green09 Posted October 6, 2009 Posted October 6, 2009 chciałabym zacząć biegać z moim huskim ale tak tylko dla siebie więc mam pytania jakie mam kupić szelki guardy czy sledy?? Quote
haszczara Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 Od wielu posiadaczy husky słyszałam, że guardy są lepsze, sama też je posiadam i sprawują się świetnie. Warto by jednak dodać, że spełniają swoją rolę na osobniku w typie niemieckiego teriera myśliwskiego. ;) Quote
Baski_Kropka Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 Do CC potrzebujesz po pierwsze Pasu do biegania, po drugie amortyzatora, takiej liny amortyzującej po trzecie szelek, guardów lub sleedów, jeśli chcesz również z psem śmigać przy rowerze aby Cię ciągnął polecam sleedy. Potrzebujesz również motywacji dobrego nastroju i psa... Widzę że nikt Ci tutaj nie odpisał w sumie i trochę Cie olano więc służę rada ;) Quote
monmik Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 hm.. bieganie.. samej mi sie nigdny nie chcialo;p to moze psiak mnie zmotywuje :) on do biegania zawsze chetny:) uprzaz.. dla wygody.. szelunie mamy.. ten amortyzator, konieczne to? Quote
Baski_Kropka Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 Tak amortyzator jest konieczny, żeby zamortyzował szarpnięcia, dla bezpieczeństwa wygody i zdrowia psiaka i twojego :) Quote
monmik Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 no w sumie brzmi sensownie.. jakos nie pomyslalam o takim czyms.. Szukam teraz w necie, chodza za ok60zl.. tylko ze to takie "smycze z amortyzatorem" i maja tylko 1 karabinek na koncu.. a ja podpinam psa na szelkach z prawej i z lewej strony..wiec potrzebowalabym czegos takiego na dwa karabinki... moze sama cos skombinuje.. Quote
Baski_Kropka Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 Ja poleciła bym Ci zaopatrzyć się również w szelki typu Guard tzw Guardy. Wyglądają jak niby spacerowe, ale rozkładają psu równomiernie ciężar, bo dobiegania takie wystarczą Ci w zupełności. I cały czas chodzi tu o komfort i bezpieczeństwo psiaka :) Bo potem wszystko w starszym wieku wyjdzie... [URL]http://www.pelna-miska.pl/sklep//index.php?products=product&prod_id=667[/URL] Jest to wydatek, ale o psiaka trzeba dbać :P Quote
RudaPaskuda Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 sama nigdy(prawie nigdy) nie biegałam,ale pomyslałam ze pies mnie zmotywuje.No i jak sie do tego zabrac? Ze sprzetu mam na razie tylko guardy z ManMata.Chce kupic pas,ale jak widziałam sa różne.Mam wrażenie ze ten co ma dodatkowepaski pod posladki jest lepszy i zapewne taki nabęde.Pytanie tylko o długość smyczy zamortyzatorem.Są takie 2,2m ale czy to nie za długie? Z drugiej strony mam 175cm wzrostu a pies to spory border.... I tak troche poza tematem.Jakie macie buty do biegania?Co by poprawiały komforttegosportu(bo będę to robić tylko dla psa na początek:) ) pozdrawiam Quote
Recommended Posts