E-S Posted April 8, 2010 Posted April 8, 2010 W sobotę będę jechać do Nowodworu z tym Panem z Warszawy i jego córeczką po pieska. Nie wiem o której, bo on przyjedzie do Lublina i potem ja z nimi do Nowodworu. Jeśli nie będzie już Pana Psa, to jest zdecydowany wybrać innego podobnego, starszego pieska. Lub suczkę. Trzymajcie kciuki. Ewa Quote
IVV Posted April 8, 2010 Posted April 8, 2010 Ewuniu jestes cudowna!!!:loveu: zapomnialam podac nazwy watku Bartusia z mazowieckiego Bartus!!! 3-letni mix jamnika. W spadku emocjonalna padaczka i MORBTAL??!! Ratunku!! dziewczyny prosze o pomoc temu maluchowi :-(ja jestem kompletny analfabeta dogomaniakowy i nie wiem jak zalacza sie takie psiaki na odpowiednich stronach SORRY:oops: Quote
plastelina Posted April 8, 2010 Posted April 8, 2010 Ewa mam prośbę, mogłabyś zobaczyć czy w schronisku nie ma czegoś jamnikowatego? Mam super domek dla psa w typie jamnika a najlepiej to jamnika w całości, suczka lub samiec wszystko jedno,będzie wykastrowane. wiem że jest Mania i Maniek ale wolę żeby Pani zobaczyła psa wcześniej i się z nim zapoznała a nie ma możliwości wyjazdu do Zamościa, nie ma też neta żeby zdjęcia chociaż pooglądać. domek miał już jamnika, umarł ze starości, ale wcześniej bardzo chorował i Państwo poświęcili małą fortunę na jego leczenie plus kupę czasu i energii, w razie czego poczekamy na jakiegoś jamnika w schronisku. no i Ty mówisz o tym samym Panu o którym pisała evl, tak? bo się pogubiłam trochę, ja jestem za tym przylepą dużym,którego inne psy ustawiają. stróż z niego żaden ale wyglądem trochę odstrasza;) IVV napisz wszystko o psiaku i wklej zdjęcia to przekleje go na mikro psy Quote
E-S Posted April 8, 2010 Posted April 8, 2010 Plastelina, a nie podjechałabyś ze mną ? Odwiozę Cię pod sam dom potem. On nie może wziąć dużego - w ciągu roku szkolnego mieszka na 40 m kw. w Warszawie. No i jest samotnym ojcem. Jak córeczka np. zachoruje, czy on sam, to mniejszego psa sąsiad jakiś mu przetrzyma i się zaopiekuje, wyprowadzi, dużego nie. W wakacje jak ma urlop to mieszka w Kazimierzu, w domu, no ale to tylko w czasie urlopu, potem wraca na 40 m. I w tym problem. Piesek w czasie pobytu Pana w pracy będzie sam w domu - więc lepiej jeśli będzie starszy, bo figle, demolka i zżeranie butów nie będzie mu w głowie. Ewa Quote
plastelina Posted April 8, 2010 Posted April 8, 2010 łoj, tego się właśnie obawiałam;) jeżeli wpadniemy tam i wypadniemy w miarę szybko to chcę jechać i to nawet bardzo ale:/ w sobotę mam zajęcia i seminarium na którym muszę być , bo w poniedziałek badania mam już robić:|, mam psa swojego bo mama wyjeżdża i w międzyczasie pracuje.postaram się to jakoś wykombinować wszystko, tylko muszę na pewno być na seminarium. a tak mniej więcej to której to będzie? no i to jest ten sam pies o którym pisze evl? bo jeśli nie to może od razu następnego znajdziemy?:> Quote
Madallena Posted April 8, 2010 Posted April 8, 2010 [B]KTORA z dziewczyn pomaga zalozyc IVV watek o tym starszym spie i czy ja mam to zrobic, czy jest juz w trakcie bo nie chce dublowac?[/B] Quote
plastelina Posted April 8, 2010 Posted April 8, 2010 Madallena ja się oferowałam,ale jeśli możesz to oczywiście załóż , bo ja dopiero jutro wieczorem znowu będę mogła na dogo posiedzieć. Quote
Madallena Posted April 8, 2010 Posted April 8, 2010 o nie! jutro nie mam czasu, musze cztery siwe wlosy pokryc u sasiadki...;/ plastelina, dasz rade? bede wdzieczna. A jak nie dasz to ja poznym wieczorkiem zaloze. A moze uda mi sie jutro w ciagu dnia? yyy, poprosze zdjecia na maila. [email][email protected][/email] Zrobimy tak: jakl zaloze w ciagu dnia, wrzuce tu linka, a jak nie to poprosze Ciebie zebys wieczorem zalozyla, ok? Quote
E-S Posted April 8, 2010 Posted April 8, 2010 [quote name='plastelina']łoj, tego się właśnie obawiałam;) jeżeli wpadniemy tam i wypadniemy w miarę szybko to chcę jechać i to nawet bardzo ale:/ w sobotę mam zajęcia i seminarium na którym muszę być , bo w poniedziałek badania mam już robić:|, mam psa swojego bo mama wyjeżdża i w międzyczasie pracuje.postaram się to jakoś wykombinować wszystko, tylko muszę na pewno być na seminarium. a tak mniej więcej to której to będzie? no i to jest ten sam pies o którym pisze evl? bo jeśli nie to może od razu następnego znajdziemy?:>[/QUOTE] Na pewno nie będzie to rano, bo Pan z Warszawy musi dojechać, córeczki nie będzie przeż o 5 rano wyrywał z łóżka. Ale o której dojedzie - ba. Któż to wie. Nie będziemy mogły być długo - oni chcą z pieskiem jechać do Warszawy, ja też mam inne, wcześniejsze plany na sobotę, dosyć ważne (praca). Więc najwyżej szybki przegląd, kilka fotek. To chodzi o tego psa, o którym pisała Evl. Lub jeśli go nie będzie - o innego podobnego z charakteru, w miarę podobnego z wyglądu, wiek minimum 3 lata. No i tak, zgadza się, trzeba takiego znaleźć, dziewczyny przypomniały szydłowieckiego Majora, który jest w hoteliku u Funi, ale oni nie przejadą takiego kawała drogi w sobotę, sądzę jednak, że z pustymi rękami nie wyjdą :) Tym bardziej, że sunia też nie jest wykluczona jeśli będzie podobna do Pana Psa. Ewa Quote
IVV Posted April 8, 2010 Posted April 8, 2010 Dziewczyny to wspaniale jak sie tak dobrze dzieje i jest tyle zamieszania!!!!!:lol: Jestescie CUDOWNE ,WIELKIE,ANIOLY !!!!:loveu: teraz juz bede mogla spac spokojnie jak wiem ,ze Wy sie zajmiecie Bartusiem i Bartusiem z W-wy;) Quote
Madallena Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 IVV Bartuś ma juz watek? [url]http://www.dogomania.pl/threads/180882-BartuA-3-letni-mix-jamnika-W-spadku-emocjonalan-padaczka-i-MORBITAL-Ratunku[/url] Quote
AngelikaXD Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 Zobaczcie czy jest jeszcze Czekoladka i jak ona do innych psów. Ta co dusiła szczeniaki i jest na boksach ogólnych. Quote
E-S Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 [quote name='AngelikaXD']Zobaczcie czy jest jeszcze Czekoladka i jak ona do innych psów. Ta co dusiła szczeniaki i jest na boksach ogólnych.[/QUOTE] Dobra, foty porobić tej Boa dusicielce of korsa ? :cool3: [quote name='Madallena']IVV Bartuś ma juz watek? [URL]http://www.dogomania.pl/threads/180882-BartuA-3-letni-mix-jamnika-W-spadku-emocjonalan-padaczka-i-MORBITAL-Ratunku[/URL][/QUOTE] Tak Madallena, to ten wątek o który chodzi Ivv. Ewa Quote
IVV Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 dzieki Ewuniu !!!!!!!!!!!!!!!!!! ja jestem 8 godzin do tylu z odpowiedziami;) Quote
IVV Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 mam takie pytanie-ile kosztuje strylka jednej suczki w schroni? pracuje nad pewnym pomyslem... Quote
IVV Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 potrzebny jest ktos kto sie tym zajmie na miejscu i moze vet ktory bedzie robil to po kosztach,ja na poczatek bede mogla zaplacic za 2 suczki miesiecznie...wiem ,ze to malo i kropla w morzu , ale od czegos trzeba zaczc:lol: co myslicie? Quote
