Jump to content
Dogomania

Chiński Grzywacz w Polsce - historia, hodowle... (prosimy zakladac oddzielne tematy)

Recommended Posts

Posted

no widzisz [b]Draczyn[/b] nie tylko ja tak sądze :D i jeszcze pewnie wiele innych osób podzieli tę opinie
<nie mówiłam tego z grzecznośći>

• Replies 512
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Postaram się sama to wszystko posegregować.

Mam tylko prośbę ....

jak macie coś ciekawego: nową hodowlę, wyniki z wystaw, ciekawostki itp

DAJCIE ZNAĆ !!!

proszę :P

Posted

[size=6][color=indigo][b]Po uporządkowaniu okazało się, że wszystkich jest aż 104![/b][/color][/size]

Mam jeszcze w planach podział na istniejące hodowle i takie, które zakończyły swą działalność oraz wpiszę strony przedstawiające psy tej rasy - które nie należą do hodowli tylko do "indywidualnych" miłośników - jak, np. [b]Magusia[/b]!

Posted

ja wcześniej naliczyłam 107
ale może się pomyliłam ....

Em- Ka - jak masz to już uporządkowane to bardzo cię proszę prześlij mi

bo ja narazie ustalam zakres portalu ....

chętnie również skorzystam z danych dotyczącyh istnienia hodowli. :D

Posted

Te ktore juz sa wymienione to na pewno nie wszystkie.....Moj zbior pewnie ma duuuuuuuuuze braki....Postaram sie szukac dakej.
Mysle ,ze mozna zaczac kompletowac spis importow do Polski ,no a potem eksportow z Polsaki bo wiem ,ze wiele takich bylo.

Posted

Wiec zaczynam....na razie nie segreguje chronologicznie tylko wypisze jakie przyjechaly do polskich hodowli.
Oczywiscie kolejnosc przypadkowa.
Amitycja:
Happy od Zlate Samaty
Vellar Pijuss Kristell
Fidorka De Lux Slezarky Sen

Sua Sponte
Dragon Moon C Me at Sua Sponte

Grzywacz
Untouched Venus Fantasy Island

Rossa Thea
Babsy Face Xantusia

Complement
Nigthtdream Jibutti Jinan

Germanika
Przemek's Bandama v Gingerry

Sub Divo
Goldenberry Orca
British Glory Berenika
Unlimited Edition von Shinbashi
Le-Le the Legend of Shangilla
Goldenberry Young Orange Blossom
Goldenberry Love Forever ( nie wiem co sie dzieje z tym psem)

Sakladir
Petit Four von Shinbashi
Pina Colada von Shinbahi

Z Chmielnik
Breve Heart von Shinbahi
Shamballas Hot to Trot

Dew

Caprioso Yu-Sai-Kan ( byla tez w hodowli Formula)
Emmely von Shinbachi
Juvel von Shinbachi
Kojak von Shinbashi

Super Ciapki
Jason z Jasne Hvezdy

Psy w rekach wystawcow ( czytaj nie w hodowlach :wink: ,jak na ta chwile)

Kasiopea z Jasne Hvezdy w rekach Iwony -dogomaniaczki z Katowic
Miotowy brat Kasiopeji w rekach Garvina -dogomaniaka
Kosmo- Jolki dogomaniaczki
Huracaine Poartot-Tito -Em-ki dogomaniaczki
Paul von Shinbashi
Aran Bos Bochemia (z Czech) w Legnicy

Jest jeszcze suczka przywieziona z Czech przez wlascicielke Gagatka Migotka ,ale nie mam jej danych.

Mam pewien problem z hodowla Sasquehanna ,bo duzo psow tam przebywajacych byla czasowo i nie wiem jak je klasyfikowac....do importow czy do kryc zagranicznych????????Napiszcie jak myslicie?

Dodajcie to co macie i napiszcie co z psami p. Malgorzaty Supronowicz,bo nie mam pojecia jak je ujac.Moze "czasowo " w Polsce?????

