Pinesk@ Posted September 2, 2010 Author Posted September 2, 2010 Myślę, że w szkołach by nie było problemu, dyrekcje by sie zgodziły :) W mojej na 100% mogłabym powiesić taki plakat gdyż moja dyrektorka bardzo lubi psy ;) ogolnie projekt plakatu jest, zrobiła go karolina27, też nasza wolontariuszka tylko ze ... na tym plakacie jestem ja i głupio się będę czuc porozwieszana po całym tczewie czy malborku :eviltong: W ogóle dziewczyny mam prośbę- co do strachliwych psiaków, zeby je oswajac bo inaczej nie bedą miały szans na adopcję. Przede wszystkim czarna, nieduża, śliczna sunia z białym krawacikiem na piaskowym wybiegu, siedzi z Ciapusiem, Pożarówną i Babikiem. Bardzo się boi człowieka, my na prośbe pracowników wyciągałyśmy ją na siłę bo inaczej nie było rady. Brałysmy ją na kolana, głaskałyśmy spokojnie, niunia jest bardzo fajna, kiedy już ją odkładałam do kojca to się przykleiła do mnie i nie chciała odejść ale potem przypomniała chyba sobie, że ja to samo zło i uciekła :diabloti: Jest jeszcze Kopcik, siedzi w kojcu obok tej czarnej razem z kamykiem i Zaczepą, tam Perełka siedziała. Kopcik jest bardzo fajny, rzuccie mu zawsze jakis tam smakołyk zeby wiedział, ze obcy nie zrobią mu krzywdy. generalnie on wychodzi na sapcery ale TYLKO na szelkach bo na obroży się dusi, choc raczej nie polecam z nim wychodzić jeżeli nie jesteście pewne bo inaczej ze spaceru nici, bedzie się wyrywał, chciał uciec, raz mnie nawet dziabnął w nos kiedy nei wiedziałam jak się z nim obchodzić :lol: No i jest jeszcze Staszka na malborskich i tam też siedzi taki czarnuch, też potrzebują socjalizacji, jakiś podrzucanych smakołyków. A no i Kudłaty ma depresję to go trzeba biedaka pocieszac. Troche się rozpisałam ale to tak dla informacji, zeby te psiaki nauczyły sie, że człowiek jest fajny ;) Quote
kagome19 Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 Pinesk@, brzydka chyba nie jestes? Nie ma co sie wstydzic :) to mozna porozwieszac ten plakat^^ co do pieskow to kojarze wszystkie. biedaczki bardzo sie boja. ja jak mialam smakolyki to dawalam kazdemu Quote
plina Posted September 11, 2010 Posted September 11, 2010 Dziś została zaadoptowana Tośka! Czakusowi chyba będzie smutno tak samemu w kojcu :cool3: Oraz zaadoptowany jeden szczeniak i czarny, mały pies, imienia niestety nie znam, nie przyjrzałam mu się. Piękny dzień :lol: Najbardziej ucieszyła mnie adopcja mojego.. mojego ulubieńca.. O imieniu DIEGO :multi::loveu::sweetCyb: Szukam go i szukam i szukam i pytam gdzie jest, a pani Justyna: "W domu". I kopara opadła, oczy jak pięciozłotówki i w sercu takie coś: :iloveyou: Diego, Diego, mój pływak i ciągacz, nie ma go! :cool2: Na następny raz poproszę jeszcze więcej takich cudownych adopcji! :klacz: Quote
kagome19 Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 Wspaniale, ze tyle adopcji naraz :) czaki napewno bedzie tesknil za dziewczyna. moze ktoregos pieska dac do gazety malborskiej? Quote
Pinesk@ Posted September 14, 2010 Author Posted September 14, 2010 No żartujesz!!! Diegoś poszedł do domu?! AAAA!!! Super! Nie wierzę, Nie wierzę :D I tosieeeeńka kochana też, no cosik pieknego! No i Warsiu jeszcze, piękny tydzień! :) Do gazety malborskiej jak masz możliwośc to jasne, ze kogoś dac :) Mówiłaś o Lady- w razie czego mam jej kilka nowych zdjec jak będziesz chciała to krzycz, podeślę Ci ;) Quote