plastelina Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 IVV ale to schronisko płaci za sterylki tam, a nie my. Ewa,jak już mniej więcej będziesz wiedziała o której Pan ma być w schronisku to mogłabyś zadzwonić do mnie?postaram się pojechać,ale tak jak pisałam nie obiecuje:( Quote
IVV Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 no tak placi ,ale nie wszystkie suczki sa wysterylizowane z tego co rozumiem? Quote
E-S Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 [quote name='IVV']no tak placi ,ale nie wszystkie suczki sa wysterylizowane z tego co rozumiem?[/QUOTE] Nie wszystkie bo są w stanie strylizować lub kastrować maksimum 3 psy dziennie - chodzi o liczbę sterylnych miejsc w szpitaliku, psy po zabiegu nie mogą przecież wrócić do boksu, wracają po wygojeniu. Sterylizacje i kastracje lecą systematycznie, także duża część zwierząt już że tak powiem "załatwiona". Ze sterylkami i kastracjami jest dramat w Zamościu, ale tam schronisku nie pomożesz żebyś nie wiem jak chciała, bo po prostu nie dadzą pomóc ... no chyba że masz cycki Pameli Anderson .... i tak się ubierzesz do nich jak w tym serialu coś tam beach. Nie mam telewizora, to nawet nie wiem jaki to tyuł tego kultowego idiotyzmu o ratownikach na plaży ponoć. Ewa Quote
IVV Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 wiesz cycki zawsze mozna kupic:evil_lol: dla pieskow wszystko:diabloti::evil_lol: to jak podejsc ten Zamosc musi??? byc jakis sposob:cool3: jak przyjade to moze by cos popicowac;) Quote
E-S Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 No i córka Pana z Warszawy dostała 39 stopni gorączki .... nie przyjadą jutro. Nie wiedzą co się dzieje, czy to grypa, zatrucie, wyrostek ... Pan jest zdecydowany i przyjedzie tak czy śmak z córką jak tylko mała wyzdrowieje. Także mój wyjazd do schroniska w Nowodworze jutro odwołany ... [quote name='IVV']wiesz cycki zawsze mozna kupic:evil_lol: dla pieskow wszystko:diabloti::evil_lol: to jak podejsc ten Zamosc musi??? byc jakis sposob:cool3: jak przyjade to moze by cos popicowac;)[/QUOTE] To czemu Cię jeszcze nie ma na wątkach zamojskich ??? Nie da się zabrać psa ze schroniska - odmawiają wydania ... poczytaj: [url]http://www.dogomania.pl/threads/136450-Zamojskie-psiaki-szukajAE-domA-w-i-miA-oA-ci/page238[/url] Ewa Quote
IVV Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 wiesz ,ze ja tu troche na slepo poruszam sie dogo,ale juz czytam! Quote
plastelina Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 kurcze, szkoda, zadzwonię jutro do kierownika i zapytam się o jamniki, czy on wie że Mania i Maniek w hotelu? żebym się nie wygadała z czymś. Quote
E-S Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 [quote name='plastelina']kurcze, szkoda, zadzwonię jutro do kierownika i zapytam się o jamniki, czy on wie że Mania i Maniek w hotelu? żebym się nie wygadała z czymś.[/QUOTE] Chyba wie że na tymczasowe pobyty z Zuzią pojechała Mania i Maniek, mógł zapomnieć, ale nie ma co przed nim ukrywać, to mądry i równy facet. Ja mu chyba mówiłam jak zabierałyśmy psy, nie, na pewno, bo przy nim była rozmowa z Lady S., że przed wyjazdem do hoteliku musimy im zrobić przegląd weterynaryjny i wykąpać śmierdziuchy. Ewa EDIT: lublinianki i lublinianie, a nie chcecie szczeniaka kokera czarnego ? [url]http://www.dogomania.pl/threads/183191-5-miesiAE-czny-cocker-spaniel-Lublin[/url] Quote
Recommended Posts