kate_m. Posted April 13, 2006 Posted April 13, 2006 Jaki wypasiony wybieg! A możeby wypożyczać Milkę w charakterze "stracha na wróble" na czas kiełkowania trawnika :D
sh_maniak Posted April 13, 2006 Posted April 13, 2006 Trawa posiana:] powiedzmy że ubita :eviltong: , a ja probuje domyć ręce i zwiewam załatwić zaległe sprawy ....
sh_maniak Posted April 13, 2006 Posted April 13, 2006 Chciałam tylko napisac, że wybieg budowałam sobie sama, własnymi rekami, kojeć też, wszystko co tam jest np 6 ton grubego żwiru, też wrzuciły moje łapki itd itd Projekt oczywiście też mój. ... bob budowniczy, a ponoć nie wygladam na taka co by umiała takie rzeczy :razz: :evil_lol: , ale jak sie nie ma pieniędzy aby komus zapłacić robi się samemu :) A materiały na to wszystko i tak już sporo kosztowały :crazyeye:
maga18 Posted April 13, 2006 Posted April 13, 2006 [quote name='sh_maniak']bob budowniczy, a ponoć nie wygladam na taka co by umiała takie rzeczy :razz: :evil_lol: [/QUOTE] ano :evil_lol: dowodem na to były kółka w klatce :evil_lol: :cool3:
maga18 Posted April 13, 2006 Posted April 13, 2006 [quote name='kate_m.'] A możeby wypożyczać Milkę w charakterze "stracha na wróble" na czas kiełkowania trawnika :D[/QUOTE] A bierzcie tego ornitologa :eviltong:
cyga Posted April 13, 2006 Posted April 13, 2006 [quote name='resuruss']Teraz jest byc moze ciezko ,ale pomysl o efekcie - to Ci doda siły!!!!:multi:[/quote] [B]res [/B]świetna maksyma!!!!!:klacz: niby to takie oczywiste..., ale dopiero tak skrupulatnie napisane potrafi przemówić:lol: [B]sh_maniak[/B] wyrazy uznania i podziwu! wykonałaś kawał dobrej roboty jak na kobitkę:crazyeye: i siatkę też sama rozciągnełaś?:)
AnkaW Posted April 13, 2006 Posted April 13, 2006 [quote name='resuruss']No...:oops: ale zobacz sama nie mam racji????az sie w oczy rzuciło....:oops: mam nadzieje ,ze nie tylko mnie.:oops: Moje to maja takie male siusiaczki,nawet im nie pokazuje tego zdjecia ,bo w kompleksy wpadna.:evil_lol:[/quote] Masz rację, nie tylko Tobie się w oczy rzuciło :evil_lol: . Od razu pomyślałam że mu tam ktoś jakieś ciężarki wsadził :p ;) Ale zdjęcia super :loveu: :loveu:
AnkaW Posted April 13, 2006 Posted April 13, 2006 [B]sh-maniak[/B] - :crazyeye: :crazyeye: jestem pod ogromnym wrażeniem Twojej pracy, podziwiam i gratuluję. Opis nie oddaje tego co widać na zdjęciach. Super:lol:
resuruss Posted April 13, 2006 Posted April 13, 2006 Ała ...ja juz sie tez melduje.Wszystko mnie boli.......Przenioslam dzis 70 wiader ziemi ,ktore uprzednio sama napełnialam......Potem to wysypywalam,grabiłam i wyjmowałam korzonki.....siałam trawke,ubijałam ziemie,sadzilam kwiatki ,wbijałam rollbordery....Jedyna mysla ,ktora mnie powstrzymywałaprzed ucieknieciem stamtad byla wizja całosci za ok 2 miesiace jak juz wszystko bedzie uporządkowane.....i basen bedzie duuuuuzy i drzewka beda sie zielenic :loveu: . Mimo to wizja swietlanej przyszlosci nie dziala przeciwbolowo.....Stare kosci sie zastały przez zime.;)
sh_maniak Posted April 13, 2006 Posted April 13, 2006 [quote name='cyga'][B]sh_maniak[/B] wyrazy uznania i podziwu! wykonałaś kawał dobrej roboty jak na kobitkę:crazyeye: i siatkę też sama rozciągnełaś?:)[/quote] oczywiscie :) sąsiadka mi pomagała :multi: ja mam ciut innym systemem ta siatke mocowaną ;) słupki też zalewałam itd wszystko to wszystko ;)
sh_maniak Posted April 13, 2006 Posted April 13, 2006 [quote name='Donio']sh_maniak, gorąca prośba: więcej zdjęć, albo chociaż więcej technicznych szczegółów na temat wybiegu. Tzn. powierzchnia wybiegu do powierzchni działki, ogrodzenie (widzę te panele, ale z góry - jakiej są wysokości), żywopłot na jednym boku? kojec to rodzaj budy? najlepiej wybieg obsiać trawą? (zetknąłem się już nawet z betonowym), furtka? Pozdrawiam.[/quote] Największy wolny plac na działce, po domu oczywiście, zajmuje wybieg ;) Wybieg starałam się dostosować do swojej rasy, która nudzi się dużym wybiegiem i dużego nie potrzebuje. Psy i tak zajmuje tylko jego cześć ( uzywają najbardziej np miejsce przy furtce, miejsca koło misek, bud i mojego widoku z okna), a z reszty robią sobie toalete ( po domowemu toxic :angryy: ). Reasumując wymiary ( o ile dobrze sobie przypominam, bo on juz ma kilka lat) to 22m X 8m. Wybieg nie jest ogrodzony panelami, a wzmacnianą klipsowana ( system montazu) siatką firmy bekaert, wysokości 165 cm. Ja miałam tą komfortową sytuacje, że wszedzie podmurówki nie musiałam robić, bo z jednej strony idzie mi postbruk, a z dwóch kolejnych podmurówka od ogrodzenia. Panele 175 cm wysokie mam w kojcu, on ma 16m2 i jest zadaszony blachą falistą, podłoga beton pomalowany, aby nie łapał zapachów. Kojca uzywam tylko do szczeniaków jak jest ciepło, spią tam czasem. W mojej rasie trawa jest bardzo trudna do utrzymania na wybiegu, bo pieski kopią, dlatego 1/3 mam wysypane grubym żwirem, gdzie znajduja się ich budy, furtka, będzie dach itd Mysle, że to tyle :evil_lol: Zreszta Donio musisz zbudowac wybieg odpowiedni do swoich ras, tak aby były na nim szczęśliwe :) Moje psy wypuszczone na ogród robia kilka kółek i same leca do siebie, a jak nie daj boshe w kojcu zamkne, płacz jak nie wiem co :shake: , a małego kojca przeciez nie mamy :roll:
malawaszka Posted April 13, 2006 Posted April 13, 2006 sh nonooo jestem pod wrażeniem :p może Ty się ze mną ożenisz?? :razz:
resuruss Posted April 13, 2006 Posted April 13, 2006 Ciekawe ktora z was bedzie kobieta???? Swoja droga moze stworzymy Kobiecą Społecznosc???Cos a'la sexmisja????:razz:
sh_maniak Posted April 13, 2006 Posted April 13, 2006 To było by dobre kobiety:multi: , a jaki byłby porządek :cool3:
sh_maniak Posted April 13, 2006 Posted April 13, 2006 [quote name='resuruss']Ała ...ja juz sie tez melduje.Wszystko mnie boli.......Przenioslam dzis 70 wiader ziemi ,ktore uprzednio sama napełnialam......Potem to wysypywalam,grabiłam i wyjmowałam korzonki.....siałam trawke,ubijałam ziemie,sadzilam kwiatki ,wbijałam rollbordery....Jedyna mysla ,ktora mnie powstrzymywałaprzed ucieknieciem stamtad byla wizja całosci za ok 2 miesiace jak juz wszystko bedzie uporządkowane.....i basen bedzie duuuuuzy i drzewka beda sie zielenic :loveu: . Mimo to wizja swietlanej przyszlosci nie dziala przeciwbolowo.....Stare kosci sie zastały przez zime.;)[/quote] Moja biedna Sis :crazyeye: Nie ma to jak my kobiety pracy :cool3:
Juta Posted April 13, 2006 Posted April 13, 2006 [quote name='sh_maniak']Chciałam tylko napisac, że wybieg budowałam sobie sama, własnymi rekami, kojeć też, wszystko co tam jest np 6 ton grubego żwiru, też wrzuciły moje łapki itd itd Projekt oczywiście też mój. ... bob budowniczy, a ponoć nie wygladam na taka co by umiała takie rzeczy :razz: :crazyeye:[/quote] :megagrin: Z mężczyznami bywa róznie ale kobieta wszystko potrafi :grins: więc nie przesadzaj:cool3: . A tak poza tym co wejde na strone a wchodze pare razy dziennie to nie nadazam czytac takie macie tempo:-o :loveu:
resuruss Posted April 13, 2006 Posted April 13, 2006 Wiesz co??Nigdy sie nie zastanawialam nad iloscia kosci w ludzkim szkielecie....:roll: ,ale teraz juz wiem ,ze czlowiek ma bardzo duzo kosci - szczegolnie jak kazda boli.....a jutro "powtorka z rozrywki"....:shake:
maga18 Posted April 13, 2006 Posted April 13, 2006 [SIZE="1"](mam nadzieje, ze mama mnie nie zabije)[/SIZE] mamisynek [IMG]http://img362.imageshack.us/img362/655/resizeofimage16zt.jpg[/IMG] z wiatrem we włosach [SIZE="1"](nie takie ładne jak P.Marka, ale jako tako ostre wyszło :lol: )[/SIZE] [IMG]http://img362.imageshack.us/img362/9827/image47yl.jpg[/IMG] spacerkowy szogunek :grins: [IMG]http://img362.imageshack.us/img362/9171/resizeofimage53bj.jpg[/IMG] szogunek od przodu [IMG]http://img213.imageshack.us/img213/1712/resizeofimage62js.jpg[/IMG] Mila, która jakimś cudem załapała sie na jedno zdjęcie - tez z kitką :lol: [IMG]http://img362.imageshack.us/img362/7083/resizeofimage75ci.jpg[/IMG] miało być zdjęcie rodzinne... a wyszedł pies o dwóch tyłkach :roll: [IMG]http://img362.imageshack.us/img362/9539/resizeofimage97ft.jpg[/IMG] i zdjecie typu "odejdz juz z tym czymś odemnie, zasłaniasz...!!!" [IMG]http://img362.imageshack.us/img362/3136/resizeofimage110ct.jpg[/IMG]
resuruss Posted April 13, 2006 Posted April 13, 2006 Magus!!!!!Widzę,ze p.Marek tez Cie zmobilizował ;) Foteczki słodkie -pozdrowienia dla mamusi ;) Jak u Ciebie zielono i słonko jest czest ,bo psiaki juz opalone :loveu:
sh_maniak Posted April 13, 2006 Posted April 13, 2006 [quote name='resuruss'].....a jutro "powtorka z rozrywki"....:shake:[/quote] ile tego tam jest :crazyeye: ja jutro rano z Asanpi jade na te badania, ciekawe co wyjdzie :roll: ... święta, nie święta; święta, nie święta ...:roll:
miniaga Posted April 13, 2006 Posted April 13, 2006 Maga Zdięcia świetne. Toffik i Milka:loveu: :loveu: :loveu: Ja co założe Tasminie gumke to zaraz ją sciąga:angryy:
resuruss Posted April 13, 2006 Posted April 13, 2006 Sis,ja wyniosłam gdzies 1/4....tzn przeniosłam.....Hahahaha,1/4tego co zostalo.....bo jakies 20 razy tyle juz wywiezione poza teren.....:roll: Co doAski...mam nadzieje ,ze z cieczka sie pospieszyla,to przynajmniej plodne bedzie miala pozniej.....
sh_maniak Posted April 13, 2006 Posted April 13, 2006 Ty zamiast wiadrem, taczką to rób, będzie ci łatwiej :calus: Zobaczymy co ten Asior wykombinował :roll: Tato wczoraj dzwonił i mnie straszył, że w Budapeszcie powódz :crazyeye: , nawet nie miałam czasu tego sprawdzić tylko oczy w ziemie i łopatologia stosowana :placz:
Recommended Posts