Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 691
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

hehe :D a no ukazałam się :lol: kiedyś trzeba pokazać swe oblicze :lol:
dziękujemy za miłe słowa... a mam jeszcze jedno pytanie do Was kochani :evil_lol: czy Wasze psinki też wszystko liżą? mój Tofik potrafil lizać wszystko co napotka :oops: począwszy od pościeli, skończywszy na ścianie :oops: czy to jest normalne?

Pozdrawiam,
Justyna :evil_lol:

Posted

Nadrabiamy zaległości i jszcze do Tofika wpadliśmy chociaż już późno
śliczne focie zimowe oczywiście Pani fajna laska a Toficzek taki uroczy a jaki ma gęste włoski jak Pixula :)

Posted

Witajcie Kochani :D dziękujemy za odwiedzinki i mamy pytanie... czy wy swoim yorkom dajecie może do karmy marchew w granulacie? :P bo ja nie wiem jak ją podawać, hmm czy robić tak jak pisze na opakowaniu, że do filiżanki wody dodać lyżeczkę granulatu i łyżeczkę oleju? czy może można tylko posypać mu karmę tym proszkiem? ;)

Pozdrawiamy serdecznie :*

Posted

[quote name='Juustii']Witajcie Kochani :D dziękujemy za odwiedzinki i mamy pytanie... czy wy swoim yorkom dajecie może do karmy marchew w granulacie? :P bo ja nie wiem jak ją podawać, hmm czy robić tak jak pisze na opakowaniu, że do filiżanki wody dodać lyżeczkę granulatu i łyżeczkę oleju? czy może można tylko posypać mu karmę tym proszkiem? ;)

Pozdrawiamy serdecznie :*[/QUOTE]

Ja wsypuje łyżkę do karmy i nie rozpuszczam jej w wodzie:) Taką sucha chętnie je:)

Posted

kurcze zauważyłam, że Tofik nawet nie chce jeść suchej karmy posypanej marchewka w granulacie :( ani gdy ta marchewka jest nasączona wodą :( i co tu robić :(

Posted

[quote name='Juustii']kurcze zauważyłam, że Tofik nawet nie chce jeść suchej karmy posypanej marchewka w granulacie :( ani gdy ta marchewka jest nasączona wodą :( i co tu robić :([/QUOTE]

Moj Coco tez nie je marchewki ;)

Posted

Czasem dostaje gotowane jedzenie to je ze smakiem, choć też nie zawsze, ale każdy mi mówi nawet weterynarz, że przy suchej karmie ma dobrze zbilansowany posiłek zawierający tyle witamin i innych rzeczy ile jest mu potrzebne...

To nie jest też tak, że np cały dzień nie je... jak rano nie zje kuleczek to potem z apetytem zje kolacje.

Daje mu na dwa posiłki 60 gr karmy, czyli mniej więcej po 30gr na posiłek.

Czy to możliwe żeby mu wystarczyło 30gr na dzień?

Dodam, że Tofik ma 8 miesięcy i 17 dni i na dzień dzisiejszy waży 2,8 kg.
Tydzień temu ważył 2,5kg :)
Nie jest to miniaturka, ale wg weterynarza nie jest to york mający ważyć 3 kg.
Jak dla mnie to nie problem, że maluch tyle waży, tylko boję się, że może mieć potem jakieś problemy zdrowotne.

Posted

[quote name='FREDZIU']Witamy Tofika i jego panią, Toffiś to juz rzeczywiście chłop na schwał:crazyeye:przystojniaczek i to prawda trzeba zmienic banerek:evil_lol:[/QUOTE]

Proszę bardzo :D banerek zmieniony :D Fredzia również ślicznie rośnie ;) pozdrawiamy :D

Posted

Witamy
Te Toffisie to chyba takie niejadki, mój też jest wybredny,nigdy nie wiem czy następny posiłek będzie zjedzony
a karmię go 2 razy dziennie nawet nie ma 50 g razem .Też staram się dawać suchą karmę Royalka oczywiście z wkładką albo serduszka lub kurczak, żołądki ,może być szyneczka lub serek Bieluch ,jeszcze lubiał salceson ale mu się znudził.
Oczywiście nie może mu się powtarzać wkładka bo inaczej się nie chwyci ,powącha i ucieka a mnie chce szlag trafić ,bo człowiek sie stara a on ma to wszystko w d...A wczoraj mu musiałam gotować ryż z kurczakiem i marchewką bo się nie chwycił suchej karmy
Ale czasami to tak wymiecie z miski ze chciało by się mu jeszcze dołożyć ale nie daję mu żeby nie było rewolucji
Ważyłam go na szczepieniu 5 lutego 2,5 kg a za tydzień skończy 8 miesięcy ,to tak jak twój.
myślę że mają dobrą wagę ,widocznie tyle potrzebują pokarmu i dozują sobie wg potrzeb
Nie martw się -jeśli Toffiś jest żywy i chętnie się bawi to znaczy ze jest zdrowym psiakiem
A gdzie kupiłaś tą marchew granulowaną?
Acha śliczny wiosenny banerek

Posted

Hej :)

Śliczny baner :)

Moje mają rarytasy raz w tygodniu, wtedy albo im ugotuję, albo pomieszam kar z mięskiem :)

A marchewkę lubią :) Można też spróbować podlać karmę niedoprawionym rosołem, tzn takim wywarem z mięsa i warzyw :)