Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Słuchajcie, mam pytanie. Mój piechu 2 dni przed wysstawą paznańską, kończy 18 mies. Przepis mówi, ze decyduje dzień PRZED wystawą, czyli sobota. Nie chcę robić (dość popularnych zresztą, jak widzę) machlojek, i zgłosić piesa za zgodą. Dzwonić będę do ZK jutro, ale czy jest jakaś na to szansa?Mieliście kiedyś podobną sytuację, tzn. 1 dzień różnicy?
Bardzo nam zależy na skończeniu CHampionatu młodzieży, a we Wrocku będzie silna, czeska konkurencja, i bardzo wątpię czy nam sieuda.

Posted

Moim zdaniem nie moze juz wystapic w mlodziezy.
Moj pies urodzil sie 5. maja i w Poznaniu niestety juz w mlodziezy wystapic nie moze, jako ze wystawa jest 6 - czyli dzien przed wystawa pies ma skonczone 18 miesiecy.

Posted

NO to lipa :bigcry:
Zawze mówiłam, że uczciwość nie popłaca :D , i tak dostaniesz w pupę, a kto inny uwinie sie koło sędziów i nawet nie wiesz kiedy, jak, prawnie, czy nie, a ma wszystko (patrz ten goldek w Rzeszowie). Ano nic, dzięki w każdym razie, widzę że Aga jedziemy na tym samym wózku z wiekiem piesów. To sie nazywa mieć pecha, no....
NIc to, idę się :drinking: na tą okoliczność. Koleżanka właśnie przyniosła czekoladki z Advokatem :D

Posted

Przyjąć to by Ci zapewne przyjęli psiaka do młodieży, ale jeżeli chciałabys zw. mł. z tej wystawy użyć do championatu to i tak Zarząd Główny ZK by Ci tej wystawy nie uznał. :(

Posted

NIe ma lekko :D
Dzięki za wszystkie odpowiedzi, w sumie lepiej wiedzieć niżnie wiedzieć :D
Zgłaszam do pośredniej, żal championatu mł, ale cóż, hodowli nie mam, pieniędzy z niej czy z serwisu, również, więc mam do tego luźniejszy stosunek. W Poznaniu będzie psaków sporo, ale i tak sie wybieram robić badania (PRA sieu mówiło właśnie po tej wystawie), wiec jednak zgłoszę, a już miałam tego nie robić, przy dużej konkurencji. Przynajmniej pooglądam psiaki jak podrosły :D

Posted

Myślę, że każdy z hodowców bądź zwykłych wystawców szuka wystaw na których konkurencja jest jak najmniejsza, szcególnie jak przyjdzie sporo zapłacić za wystawę i dojazd do niej. Jak dotąd nie znam osoby, która mając młodego psa, jeszcze nie championa, radośnie szuka wystaw z dużą ilością konkurentów :D
Ale tak jak pisałam, i tak pojadę, bo mamy te badania.

• 2 months later...
Posted

Toller-Fox moja sunia też jest urodzona 5 maja, tyle że my odpuszczamy sobie Poznań sunia będzie miala cieczkę, niestety psy urodzone 5 maja nie łapią się już do młodzieży.

Posted

Wiem, już wiem :D
W sumie jednak mimo wszystko się udało, zgłosiłam go jak pan Bóg i ZWKwP przykazał do pośredniej do Poznania, a tymczasem Fox dostał ostaniego ZW Mł we Wrocku, tak że Mł Championat skończony mamy :D

Posted

[quote name='Toller-Fox']Wiem, już wiem :D
W sumie jednak mimo wszystko się udało, zgłosiłam go jak pan Bóg i ZWKwP przykazał do pośredniej do Poznania, a tymczasem Fox dostał ostaniego ZW Mł we Wrocku, tak że Mł Championat skończony mamy :D[/quote]

To nagroda za uczciwość!!!!! Serdeczne gratulacje :) Życzę dużego CWC w Poznaniu!

Posted

[quote name='Toller-Fox']No i jednak się udało- mamy i duże CWC, i CACiBa, i Zw Pl, i BOBa!
Jednak faktycznie uczciwość popłaca :wink:[/quote]

Moje gratulacje!!!!