Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Widzę, że nikt nic nie napisał, ale napewwwwwno niektórzy już mają zdaną relację z międzynarodowej wystawy we Wrocławiu. Dla tych co nic nie wiedza napisze wyniki
Zgłoszonych kerry blue 7 sztuk, sędzia Bojan Matakovic (Chorwacja)

[I]psy kl.posrednia[/I]
RICARDO BOY Vaksam - dosk,CWC,CACIB

[I]psy kl.weteranów[/I]
CAMRY z Płockiego Wzgórza- dosk. Naj.Weteran

[I]suki kl.szczeniąt
[/I]ELITE z Płockiego Wzgórza- wybitnie obiecująca

[I]suki kl.pośrednia[/I]
AERIN PRINCESS Safirit - dosk,CWC,res.CACIB

[I]suki kl.otwarta[/I]
Lakki Kerri SALOMEYA TRIUMPH (Semisia) -dosk,CWC,CACIB,BOB

[I]suki kl.championów[/I]
QWELIN Braudag ( siostra miotowa mojej Queen)- I dosk,CWC
UNA CELTIC Gokaiba - II dosk. (chyba, bo nie uzyskałam odpowiedzi od właścicielki jaka ocenę suczka uzyskała)

Na wystawie było dokładnie 11 kerraków, Czapla przywiozła 4 sztuki, ja 2, Czesi także 2 , Richardo, Una i dojechał odwiedzić nas i uzyskać wiele myślę, że cennych dla niego informacji, a takze popatrzeć na wystawianie kerraków-kolega Bartek z młodziutkim kerraczkiem Drago który mieszka obecnie w Austrii- pozdrawiam serdecznie Bartka i Kasię , bo wiem, że czytają dogo:lol:.

Wystawa bardzo sympatyczna, pogoda dopisała, pieski wszystkie świetnie przygotowane, sędzia surowy, prosze się nie sugerować ocenami. Sędzia dokładnie oglądał i dotykał każdego psa, zwracał uwagę na rodzaj sierści, którą u niektórych psów w opisie skrytykował, wielu zarzucił źle osadzone uszy, a to za nisko, a to za wysoko, także do osadzenia ogonów miał pewne ale u niektórych psów, zwracał uwagę na ruch i zwiazanie psa w ruchu,oraz na temperament ocenianych kerraków i oczywiście na kolor:evil_lol:. Mnie się trochę "oberwało" za buro- szarą Semi, ale sędzia uznał, ze jest jednak w trakcie wybarwiania i ma nadzieję, ze szybko je ukończy ( ja także:evil_lol:), właściciel Richarda także coś tam na temat czarnego koloru swojego pieska usłyszał, pomimo, ze Richardo jest jeszcze młodziutki, i nie powinno to aż tak sędziemu przeszkadzać, ale takie jego sędziowskie prawo.
Widziałam opisy wszytskich oprócz Richarda i Uny, i swoje spostrzeżenia napisałam na tej podstawie, sązdę więc , ze u nich sędzia zauważył to i owo. Wszystkie opisy były w podobnym tonie, żadnych achów, ochów, tylko "[I]dobry, prawidłowy, [/I]lub [I]zły i nieprawidłowy"[/I]
Teraz dla poprawności wstawiam opis Semisi, Czapla jeżeli zechce wstawi także swoje opisy .
Lakki Kerri SALOMEYA TRIUMPH - dosk, CWC,CACIB,BOB
" [I]Suczka w wieku 2 lat, dobra wielkość, prawidłowy tułów, dobra głowa, prawidłowe uszy, dobry przód i linia grzbietu, dobrze osadzony ogon, ruch prawidłowy, szata i kolor nie całkiem prawidłowe jak na ten wiek"[/I]

Ale sie opisałammm, no nic, obiecuję, że jak będę mieć troszke cierpliwości, to dla wyrównania wstawię opisy Semisi z całego sezonu wystawowego 2009:lol:, ale to już na jej linku.

