ANANA AMAROK Posted September 26, 2009 Posted September 26, 2009 A dzisiaj dzwonili ludzie bardzo zainteresowani Niną. Mają już hasiorkę (młodą) i szukają dla niej towarzyszki. A więc 3 mać kciuki i kombinować jak sucz przetransportować do Poznania:razz: Quote
Justyna_wolontariat Posted September 28, 2009 Author Posted September 28, 2009 a to NINA ona kocha sie bawic a nasz PUSZEK kocha ja Wrzuta.pl - MVI_0192 Quote
orpha Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 fajniutka ta Nina i ma taki sam kolnierzyk jak moja Jadzia :loveu: Quote
ANANA AMAROK Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 Mamy fajna rodzinkę w Cieszynie kobitka z dwójką dzieci. Tylko mają kłólika :cool1: Myślicie, że Nina by się z nim dogadała ? (w sensie nie zeżarła?) Bo jadę do tej babeczki na wizytę i muszę wiedzieć czy coś dla niej mamy :) Quote
jolek68 Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 królik mówisz :evil_lol: jak toleruje koty to pewnie tego zwierza też polubi ;) Quote
orpha Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 polubi pod warunkiem ,ze sie krotko gotuje :eviltong::eviltong: Quote
jolek68 Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 ale wymagania :crazyeye: a świeżutki już ble...:mad: Quote
orpha Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 no wiesz jak mlody to swiezutki moze byc , ale jak stary i twardy jak zelowka ?:eviltong: Quote
Justyna_wolontariat Posted October 1, 2009 Author Posted October 1, 2009 Króliki absolutnie 2 schroniskowe które były chciała zjeść dobrze że pracownik zauważył jak na nie polowała. To kochana suczka ale nadal boi się obcych mi zaufała chodzi bez smyczy pilnuje mnie napisze tak bardziej jestem związana z Nina niż Sagą Najlepszy dom dla Niny: dom z psami gdzie mogłaby się z nimi bawić ona kocha zabawę dzieci ale starsze powyżej 10 lat boi się gwałtownych ruchów dom z ogrodem ale to chyba tylko marzenia:shake: Quote
jolek68 Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 jakie tam marzenia :shake: to normalny dom dla sh ;) dobrze że Ci ufają i wcale mnie to nie dziwi :loveu: Quote
ANANA AMAROK Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 Kobitka mieszka w bloku, ma spore mieszkanie. Dzieci mają 11(córka) i 12(syn) lat. Kobita wydaje się bardzo rozsądna i lubi sporty na świeżym powietrzu. Zapytałam czy porwą się na separowania zwierzów (ostatnio hasek pojechał do fretki) i trzymanie króla w klatce. A co do domu z ogrodem, to wcale nie zawsze jest to najlepsza opcja dla hasiorka. Bo z reguły jak ktoś już ma ten ogród to wtedy, życie psa się do niego ogranicza - ma gdzie się załatwiać wiec na spacery nie trzeba chodzić bo ciągnie ;/ Quote
orpha Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 w sumie nie ma znaczenie czy mieszkanie czy domek , grunt zeby z nimi chadzac na porzadne spacery , a co do krolika hmmm moze byc roznie , moje dziewczyny na dworzu jak zobacza kota to bacznosc i poscig probuja uskuteczniac co niestety dla nich ja im skutecznie uniemozliwiam. I to widac ze nie jest to takie normalne psio-kocie ,tylko faktycznie reakcje sa takie " o jedzonko idzie -czas na polowanie" , bo mala setka to goni dla zabawy na zasadzie " o jak fajnie kot biegnie , to ja pobiegnie za nim". W domu moje hasiorzyce natomiast traktuja koty jako czlonkow stada , posuwajac sie nawet do zabaw , wspolnego jedzenia ,spania i wogole ogolna sielanka. W przypadku tego domku to oczywiscie wrozyla babka na dwoje , generalnei krolik juz tam jest a pies trafial by w jego mniemaniu na teren tegoz krolika , generalnie poza skrajnymi przypadkami nawet haski potrfi przyjac do wiadomosci ,ze ten krolik to akurat nie sluzy do polowania , tylko jest czlonkiem stada Quote
Justyna_wolontariat Posted October 2, 2009 Author Posted October 2, 2009 No panią trzeba ale uprzedzić tak jak pisałam mieliśmy te 2 króliki stały w klatce początkowo Nina chodziła zemna je karmić sprzątać 10 min je obserwowała a potem dobrze, że króliczki były w klatce bo nie wiem co by sie im stało. Nina została zabrana z pola kilka dni trwało jej łapanie zagryzła facetowi kury i jeszcze jakieś barany chciała upolować typowe dla haszczaka Quote
Justyna_wolontariat Posted October 2, 2009 Author Posted October 2, 2009 Saga ma dom adoptowali ja ludzie z Zabrza mają dom z ogrodem będzie mieszkać w domu chodzić na spacery i odwiedzac psiaka u rodziców, myślę że lepiej by nie trafiła Państwo przyjechali zobaczyli Sage spisali zobowiązanie pojechali kupić jej koszyczek smycz obróżkę i wrócili po dziewczynę jadąc z nią do weterynarza bo Saga dostała mocnego kaszlu a jej futerko tez kiepskie Quote
orpha Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 no to Saguniu powodzenia w nowym domku :multi: Quote
jolek68 Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 Justynko, Ty masz najlepszą rękę w tych sprawach ;) super wieści :multi: Quote
Dora Posted October 3, 2009 Posted October 3, 2009 Super !!!! to ja siagam sunie ze strony, oby jej sie dobrze zylo :) a mam pytanie, czy mozna zrobic im wizyte poadopcyjna ?? Quote
ANANA AMAROK Posted October 3, 2009 Posted October 3, 2009 A rodzinka z Cieszyna nie boi się separowania królika :) Powiedzieli, że i tak głównie w klatce jest,a będą pilnować bo i dzieci są na tyle duże że wiedza co by było gdyby... Jak najszybciej pojadę tam na wizytę przed adopcyjną i jak wszystko dobrze pójdzie to może i Nina już w przyszłym tyg. będzie miała domek. Na pewno miłości jej tam nie zabraknie. Pozdrawiam Quote
jolek68 Posted October 5, 2009 Posted October 5, 2009 to jak rodzinka nie boi się o królika, to jedź i zobacz co i jak bo domek przydałby się na wczoraj ;) Quote
Dora Posted October 5, 2009 Posted October 5, 2009 w srode jest wizyta i jak wszystko bedzie ok, to Anana razem z chetna przyjedzie po sunie :) wiec trzymac kciuki zeby wszystko bylo ok :) Quote
jolek68 Posted October 5, 2009 Posted October 5, 2009 ja będę Was tu pilnować :evil_lol:, bo rączki to mnie bolą ;) Quote
Dora Posted October 7, 2009 Posted October 7, 2009 na 14 Ada jedzie na wizyte i jak wszystko bedzie ok to przyjada po sunie :) jak tylko bede cos wiedziec to napisze info :) Quote
jolek68 Posted October 7, 2009 Posted October 7, 2009 na 14 mówisz :hmmmm: czyli już mało zostało...;) Quote
Recommended Posts