Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W sobotę będę jechać do Nowodworu z tym Panem z Warszawy i jego córeczką po pieska. Nie wiem o której, bo on przyjedzie do Lublina i potem ja z nimi do Nowodworu. Jeśli nie będzie już Pana Psa, to jest zdecydowany wybrać innego podobnego, starszego pieska. Lub suczkę.
Trzymajcie kciuki.
Ewa

• Replies 8.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ewuniu jestes cudowna!!!:loveu:
zapomnialam podac nazwy watku Bartusia z mazowieckiego
Bartus!!! 3-letni mix jamnika. W spadku emocjonalna padaczka i MORBTAL??!! Ratunku!!
dziewczyny prosze o pomoc temu maluchowi :-(ja jestem kompletny analfabeta dogomaniakowy i nie wiem jak zalacza sie takie psiaki na odpowiednich stronach SORRY:oops:

Posted

Ewa mam prośbę, mogłabyś zobaczyć czy w schronisku nie ma czegoś jamnikowatego? Mam super domek dla psa w typie jamnika a najlepiej to jamnika w całości, suczka lub samiec wszystko jedno,będzie wykastrowane. wiem że jest Mania i Maniek ale wolę żeby Pani zobaczyła psa wcześniej i się z nim zapoznała a nie ma możliwości wyjazdu do Zamościa, nie ma też neta żeby zdjęcia chociaż pooglądać. domek miał już jamnika, umarł ze starości, ale wcześniej bardzo chorował i Państwo poświęcili małą fortunę na jego leczenie plus kupę czasu i energii, w razie czego poczekamy na jakiegoś jamnika w schronisku.

no i Ty mówisz o tym samym Panu o którym pisała evl, tak? bo się pogubiłam trochę, ja jestem za tym przylepą dużym,którego inne psy ustawiają. stróż z niego żaden ale wyglądem trochę odstrasza;)

IVV napisz wszystko o psiaku i wklej zdjęcia to przekleje go na mikro psy

Posted

Plastelina, a nie podjechałabyś ze mną ? Odwiozę Cię pod sam dom potem. On nie może wziąć dużego - w ciągu roku szkolnego mieszka na 40 m kw. w Warszawie. No i jest samotnym ojcem. Jak córeczka np. zachoruje, czy on sam, to mniejszego psa sąsiad jakiś mu przetrzyma i się zaopiekuje, wyprowadzi, dużego nie.
W wakacje jak ma urlop to mieszka w Kazimierzu, w domu, no ale to tylko w czasie urlopu, potem wraca na 40 m. I w tym problem. Piesek w czasie pobytu Pana w pracy będzie sam w domu - więc lepiej jeśli będzie starszy, bo figle, demolka i zżeranie butów nie będzie mu w głowie.
Ewa

Posted

łoj, tego się właśnie obawiałam;) jeżeli wpadniemy tam i wypadniemy w miarę szybko to chcę jechać i to nawet bardzo ale:/ w sobotę mam zajęcia i seminarium na którym muszę być , bo w poniedziałek badania mam już robić:|, mam psa swojego bo mama wyjeżdża i w międzyczasie pracuje.postaram się to jakoś wykombinować wszystko, tylko muszę na pewno być na seminarium. a tak mniej więcej to której to będzie?
no i to jest ten sam pies o którym pisze evl? bo jeśli nie to może od razu następnego znajdziemy?:>

Posted

o nie! jutro nie mam czasu, musze cztery siwe wlosy pokryc u sasiadki...;/
plastelina, dasz rade? bede wdzieczna. A jak nie dasz to ja poznym wieczorkiem zaloze. A moze uda mi sie jutro w ciagu dnia? yyy, poprosze zdjecia na maila. [email][email protected][/email]
Zrobimy tak: jakl zaloze w ciagu dnia, wrzuce tu linka, a jak nie to poprosze Ciebie zebys wieczorem zalozyla, ok?

Posted

[quote name='plastelina']łoj, tego się właśnie obawiałam;) jeżeli wpadniemy tam i wypadniemy w miarę szybko to chcę jechać i to nawet bardzo ale:/ w sobotę mam zajęcia i seminarium na którym muszę być , bo w poniedziałek badania mam już robić:|, mam psa swojego bo mama wyjeżdża i w międzyczasie pracuje.postaram się to jakoś wykombinować wszystko, tylko muszę na pewno być na seminarium. a tak mniej więcej to której to będzie?
no i to jest ten sam pies o którym pisze evl? bo jeśli nie to może od razu następnego znajdziemy?:>[/QUOTE]

Na pewno nie będzie to rano, bo Pan z Warszawy musi dojechać, córeczki nie będzie przeż o 5 rano wyrywał z łóżka. Ale o której dojedzie - ba. Któż to wie.
Nie będziemy mogły być długo - oni chcą z pieskiem jechać do Warszawy, ja też mam inne, wcześniejsze plany na sobotę, dosyć ważne (praca). Więc najwyżej szybki przegląd, kilka fotek.

