Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 100
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Hej OBraczus.....

Jak widza ta 1 strone z "Aga ofiarowala mu swoje serce ....." to sie nie dziwie ze nikt prawie do biedaka nie zaglada..........................................................

Bela - rake czy nie, przejmuj watek bo bedzie klapa....

Posted

Bela - nawet rozsylanie jest bez sensu bo kazdy kto ejdzie na 1 strone mysli ze nic Bosmanowi nie potrzeba - przeciez tam pisze ze ktos go ma brac.. a na date ludzie niekoniecznie spojrza.....

:(

Posted

[quote name='bela51']Jesli mi zdejma gips 25-go, bo mam miec rtg....Nie dam rady teraz.Rozeslijcie chociaz watek, prosze...:-([/QUOTE]

Bela, czy jeśli azdejma Ci gips, to przejmiesz wątek Neo?????

Posted

Mam propozycje. Szkoda mi psa. Agabytom pojawi się, a może i sie nie pojawi. Każdego spotykaja rózne sytuacja w życiu, które powoduja, że osoba znika z dogo....

Bela teraz watku prowadzic nie może z wiadomego względu.

Ja proponuję założyc Neo NOWY WĄTEK< a ten obecny zamknąć. Nie jest tutaj wiele stron, ale kogos nowego mogą różne posty zmylić.

Ja założe Mu ten wątek, poprowadzę pierwszy post, ale jeśli się okaże, że Bela ma zdjęty gips, a ja nie daje rady czasowo w prowadzeniu wątku, to czy Bela przejmie wtedy wątek. Nie wiem jak to prowadzenie mi wyjdzie, codziennie do późna pracuję, a w domu coraz gorsze warunki do zajmowania się dogo. Ale mam tą dobrą sytuację, że w pracy mogę zajrzeć na Dogo. Może sie tez okazać, że będe prowadzić watek do samego końca....

[B]Ponadto mam kilka pytań:[/B]

- gdzie pies obecnie przebywa
- czy jest ktoś kto mógłby pójść do Niego, zobaczyć czy zyje, zrobic kilka fotek, dowiedzieć sie czegokolwiek o Nim??
- kastracja
- reakcja na inne psy - czy nadal jest to ogromny strach??
- musze miec informacje czy miejsce, w którym teraz przebywa umozliwi nam zabranie Go na DT czy trzeba kombinować z adopcja??
- może wiecie kim jest ta Kasia, która miała adoptować psa????

Ja teraz zmykam, bedę dopiero jutro w ciągu dnia. Czekam na konkretne informacje. Bez nich zakładanie wątku jest niemozliwe. Nie założę wątku psiakowi, o którym nic nie wiemy, oprócz tego, że się panicznie boi.

Posted

[quote name='Aga Czarkowianka']Bardzo chętnie przyjęłabym takiego psiaka, od lat zajmuję się psami z różnymi problemami. Mój wątek domy tymczasowe hotel u Agnieszki.[/QUOTE]

Agnieszko, czy jest szansa, na rezerwacje miejsca u Ciebie do czasu uzbieranaia deklaracji?? Ile kosztuje doba??

Posted

[quote name='majkowiec']Neo znajduje się w Cichym Kącie, z tego co wiem ma swój wątek jako [CK] Neo i dlatego nikt "od nas" tu nie zagląda. Nie wkleję teraz linku bo ja zawsze mam jakieś problemy z dogo. Psu się krzywda nie dzieje, o czym zresztą można się przekonać. Został zaszczepiony, z kastracją narazie czekamy bo niestety pies nie jest na tyle ufny aby bezpiecznie go pielęgnować po zabiegu. Czynił postepy na tym polu ale z niewiadomych mi powodów od 2 tyg zachowuje się inaczej. Może coś go wystraszyło, alebo szczekliwa sąsiadka go denerwuje, bądź też ktoś z odwiedzających kiedy nie widzieliśmy go jakoś wystraszył (akurat mało prawdopodobe)....nie wiem i troche i się martwię. Nawet mnie ostatnio ostro obszczekał,choć wcześniej pozwalał mi się zbliżać do siebe.[/QUOTE]

Azyl Cichy Kąt to miejsce godne zaufania i podanych tutaj informacji sprawdzac nie trzeba. Co do innych, po prostu trzeba sie dopytać.

Posted

[quote name='bela51']Azyl Cichy Kąt to miejsce godne zaufania i podanych tutaj informacji sprawdzac nie trzeba. Co do innych, po prostu trzeba sie dopytać.[/QUOTE]

acha oki.

Czy moja propozycja Wam odpowiada??

Posted

Obraczus, oczywiscie jestem za i oczywiscie pomoge ile jestem w stanie ;)

Zakladaj nowy watek psisku i daj znac gdzie jest.....

Ja robie sobie kawe, paczke fajek mam i czekam na rozpoczecie akcji.....

I taz z psica swoja wyjsc nie moge bo jej sie kulec zachcialao na lape TERAZ, dzien przed wyciaganiem szwowo.. malpa jedna ;)

Bylam na stronie Cichy Kat.... psisko tam jest z dodatkowymi info ktore tu wkleilam ale bela prosila o usuniecie wiec grzecznie wyedytowalam....

