Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 56
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

izzie1983 napisał(a):
No, zdecydowanie musisz to nadrobić w jakiś sposób ;)

Ja może w niedzielę jakieś ogłoszenia dla CK porobię ale to zobaczę, o której do domu wrócę.

No to postaram się poprawić i w weekend ładnie za pierwsze półrocze conajmniej zapłacę :oops:
:lol::lol::lol:

Posted

Ja też się zapisuję do funclub'u!
Zakochałam się w Czoko od pierwszego wejrzenia, dlatego proponuję zmianę w bannerkach. Czoko nie jest zwyczajny! Ma przepiękne umaszczenie! Jest pierwszym psem, który wpadł mi w oko na stronie CK :)

Posted

Asti napisał(a):
Ja też się zapisuję do funclub'u!
Zakochałam się w Czoko od pierwszego wejrzenia, dlatego proponuję zmianę w bannerkach. Czoko nie jest zwyczajny! Ma przepiękne umaszczenie! Jest pierwszym psem, który wpadł mi w oko na stronie CK :)

:p
1-wszy miesiąc masz zapłacony :evil_lol: Joke.
Może masz trochę racji. Ale na tej zasadzie praktycznie każdy pies nie jest zwyczajny. Myślę, że on jest tak troszkę zwyczajny w swojej niezwyczajności, jeśli wiesz, co mam na myśli. Chodzi mi o to, że właśnie wielu mógłby się wydać zwyczajny, bo wiele jest takich psów, nawet tak ładnych jak nasze Czokidło... Trochę to pogmatwałam, co? :diabloti:

Posted

Daga & Maks napisał(a):
no to ja też zapisuję się do fanclubu Czokusia :lol: jutro zapłacę :diabloti:

Fanclub Czoka liczy już czterech członków :lol:
To co teraz? Zakładamy oficjalną stronę i rozpoczynamy produkcję gadżetów z Czokiem w roli głównej? :evil_lol:
Dobra... To ja idę zapłacić za pierwsze półrocze :cool3:

E:
pajeczyna.pl
pineska.pl
gieldabai.pl
autogielda.pl
adopcjapsa.pl
pupile.com

Posted

Wczoraj się chciałam tu dostać, ale dogo mi nie pozwoliło :shake: Więc wchodzę dzisiaj przekonana, że sporo przegapiłam. A tu co?
Ciiichuutko...
Trzymajcie kciuki za, co następuje:
- Żeby mi się udało być w weekend w schronisku
- Żeby była ładna pogoda
- Żebym nie zapomniała aparatu
- Żebym nie zapomniała naładować baterii do aparatu
- Żebym nie zapomniała opróżnić karty
:diabloti:

Posted

Miało być wraz z pożegnalnymi zdjęciami, ale nie zdążyłam zgrać a chcę się podzielić z wami informacjami, zanim ktoś mnie uprzedzi :evil_lol:
Czokuś pojechał dzisiaj do zaprzyjaźnionego dt do Niemiec. Czyli w praktyce oznacza to, że znalazł dom, bo tam te pieski znajdują je w zawrotnym tempie, poza tym, teraz będzie miał zupełnie inne, nie ukrywajmy, warunki. Mam nadzieję, że się cieszycie. Jak tylko zdobędę jakieś wieści to napiszę.

Posted

Można powiedzieć, że trochę was wprowadziłam w błąd a trochę, że jednak nie.
Dzisiaj doczytałam na stronie, że to nie do końca dt. Jest to schronisko, ale jakie, możecie przeczytać niżej, kopiuję ze strony:
Pozostałe sześć psów trafiło do prywatnego, niemieckiego schroniska. Zdajemy sobie sprawę, że nie jest to wyjście idealne, ale w tym wypadku dobre i konieczne. Schronisko w którym przebywają obecnie Czoko, Gufi, Kajtek, Puszek, Teri i Tina jest przede wszystkim niewielkie. Psiaki przebywają w przestronnych, ogrzewanych pomieszczeniach. Są otoczone fachową opieka weterynarza oraz licznego personelu, który poświęca im wiele czasu i uwagi. Codziennie wychodzą na spacer, są też wypuszczane na przestronny wybieg. Jesteśmy pewni, że możemy obdarzyć to miejsce pełnym zaufaniem – osobiście byliśmy tam w sierpniu ubiegłego roku, rozmawialiśmy z kierowniczką, widzieliśmy wszystkie kojce. Wtedy jeszcze sami nie wiedzieliśmy czy skorzystamy z oferowanej nam pomocy czy też nie. Oczywiście, że wolimy wydawać psiaki bezpośrednio do domów – ale w przypadku, gdy istnieje ryzyko uśpienia części z nich nie możemy gdybać i się zastanawiać. Najważniejsze jednak, że nad koordynacją adopcji czuwa nasz wolontariusz, który już od wielu lat pomaga nam i zajmuje się znajdowaniem domów dla naszych psów w Niemczech. Jest to dla tych czworonogów ogromna szansa – w Niemczech zawsze udało nam się już znaleźć domy dla starszych, chorych lub trudniejszych psów. Na bieżąco mamy informacje o ich losach, otrzymujemy zdjęcia i liczne maile. A w schronisku do którego pojechały psiaki zainteresowanie adopcjami jest na prawdę ogromne – zwykle nawet bywa tak, że psów do adopcji jest mniej niż chętnych osób i opiekunowie czekają w kolejce. Czworonogi nie są absolutnie wydawane byle komu – przed adopcją przeprowadzana jest wizyta kontrolna, po adopcji kilkakrotne odwiedziny sprawdzające. Na pewno psiaki trafia tylko w najlepsze ręce i wreszcie będą szczęśliwe i kochane w nowych domach. Na bieżąco będziemy informować o ich losach.

Czyli właściwie takie dt :lol:
Mam nadzieję, że wybaczycie mi tę omyłkę. Ja byłam święcie przekonana, że to dt, ale jak to czytam, to chyba za bardzo się nie pomyliłam. Szkoda, że u nas takie rzeczy nie są możliwe :-(