To chodzi o tego psa, o którym pisała Evl. Lub jeśli go nie będzie - o innego podobnego z charakteru, w miarę podobnego z wyglądu, wiek minimum 3 lata. No i tak, zgadza się, trzeba takiego znaleźć, dziewczyny przypomniały szydłowieckiego Majora, który jest w hoteliku u Funi, ale oni nie przejadą takiego kawała drogi w sobotę, sądzę jednak, że z pustymi rękami nie wyjdą :) Tym bardziej, że sunia też nie jest wykluczona jeśli będzie podobna do Pana Psa.
Ewa

Posted

Dziewczyny to wspaniale jak sie tak dobrze dzieje i jest tyle zamieszania!!!!!:lol:
Jestescie CUDOWNE ,WIELKIE,ANIOLY !!!!:loveu:
teraz juz bede mogla spac spokojnie jak wiem ,ze Wy sie zajmiecie Bartusiem i Bartusiem z W-wy;)

Posted

[quote name='AngelikaXD']Zobaczcie czy jest jeszcze Czekoladka i jak ona do innych psów. Ta co dusiła szczeniaki i jest na boksach ogólnych.[/QUOTE]

Dobra, foty porobić tej Boa dusicielce of korsa ? :cool3:

[quote name='Madallena']IVV Bartuś ma juz watek?

[URL]http://www.dogomania.pl/threads/180882-BartuA-3-letni-mix-jamnika-W-spadku-emocjonalan-padaczka-i-MORBITAL-Ratunku[/URL][/QUOTE]

Tak Madallena, to ten wątek o który chodzi Ivv.
Ewa

Posted

potrzebny jest ktos kto sie tym zajmie na miejscu i moze vet ktory bedzie robil to po kosztach,ja na poczatek bede mogla zaplacic za 2 suczki miesiecznie...wiem ,ze to malo i kropla w morzu , ale od czegos trzeba zaczc:lol:
co myslicie?

Posted

IVV ale to schronisko płaci za sterylki tam, a nie my.

Ewa,jak już mniej więcej będziesz wiedziała o której Pan ma być w schronisku to mogłabyś zadzwonić do mnie?postaram się pojechać,ale tak jak pisałam nie obiecuje:(

Posted

[quote name='IVV']no tak placi ,ale nie wszystkie suczki sa wysterylizowane z tego co rozumiem?[/QUOTE]
Nie wszystkie bo są w stanie strylizować lub kastrować maksimum 3 psy dziennie - chodzi o liczbę sterylnych miejsc w szpitaliku, psy po zabiegu nie mogą przecież wrócić do boksu, wracają po wygojeniu. Sterylizacje i kastracje lecą systematycznie, także duża część zwierząt już że tak powiem "załatwiona".
Ze sterylkami i kastracjami jest dramat w Zamościu, ale tam schronisku nie pomożesz żebyś nie wiem jak chciała, bo po prostu nie dadzą pomóc ... no chyba że masz cycki Pameli Anderson .... i tak się ubierzesz do nich jak w tym serialu coś tam beach. Nie mam telewizora, to nawet nie wiem jaki to tyuł tego kultowego idiotyzmu o ratownikach na plaży ponoć.
Ewa

Posted

wiesz cycki zawsze mozna kupic:evil_lol: dla pieskow wszystko:diabloti::evil_lol:
to jak podejsc ten Zamosc musi??? byc jakis sposob:cool3:
jak przyjade to moze by cos popicowac;)

Posted

No i córka Pana z Warszawy dostała 39 stopni gorączki .... nie przyjadą jutro. Nie wiedzą co się dzieje, czy to grypa, zatrucie, wyrostek ... Pan jest zdecydowany i przyjedzie tak czy śmak z córką jak tylko mała wyzdrowieje. Także mój wyjazd do schroniska w Nowodworze jutro odwołany ...

[quote name='IVV']wiesz cycki zawsze mozna kupic:evil_lol: dla pieskow wszystko:diabloti::evil_lol:
to jak podejsc ten Zamosc musi??? byc jakis sposob:cool3:
jak przyjade to moze by cos popicowac;)[/QUOTE]

To czemu Cię jeszcze nie ma na wątkach zamojskich ??? Nie da się zabrać psa ze schroniska - odmawiają wydania ... poczytaj: [url]http://www.dogomania.pl/threads/136450-Zamojskie-psiaki-szukajAE-domA-w-i-miA-oA-ci/page238[/url]
Ewa

Posted

[quote name='plastelina']kurcze, szkoda, zadzwonię jutro do kierownika i zapytam się o jamniki, czy on wie że Mania i Maniek w hotelu? żebym się nie wygadała z czymś.[/QUOTE]
Chyba wie że na tymczasowe pobyty z Zuzią pojechała Mania i Maniek, mógł zapomnieć, ale nie ma co przed nim ukrywać, to mądry i równy facet. Ja mu chyba mówiłam jak zabierałyśmy psy, nie, na pewno, bo przy nim była rozmowa z Lady S., że przed wyjazdem do hoteliku musimy im zrobić przegląd weterynaryjny i wykąpać śmierdziuchy.
Ewa

EDIT: lublinianki i lublinianie, a nie chcecie szczeniaka kokera czarnego ? [url]http://www.dogomania.pl/threads/183191-5-miesiAE-czny-cocker-spaniel-Lublin[/url]