izzie1983 Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 Ja do fanclubu wstępuję :lol: Ten facet od maila do mnie już nie napisał jak mu odpisałam... Quote
Sally (od Koanka) Posted October 16, 2009 Author Posted October 16, 2009 [quote name='izzie1983']Ja do fanclubu wstępuję :lol: Ten facet od maila do mnie już nie napisał jak mu odpisałam... :p A co do faceta - wcale mnie to nie dziwi :eviltong: E: A więc uiściłaś opłatę za 10 miesięcy :cool3: Quote
izzie1983 Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 No, ja uwielbiam płacić z góry :evil_lol: Quote
Sally (od Koanka) Posted October 16, 2009 Author Posted October 16, 2009 izzie1983 napisał(a):No, ja uwielbiam płacić z góry :evil_lol: :lol: Ja tu zakładam fanclub a sama składki nie zapłaciłam :evil_lol: Wypadałoby to nadrobić, co? :evil_lol: Quote
izzie1983 Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 No, zdecydowanie musisz to nadrobić w jakiś sposób ;) Ja może w niedzielę jakieś ogłoszenia dla CK porobię ale to zobaczę, o której do domu wrócę. Quote
Sally (od Koanka) Posted October 16, 2009 Author Posted October 16, 2009 izzie1983 napisał(a):No, zdecydowanie musisz to nadrobić w jakiś sposób ;) Ja może w niedzielę jakieś ogłoszenia dla CK porobię ale to zobaczę, o której do domu wrócę. No to postaram się poprawić i w weekend ładnie za pierwsze półrocze conajmniej zapłacę :oops: :lol::lol::lol: Quote
Asti Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 Ja też się zapisuję do funclub'u! Zakochałam się w Czoko od pierwszego wejrzenia, dlatego proponuję zmianę w bannerkach. Czoko nie jest zwyczajny! Ma przepiękne umaszczenie! Jest pierwszym psem, który wpadł mi w oko na stronie CK :) Quote
Sally (od Koanka) Posted October 16, 2009 Author Posted October 16, 2009 Asti napisał(a):Ja też się zapisuję do funclub'u! Zakochałam się w Czoko od pierwszego wejrzenia, dlatego proponuję zmianę w bannerkach. Czoko nie jest zwyczajny! Ma przepiękne umaszczenie! Jest pierwszym psem, który wpadł mi w oko na stronie CK :) :p 1-wszy miesiąc masz zapłacony :evil_lol: Joke. Może masz trochę racji. Ale na tej zasadzie praktycznie każdy pies nie jest zwyczajny. Myślę, że on jest tak troszkę zwyczajny w swojej niezwyczajności, jeśli wiesz, co mam na myśli. Chodzi mi o to, że właśnie wielu mógłby się wydać zwyczajny, bo wiele jest takich psów, nawet tak ładnych jak nasze Czokidło... Trochę to pogmatwałam, co? :diabloti: Quote
Daga&Maks Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 no to ja też zapisuję się do fanclubu Czokusia :lol: jutro zapłacę :diabloti: Quote
Sally (od Koanka) Posted October 17, 2009 Author Posted October 17, 2009 Daga & Maks napisał(a):no to ja też zapisuję się do fanclubu Czokusia :lol: jutro zapłacę :diabloti: Fanclub Czoka liczy już czterech członków :lol: To co teraz? Zakładamy oficjalną stronę i rozpoczynamy produkcję gadżetów z Czokiem w roli głównej? :evil_lol: Dobra... To ja idę zapłacić za pierwsze półrocze :cool3: E: pajeczyna.pl pineska.pl gieldabai.pl autogielda.pl adopcjapsa.pl pupile.com Quote
haliza Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 Fajny klub ma Czokuś-oby domek szybko się znalazł ... Quote
Daga&Maks Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 http://www.eoferty.com.pl/slodszy_niz_czekolada_3letni_czoko_147592.html http://www.neeon.pl/ogloszenie.php?id=88604 http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/Czoko,2937 http://www.przygarnijzwierzaka.pl/ogloszenia/?id=4089 http://ogloszenia.wp.pl/id_ogl,35712536,kat,5971,p,1,rpp,10,srt,0,ogloszenie_drobne.html?S%5Bq%5D=Czoko&S%5Bkat%5D=5330&S%5Bprv%5D=-1 Quote
Sally (od Koanka) Posted October 22, 2009 Author Posted October 22, 2009 Wczoraj się chciałam tu dostać, ale dogo mi nie pozwoliło :shake: Więc wchodzę dzisiaj przekonana, że sporo przegapiłam. A tu co? Ciiichuutko... Trzymajcie kciuki za, co następuje: - Żeby mi się udało być w weekend w schronisku - Żeby była ładna pogoda - Żebym nie zapomniała aparatu - Żebym nie zapomniała naładować baterii do aparatu - Żebym nie zapomniała opróżnić karty :diabloti: Quote
izzie1983 Posted October 22, 2009 Posted October 22, 2009 - :thumbs: - :thumbs: - :thumbs: - :thumbs: - :thumbs: :evil_lol: Edit: żeby mnie nie zbanowano to napiszę - trzymam pięciokrotnie :) Quote
