Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Royalstaff, którzy narażają na utratę wiarygodności i zaufania wszystkich uczciwych hodowców ?

Zaintrygowany furiackim atakiem autora wątku http://www.dogomania.pl/forum/f891/royalstaff-sopot-szczeniaczki-z-13-maja-138098/ na innego hodowcę zadającego mu pytanie o pochodzenie dziadka szczeniąt zacząłem szukać tych danych w sieci i znalazłem takie informacje :

- " Jesteśmy niezmiernie szczęśliwi posiadając jako jedyni i pierwsi w trójmieście białego Stafika po angielskim importowanym Championie Denpower Romeo"
RoyalStaff - SOPOT

( w rzeczywistości importowany z Anglii jako szczenię Denpower Romeo jest championem nie angielskim, lecz polskim )

- " SZOGUN VALGLO LINE ( ... ) Zdobył następujące tytuły wystawowe: Najpiękniejszy biały polski stafford"
Royalstaff Sopot Fci SZOGUN VALGLO LINE Royalstaff rasy Staffordshire Bull Terrier - Rasy psów, psy rasowe - iDOG.pl

( W/w pies nie posiada takiego tytułu, taka kategoria oceny staffordów w standardzie FCI w ogóle nie istnieje )

- " SZCZENIĘTA OD VISTY PININFARINY PO SKOJARZENIU Z NASZYM BIAŁYM ANGIELSKIM SZOGUNEM PRZYNIOSŁY BARDZO KORZYSTNE EFEKTY "
RoyalStaff - SOPOT

( w rzeczywistości Szogun pochodzący z polskiej hodowli jest psem polskim )

Facet pobił juz chyba wszelkie rekordy w produkowaniu i rozpowszechnaniu w necie zmyślonych danych na temat swoich psów i swojej hodowli :crazyeye::crazyeye: a co gorsza kompletnie ignoruje zwracane mu uwagi i te bzdury wciąż wiszą w sieci wprowadzając w błąd właścicieli suk i potencjalnych nabywców :angryy:

Co można zrobić, żeby zablokować działania tego typu oszustów i naciągaczy ??

*

Posted

a że tak zapytam z ciekawości , czemu ma służyć ten temat ? który niejako jest , niezgodny z regulaminem tegoż forum ....

Royal , to temat dawno przerobiony :evil_lol: więc daruj sobie .... proszę , ładnie proszę.

Posted

indee napisał(a):

te bzdury wciąż wiszą w sieci wprowadzjąc w błąd właścicieli suk i potencjalnych nabywców

Jak uważasz Vectro, ale wcale nie byłbym taki pewien, czy przerobiony, gość jak widać nadal, nawet hmmm ... pośmiertnie :loveu: jest w moim przekonaniu dość mocno szkodliwy :roll:

Posted

Coz, tylko wiedza pozwala dobrze wybrac. A jak ktos nie wie lub nie chce wiedziec (potencjalni nabywcy szczeniat), to nigdy nie zrozumie o co chodzi w wystawach, uprawnieniach hodowlanych i osiagnieciach. Royal mowi, co mowi, ale ludzie nie chca wiedziec, czy ma racje czy nie. Oni chca tylko uslyszec, ze maja najpiekniejszego szczeniaczka. A ze dla wlasciciela jego pies zawsze najlepszy, to i niech zyja z mysla, ze najpiekniejszy :)

Co gorsza, skoro sami wystawacy nie wiedza jakie tytuly dostaja i pisza bzdury, to skad maja sie dowiedziec nabywcy. Przyklad: moja suka dostaje CACIBa w Bialysmtoku. Przypadkiem grzebiac na jakiejs stronie, dowiedzialam sie, ze to inna suka tego CACIBA dostala. I niewazne co mam napisane w karcie oceny, bo oni maja to na stronie www :)

A poza tym znam gorsze hodowle (chodzi mi tu glownie o taka jedna), ktorych wlasciciele(ka) panosza sie na forach, a maja puszczone psy bez papierow, kilka (nic nie wnoszacych do rasy) kryc warunkowych na koncie itd, i zachowuja sie jakby nic sie nie stalo. Co gorsza, inni swoim zachowaniem utwierdzaja te osobe w przekonaniu, ze nic sie nie stalo i jest cacy. Wiec akurat Royal ze swoja wyobraznia po prostu dziala tylko czasem niektorym na nerwy. Ja niebezpieczenstwa szukalabym gdzie indziej.

Posted

indee napisał(a):
Jak uważasz Vectro, ale wcale nie byłbym taki pewien, czy przerobiony, gość jak widać nadal, nawet hmmm ... pośmiertnie :loveu: jest w moim przekonaniu dość mocno szkodliwy :roll:

W moim przekonaniu , nie jest szkodliwy , są gorsze egzemplarze :evil_lol:
no może sobie sam zaszkodził , ale to na własne życzenie ... nie wiem czy świadomie ...

Strumyku - nie jedna !!! nie jedna :p

Royal nie rozmnaża psów bez pp , jak również nie skupuje psów po złotówce .. no i tak by wymieniał .... a to co sobie wypisuje, jest niekiedy zabawne :evil_lol:

Posted

Royal jest jak to mówią nieszkodliwym błaznem :p ale stara się jak może a te drobne naciągnięcia ;) indee rozumiem że Cię drażnią jeśli chcesz sie bardziej podenerwować poczytaj wątki o nieładnych zachowaniach przez duże N niestety takie są :(