Jump to content
Dogomania

Kudłacze w potrzebie - wątek dyskusyjny - PROSZĘ O NIE CYTOWANIE ZDJĘĆ

Recommended Posts

Posted

Pisałam o tym na wątku Kudłaczy, to w okolicach Świąt było.
Po prostu że nie, bo wg schronu pies nie nadawał sie do mieszkania, a że stary (7-8 lat), że całe życie na polu mieszkał ( a niby jak mieszkają psy w schroniskach), że może mieć kłopoty z zachowaniem czystości.
Schron się obawiał zwrotu z adopcji.
I tyle.
Czyli teraz to tylko domu z ogrodem Kudłaczowi szukać. Ale jak ogród to i pewnie buda musi być.

Posted

Wiesz czego ja się obawiam, że to raczej większy psiak, w typie erdelka, coś jak Onek, no może mniejszy.
Czy ktoś zechce starszego większego psa bez jednego oka ? Nawet jeśli jest on miły i wg mnie ładny ?

Posted

Nie można wysuwać na podstawie tych informacji tak daleko idących wniosków.

Może nie chodziło o psa tylko myśliwskiego i o polowanie na wydry. Przecież to nie tak, że: nie oddam rzeźnikowi psa bo rąbie mięso krowy. Tak na marginesie - nie jadam krów, świń itp. (no może kurczaki i ryby ;)).

Ja też nie oddałabym wyżła do budy, ani charta lub innego psa z krótką sierścią. Do dobrej budy może iść pies, który ma odpowiednią sirść. Znam wiele dogomaniaczek, które trzymają swoje psy min. w budzie. To nie znaczy, że są złe. Kochaja je i dbają.

A co do tego pilnowania wydry. Ja zrozumiałam to "pilnowanie" jako odstraszanie. Sama miałam kiedyś problem ze szczurami w bloku. I przyznam się, że pozwalałam moim kotom myszkować po wszystkich szafkach. Nigdy nic nie upolowały, ale szczurów w naszym mieszkaniu nie było. Koty tego pilnowały... Z wydrą może być podobnie; wyczuje psa i pójdzie na inny brzeg. Sama nie wiem.

Można porozmawiać raz jeszcze, aby okreslić, czy pies ma tam być z koniecznosci jaką są niszczycielskie wydry, czy też z miłosci. Tak to widzę. Ale ja nie mam nic takiego na zbyciu, więc to Wasza decyzja.

Posted

Trzeba. Ale w schronie nic z tym nie zrobiono. Pewnie będzie musiał z tym iść nowy opiekun jak się psiak domku doczeka.
Mnie się wydawało , że się powinno zaszyć takie oczko, żeby nie było problemów.

Posted

Sunia z tego wątku (podawałam plus zdjecia kilka stron wcześniej) to śliczna3-letnia Foksia.

[COLOR=darkgreen][B]Pilnie potrzebuje DT !!![/B][/COLOR]
[B]Sunia jest bezdomna, ludzie ze wsi ją przeganiają, ona nie ma się gdzie podziać a tu takie mrozy :(.[/B]
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/177608-BiaA-ystok-wieA-Foksia-A-yjAE-ca-na-A-niegu-pomA-A-my-jej-inaczej-zginie/page3[/URL]
Może ktoś pomoże.

Posted

Którą z Głowna ?
[U]Bo w sumie są 4 sunie w pilnej potrzebie:[/U]
- czarna w depresji z Głowna
- sunia ze schroniska od Kostek, mała terierowata co pewnie bita była i sie bardzo boi
- mała rudawa z łańcucha
- Foksia bezdomna ze wsi, głodna, przeganiana.

Posted

BYlam jak ciemno bylo...nie znalazlam jej. Ale jest napewno bo tam adopcji nie ma :(

Tam trzeba podjechac, tylko kto i kiedy?

Ja teraz chora jestem i nie moge sie nigdzie wybrac, ew w przyszly weekend. Trzeba pojechac jaK bedzie jasno i obfocic wszystkie psiaki.

Jest ktos z tamtych rejonow?