Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dostalam propozycje zaadoptowania 6 m-cznej yoreczki

moja sunia rasy shih tzu ma teraz skonczone 3 m-ce
z checia zapewnila bym jej jakies towazystwo ale nie wiem czy te dwie rasy moga sie pogodzic

moja sunia uwielbia zabawy ale czasami nie potrafi sie opamietac shih tzu sa 2 x wieksze od yorka i ciezsze
czy mozna polaczyc te dwie rasy czy york nie jest zamalutki dla shih tzu

Posted

yorkomaniacy cos cienko wam idzie spodziewalam sie wiekszego odzewu
naprawde jest to nielada problem bo boje sie o bezpieczensto malej yoreczki czy wiekszy pies nie zrobi takiej kruszynie krzywdy
nie mialam jeszcze do czynienia z takim szczeniaczkiem yorka i nie wiem czy zabawa z kilka razy wiekszym psem bedzie dla niej bezpieczna
inaczej miala by sie sprawa gdyby moja shih tzu byla starsza pewnie byla by spokojniejsza a teraz to tylko szaleje po mieszkaniu odpocznie doslownie kilka minut i znowu szaleje czy york to wytrzyma
slyszalam ze sa to bardzo delikatne pieski
piszcie cos

Posted

Moja Jura jest strasznie niedelikatna podczas zabawy... ale zauważyłam że gdy bawi sie z Yorkiem jest bardzo delikatna, nie skacze tak jak na inne psy... Myslę że będzie dobrze... a z drugiej strony York to nie lalka z porcelany... Napewno krzywdy sobie nie zrobią :D

Posted

U mnie mój York żyje z owczarkiem francuskim i pomimo tak wielkiej róznicy wzrostowej dogadują się świetnie, większy psiak uważa zaby nie podeptac małej, a mała uważa, zeby nie podejsć duzemu pod nogi wiec peeełna symbioza, naprawde nie masz sie co przejmować tym bardziej ze różnica między tymi dwoma rasami nie jest aż tak ogromna jak ci się wydaje :wink:

Posted

[b]Goja[/b] yorki są terierami i mają temperament doskonale to obrazujący :wink:
Są niesamowicie zywiołowymi psiakami z niespozytymi pokładami energi. Najczęściej jest tak że to właśnie york wiedzie prym w psim stadzie - sama się przekonasz ze te maluchy nie daja sobie w kaszę dmuchać i nie przeszkadza im że są najmniejsze :lol: :lol:

nie zastanawiaj sie tylko adoptuj koniecznie yoraska - zobaczysz jak szybko zmieni sie w domku: bedzie niesamowicie wesoło i bez chwili spokoju.

Pozdrawiam cieplutko i daj znać co postanowisz
Gośka

Posted

jezeli tak twierdzicie to chyba moge byc spokojna o yoreczke
a poztym gdyby cos bylo nietak z relacjami miedzi nimi to zawsze moge ja komus oddac
ale sa to szczeniaki i powinny sie polubic
zaadoptuje je pod warunkiem ze obecna wlascicielka zechce ja oddac
problem polega na tym ze:

mloda dziewczyna wynajela chate wraz ze swoim lubym po jakims czasie kupili sobie wspomniana yorke iiiii rozstali sie
teraz dziewczyna chce wracac do mamusi
ale tatus postawil warunek ty tak a pies nie ( w domu juz jest jeden psiak i male dziecko za duzo roboty jak dla jednej osoby)
i czekam na ich decyzje ja mowilam im ze ja wezme dla siebie
ale gdyby tak sie zdazylo ze sunie nie przypadna sobie do gustu to mam kilku znajomych ktorzy chetnie by ja przygarneli

Posted

[img]http://foto.onet.pl/upload/14/85/_538968_n.jpg[/img]

mieszkam w gdansku kupilismy mala sunie w tej chwili ma prawie 4 m-ce
szukamy dla niej kolezanki towazyszki zabaw
chciala bym mala sunie w wieku do 8 m-cy
ma ktos mala yoreczke na zbyciu

Posted

z ta do adopcji nic nie wyszlo bo rodzice tej dziewczyny z obawy o corke oddali psa do zupelnie obcych ludzi poto zeby corka nie nachodzila domu gdzie bedzie jej sunia

Posted

[url]http://www.toz.pl/[/url]
mozna kupic juz w polsce silikonowe branzoletki a dochod zostanie wykozystany na schroniska dla bezdomych zwierzat