Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 3 months later...
Posted

Od wielu posiadaczy husky słyszałam, że guardy są lepsze, sama też je posiadam i sprawują się świetnie. Warto by jednak dodać, że spełniają swoją rolę na osobniku w typie niemieckiego teriera myśliwskiego. ;)

• 1 month later...
Posted

Do CC potrzebujesz po pierwsze Pasu do biegania, po drugie amortyzatora, takiej liny amortyzującej po trzecie szelek, guardów lub sleedów, jeśli chcesz również z psem śmigać przy rowerze aby Cię ciągnął polecam sleedy. Potrzebujesz również motywacji dobrego nastroju i psa...
Widzę że nikt Ci tutaj nie odpisał w sumie i trochę Cie olano więc służę rada ;)

• 2 weeks later...
Posted

hm.. bieganie.. samej mi sie nigdny nie chcialo;p to moze psiak mnie zmotywuje :)
on do biegania zawsze chetny:)

uprzaz.. dla wygody.. szelunie mamy.. ten amortyzator, konieczne to?

Posted

no w sumie brzmi sensownie.. jakos nie pomyslalam o takim czyms..
Szukam teraz w necie, chodza za ok60zl.. tylko ze to takie "smycze z amortyzatorem" i maja tylko 1 karabinek na koncu.. a ja podpinam psa na szelkach z prawej i z lewej strony..wiec potrzebowalabym czegos takiego na dwa karabinki...
moze sama cos skombinuje..

Posted

Ja poleciła bym Ci zaopatrzyć się również w szelki typu Guard tzw Guardy. Wyglądają jak niby spacerowe, ale rozkładają psu równomiernie ciężar, bo dobiegania takie wystarczą Ci w zupełności. I cały czas chodzi tu o komfort i bezpieczeństwo psiaka :) Bo potem wszystko w starszym wieku wyjdzie...

[URL]http://www.pelna-miska.pl/sklep//index.php?products=product&prod_id=667[/URL]

Jest to wydatek, ale o psiaka trzeba dbać :P

• 1 year later...
Posted

sama nigdy(prawie nigdy) nie biegałam,ale pomyslałam ze pies mnie zmotywuje.No i jak sie do tego zabrac?
Ze sprzetu mam na razie tylko guardy z ManMata.Chce kupic pas,ale jak widziałam sa różne.Mam wrażenie ze ten co ma dodatkowepaski pod posladki jest lepszy i zapewne taki nabęde.Pytanie tylko o długość smyczy zamortyzatorem.Są takie 2,2m ale czy to nie za długie? Z drugiej strony mam 175cm wzrostu a pies to spory border....
I tak troche poza tematem.Jakie macie buty do biegania?Co by poprawiały komforttegosportu(bo będę to robić tylko dla psa na początek:) )
pozdrawiam