Jump to content
Dogomania

Depakine Chrono 300 mg i 500 mg-jaka dawka?

Recommended Posts

Posted

Mam pytanie do kogoś znającego się na rzeczy,bo wetka jakoś nie bardzo...jaką dawkę dzienną powinien dostawać pies o masie 29 kg Depakine Chrono 300 mg i leku tego o większym stężeniu czyli 500 mg-będę wdzięczna za szybką i sensowną odpowiedź.

• 2 weeks later...
  • 4 months later...
Posted

Nie wiem czy info jeszcze potrzebne..Jest kombinacja w leczeniu padaczki u psów Depakine+luminal. Rano 2x 500mg depakine chrono+100mg luminalu,wieczorem 100mg luminalu-leki działają synergistycznie co pozwala na zmniejszenie dawek obu leków z tym samym efektem terapeutycznym.

Posted

Nie mam zamiaru podawać błędnych info jeżeli chodzi o poważne sprawy..Leki dawkuję się na wagę ciała i ta kombinacja jest przeliczona przez weta na psa o wadze 30kg w oparciu o fachową literaturę. Mój bokser jest tak leczony z doskonałym efektem.Co do doboru osobniczego zgadzam się całkowicie-a jak wynika z pytania zadanego przez Sasha właśnie taki leczenie było podjęte.

• 2 weeks later...
Posted

fafledwie
Napisz proszę u kogo na Ślasku leczysz swojego boksera? Szukam weta z doswiadczeniem w leczeniu Depakina, psu znajomych trzeba zmienic schemat leczenia bo luminal przestał wystarczać , jest juz podawany w duzej dawce a ataki staja sie coraz cięższe.

Posted

...mojej Dziewczynki już nie ma...padaczka była spowodowana nowotworem mózgu,na dłuższa metę żadne leki(luminal,KBr,depakine chrono,keppra)nie przyniosły poprawy...:-(