Posted

ress tzeba patrzec w katalogach kto jest hodowca i tak je zamieszczac nie dojdziesz do tego ile dany pies przebywal w polsce dochodzi jeszcze wspolwlasnosc i pieski oddane na prawach hodowlanych i co dalej ...co do p. malgosi to mozesz sie z nia skontaktowac byle nie przed wystawa i na wystawie ma pamiec jak komputer dodatkowo moze odezwie sie Germanika ja w sklepie mam katalogi i i dokladnie Ci wypisze importy pozdr.

Posted

Agama !Ja imiona i przydomki psow mam,wiekszosc przynajmniej....Po prostu nie wiem czy takowe psy traktowac jako import,czy " czasowe".Tez licze na wsparcie Germaniki.Zobaczymy.Moze podzieli sie swoja wiedza.

Posted

ress sa nowe importy z von shibashi pisownia inna ake ja nie mam w domu lektury jutro jak przygotuje smonia na wystawe to wszystko co wiem to napisze pozdr.

Posted

ress na pewno nie dojdziemy do tego ile czasu przebywal dany grzywaczyk w Polsce ale jesli byl wystawiany i byly mioty mysle i o suniach i o pieskach to je trzeba potraktowac jako importy z odpowiednia adnotacja moj Mes jest po amerykanskiej suni ktora wrocila do stanow czyli moim zdaniem to czasowy import pozdr.

Posted

Wiec wpisuje tyle ile nazbieralam.Moze po prostu uzyje adnotacji ,ze byly czasowo w kraju

Sasquehanna
O Lan Daisy May
Przemek's Panda
Przemek's Ballada v Gingerry's
Gingery's Lost My Marbles
Przemek"s Banat v Gingerry's
Przemek"s Bandos v Gingerry's
Przemek's Bandola v Gingerry's
Gingery's Kirimson' Clower
Gingery's Seawolf of Oz
Gingery's Blackberry Dynomite
Gingery's Buddha
gingery's Thumbleweed SOM
a te nie wiem czy byly u nas ,ale napweno byly uzyte do reprodukcji
Gingery's Shooting Star
Gingery"s Coconut
Pahlavi Wilde Coyote

Z Polwyspu
Przemek's Balalajka v Gingerry's
Lili von Shinbashi

Posted

mam przed mosem rodowod smonia podam te ktore maja ch. pl. czyli byly w polsce gingerys thumbleweed gingery s shooting star wiecej jutro prosze bezwzglednie ucalowacKrola w noseczek i wszedzie

Posted

Ress. dzisiaj sie nie wyrobilam z szukaniem ponadto przygotowanie smoka do wystawy to dla mnie kilka godzin on nie jest semi a ja kupuje kolejne maszynki i idzie mi jak po grudzie nie nadaje sie do tego czarna rozpacz zostala mi jeszcze dolna czesc brody pozdr.

Posted

A wiec ja mam pytania:
które psy były jako pierwsze w hodowli Germanika - i czy (jeśli znajdę fotki w necie) można zdjęcia pierwszych psów z tejże hodowli umieścić tu na stronie?

Posted

Dzieki Germanika - oczywiscie masz racje,powinnam wpisac pelna nazwe wraz z przydomkiem hodowlanym :oops: .Ja tez mam pytanko: jaka jest historia tego miotu???Jak to sie stalo,ze caly (chyba ) trafil do Polski.Wiem,ze jedno szczenie trafilo do Twojej hodowli,jedno do hodowli "Z Polwyspu" p.Luzak,a reszta zostala u p. Supronowicz w hodowli "Sasquehanna".

Posted

OOOOOOOOO!Nie wiedzialam ,ze urodzil sie w Polsce!!!!Dzieki za doedukowanie!!!!!!!!!Jesli sie nie myle to urodzily sie u p.Supronowicz,a dokumentacja byla za oceanem?????Wow!!!Zawsze mnie ciekawilo jak caly miot trafil do Nas ,a tu taka niespodzianka.Szkoda ,ze piesek "W Polwyspie " zginal .....To byl naprawde dobry miot.....

Posted

Wiem,wiem.....Naprawde godne pozazdroszczenia.....Jezoo jak ja bym miala tak wybitnego psa to chyba bym zwariowala....Pewnie dostalabym jakiejs obsesji na jego punkcie....szkoda ,ze tamten psiak zginal.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...