Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Oceniał flaty w Łodzi, było baaaardzo dużo biegania: kółko, trójkąt, po prostej. Oprócz tego zwraca uwagę na budowę psa, szczególnie w stosunku do jego wieku. Ocenia długo i dokładnie, sympatyczny pan.

• 3 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

Nas sędziował w Radomiu. Bardzo powolny, trudno mi powiedzieć jakim kryterium się kierował, wiele osób było niezadowolonych z jego sędziowania. Z jednej strony się nie dziwię, ale przecież nie można za każdym razem wygrywać. W naszym przypadku nie miałam zastrzeżeń.

• 4 years later...
Posted

Po ostatnim Radomiu smialo moge powiedziec - BARDZO wolny. Zrobil takie opoznienie, ze potem zrezygnowal z dawania opisow, patrzyl na psa, kazal wpisa ocene, wydac medal i nastepny... Tlumaczka mowila tez nam, ze ma z nim problem, bo nie rozumial, ze mozna dawac cwc w kazdej klasie, a nie tylko jedno. Potem chyba zrozumial, bo u nas dal w kazdej klasie. Nie mam pojecia czym sie kierowal przy wyborze BOB. Byc moze woli mniejsze psy. Mielismy porownanie o BOB z bardzo pieknym samcem a jednak moja mniejsza i mniej futrzasta suczka zgarnela rase.

• 1 year later...
Posted

p. Hogan sędziuje faktycznie bardzo powoli, ale to nie wyścigi ;) Nie robi problemów gdy pies od razu nie chce ładnie się ustawić. Obserwuje psa od momentu wejścia na ring do samej oceny. Nie rozmawia z wystawcą, po prostu ocenia psy :)