Madziara Posted August 18, 2005 Posted August 18, 2005 Witam, jak w temacie - mam około dwa tygodnie na przygotowanie psa (sznaucer miniaturowy) na wystawę. Jestem ciężko przerażona, bo właścicielce się wydaje, że pięć minut trymowania dwa razy przed wystawą i wystarczy :( Macie jakieś sugestie jak w takim czasie doprowadzić psa do należytego wyglądu?? Przekonanie właścicielki, że trzeba więcej czasu na to poświęcić pozostawiam sobie. Quote
Irviers Posted August 19, 2005 Posted August 19, 2005 Njalepiej odwiedzic profesjonalengo fryzjera który z pieskiem zrobi co nalezy :D Quote
Madziara Posted August 19, 2005 Author Posted August 19, 2005 Ja wiem co robić - przygotowuję psy do wystaw, wiesz, tylko czasu troszkę mało - na profesjonalne przygotowanie sierści do wystawy potrzeba troszkę więcej czasu :( Quote
caterina1 Posted September 3, 2005 Posted September 3, 2005 Sama dobrze wiesz ze w tak krótkim czasie nie da się należycie przygotowąć sznaucera,tylko rególarne trymowanie daje efekty. Zrób co możesz pojadą na wystawe i sami zobaczą jaką sierść maja inni przedstawiciele tej rasy. Może konfrontacja z włascicielami lub hodowcami da im coś do myślenia. Quote
Madziara Posted September 3, 2005 Author Posted September 3, 2005 Hahaha dała w sopocie - ale ciężko zrozumieć!!! Zresztą wystawę odwołali i po zawodach!!! Uffff spadł mi mega ciężar z ciała :) Quote
Madziara Posted September 20, 2005 Author Posted September 20, 2005 Chciałam się pochwalić, że właścicielka owego psa bo milionowych namowach zdecydowała się na skubanie!! Nie obyło się bez wizyty w związku i potwierdzenia, że to konieczne i że dobrze to robię!! Jessu co za ludzie!!! No i oczywiście Pańcia cała w nadzieji, że to jedyne skubanie jej psa - z watą zamiast sierści!!! O ludzie!! Boleśnie przyjęła, że przed sezonem raz jeszcze!! Ale w końcu przyjęła :) Quote
Natalia_W Posted September 21, 2005 Posted September 21, 2005 o kurcze to niezle mialas :o he he no i cale szczescie ze udalo Ci sie ich przekonac!! A w jakim wieku jest piesek?? Quote
Madziara Posted October 16, 2005 Author Posted October 16, 2005 żeby nie skłamać to chyba już teraz 11 lub 12 miesięcy - nie wiem dokładnie, czas szyko mija... :P Quote
Recommended Posts