Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 16.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• idusiek

1729

• Fela

1234

• esperanza

1002

• ronja

777

Top Posters In This Topic

Posted

Psy pod opieką ostrowskich wolontariuszy :

Zula ( hotel Teresin )
http://www.dogomania.pl/forum/f28/porzucona-zuzela-kto-pokocha-amstaffa-123011/

Fusek ( hotel Teresin )
http://www.dogomania.pl/forum/f28/rozpacz-amstaffa-ludzka-zabawa-123004/

Misza ( DT )
http://www.dogomania.pl/forum/f28/owczarek-niemiecki-misza-porzucony-szczeniak-126306/

Frodo ( bezpłatny DT u Patia )
http://www.dogomania.pl/forum/f28/dog-de-bordeaux-bardzo-potrzebna-pomoc-finansowa-123143/

Pepe ( hotel Teresin )
http://www.dogomania.pl/forum/f28/po-prostu-pepe-przylepiec-ostrow-maz-124418/

Fazer ( płatny DT )
http://www.dogomania.pl/forum/f28/wyrosniety-szczeniak-umiera-w-boksie-123134/

Sznurek ( płatny DT )
http://www.dogomania.pl/forum/f28/szczeniaki-z-worka-szukamy-pilnie-ds-dla-sznureczka-126305/

Jupiter ( płatny DT )
http://www.dogomania.pl/forum/f28/maly-jupiter-musi-znalezc-nowy-dom-bo-pani-ma-nieuleczalna-alergie-126366/

Psy pod opieką stowarzyszenia Niczyje :

Fin (hotelik u Neris)
Zagłodzony Fin z chorymi nerkami/zbieramy na hotel i leczenie

Sed ( hotel w Teresinie)
SED czeka na dom już dwa lata (

Grzybek-Roan ( hotelik u Murki- Krzemień)
Grzybek vel Roan piękny,rudy,puchaty w hotelu u Murki czeka na swoją szansę

Stefan (hotel w Otrębusach)
dwa razy był bliski śmierci- Stefan nie miał szczęścia i znów szuka domu

dożyca Dasza (hotel w Otrębusach)
ZNALEZIONA w Siedlcach SUNIA... PILNE!!!

Morek (płatny dt u Gajowej)
Calkiem Niczyj u Niczyich - staruszek Marek z Marek - szukamy domu!!

Hammer (hotelik w Uciechowie)

WROCŁAW- Hammer - kto pomoże rozwieszać ogłoszenia ?? Szukamy pilnie DS !!!

Leda vel Siena (bezpłatny DT z nadzieja na stały ) – co z nią?
http://www2.dogomania.pl/forum/showt...=punio&page=10

Bronek (bezpłatny DT z nadzieja na stały ) – to już chyba stały ;)
Bronek z Broku - domowy pies, żywcem jedzony przez kleszcze. Ratunku!!

rottweilerka Sonia (pod opieką Fundacji Rottka) - co się z nią dzieje? Czy ktoś za nią odpowiedzialny mi w końcu odpowie?

*proszę o uwagi, jeżeli się mylę...

Posted

Mam oficjalne pytanie do zarządu. W dniu dzisiejszym ze schroniska przyjechało pięć słabych szczeniaków. Znajdują się obecnie w lecznicy. Uprzedzam od razu, nie było możliwości wcześniejszej konsultacji. Dziewczyny pojechały PKSem i będąc na miejscu i widząc sytuację ściągały transport. Nie było wiadomo czy się uda maluchy przywieźć, więc nie było jak ustalać, potem było poszukiwanie lecznicy, bo ulokować piątkę nie jest łatwo a nie każdy dzisiaj miał czas i możliwość pomagać w organizacji, więc załatwiany był przede wszystkim ratunek dla psów a nie strona formalna.
Ponieważ stan szczeniaków wymagał natychmiastowej interwencji, dziewczyny stanęły na głowach, żeby małe ratować. Słaba jest siódemka, musiały wybierać:shake:, bo ściąganie pięciu to dramat a o siedmiu lepiej nie myślec:-(. W związku z tym, czy Stowarzyszenie weźmie pod opiekę szczeniaki ze schroniska w Ostrowii Mazowieckiej?

Posted

Beam nie ma w weekendy dostępu do internetu. Może korzystać z netu tylko w pracy (8-16.00), a więc zobaczy informację o szczeniakach dopiero w poniedziałek. Esperanza jest poza Warszawą, dziś ma jakieś spotkanie jednej z gmin. Dlatego zadzwoń do nich, ludwa, i wszystko ustal. Inaczej maluszki na pomoc będą czekały do poniedziałku. Dziewczyny z całą pewnością nie odmówią pomocy.