Nie wiadomo czy Aga Carkowinaka tu jeszcze wchodzi? Moze by jej PM wyslac? Gdzie jest ten post od niej ktory zacytowalas? Wyslesz jej PM z pytaniem?

Posted

[quote name='logowanie_nie_dziala_gos']Moja mama deklaruje 50 zł jednorazowo dla Murzynka.
Jak będzie zbiórka, to wyślę razem z moją deklaracją.[/QUOTE]

O jak fajnie :D POdziekuj mamie....

Jak Obraczus zalozy psinie nowy watek jutro to zbierze te deklaracje do kupy i bedzie wiadomo co gdzie i jak i jak psina finansowo stoi...

Posted

Ja narazie mam dyżury tygodniowe w Cichym Kącie więc mogę pisać jak psiak się miewa. Tak naprawdę jednak to głównie zajmuję się kocikami w związku z czym nie odpowiadam za wszystko co związane jest z Neo. Jak by to ująć...mogę jenynie słuzyć jako [I]informator[/I]. Na dzień dzisiejszy doradze tylko tyle - nowy wątek powinien być podpięty pod CK, dwa - nie wiem czy osoby decydujące o psiakach zgodzą się na zwykły hotelik ( pies nawet nie pozwoli sobie założyć obrozy a co dopiero gdzies z nim jechać). Widze jakies deklaracje pieniężne... moim skromnym zdaniem psu potrzebny jest profesjonalny behawiorysta i to taki który na początku będzie móg sam odwiedzać Neo. Jesli ktoś myśli że przesadzam to zapraszam w odwiedziny. Zależy mi na psiaku i dlatego to piszę, tymbardziej, że martwi mnie jego ostatnie zachowanie.

Posted

O jego zachowaniu pisałam już wcześniej. Nie wiem co za tym stoi ,mam multum podejrzeń m.in. nadgorliwych wolontariuszy. Nie jestem specjalistką więc nie chcę też stawiać jakichś konkretnych wniosków, jego zachowanie jest zagadkowe i analizowanie go raczej przekracza moje doświadczenie. Jutro jeszcze poobserwuje psiaka i coś napisze świeżego albo jak znajdę w końcu ładowarkę do baterii, to nagram filmik z naszym bohaterem w roli głównej.
To co jakoś najłatwiej mogę powiązać to fakt, iż Neo robi się "bojowy" gdy słyszy szczekanie innych psów. Kiedyś mogłam siedzieć u niego w kojcu i bez obaw robić jakieś spokojne podchody. Pies po prostu się bał i nie odważył się pokazać zębów. Czasem podchodził, powąchał i wówczas mogłam pogłaskać po sznupce... krótkie chwile zapomnienia.Teraz obszczekuje każdego kto się zbliży, włącznie ze mną. Przeraziła mnie sytuacja kiedy doskoczył do mnie z głośnym ujadaniem i pokazywaniem zębów. Zauważyłam, że stało się to od razu po tym jak usłyszał donośny szczek sąsiadki Kiry. Tak jakby myslał, że to ja go obszczekałam...wiem, śmieszne. Chciałabym aby poobserwował go jakiś profesjonalista ( ale nie samozwańczy)

Posted

[quote name='majkowiec']Ja narazie mam dyżury tygodniowe w Cichym Kącie więc mogę pisać jak psiak się miewa. Tak naprawdę jednak to głównie zajmuję się kocikami w związku z czym nie odpowiadam za wszystko co związane jest z Neo. Jak by to ująć...mogę jenynie słuzyć jako [I]informator[/I]. Na dzień dzisiejszy doradze tylko tyle - nowy wątek powinien być podpięty pod CK, dwa - nie wiem czy osoby decydujące o psiakach zgodzą się na zwykły hotelik ( pies nawet nie pozwoli sobie założyć obrozy a co dopiero gdzies z nim jechać). Widze jakies deklaracje pieniężne... moim skromnym zdaniem psu potrzebny jest profesjonalny behawiorysta i to taki który na początku będzie móg sam odwiedzać Neo. Jesli ktoś myśli że przesadzam to zapraszam w odwiedziny. Zależy mi na psiaku i dlatego to piszę, tymbardziej, że martwi mnie jego ostatnie zachowanie.[/QUOTE]

Ja tylko na chwilkę.

Oczywiście Neo będzie miał szukane miejsce w DT, gdzie czlowiek będzie z Nim pracowął. Na pewno nie zostanie umieszczony w zwykłym DT, gdzie praca z psem jest ZEROWA> O to możecie być spokojni.

Posted

tu nie chodzi o mnie, ja nie wydaję decyzji dotyczących psów. Nie chciałabym też aby wasza praca i trud poszły na daremne. Zanim ktoś zacznie szukać mu DT lepiej niech skontaktuje się osobą, która tymi sprawami zarządza w CK - tel. 600634303. A tak poza tym - pracę nad psem należałoby zacząć w schronisku ze względów o których pisałam wcześniej.

Posted

Ja przebywam w Warszawie. Nie wiem czy jest ktos kto mógłby na :już" jeźdzć do neo i z Nim pracować :( jestem w kropce....

ja szukam Mu miejsca teraz w najlepszym Hoteliku jaki znam, jeśli chodzi o pracę z trudnymi i wycofanymi oraz agresywnymi psami. Czekam na odpowiedź od tej osoby.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...