*Jot* Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 Śliczniutkie foteczki.Proszę o więcej :razz: Quote
Doti1986 Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 [url]http://img525.imageshack.us/img525/4663/dsc07525.jpg[/url] Ślicznie:) Quote
Pegaza Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 OO i pancia sie nam ukazala super wygladasz blondi:cool3: a Tofis slodziutki :loveu: Quote
Juustii Posted February 9, 2010 Author Posted February 9, 2010 hehe :D a no ukazałam się :lol: kiedyś trzeba pokazać swe oblicze :lol: dziękujemy za miłe słowa... a mam jeszcze jedno pytanie do Was kochani :evil_lol: czy Wasze psinki też wszystko liżą? mój Tofik potrafil lizać wszystko co napotka :oops: począwszy od pościeli, skończywszy na ścianie :oops: czy to jest normalne? Pozdrawiam, Justyna :evil_lol: Quote
*Jot* Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Hej! Bello kiedyś miał taki czas,że lizał.Poduszki,koce,kanapę.....ale już mu przeszło.Na szczęście :evil_lol: Quote
Nati28 Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Moj Coco tez wszystko lize, juz sie przyzwyczailam :evil_lol: Quote
Nati28 Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Moj Coco tez wszystko lize, juz sie przyzwyczailam :evil_lol: Quote
Juustii Posted February 9, 2010 Author Posted February 9, 2010 hmm czyli nie mam co się martwić na zapas? :D Quote
Nati28 Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 [quote name='Juustii']hmm czyli nie mam co się martwić na zapas? :D[/QUOTE] Mysle ze nie ;) Quote
Pegaza Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 Hej:) moje nic nie liza..wiec nie pomoge..;) Quote
iwa63 Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 Nadrabiamy zaległości i jszcze do Tofika wpadliśmy chociaż już późno śliczne focie zimowe oczywiście Pani fajna laska a Toficzek taki uroczy a jaki ma gęste włoski jak Pixula :) Quote
Doti1986 Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 Moja też lubi lizać wszytko począwszy od mebli do ubrań ;) Quote
Juustii Posted February 14, 2010 Author Posted February 14, 2010 Witajcie Kochani :D dziękujemy za odwiedzinki i mamy pytanie... czy wy swoim yorkom dajecie może do karmy marchew w granulacie? :P bo ja nie wiem jak ją podawać, hmm czy robić tak jak pisze na opakowaniu, że do filiżanki wody dodać lyżeczkę granulatu i łyżeczkę oleju? czy może można tylko posypać mu karmę tym proszkiem? ;) Pozdrawiamy serdecznie :* Quote
Doti1986 Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 [quote name='Juustii']Witajcie Kochani :D dziękujemy za odwiedzinki i mamy pytanie... czy wy swoim yorkom dajecie może do karmy marchew w granulacie? :P bo ja nie wiem jak ją podawać, hmm czy robić tak jak pisze na opakowaniu, że do filiżanki wody dodać lyżeczkę granulatu i łyżeczkę oleju? czy może można tylko posypać mu karmę tym proszkiem? ;) Pozdrawiamy serdecznie :*[/QUOTE] Ja wsypuje łyżkę do karmy i nie rozpuszczam jej w wodzie:) Taką sucha chętnie je:) Quote
Juustii Posted February 15, 2010 Author Posted February 15, 2010 kurcze zauważyłam, że Tofik nawet nie chce jeść suchej karmy posypanej marchewka w granulacie :( ani gdy ta marchewka jest nasączona wodą :( i co tu robić :( Quote
Pegaza Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 A to musi jesc suchą karme? przeciez mozesz mu gotowac.. no i ta marchew przeciez jesli pies ją nie zje to mu nic nie bedzie..nie kazdy pies przepada za marchwią..;) Quote