A gdzie teraz są te szczeniaki? Jakie są - duże, małe? Czy jest dla nich tymczas? Czy już coś wiadomo na co chorują? Jaki jest w tej chwili ich stan? Czy mają założony swój wątek? Napiszcie coś więcej, proszę. Jeśli zamieścicie zdjęcia i krótkie opisy maluchów, to mogę pomóc je ogłaszać.

Posted

Z tego co wiem ,dostep do interntetu ma jeszcze 2 innych członków zarządu - jayo i Pan Stanisław. Dodatkowo - są jeszcze takie osoby w stowarzyszeniu ( z tych nie jeżdzących do Ostrowi a zajmujących się schroniskiem ) które informację do esperezany i beam mogą przekazać. Po trzecie, lika mając takie informacje - co robi beam i gdzie jest esperazna- na pewno mozesz im przekazać info ( myślę, ze w niedzielę żadne spotkanie w szkole czy gminie nie wchodzi w grę - no chyba, że w kościele, ale chyab tak daleko esperanza nie zaszła...).

* ja po ostatnich akcjach z epserezną i beam6 nie mam zamiaru do nich dzwonić, bo najwyrażniej nie umiemy normalnie rzeczowo rozmawiać o sprawach ważnych ( w szczególy wchodzić nie będę, bo to nie miejsce ani czas ).

Wracając do szczeniaków - nie mają watku, czekamy na zdjęcia ( ale trudno je przekazać latając przez cały weekend z psami to tu to tam...).
Małych jest 5, mają okolo 2,5-3 m-ce będą małymi psiakami. Wyraźnie osłabione, zarobaczone i 2 łysiejące. - wymagały natychmiastowego zabrania. Przebywają na Kosiarzy, bo tylko tam chceli nas przyjąć. Tymczasu dla nich też nie mamy....:roll:

Posted

Ida, z postu ludwy odniosłam wrażenie, że brakowało możliwości, żeby skontaktować się telefonicznie z dziewczynami. Z Twojego wiem, że zabrakło dobrej woli. Skoro dla Ciebie jeden telefon, dla dobra tych psiaków to taki problem, to ja zadzwoniłam do Beam6. A więc zarząd już wie o tych pieskach.

Beam6 powiedziała, że Stowarzyszenie udzieli pomocy szczeniakom. Biorąc jednak pod uwagę ostatnie ustalenia z wolontariuszami Vivy, prosi wolontariuszki Vivy o kontakt telefoniczny, w sprawie omówienia zakresu i zasad tej pomocy.

Moim zdaniem dziewczyny, które przywiozły psiaki powinny szybko zadzwonić. Beam6 jest cały czas pod telefonem. Dla dobra tych szczeniaków, proszę, zapomnijcie o kłótniach i nieporozumieniach. Beam w dalszym ciągu nie ma dostępu do netu. Zadzwońcie do niej koniecznie. Informowanie za pośrednictwem dogo, licząc, że ktoś przekaze Zarządowi info, powoduje stratę cennego czasu.

Posted

[quote name='lika']Ida, z postu ludwy odniosłam wrażenie, że brakowało możliwości, żeby skontaktować się telefonicznie z dziewczynami. Z Twojego wiem, że zabrakło dobrej woli. Skoro dla Ciebie jeden telefon, dla dobra tych psiaków to taki problem, to ja zadzwoniłam do Beam6. A więc zarząd już wie o tych pieskach.

Beam6 powiedziała, że Stowarzyszenie udzieli pomocy szczeniakom. Biorąc jednak pod uwagę ostatnie ustalenia z wolontariuszami Vivy, prosi wolontariuszki Vivy o kontakt telefoniczny, w sprawie omówienia zakresu i zasad tej pomocy.

Moim zdaniem dziewczyny, które przywiozły psiaki powinny szybko zadzwonić. Beam6 jest cały czas pod telefonem. Dla dobra tych szczeniaków, proszę, zapomnijcie o kłótniach i nieporozumieniach. Beam w dalszym ciągu nie ma dostępu do netu. Zadzwońcie do niej koniecznie. Informowanie za pośrednictwem dogo, licząc, że ktoś przekaze Zarządowi info, powoduje stratę cennego czasu.

no własnie biorąc pod uwagę ostatnie ustalenia - to widac, że nie było ( widac po maliu beam6 ) żadnych ustalen. bo umowa umową a władze stowarzyszenia nadal wiedzą swoje...:roll:

Posted

Przepraszam, ale dzisiaj byłam poza netem. Wiodłam życie prywatne. Co do pytań. Zadaję je oficjalnie, żeby uzyskać oficjalną odpowiedź. To daje jasność i nie powoduje niedomówień. Stąd taka droga.
Z tego co wiem, szczeniaki i tak są do jutra w lecznicy. W schronie nie miały przed sobą długiego czasu. DT pilnie poszukiwany!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

Zapewniam Cię, z własnego doświadczenia, że wcale by nie przedłużyło. Jak widać dziś poniedziałek, dostęp do netu jest, wiadomości brak. A niestety sprawy ustalane ustnie zmieniają formę.

