Majka0010 Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 dobrą rolę ogrywają wszelkiego rodzaju gryzaki :) Quote
happy_york Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 a można by zrobić taak, żeby pobawić się z nim przez jakieś 15 minut, później zostawić go w jednym pomieszczeniu samego i po 15 minutach wrócić do niego i tak z 3 razy ? Quote
kiniaaa Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 [quote name='happy_york']a można by zrobić taak, żeby pobawić się z nim przez jakieś 15 minut, później zostawić go w jednym pomieszczeniu samego i po 15 minutach wrócić do niego i tak z 3 razy ?[/QUOTE] Ale w jakim celu chcesz to robić? Napisałaś w dziale "dlaczego mój york wszystko gryzie", więc to ma być dla niego kara za gryzienie tak? :roll: Quote
happy_york Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 nie, nie kara! żeby się nie stresował, że jest sam, bo ktoś pisał, że jak się z psem jest cały czas a później zostawi go się samego to ze stresu wszystko gryzie to o to mi chodzi, żeby nauczyć go być ze mną jak i samemu bez stresu i bez gryzienia. Quote
kiniaaa Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 [quote name='happy_york']nie, nie kara! żeby się nie stresował, że jest sam, bo ktoś pisał, że jak się z psem jest cały czas a później zostawi go się samego to ze stresu wszystko gryzie to o to mi chodzi, żeby nauczyć go być ze mną jak i samemu bez stresu i bez gryzienia.[/QUOTE] Aaaa... skoro nie kara to jasne, że można. Stopniowo ucz pieska zostawiania samemu, najpierw pól minuty, później minuta, 5 minut itp.... zwiększaj za każdym razem czas na jaki zostawiasz go samego. No i po powrocie do domu obowiązkowo jakiś przysmak, oczywiście jak nic nie nabroi ;) A w jakim wieku jest psiak? Dobrze przed każdym wyjściem z domu pójść z psem na dłuższy spacer, wtedy niemalże pewne że jak wyjdziesz, to będzie spał. Quote
happy_york Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 ma półtora miesiąca i chce go nauczyć wszystkiego jak najlepiej bez złych konsekwencji na przyszłość. Zrobię jak mówisz! Dzięki :) Quote
kiniaaa Posted July 24, 2011 Posted July 24, 2011 Oj strasznie młodego masz psiaka... Pomijając fakt, że powinien być jeszcze przy matce, nie oczekuj od niego od razu zbyt wiele, to jeszcze psie dziecko. Małymi kroczkami, bez żadnego bicia i krzyczenia, na pewno uda się go wychować ;) Quote
happy_york Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 ale on jest przy matce jeszcze, ja się pytam na przyszłość, żeby się później nie denerwować :) Quote
Pauliii Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 mojej cioci york też na początku wszystko gryzł , później z tego wyrósł ale może kup mu więcej zabawek ? Quote
Recommended Posts