Nati28 Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 [quote name='Juustii']kurcze zauważyłam, że Tofik nawet nie chce jeść suchej karmy posypanej marchewka w granulacie :( ani gdy ta marchewka jest nasączona wodą :( i co tu robić :([/QUOTE] Moj Coco tez nie je marchewki ;) Quote
Doti1986 Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 A moja znowu nie ruszy ani ryżu ani klusek :( Quote
Pegaza Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 A moje zjedza ryz i gotowaną marchew..:) wiec dla mnie ten problem odpada ale jesli widzialabym ze pies za czyms nie przepada to na sile bym mu nie dawala..;) Quote
Juustii Posted February 15, 2010 Author Posted February 15, 2010 Czasem dostaje gotowane jedzenie to je ze smakiem, choć też nie zawsze, ale każdy mi mówi nawet weterynarz, że przy suchej karmie ma dobrze zbilansowany posiłek zawierający tyle witamin i innych rzeczy ile jest mu potrzebne... To nie jest też tak, że np cały dzień nie je... jak rano nie zje kuleczek to potem z apetytem zje kolacje. Daje mu na dwa posiłki 60 gr karmy, czyli mniej więcej po 30gr na posiłek. Czy to możliwe żeby mu wystarczyło 30gr na dzień? Dodam, że Tofik ma 8 miesięcy i 17 dni i na dzień dzisiejszy waży 2,8 kg. Tydzień temu ważył 2,5kg :) Nie jest to miniaturka, ale wg weterynarza nie jest to york mający ważyć 3 kg. Jak dla mnie to nie problem, że maluch tyle waży, tylko boję się, że może mieć potem jakieś problemy zdrowotne. Quote
FREDZIU Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Witamy Tofika i jego panią, Toffiś to juz rzeczywiście chłop na schwał:crazyeye:przystojniaczek i to prawda trzeba zmienic banerek:evil_lol: Quote
Juustii Posted February 15, 2010 Author Posted February 15, 2010 [quote name='FREDZIU']Witamy Tofika i jego panią, Toffiś to juz rzeczywiście chłop na schwał:crazyeye:przystojniaczek i to prawda trzeba zmienic banerek:evil_lol:[/QUOTE] Proszę bardzo :D banerek zmieniony :D Fredzia również ślicznie rośnie ;) pozdrawiamy :D Quote
iwa63 Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Witamy Te Toffisie to chyba takie niejadki, mój też jest wybredny,nigdy nie wiem czy następny posiłek będzie zjedzony a karmię go 2 razy dziennie nawet nie ma 50 g razem .Też staram się dawać suchą karmę Royalka oczywiście z wkładką albo serduszka lub kurczak, żołądki ,może być szyneczka lub serek Bieluch ,jeszcze lubiał salceson ale mu się znudził. Oczywiście nie może mu się powtarzać wkładka bo inaczej się nie chwyci ,powącha i ucieka a mnie chce szlag trafić ,bo człowiek sie stara a on ma to wszystko w d...A wczoraj mu musiałam gotować ryż z kurczakiem i marchewką bo się nie chwycił suchej karmy Ale czasami to tak wymiecie z miski ze chciało by się mu jeszcze dołożyć ale nie daję mu żeby nie było rewolucji Ważyłam go na szczepieniu 5 lutego 2,5 kg a za tydzień skończy 8 miesięcy ,to tak jak twój. myślę że mają dobrą wagę ,widocznie tyle potrzebują pokarmu i dozują sobie wg potrzeb Nie martw się -jeśli Toffiś jest żywy i chętnie się bawi to znaczy ze jest zdrowym psiakiem A gdzie kupiłaś tą marchew granulowaną? Acha śliczny wiosenny banerek Quote
Marzena* Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 Banerek śliczniutki i wiosną zapachniało ;) Tofik rośnie w oczach i oboje pięknie wyglądacie na tych zimowych foteczkach :) Quote
karkakarka Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 Hej :) Śliczny baner :) Moje mają rarytasy raz w tygodniu, wtedy albo im ugotuję, albo pomieszam kar z mięskiem :) A marchewkę lubią :) Można też spróbować podlać karmę niedoprawionym rosołem, tzn takim wywarem z mięsa i warzyw :) Quote
Recommended Posts