Posted

Szczeniaki mają 8-9 tygodni są malutkie, wyrosną gdzieś tak do
"pół łydki" ;) Łysienie najprawdopodobniej jest wywołane pchłami ale na 100% będzie coś wiadomo wieczorem. Jedzą piją i rozrabiają- na szczęście bo miałam duże obawy... Fotki będą jak tylko uda mi się je zgrać:oops:

Posted

Lara, nie wiem, czy uczestniczysz w grupie mailowej, jeśli tak to masz świadomość, ze ciężko uzyskać odpowiedź, jeśli nie, to daj zarządowi udzielić ofocjalnej odpowiedzi. To co napisała Lika, jest tylko informacją ale dokładne ustalenia to daleka droga i wolę żeby były jasne i czytelne. Zresztą jak zapewne wiesz, mamy problemy z porozumieniem i każdy widzi tylko swoją stronę. Jak zostanie tutaj napisane w jakim zakresie zarząd pomoże, to będzie jasne i dla nas i dla zarządu i nikt do nikogo nie będzie miał pretensji. I to tyle na ten temat. Wydaje mi się, że piszę rzeczowo, oczekuję więc rzeczowej odpowiedzi, po co rozpoczynać zbędną dyskusję?

Posted

ludwa, jak Zarząd ma Ci odpowiedzieć w jakim zakresie pomoże, jak nie wie, w jakim zakresie pomoc jest potrzebna? Rozmawiałam z Beam, nikt się z nią nie skontaktował. Ona wie ode mnie tyle, ile było napisane na tym wątku, czyli bardzo mało. Na liście też nie pojawiły się dokładniejsze informacje. Trzeba po prostu zadzwonić i wszystko uzgodnić. A nie szukać kolejnego powodu do słownych przepychanek. Gotowość, ze strony Beam pomocy jest.

Posted

Skoro jesteś w stałym konktacie z beam6 proszę przekaż jej, że potrzebna jest nam pomoc z zakresie : opłaty za pobyt maluchów w klinice, znalezienie DT dla całej 5 i zawiezienie ich tam oraz opłacenie szczepienia i karmy. Myślę, że to logiczne, że nie trzaba było tego pokazywac palcem...:roll:

Posted

Idusiek, jako członek Stowarzyszenia wiesz, że pieniędzy nie ma, więc pomoc finansowa nie jest raczej możliwa. W pozostałych kwestiach pomoc jest jak najbardziej realna. Tylko, trochę mało informacji o tych szczeniakach jest znanych.

Posted

dobrze to ujęłaś: ludzi dobrej woli. I nie chcę już więcej komentować tej sytuacji, żeby n ie robić na wątku tego co już było. Myślę, że sama wiesz jak to wygląda obecnie, nie jest to tylko nasz osąd. Czekamy na wiele odpowiedzi, wiele rzeczy próbowałyśmy ustalić i nic z tego nie wyszło. Dwa razy prosiłyśmy o spotkania, dwa razy miało być super, ostatnio spisane zostały ustalenia, które po długich mękach vzytania i tak znowu zostały zmienione, więc daj spokój z adwokaturą. Jeśli jesteś w dobrym kontakcie z dziewczynami, to po prostu bądź tak miła i omów z nimi sprawę. Pomóż a nie szukaj sensacji w oficjalnych pytaniach, skoro trudno doprosić się odpowiedzi a uzyskane i tak są zmieniane.

Posted

[quote name='lika']ludwa, jak Zarząd ma Ci odpowiedzieć w jakim zakresie pomoże, jak nie wie, w jakim zakresie pomoc jest potrzebna? Rozmawiałam z Beam, nikt się z nią nie skontaktował. Ona wie ode mnie tyle, ile było napisane na tym wątku, czyli bardzo mało. Na liście też nie pojawiły się dokładniejsze informacje. Trzeba po prostu zadzwonić i wszystko uzgodnić. A nie szukać kolejnego powodu do słownych przepychanek. Gotowość, ze strony Beam pomocy jest.

