja najwyzsze lokaty na europejskich ringachGdzie w Europie ona jest zapraszana . Może w innej grupie, ale napewno nie w 9ej. Gdzie Ty ją jeszcze widzialaś??????????? Quote
Draczyn Posted January 4, 2006 Posted January 4, 2006 Nesjanka napisał(a):Słuchajcie - ja dalej uważam, że sędzia nie może "jechać" na swojej renomie - POWINIEN TRZYMAĆ SIĘ WZORCA RASY - jeżeli w opisie psa wyraźnie jest napisane, że niższa ocena spowodowana jest (w naszym przypadku) brakiem kompletnego uzębienia - no to sooorrrrry ale to nie jest ok i trzeba coś z tym zrobić ...Ale gdzie ta renoma . Ja pierwszy raz ją w Lodzi widzialam W całej Europie napewno nie jest znana. Może na Białorusi w Mongolii i na Ukrainie i to chybna wszystko:evil_lol::evil_lol: Quote
AngelOfDeath Posted January 4, 2006 Posted January 4, 2006 Draczyn napisał(a):. Może na Białorusi w Mongolii i na Ukrainie i to chybna wszystko:evil_lol::evil_lol: zamordowalas mnie ... hahahahahahhahahahahhahahahahahahahahah Quote
Nesjanna Posted January 4, 2006 Posted January 4, 2006 Germanika napisał(a):Pani Sevczenko jest prezydentem związku kynologicznego na Ukrainie,znanym i cenionym hodowcą pomeranianów,ma też papillony. właśnie na tej renomie jedzie :cool3: Quote
Draczyn Posted January 4, 2006 Posted January 4, 2006 No ale nie można mówić, że jest znana i ceniona w całej Europe. Europa to nie tylko pl€dniwy wschód od Polski. Ja Europę widzę nieco szerzej:diabloti::angryy::evil_lol: Quote
bachar Posted January 5, 2006 Posted January 5, 2006 Otóż kolegium sędziów ma prawo zweryfikować umiejętności sędziego, jeżeli oceniany przez niego pies dostanie rażąco różniącą się od otrzymanych wcześniej przez tego osobnika ocenę. Była to do tej pory różnica dwóch ocen tj. pies dostający oceny doskonałe otrzyma nagle dobrą lub np. dyskwalifikację, ale niestety należy złożyć wniosek do kolegium sędziów. Może stąd tak mało ocen dobrych na naszych wystawach?:evil_lol: Quote
bachar Posted January 5, 2006 Posted January 5, 2006 Nie byłam na łódzkiej wystawie (chociaż miałam zgłoszonego psa) i nie mam z niej katalogu, a z tego postu zorientowałam się, że sędzia nie był z Polski. W tym przypadku niestety nie ma innego sposobu, jak poinformować oddział związku i kolegium sędziów, ale nie w formie protestu a jedynie informacji o zaistniałej sytuacji. Może pozwoli to na przyszłość uniknąć zapraszania ww. sędziego do naszego kraju. Quote
Recommended Posts