Sally (od Koanka) Posted October 22, 2009 Author Posted October 22, 2009 izzie1983 napisał(a):- :thumbs: - :thumbs: - :thumbs: - :thumbs: - :thumbs: :evil_lol: Edit: żeby mnie nie zbanowano to napiszę - trzymam pięciokrotnie :) :lol::lol::lol: Quote
Daga&Maks Posted October 22, 2009 Posted October 22, 2009 no to odemnie też pięciokrotne kciuki :happy1: :happy1: :happy1: :happy1: :happy1: a w międzyczasie jeszcze jedno ogłoszenie dla Czokusia dorzucam http://www.pies.pl/czoko_352_a1921.html Quote
Sally (od Koanka) Posted October 22, 2009 Author Posted October 22, 2009 Daga & Maks napisał(a):no to odemnie też pięciokrotne kciuki :happy1: :happy1: :happy1: :happy1: :happy1: a w międzyczasie jeszcze jedno ogłoszenie dla Czokusia dorzucam http://www.pies.pl/czoko_352_a1921.html Dzięki :loveu: Za kciuki (będą potrzebne ;)) i za ogłoszonko :buzi: Quote
haliza Posted October 22, 2009 Posted October 22, 2009 No to ja też trzymam :thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs:-ogłaszać nie umiem:grab: Quote
Sally (od Koanka) Posted October 22, 2009 Author Posted October 22, 2009 haliza napisał(a):No to ja też trzymam :thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs:-ogłaszać nie umiem:grab: Dzięki i za to :loveu: Quote
Sally (od Koanka) Posted October 25, 2009 Author Posted October 25, 2009 Miało być wraz z pożegnalnymi zdjęciami, ale nie zdążyłam zgrać a chcę się podzielić z wami informacjami, zanim ktoś mnie uprzedzi :evil_lol: Czokuś pojechał dzisiaj do zaprzyjaźnionego dt do Niemiec. Czyli w praktyce oznacza to, że znalazł dom, bo tam te pieski znajdują je w zawrotnym tempie, poza tym, teraz będzie miał zupełnie inne, nie ukrywajmy, warunki. Mam nadzieję, że się cieszycie. Jak tylko zdobędę jakieś wieści to napiszę. Quote
Daga&Maks Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 to w Niemczech pewnie lada chwila znajdzie dom :multi: Quote
izzie1983 Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 No to super, że mu się udało! :multi: Quote
Sally (od Koanka) Posted November 1, 2009 Author Posted November 1, 2009 Można powiedzieć, że trochę was wprowadziłam w błąd a trochę, że jednak nie. Dzisiaj doczytałam na stronie, że to nie do końca dt. Jest to schronisko, ale jakie, możecie przeczytać niżej, kopiuję ze strony: Pozostałe sześć psów trafiło do prywatnego, niemieckiego schroniska. Zdajemy sobie sprawę, że nie jest to wyjście idealne, ale w tym wypadku dobre i konieczne. Schronisko w którym przebywają obecnie Czoko, Gufi, Kajtek, Puszek, Teri i Tina jest przede wszystkim niewielkie. Psiaki przebywają w przestronnych, ogrzewanych pomieszczeniach. Są otoczone fachową opieka weterynarza oraz licznego personelu, który poświęca im wiele czasu i uwagi. Codziennie wychodzą na spacer, są też wypuszczane na przestronny wybieg. Jesteśmy pewni, że możemy obdarzyć to miejsce pełnym zaufaniem – osobiście byliśmy tam w sierpniu ubiegłego roku, rozmawialiśmy z kierowniczką, widzieliśmy wszystkie kojce. Wtedy jeszcze sami nie wiedzieliśmy czy skorzystamy z oferowanej nam pomocy czy też nie. Oczywiście, że wolimy wydawać psiaki bezpośrednio do domów – ale w przypadku, gdy istnieje ryzyko uśpienia części z nich nie możemy gdybać i się zastanawiać. Najważniejsze jednak, że nad koordynacją adopcji czuwa nasz wolontariusz, który już od wielu lat pomaga nam i zajmuje się znajdowaniem domów dla naszych psów w Niemczech. Jest to dla tych czworonogów ogromna szansa – w Niemczech zawsze udało nam się już znaleźć domy dla starszych, chorych lub trudniejszych psów. Na bieżąco mamy informacje o ich losach, otrzymujemy zdjęcia i liczne maile. A w schronisku do którego pojechały psiaki zainteresowanie adopcjami jest na prawdę ogromne – zwykle nawet bywa tak, że psów do adopcji jest mniej niż chętnych osób i opiekunowie czekają w kolejce. Czworonogi nie są absolutnie wydawane byle komu – przed adopcją przeprowadzana jest wizyta kontrolna, po adopcji kilkakrotne odwiedziny sprawdzające. Na pewno psiaki trafia tylko w najlepsze ręce i wreszcie będą szczęśliwe i kochane w nowych domach. Na bieżąco będziemy informować o ich losach. Czyli właściwie takie dt :lol: Mam nadzieję, że wybaczycie mi tę omyłkę. Ja byłam święcie przekonana, że to dt, ale jak to czytam, to chyba za bardzo się nie pomyliłam. Szkoda, że u nas takie rzeczy nie są możliwe :-( Quote
Recommended Posts