Mail na grupie jest, odpowiedź już poznałaś

Posted

lika a jakei informacje jeszcze są Ci potrzebne?
wzrost, umaszczenie, imię ojca i matki ? nie rozumiem, wydaje mi sie, że wszystko co mozna o nich powiedziec zostało powiedziane.:roll:
w lecznicy na kosiarzy
5 szczeniąt
zarobaczone
2 łysiejące
przebywaja tam od soboty

potrzebne :
DT
transport
fundusze na zapłatę za lecznicę i podane leki
fundusze na karmę, szczepienia, ew. leki

i proszę Cię, nie mów nic o kwestiach finansowych, bo niczyje nie robią NIC, zeby zbierać fundusze juz od kilku miesięcy......... ale za to co miesiąc wpływają wpłaty na psy ostrowskie.:shake:

Lara- przypomnij sobie sytuację Przypadka ( jak to trzeba było prosic zeby nie powiedzieć błagać prawie sznawoną jayo o to, żeby pomóc psu finansowo ).
Jeżeli niczyje nie pomoże- trudno, a psiakom na pewno nie stanie się krzywda, bo nie po to wyjechały ze schronu, zeby teraz było jeszcze gorzej.To chyba jasne !

Posted

[quote name='idusiek']
i proszę Cię, nie mów nic o kwestiach finansowych, bo niczyje nie robią NIC, zeby zbierać fundusze juz od kilku miesięcy......... ale za to co miesiąc wpływają wpłaty na psy ostrowskie.:shake:

Informacja z oficjalnej strony schroniska w Ostrowi, którą prowadzi idusiek:

"Uwaga konto przeznaczone na wpłaty z tytułu adopcji wirtualnych to konto wolontariuszy fundacji Viva!, którzy objęli opieką psy w schronisku w Ostrowi Mazowieckiej.

Wpłaty z tytułu adopcji wirtualnych prosimy kierować na konto:

FUNDACJA MIĘDZYNARODOWY RUCH NA RZECZ ZWIERZĄT VIVA!
POKOCHAJ PSY NICZYJE
ul. Kopernika 6 m. 8
00-367 Warszawa

Numer konta: 65 1370 1109 0000 1706 4838 7306

W tytule proszę koniecznie wpisać: wirtualna adopcja, imię psa i miesiąc, którego dotyczy wpłata."

link do strony:
schronisko dla zwierząt Ostrów Mazowiecka

Proponuję, zwróć się oficjalnie do Vivy z prośbą o pieniądze.

Na liście jest odpowiedź Beam6. Finansowo pomoc nie może, ale Stowarzyszenie jest "gotowe pomóc w każdy inny sposób - ogłoszenia, maile przechodnie, wątki itd. Mamy za mało informacji."

Posted

[quote name='lika']Informacja z oficjalnej strony schroniska w Ostrowi, którą prowadzi idusiek:

"Uwaga konto przeznaczone na wpłaty z tytułu adopcji wirtualnych to konto wolontariuszy fundacji Viva!, którzy objęli opieką psy w schronisku w Ostrowi Mazowieckiej.

Wpłaty z tytułu adopcji wirtualnych prosimy kierować na konto:

FUNDACJA MIĘDZYNARODOWY RUCH NA RZECZ ZWIERZĄT VIVA!
POKOCHAJ PSY NICZYJE
ul. Kopernika 6 m. 8
00-367 Warszawa

Numer konta: 65 1370 1109 0000 1706 4838 7306

W tytule proszę koniecznie wpisać: wirtualna adopcja, imię psa i miesiąc, którego dotyczy wpłata."

link do strony:
schronisko dla zwierząt Ostrów Mazowiecka

Proponuję, zwróć się oficjalnie do Vivy z prośbą o pieniądze.

Na liście jest odpowiedź Beam6. Finansowo pomoc nie może, ale Stowarzyszenie jest "gotowe pomóc w każdy inny sposób - ogłoszenia, maile przechodnie, wątki itd. Mamy za mało informacji."

lika TY chyba kpisz ze mnie w tym momencie? :roll:
.........

Od połowy wrzesnia do 1 grudnia na konto stowarzyszenia Niczyje wpłyneło ponad 5 tys złotych od opiekunów wirtualnych psiaków.

Zaś informacja o zmianie konts na stronie schroniska widnieje od 2 tygodni czyli mniej wiecej własnie od 1 grudnia.

Czemu tsak piszesz skoro byłaś na spotkaniu razem ze mną i wiesz to samo co i ja ? :shake:

to jakaś manipulacja Moja Droga Liko....istna manipulacja faktami..... nie sadziłam, żeś taka....

Posted

idusiek, szanuj swoje nerwy bo i tak nic nie wskórasz. Jak widać ignorowane jesteśmy nadal, ale widać tylko to, że chcemy konkretów a to, że nic na rzecz psów nie jest robione.........upssss, kogo to obchodzi..........