cyga Posted September 28, 2005 Posted September 28, 2005 no widzisz [b]Draczyn[/b] nie tylko ja tak sądze :D i jeszcze pewnie wiele innych osób podzieli tę opinie <nie mówiłam tego z grzecznośći>
Nesjanna Posted September 29, 2005 Posted September 29, 2005 ja bardzo przepraszam .... ale czy mogę Wasze zbiory dotyczące hodowli umieścić na portalu :oops: ????
resuruss Posted September 29, 2005 Posted September 29, 2005 Nesjanka!Jasne ,ze tak.Wydaje mi sie ,ze dobrze by bylo troszke poczekac ,az to troszke posegregujemy.
Nesjanna Posted September 29, 2005 Posted September 29, 2005 Postaram się sama to wszystko posegregować. Mam tylko prośbę .... jak macie coś ciekawego: nową hodowlę, wyniki z wystaw, ciekawostki itp DAJCIE ZNAĆ !!! proszę :P
Em-ka Posted September 29, 2005 Author Posted September 29, 2005 [size=6][color=indigo][b]Po uporządkowaniu okazało się, że wszystkich jest aż 104![/b][/color][/size] Mam jeszcze w planach podział na istniejące hodowle i takie, które zakończyły swą działalność oraz wpiszę strony przedstawiające psy tej rasy - które nie należą do hodowli tylko do "indywidualnych" miłośników - jak, np. [b]Magusia[/b]!
Nesjanna Posted September 29, 2005 Posted September 29, 2005 ja wcześniej naliczyłam 107 ale może się pomyliłam .... Em- Ka - jak masz to już uporządkowane to bardzo cię proszę prześlij mi bo ja narazie ustalam zakres portalu .... chętnie również skorzystam z danych dotyczącyh istnienia hodowli. :D
resuruss Posted September 29, 2005 Posted September 29, 2005 Te ktore juz sa wymienione to na pewno nie wszystkie.....Moj zbior pewnie ma duuuuuuuuuze braki....Postaram sie szukac dakej. Mysle ,ze mozna zaczac kompletowac spis importow do Polski ,no a potem eksportow z Polsaki bo wiem ,ze wiele takich bylo.
Nesjanna Posted September 29, 2005 Posted September 29, 2005 świetnie !!! osobiście czekam na wiadomości !! jeżeli ktoś z Was już się zarejestrował w portalu - to w imieniu dobra portalu dziękuję !!! :P
resuruss Posted September 30, 2005 Posted September 30, 2005 Ok,moj koszmar sie skonczyl -czas sie zabierac do pracy!!!!!! Juz poczatek importow mam.Na razie ok 40,ale pewnie to poczatek.
resuruss Posted September 30, 2005 Posted September 30, 2005 Wiec zaczynam....na razie nie segreguje chronologicznie tylko wypisze jakie przyjechaly do polskich hodowli. Oczywiscie kolejnosc przypadkowa. Amitycja: Happy od Zlate Samaty Vellar Pijuss Kristell Fidorka De Lux Slezarky Sen Sua Sponte Dragon Moon C Me at Sua Sponte Grzywacz Untouched Venus Fantasy Island Rossa Thea Babsy Face Xantusia Complement Nigthtdream Jibutti Jinan Germanika Przemek's Bandama v Gingerry Sub Divo Goldenberry Orca British Glory Berenika Unlimited Edition von Shinbashi Le-Le the Legend of Shangilla Goldenberry Young Orange Blossom Goldenberry Love Forever ( nie wiem co sie dzieje z tym psem) Sakladir Petit Four von Shinbashi Pina Colada von Shinbahi Z Chmielnik Breve Heart von Shinbahi Shamballas Hot to Trot Dew Caprioso Yu-Sai-Kan ( byla tez w hodowli Formula) Emmely von Shinbachi Juvel von Shinbachi Kojak von Shinbashi Super Ciapki Jason z Jasne Hvezdy Psy w rekach wystawcow ( czytaj nie w hodowlach :wink: ,jak na ta chwile) Kasiopea z Jasne Hvezdy w rekach Iwony -dogomaniaczki z Katowic Miotowy brat Kasiopeji w rekach Garvina -dogomaniaka Kosmo- Jolki dogomaniaczki Huracaine Poartot-Tito -Em-ki dogomaniaczki Paul von Shinbashi Aran Bos Bochemia (z Czech) w Legnicy Jest jeszcze suczka przywieziona z Czech przez wlascicielke Gagatka Migotka ,ale nie mam jej danych. Mam pewien problem z hodowla Sasquehanna ,bo duzo psow tam przebywajacych byla czasowo i nie wiem jak je klasyfikowac....do importow czy do kryc zagranicznych????????Napiszcie jak myslicie? Dodajcie to co macie i napiszcie co z psami p. Malgorzaty Supronowicz,bo nie mam pojecia jak je ujac.Moze "czasowo " w Polsce?????
