Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Borys - Jest to około 4-5 letni pies w typie boksera. Do schroniska w Tczewie trafił już ponad rok temu.
Borys ma pewną chorobę skóry , nadmierne rogowacenie się skóry , które jest nieuleczalne, jednak można łagodzić jego działanie.
Czy właśnie przez chorobę stracił dom? Dlatego czeka już wiele miesięcy , bo nie jest pięknym i w pełni zdrowym psem? Czy ktoś pokocha go takiego jaki jest?
Borys przez kraty strasznie ujada na nieznajomą mu osobę, większość mogłaby nawet się go przestraszyć, ponieważ jest to pies instynktem terytorialnym, wzięty do domu będzie pilnował swojej rodziny.Po wyciągnięciu z boksu to już jest zupełnie inny pies! Prowadzony na smyczy grzecznie idzie nie ciągnąc. Jest spokojny zrównoważony.
Pręgus nie ma problemu w kontaktach z innymi psami, więc może trafić do domu gdzie jest już inny czworonóg.
Uwielbia się bawić , przeciąganie szura , latanie za kijem , skoki po piłkę, to jego najlepsze zajęcia. Staję on się wtedy innym psem , wesołym , szczęśliwym przynajmniej w tym momencie zapomina choć na chwilę, że gdy spacer się skończy będzie musiał wrócić do smutnego kąta za kratami, czekając następne miesiące gdy ktoś w końcu może go wypatrzy...
Czy zmienisz jego życie? Czy pokochasz go nawet z niego chorobą i u ciebie będzie mógł przeżyć szczęśliwie swoje życie?
Szukamy dla niego domu, który będzie go kochał na dobre i na złe i jego choroba nie będzie przeszkadzała w miłości do psa.

Kontakt w sprawie adopcji:

Email: [email protected]

Telefon: 669-216-571

Ogłoszony na:

http://www.adopcjapsa.pl/
http://animalia.pl/ogloszenia.php
http://www.alegratka.pl
http://www.etablica.com/
http://www.gumtree.pl/
allegro.pl

• 2 months later...
Posted

Pręgus to wspaniały pies. Jego wyskoki w powietrze za zabawką są niesamowite. Co będę mówić, zrobi się filmik to przekonacie się na własne oczy. Pokojowo nastawiony do psów- zaatakowała go dwa razy mniejsza sunia a ten tylko ją łapą pacnął i był spokój. ;)

Posted

Na spacerze to zupełnie inny pies, na wybiegu też. Zresztą napisałam powyżej. To tylko takie pozory, z początku bałam się go nawet pogłaskac. Ale potem to juz inna historia ;)

Posted

No właśnie tak mi się coś wydawało, ze gdzieś był już Gobi ast tylko nie wiedziałam czy to w Tcz czy w Gdyni ;)

Na spacerze i to nie raz ;)

Dom z małymi dziećmi.. hmm.. do nas nie wykazywał agresji ani razu, nawet nie warknął, nie kłapał (chodzi o spacery, wybieg a nie kiedy jest za kratkami). Ale to pies z instynktem terytorialnym, sama widziałaś jak się sadził zza kratek. Chociaż i z dziećmi miał styczność bo przyszła kiedyś pani z córką i wzięły go właśnie na spacer (po konsultacji z pracownikiem oczywiscie) i żadnych scysji nie było, zachowywał się wzorowo. Tylko, ze to nie było dziecko w wieku 3-4 latka, tylko gdzieś 7-8 więc naprawdę nie wiem czy można go polecić do domu z dzieckiem... Raczej obstawiałabym bez ze względu na to, że nie ma jak sprawdzic jego reakcji na małe dzieci. Tak bedzie pewniej.

Posted

Dobra nazwalam go Borys :p

Tu masz tekst wklej go proszę to 1 postu.

Borys - Jest to około 4-5 letni pies w typie boksera. Do schroniska w Tczewie trafił już ponad rok temu.
Borys ma pewną chorobę skóry , nadmierne rogowacenie się skóry , które jest nieuleczalne, jednak można łagodzić jego działanie.
Czy właśnie przez chorobę stracił dom? Dlatego czeka już wiele miesięcy , bo nie jest pięknym i w pełni zdrowym psem? Czy ktoś pokocha go takiego jaki jest?
Borys przez kraty strasznie ujada na nieznajomą mu osobę, większość mogłaby nawet się go przestraszyć, ponieważ jest to pies instynktem terytorialnym, wzięty do domu będzie pilnował swojej rodziny.Po wyciągnięciu z boksu to już jest zupełnie inny pies! Prowadzony na smyczy grzecznie idzie nie ciągnąc. Jest spokojny zrównoważony.
Pręgus nie ma problemu w kontaktach z innymi psami, więc może trafić do domu gdzie jest już inny czworonóg.
Uwielbia się bawić , przeciąganie szura , latanie za kijem , skoki po piłkę, to jego najlepsze zajęcia. Staję on się wtedy innym psem , wesołym , szczęśliwym przynajmniej w tym momencie zapomina choć na chwilę, że gdy spacer się skończy będzie musiał wrócić do smutnego kąta za kratami, czekając następne miesiące gdy ktoś w końcu może go wypatrzy...
Czy zmienisz jego życie? Czy pokochasz go nawet z niego chorobą i u ciebie będzie mógł przeżyć szczęśliwie swoje życie?
Szukamy dla niego domu, który będzie go kochał na dobre i na złe i jego choroba nie będzie przeszkadzała w miłości do psa.

Kontakt w sprawie adopcji:

Email: [email protected]

Telefon: 669-216-571

Posted

O super, zaraz wstawię do pierwszego. Moze później wstawię kilka jego fot z wybiegu, jedna z wolontariuszek tczewskich je ma no ale niestety nie jest zarejestrowana na dogo więc musi mi podesłać je mailem.

• 5 weeks later...
  • 2 months later...
Posted

Kurcze byłam dziś w schronie do 17ej ale on nadal tam był więc... ale ktoś przyjechał jak wychodziłyśmy wiec może to tamci państwo go zabrali. Karolina, to pewna na 100% wiadomość? :)

Posted

Łaaa no to supeeeer, nie wierzę! :multi: :loveu::loveu::loveu: Zdążyłam z nim jeszcze na spacerek pójść wczoraj, kurcze wczorajszy dzień jakiś był szczęśliwy dla naszych tczewskich podopiecznych :multi: Powodzenia Borysek :lol: