Jump to content
Dogomania

GALERIA grzywek (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

Posted

em-ka
dzieki zaczep mnie w kielcach
dla mnie to bedzie wyprawa nad wyprawami
połaczenie mam straszne
wyjade pociągiem o 17 w sobote z olsztyna a o 6 rano w niedziele bede dopiero w kielcach
i cały czas kąbinuje jak inaczej tam dojechac

• Replies 16.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='lalunia'] coraz bardziej przeraża mnie deszczowa pogoda[/quote]

Postaraj się o ortalionik :lol: , zawsze to tylko łapki i główka do czyszczenia i suszenia zostaje :diabloti:

Posted

ja nie wiem jak to możliwe ...........
mi suszenie Amiśki-maltanki - która jest raczej sporo mniejsza niż grzywacz zajmuje ok 2 godz. :roll:

a suszarka no cóż .......... kupuję nową co jakiś czas :evil_lol:

Posted

[quote name='Nesjanka']ja nie wiem jak to możliwe ...........
mi suszenie Amiśki-maltanki - która jest raczej sporo mniejsza niż grzywacz zajmuje ok 2 godz. :roll:

a suszarka no cóż .......... kupuję nową co jakiś czas :evil_lol:[/quote]

dlatego napisałam TYLKO godzinę. To naprewdę niewiele czasu. Ale jak włos jest super i sam się układa to widocznie wystarczy :loveu:

Posted

jakos nie wyobrażam sobie mojej cofi w ortalioniku ha ha
i moj mąż już by z nią nie wyszedł
wiec chyba zosanie suszenie i wycieranie ręcznikiem

Posted

bardziej mnie

Posted

bardziej mnie kuszą papiloty
ale nie wiem jeszcze jak sie je nakłada
zrobie z niej afro ha ha
będę musiała poprosi P. Adama z Germaniki
on mi zawsze pomaga w takich sprawach

Posted

[quote name='Ania i Psy'][IMG]http://img145.imageshack.us/img145/581/stanbokmalwb4.jpg[/IMG][/quote]
śliczny:loveu: :loveu: :loveu:
Aniu Ty masz tego pięknisia?:razz:

Posted

[quote name='cyga']śliczny:loveu: :loveu: :loveu:
Aniu Ty masz tego pięknisia?:razz:[/quote]

on jest przepiekny i jeszcze to czarne tło
pieknie się prezentuje

Posted

lalunia to super by było jak spotkamy sie w Kielcach:) Bo my tez sie pokazujemy :)

a moja sucz tez ma taki prosty wlos po suszeniu, poki swojego dupska nie uwali gdzies i sie powygniata.;)

Posted

Ja susze Bułke minimum 3 godziny......Ma tak duzo włosa ,poza tym nigdy nie wycieram włosa w recznik tylko owijam psa -tak aby nadmiar wody wsiaknął w recznik- a potem susze.W lecie buło fajnie ,bo mogłam po rozczesaniu i nałozeniu oleju od razu ja puscic i sama sie pieknie suszyła biegajac po mieszkaniu....ale teraz :roll: ......Rok temu jesienna pogode przezyłysmy - bo Bulinka była malenka.....a teraz włos ma 24 cm i juz pewnie tak bezbolesnie nie przejdziemy przez jesienną pluche :placz:

Posted

[quote name='flashka-g']lalunia to super by było jak spotkamy sie w Kielcach:) Bo my tez sie pokazujemy :)

a moja sucz tez ma taki prosty wlos po suszeniu, poki swojego dupska nie uwali gdzies i sie powygniata.;)[/quote]

super to juz się cieszę
zaczep mnie w kielcach
moja cofi bedzie pierwszy raz na wystawie
:multi:

Posted

ress ja też tylko wyciskam delikatnie w ręcznik włosy to z wycieraniem to była przenosnia :)
cofi ma bardzo dużo włosa ale jest jeszcze stosunkowo krotki nie to co bułka
i zrezygnowałam z olejku bo jak ja naoliwiłam to ją własnie suszyłam 3 godziny koszmar
teraz używam odzywek bez spłukiwania włos jest superowy i suszy sie szybciej