Posted

Mam nadzieję, ze ten kolor sie szybko zmieni, bo tracę cierpliwość, a swoja drogą, to moje sucze mają chyba u mnie za dobrze, bo nie chcą sie wybarwiać w określonym przez wzorzec czasie:evil_lol:, ale ważne, ze wogóle sie wybarwiają;)

Fotki musze uprosić u kolegi, który robił zdjecia, trochę fotek porobił chyba takze Bartek, moze coś podeśle to wstawię.

Posted

Zebra - gratulacje !!! Byłem widziałem. Było super :crazyeye:, tak wogóle to ja dopiero zaczynam , ale naprawdę było wspaniale .Tyle się ważnych i ciekawych rzeczy dowiedziałem o kerakach, a ile cennych rad !!!!! i to od obcych ludzi .... naprawde wspaniała atmosfera. No mój Drago (Erni) też był w lekkim szoku:roll: ...hehehe. Też bym tak chciał kiedys spróbowac z moim psiakiem :razz: . Ciesze się że udało nam sie spotkać.

Posted

Widzę, że relacja zdana dokładnie, więc się wysilać nie muszę ufff:lol: Było miło i fajnie jak już wiecie, pogoda dopisała, więc bawiliśmy sie świetnie. Mieliśmy całe nasze kerrakowe stada i robiliśmy niezłą trzodę:lol:

bartilt35 - miło było Cię poznać i resztę Twojej rodzinki z Drago na czele:loveu:, już wiesz,że do końca normalne to nie jesteśmy:lol:, ale mam nadzieję, że się nie przeraziłeś. Pozdrawiam serdecznie i głaski dla Draga:loveu:

Posted

Czapla nam też było niezmiernie miło:lol::multi:. Jeszcze raz dzieki za wszystko. Wielki szacun dla was , a co do normalności to juz może być tylko lepiej :eviltong: ( żartuje ) . Było naprawde fajne i mam nadzieje że jeszcze nie raz się spotkamy . Pozdrowienia z Austrii. ;)

Posted

Witam nowego uczestnika Forum. Bartilt:popcorn:.
Tam mi się przypomniała wystawa we Wrocławiu w 1998 roku. Chyba największy sukces keraków: BIS Juniorów - CZAK Gokaiba, Najlepszy Weteran - Lingus High JUMPER, Zwyc, Grupy - Gadhar GORHM.
Tak było miło, że na pudłach same kerry.

Posted

Dostałam właśnie filmik od koleżanki z Wrocławia 2009, w roli głównej Semisia, choć można sobie co nieco i inne kerraczki zobaczyć, troszke źle sie odtwarza, ale moze coś jednak zobaczycie

[url=http://www.youtube.com/watch?v=tq8uIdGOu-Y]YouTube - semi wrocław 2009[/url]

Posted

Szkoda, ze nie dało sie zfilmowac miłych bardzo dla mnie gratulacji od róznych osób, także od części konkurencji, w tym od przemiłych Czechów, dodam jeszcze jedno, co zauważyłam już na którejś wystawie, bardzo to przykre, ze niektórzy nie potrafią przegrywać:shake:, albo poprostu nie potrafią sie zachować, ale jak ktoś ma ogólnie za duże o sobie mniemanie, to cóż... czas ani wiek tego nie zmieni:shake:

Posted

Dobrze, ze da sie coś zobaczyć, ja jak odtwarzam to mam jakoś ten filmik przerywany, ale coś jednak widać ( trudno zreszta przy moich gabarytach, żeby widać nie było:evil_lol:) i proszę oglądac kerraki, nie resztę, a literówka, cóż, mnie także zdarza sie często, szczególnie jak chcę napisać coś szybko:roll:

Posted

Byłam, dopchałam się:multi: widziałam, wymiziałam co chciałam:multi:
Dziewczyny są super (kerrakowe rzecz jasna ;) )i chłopak też.
Największe wrażenie zrobiło na mnie jak Semisia zapychała po ringu. Normalnie turbodoładowanie ma w łapach. Szczeniory Czapli też fajne aż żałuję że nie mam takiego jednego wariata w domu. Może następnym razem:hmmmm:
A dziewczyny nie kerrakowe (Czapla i Zebra) no cóż to zupełnie inna inszość:evil_lol:
Miło było poznać : oby wszyscy wałściciele psów chcieli udzielać na wystawach potencjalnie zainteresowanym tyle informacji:loveu:
Trzeba tylko nadążyć ze słuchaniem:evil_lol:

Posted

IraKa - nam też miło było Cie w końcu poznać i cieszę się, że nasze zakręcenie przypadło Ci do gustu. Myślę, że staram sie jak najdokładniej przedstawic zalety i wady kerry, by potencjalny nabywca zdawał sobie ze wszystkiego sprawe - w koncu kto ma mówić jak nie człowiek który mieszka z kerrakami od nastu lat, jeździ czasem pokazuje, czasem tylko patrzy i wyrabia sobie jakieś zdanie, no i nawet czasami jakieś maluchy przyjmie na świat:lol: Zawsze mówię, że ja jestem kiepska w namawianiu ludzi na kupno kerraka, bo zaczynam od zniechecania:lol:, a jak jest jednak ktos uparty, to dopiero mówię o zaletach:evil_lol:

Posted

A niby skąd mam wiedzieć? Nikt mi nic nie mówił, ale bardzo się cieszę, że ma kochających właścicieli. A może są jakieś fotki?
Jak się domyślam, to chłopak temperamentny:evil_lol:.

Posted

Gokaiba, poczytaj sobie na pogaduchach, chyba tak napisałam , ze był u mnie młodziak w odwiedzinach który obecnie mieszka w Austrii i ma temperament po Tytusie, no chyba ż ejest tu jeszcze jakiś inny Tytus, niż Twój. fotki i owszem robiłam, ale w mieszkaniu i wyszły fatalne, więc nic nie wstawiałam, ale moze Bartek ma jakieś fotki Drago z odwiedzin we Wrocławiu.

Posted

Na temat Drago pisałam w pogaduchach na stronie 23 i 24 i nawet jest tam wymienione imię Tytusa i nawet pisałam o Gokaibie, to chyba ktoś nie chciał ze nie zobaczył;) , myślę, że Bartkowi jest poprostu niemiło, ze nieprzyznajecie sie do jego pieska, a to przecież młodziak zakupiony dzięki czytaniu dogomanii:razz:

Posted

Ja się trochę domyślałem, że może być to syn TYTUSA. Ale nie jednemu psu na imię Burek. Sam znam dwa keraki o imieniu TYTUS w tym jeden z byłej Jugosławi. Bardzo mi miło, że wreszcie oficjalnie wiem, że jest to synek mojego TYTUSKA:multi:. Myślę, że Bartilt będzie się mimo wszystko kumplował ze mną. Było nie było jestem dziadkiem jego psa.:razz:

Posted

Włąściciele Drago to bardzo fajni ludzie, nie sązdę, aby sie obrażali:p, bartek obiecał, ze wybiorą sie teraz w wekeend na wystawę do tulln, tam jest kwalifikacja austryjacka na crufta, i zgłoszonych jest 14 kerraków, ma pieknie obfocić i zdać relację co sie podobało,a co nie.

Fotki są na tym drugim;), ja nie mam czasu przenosic, moze Czapla da radę, bo ja w parcy to nie mogę, a później jadę w lasy leżajskie, dziewczyny tzreba wyszalec, a i moze jakis grzyb sie pokaze.....

Posted

Moz ecoś dam radę, zobaczymy
Richardo Boy Vaksam ( sama nie wiem czy wstawiać fotki, bo będzie ze nie takie, ale mamy tylko takie, to wstawiam)
[IMG]http://i37.tinypic.com/2ymdqno.jpg[/IMG]