kagome19 Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 P. justyna podpowiedziala zeby dac lady. narazie wyslalam maila z zapytaniem i zdjeciem lady z watku. czekam na odpowiedz. w schronisku sa nowe pieski- suczka z dwojka dzidziusiow. 3 tygodnie maja malenstwa Quote
Pinesk@ Posted September 19, 2010 Author Posted September 19, 2010 'Nasza' Tosia, która tydzień temu pojechała do domu, uciekła. Zajrzyjcie czasem na jej wątek, we wtorek jak już przedzwonię do właścicieli, prosiła będę o pomoc w ogłaszaniu i szukaniu suni, trzeba ją odnaleźć inaczej może zginąć w nieznanym jej mieście, wystraszona i przerażona :( [url]http://www.dogomania.pl/threads/193048[/url] Dalej zapraszam na bazarek dla tczewskich psiaków: [url]http://www.dogomania.pl/threads/191988[/url] Quote
kagome19 Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 Dowiedziałam się od brata, że w jego szkole jest zbiórka dla naszego schroniska :) Quote
Pinesk@ Posted September 28, 2010 Author Posted September 28, 2010 Super, psiaki się ucieszą! :loveu::loveu: Quote
Pinesk@ Posted October 1, 2010 Author Posted October 1, 2010 Plina, kagome, bedziecie jutro w schronisku? Ja bedę + 2 osoby, jakbyście były Wy to tak myslę zeby razem te piaskowe kojce wyprowadzic np tam gdzie jest Kacperek, Rejtan, Tobini i Marmurka czy malborskie jakieś lub inne gdzie wiecej psów siedzi. A no i możemy iśc na 'lansowy' spacerek po mieście z psami w chustkach! :) Quote
lika1771 Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 Pinesk@ specjalnie dla Ciebie narazie zbiorowe<ale napewno wstawie sesje(Lisiczki teraz Almy) [IMG]http://i41.tinypic.com/ouuxpd.jpg[/IMG] [IMG]http://i43.tinypic.com/o54876.jpg[/IMG] [IMG]http://i40.tinypic.com/2a4plzp.jpg[/IMG][/QUOTE] Quote
Pinesk@ Posted October 4, 2010 Author Posted October 4, 2010 Dziękuję bardzo za zdjęcia i czekam niecierpliwie na sesję :) Ślicznie niunia wygląda :) Widzę, że sie otworzyła chyba bardziej, w schronisku była taka nieśmiała , cichutka bidulka. Quote
Pinesk@ Posted October 8, 2010 Author Posted October 8, 2010 Plina, kagome- będziecie jutro? ok 12:45 wychodzimy na spacerek 'lansujący' na miasto, nas będzie trójka- ja + siostra + wolontariusz Bartek (na dogo bartolini). Jak chcecie to zapraszamy, pójdziemy wszyscy razem tylko psy bedzie trzeba odpowiednio dobrać. Ja rezerwuje kaukaza Misiaka :D Moja siostra bierzę Mamuśkę Musię, resztę trzeba dobrać, najlepiej jakieś suczynki bo nie wiem jak Misiak zareaguje na inne samce. Quote
plina Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 Pinesk@, czy masz jakieś zdjęcia Małej lub Dorci? Chciałabym pokazać mojej mamie, jest strasznie ciekawa tych dwóch suczek :lol: Quote
Pinesk@ Posted October 16, 2010 Author Posted October 16, 2010 Dorcie gdzieś mam :) A Mała, Mała... która to? :hmmmm: EDIT: Dorci mam tylko jedno i niezbyt ciekawe.. Zresztą, Dorcia jest jeszcze w schronisku? Nie rzuciła mi się w tym tygodniu w oczy Quote