Agama Posted September 30, 2005 Posted September 30, 2005 ress tzeba patrzec w katalogach kto jest hodowca i tak je zamieszczac nie dojdziesz do tego ile dany pies przebywal w polsce dochodzi jeszcze wspolwlasnosc i pieski oddane na prawach hodowlanych i co dalej ...co do p. malgosi to mozesz sie z nia skontaktowac byle nie przed wystawa i na wystawie ma pamiec jak komputer dodatkowo moze odezwie sie Germanika ja w sklepie mam katalogi i i dokladnie Ci wypisze importy pozdr.
resuruss Posted September 30, 2005 Posted September 30, 2005 Agama !Ja imiona i przydomki psow mam,wiekszosc przynajmniej....Po prostu nie wiem czy takowe psy traktowac jako import,czy " czasowe".Tez licze na wsparcie Germaniki.Zobaczymy.Moze podzieli sie swoja wiedza.
Agama Posted September 30, 2005 Posted September 30, 2005 ress sa nowe importy z von shibashi pisownia inna ake ja nie mam w domu lektury jutro jak przygotuje smonia na wystawe to wszystko co wiem to napisze pozdr.
Agama Posted September 30, 2005 Posted September 30, 2005 lal Nadzieja byla pokladana w Panu a tu taki zonk pozdr.
resuruss Posted September 30, 2005 Posted September 30, 2005 Germanika ja tez sie nie czuje ,ale mysle ,ze jak kazdy cos dorzuci to bedziemy miec niezla baze danych.
Agama Posted September 30, 2005 Posted September 30, 2005 ress na pewno nie dojdziemy do tego ile czasu przebywal dany grzywaczyk w Polsce ale jesli byl wystawiany i byly mioty mysle i o suniach i o pieskach to je trzeba potraktowac jako importy z odpowiednia adnotacja moj Mes jest po amerykanskiej suni ktora wrocila do stanow czyli moim zdaniem to czasowy import pozdr.
resuruss Posted September 30, 2005 Posted September 30, 2005 Wiec wpisuje tyle ile nazbieralam.Moze po prostu uzyje adnotacji ,ze byly czasowo w kraju Sasquehanna O Lan Daisy May Przemek's Panda Przemek's Ballada v Gingerry's Gingery's Lost My Marbles Przemek"s Banat v Gingerry's Przemek"s Bandos v Gingerry's Przemek's Bandola v Gingerry's Gingery's Kirimson' Clower Gingery's Seawolf of Oz Gingery's Blackberry Dynomite Gingery's Buddha gingery's Thumbleweed SOM a te nie wiem czy byly u nas ,ale napweno byly uzyte do reprodukcji Gingery's Shooting Star Gingery"s Coconut Pahlavi Wilde Coyote Z Polwyspu Przemek's Balalajka v Gingerry's Lili von Shinbashi
Agama Posted September 30, 2005 Posted September 30, 2005 mam przed mosem rodowod smonia podam te ktore maja ch. pl. czyli byly w polsce gingerys thumbleweed gingery s shooting star wiecej jutro prosze bezwzglednie ucalowacKrola w noseczek i wszedzie
resuruss Posted September 30, 2005 Posted September 30, 2005 Dzieki Agama!Ucaluje na pewno! Juz te psiaki wrzucilam do importow w hodowli Sasquehanna,jesli bedzie cos nie tak to zmienie i juz.
Agama Posted October 1, 2005 Posted October 1, 2005 Ress. dzisiaj sie nie wyrobilam z szukaniem ponadto przygotowanie smoka do wystawy to dla mnie kilka godzin on nie jest semi a ja kupuje kolejne maszynki i idzie mi jak po grudzie nie nadaje sie do tego czarna rozpacz zostala mi jeszcze dolna czesc brody pozdr.
Em-ka Posted October 1, 2005 Author Posted October 1, 2005 A wiec ja mam pytania: które psy były jako pierwsze w hodowli Germanika - i czy (jeśli znajdę fotki w necie) można zdjęcia pierwszych psów z tejże hodowli umieścić tu na stronie?
resuruss Posted October 1, 2005 Posted October 1, 2005 Dzieki Germanika - oczywiscie masz racje,powinnam wpisac pelna nazwe wraz z przydomkiem hodowlanym :oops: .Ja tez mam pytanko: jaka jest historia tego miotu???Jak to sie stalo,ze caly (chyba ) trafil do Polski.Wiem,ze jedno szczenie trafilo do Twojej hodowli,jedno do hodowli "Z Polwyspu" p.Luzak,a reszta zostala u p. Supronowicz w hodowli "Sasquehanna".
resuruss Posted October 1, 2005 Posted October 1, 2005 OOOOOOOOO!Nie wiedzialam ,ze urodzil sie w Polsce!!!!Dzieki za doedukowanie!!!!!!!!!Jesli sie nie myle to urodzily sie u p.Supronowicz,a dokumentacja byla za oceanem?????Wow!!!Zawsze mnie ciekawilo jak caly miot trafil do Nas ,a tu taka niespodzianka.Szkoda ,ze piesek "W Polwyspie " zginal .....To byl naprawde dobry miot.....
resuruss Posted October 1, 2005 Posted October 1, 2005 Wiem,wiem.....Naprawde godne pozazdroszczenia.....Jezoo jak ja bym miala tak wybitnego psa to chyba bym zwariowala....Pewnie dostalabym jakiejs obsesji na jego punkcie....szkoda ,ze tamten psiak zginal.
Recommended Posts