Posted

Ja niestety z oleju nie moge zrezygnowac.....Moje psy sa działkowo-lesne ,wiec musze jakos stale zabezpieczac Bułkowy włos....Juz sie nawet przyzwyczaiłam do tego,ze wyglada zawsze jak zmokła kura -taka tłusta....Teraz na tapogode bede ja znowu zawijac ,no i na spacerki w kombinezonku ochronnym - bo pewnie bym musiala kapac po kazdym spacerze.....albo zrezygnowac z biegania - a tego jej nie moge odmowic ;)

Posted

ja jakos do oleju nie moge sie przekonac
jak cofi naoliwiłam to ona zbirała wszystko z podłogi a przy remoncie to koszmar
przy dwojce dzieci
i jak ją wykapałam to jeszcze 3 razy musiałam ją myc zanim znow miała puszysty włos
ja chyba nie umiem oliwic
albo sie poprostu nie znam
cofi ma 2 odzywki jedna do spłukiwania druga bez spłukiwania witaminy
i na włos na razie nie narzekam a ile mniej problemow

Posted

a widzisz ress
ja mieszkam w bloku
i moje grzywki wychodzą tylko na smyczy
już nie prubuje ich puszczac bez
jak straciłam pascalka
wybiegja sie tylko raz w tygodniu u mojej mamy w ogrodzie
ale wtedy to wyglądają jak nocne koszmarki ha ha
wiec wcale sie nie dziwie że swoje ressuniu oliwisz

Posted

Ja juz sie przywykłam do tego ,ze Bulkowska w oleju po jednym dniu biegania wyglada jak conajmniej tydzien nie kapana.Faktycznie brud łapie sie błyskawicznie.
No i kapiel polega na "zamywaniu" niekiedy po 3 razy zeby olej zmyc ,potem kąpieli własciwej - mysle ,ze kwestia przyzwyczajenia.;)

Posted

Mi suszenie zanjmuje 2 godziny przy Jadze i godzinę przy Tasminie. Zrobienie kazdej z suk to minimum 3 godziny- z czego rzoczesywanie zajmuje najwięcej czasu. Olej nakładam godzinę po kapieli- tak żeby chwilę nacieczyc oko czystym psem, bo na codzien zwłaszcza Tasmina wygląda jak brudny bezpański pies- olej palmowy łatwo przyciąga brud.

Posted

Laluniu!Ja sie staram by moje psy biegaly conajmniej 2-3 godzin dziennie.Oprocz tego normalne - socjalizujace spacery - kazdemu z osobna,a to wyjscie z Zuzka do parku ,a to spacerek przy ulicy ,a to niewielkie zakupki.Biore je wtedy w pojedynke ,zeby moc skupic sie na konkretnym psie i poswiecic mu tyle czasu ile potrzebuje.
Twierdze ,ze takie spacery -socjalizujace sprawdzaja sie tylko z jednym psem - bo jak jest ich wiecej to po pierwsze czuja sie pewniej - bo maja oparcie w kompanach ,a po drugie dzialaja jak stado - wiec "zywemu nie przepuszcza " i dra sie na kazdego psa.

Miniaga!Ja moja "ładna" widze tylko na wystawie :evil_lol:

Posted

[quote name='flashka-g']lalunia to super by było jak spotkamy sie w Kielcach:) Bo my tez sie pokazujemy :)

a moja sucz tez ma taki prosty wlos po suszeniu, poki swojego dupska nie uwali gdzies i sie powygniata.;)[/quote]

flashka -g a może wiesz dokładnie o ktorej startują grzywki w kielcach
bo ja dzis dzwoniła do ich związku i się niedodzwoniłam
bo jak ok 12 to bym miała lepsze połaczenie

Posted

ja musze zacząc zabierac oddzielnie moje grzywki
bo z cofi musze popracowac nad chodzeniem raczej biganiem w kołko na ringowce
moje mają weekendowe szalenstwa do woli
w tygodniu mają co dzien ok 5 spacerow
i raczej sa kanapowo poduszkowe spiochy

Posted

Rysiu ja ostatnio nakładałam olej bzposrednio po suszeniu i w Nowym Dworze nie mogłam się napatrzec na sierść Tasiorka- czysta błyszcząca i w zdecydowanie lepszej kondycji niz miesiąc temu.

Jestem bardzo zadowolona z odzywki która ostatnio używam.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...