plina Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 Dorci nie ma?! No nie mów! Nie wierzę! Szczęściara została zaadoptowana?!? :-o A Mała to.. Ta mała :lol: W tamtą sobotę w schronie była w kojcu razem z Kamykiem i innymi psami.. Ja mam tylko dwa zdjęcia.. Masz więcej? Pinesk@, ile razy w tyg jestes w schronie? 8-) [IMG]http://i55.tinypic.com/11grog6.jpg[/IMG] [IMG]http://i53.tinypic.com/2n9c70l.jpg[/IMG] EDIT: Jeszcze chciałam powiedzieć, że strona internetowa schroniska robi się co raz większa i ładniejsza! Czy ktoś wie, jakim aparatem są robione zdjęcia psów?? Quote
Pinesk@ Posted October 16, 2010 Author Posted October 16, 2010 No właśnie nie jestem na 100% pewna ale wydaje mi sie, ze jej nie widziałam :hmmmm: Aaaa to jest Mała! Ale niestety jej zdjęć nie mam. Mogę tylko powiedzieć ze jest przemega fajna, super przytualaśna, kochana, wspaniała, nie boi się tłumu, kooocha smakołyczki i piłeczki. ;) Strona się rozbudowuje to fakt, psiaków jest coraz więcej :) P. Asia, kierowniczka, chciałaby aby na stronie pojawiło się jak najwięcej psiaków do adopcji, widać nie rzuca słów na wiatr :) Nie wiem dokałdnie jaki jest to aparat (bodajże nikon ale nie wiem jaki model) ale z mega wypasionym obiektywem :D (też mi się taki sprzęcik marzy, ehh.. :eviltong:) W schronisku jestem (o ile tylko mogę i nie mam czegoś nawalonego do nauki) we wtorki i piątki o ok 14.30 (czasem ok 15ej) no i soboty od ok 10.30 (dziś nie byłam bo miałam lenia a żałuję bo pogoda super! :placz: ). Quote
plina Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 Jakie kagańce najlepiej kupić dla schroniskowych psiaków? Z jakiego tworzywa? Quote
Pinesk@ Posted October 20, 2010 Author Posted October 20, 2010 Myślę, że metal, skórzane albo zostaną poprzegryzane albo nasiąkną wodą i stwardnieją. Chociaż Natalia- kagome mówiła, ze juz coś zakupione jest? ;) Quote
kagome19 Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 W schronisku prosili o metalowe więc kupiłam metalowe :) Narazie 5, każdy w innym rozmiarze. Jak plina wyzdrowieje to pójdziemy razem kupić szelki, obroże, smycze bo ja to się nie znam^^" Pinesk@ jak będziesz jutro na spotkaniu REKSa to przekaże ci kagańce i dasz je do schronu^^ Ja dopiero za 3 tygodnie bede w schronie bo narazie kiepsko z kasa :< Quote
Pinesk@ Posted October 20, 2010 Author Posted October 20, 2010 Ok, jutro je odbiorę :) Zaktualizowałam troche pierwszą strone ale nadal jest sporo nieuaktualnień więc zabiorę sie za to jutro/pojutrze bo zaczął mi w koncu net działać prawidłowo :) Dzis do domu poszedl Ptyś, jeden kociak i znaleźli sie własciciele jednej z nowych suniek :) Quote
kagome19 Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 Pineks@, post z adoptowanymi psiakami też zaktualizuj^^ Quote
albinka Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 [IMG]file:///C:/Users/Monika/AppData/Local/Temp/moz-screenshot.png[/IMG][IMG]file:///C:/Users/Monika/AppData/Local/Temp/moz-screenshot-1.png[/IMG][IMG]file:///C:/Users/Monika/AppData/Local/Temp/moz-screenshot-2.png[/IMG]czy ta dobermanka jest w schronisku jeszcze chodzi mi o sarę? Quote
albinka Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 sara dobermanka 5 lat jest jeszcze w schronisku Quote
Recommended Posts